Nalaganje fotografij na forum
Pomoč pogostih vprašanj  Pomoč pogostih vprašanj   Išči  Išči   Seznam članov  Seznam članov   Skupine uporabnikov  Skupine uporabnikov
 
Registriraj se  ::  Prijava Prijava za pregled zasebnih sporočil   
 
Kazalo po Smucisca.net forumu » Mariborsko Pohorje » Mariborsko Pohorje - aktualne informacije 2018/2019

Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 16, 17, 18 ... 23, 24, 25  Naslednja
 Mariborsko Pohorje - aktualne informacije 2018/2019 « Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » 
Avtor Sporočilo
Jakenot3
PrispevekObjavljeno: Čet Jan 17, 2019 9:58 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča s sulicami
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Sob Dec 2018 22:43
Prispevkov: 6
Kraj: Maribor

Danes samo na Mariborski strani, čez vikend pa še na Areh. Okoli 11 ure je sonce naredilo svoje in je spominjalo na spomladansko smuko. Proti koncu so se luknje naredile na strmini nad kočo Luka, štartu veleslaloma in na Čopki. Ker so mali smučarji imeli trening po progi za veleslalom in starejši po stadionu je bilo med smučarji nekaj nezadovoljstva, ker je bila proga že na začetku razrita. Stadion so odprli okoli 10.40.










Začele so se tudi priprave na Zlato lisico, saj že montirajo tribuno.

Danes je bila tudi interna snežna kontrola. Koliko sem slišal fante bodo top ali dva postavili med drugim in tretjim TF10 na stebru, na desni strani gledano navzgor.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
prijateljipohorja
PrispevekObjavljeno: Pet Jan 18, 2019 1:06 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Sob Jan 2019 19:51
Prispevkov: 11


prijateljipohorja je napisal/a:
borovnicka je napisal/a:
borovnicka je napisal/a:
V kontekstu razpisa nima veze koliko snega je napravil TA, Lenko, Sufag ali Sherpa, ali kak drug top!Brez ustrezne meritve so vse te ucene subjektivne in preveč je faktorjev, ki lahko vplivajo na končni uspeh enega ali drugega topa, da bi zdaj tako čez palec opletali z temi trditvami.
Tudi če nek top napravi petrkrat toliko snega, kot muzejski Lenko, je po novem premalo topov na stadionu!

Pomembno je eno druge dejstvo, ki se ga tule na tem forumu rado spregleda:
Najemnik in najemodajalec sta podpisala pogodbo na osnovi zajamčenih trditev, ki so vplivale na izbiro teh Italijanov na tem razpisu. Menda so Italijani celo dali bančno garancijo za resničnost trditev in, če me spomin ne vara je na razpisu poleg ostale solate pisalo tudi tole:
1.) Sneg mora imeti specifično težo med 300 in 400 kg/m3!
2.) Zasneženo bo v 48, ali 50 urah in to samo z opremo, ki je bila izbrana na razpisu in to pri -3˙C temperature vlažega termometra!
3.) Debelina izdelanega snega mora biti 30 cm!

In zdaj vrpašanja:
1. ) Ima sneg specifično težo med 300 in 400 kg/m3? V Kolikor je nima me zanima razlog?
2.) Je bilo zasneženo v 48, oziroma 50 urah pri -3°C vlažne temperature, oziroma raje vprašam, ali je sploh bilo zasneženo v predpisanem času? V kolikor ne, me zanima zakaj?
3.) Kje je 30 cm snega po progi za Zlato Lisico?
4.) Kdaj bo unovčena bančna garancija, oz. ali je že bila?
5.) Kdaj bo uporabnik vrnil opremo najemodajalcu, ki je očitno zavajal z trditvami na razpisu?
6.) Kdo od odgovornih bo prisiljen zamenjat službo, ker je resno ogrozil Zlato Lisico in kdo bo z svojim premoženjem vrnil očitno nastalo škodo? Pa ne mi o prepovedih zaradi lumparij pri starih razpisih na Snagi in podobnih direktorskih pravljicah! In škodo je enostavno izračunati. Pogledaš kdaj je minilo 48 ur z temperaturami pod -3°C vlažnega termometra, nato pa obračunaš izgubo zaradi neobratovanja od takrat, pa do prvega dne obratovanja stadiona, dobro se da tudi predvideti koliko smučarjev je dnevno odpadlo zaradi te polomije.
7.) Kaj bodo pomladi počeli novinarji in kriminalisti, če se zgornje točke ne izpeljejo kot je to norma v deželah tradicionalne demokracije? Verjetno tudi hotel ob vznožju trpi konkretno škodo zaradi neobratovanja stadiona, ki bi moral biti v pogonu kak dan po preteku zajamčenih 48!


Še nekaj vprašanj:
Ali hladilni stolpi dosegajo želene parametre, oziroma koliko stopinj Celzija ima voda, ko pri -2,5°C pride skozi črpalko med tem, ko topovi delujejo z zmogljivostjo, ki bi omogočila zasnežitev po gornjih pogojih? Menim, da se komaj kaj pozna med vhodno in izhodno temperaturo, pa nimam pojma o zasneževanju, a o hladilnih stolpih sem že nekaj slišal!

Ko smučam po evropi, magari le na Cerknem vidim, da imajo ti italijanski topovi stebre oblečene v lično rumeno zaščitno oblogo. Smo mariborčani take trde buče, da tega ne rabimo, ker ob trku poči steber, ne buča, ali je vmes le pomanjkljiv razpis, ki tega ni zahteval?

Imam prav, ko imam občutek, da topovi morda delujejo, ampak njihov projekt in cel sistem vključno hladilne stolpe, predpotopne potopne črpalke in ekološko povsem nesprejemljivo "tovarno snega", ki golta energijo kot ruske podmornice, ta sistem je pa popolnoma zanič in približno take zmogljivosti, kakršnega so imeli Rataji dvajset let nazaj?

Katera standardizacijska pisarna je potrdila delovanje vremenskih postaj na topovih? Glede na to, da je v igri bančna garancija, Zlata Lisica, prihodnost Pohorja, na razpisu so zmagali zaradi trditev, ki so se izkazale za napačne in še kaj, se mi zdi povsem nesprejemljivo, da se zaupa v točnost meritev proizvajalca, ki se vsaj v tem primeru ni pokazal za verodostojnega. Kaj, če navkljub mizernim rezultatom vseeno mislite, da je -3 °C, v resnici je pa morda -4 °C? Verjetno ni tako, ampak v slučaj je ob toliko zgrešenih jamstvih le pravljica za naivne.


lenko je napisal/a:
Preden me kdo obtoži patroizma ali česar koli, italjanski topovi so čisto v redu, ampak pri nižjih temperaturah, kjer jim na evropskem trgu novih izdelkov načeloma ni para. Problem se pojavi pri mejnih pogojih, kjer jim enostavno zmanjka regulacije, in veselo špricajo vodo, tam od -2,5 WB še nekako gre bolj mokro, pa do tam nekje -3,5 na stebrih in -4,5 na mobilnih topovih, kjer pričnejo celo nekaj delati, pa da imajo celo kaj maneverskega prostora za regulacijo. Gre se bolj za način na kakšen so prišli pod Pohorje, ki je dejansko izsiljevalski! Gre se za to, da je sistem bolj grob. Kot imaš na avtu osnovni model, le da na tem manjkajo zadnji sedeži, znotraj ni obložen, ima le 60 konjev namesto obljubljenih 250, je pa res da na klic pridejo takoj, in če jim karkoli zajamraš, pripeljejo dodatne topove, kot se je to zgodilo letos, ko so jim pripeljali kar nekaj novih topov. Sedaj, ko pa vidijo, da je avto vseeno fajn vozit z notranjimi oblogami, z radiem in ostalimi bonbončki, pa to sproti dokupujejo. Cena na razpisu je bila kakšna je bila in iskreno povedano zmagali so proti Demacu le zaradi poceni ponujene kište oz. tovarne kot imenujejo sami. Če je ne dobesedno podarili, bi na stadionu peli modrijani. Sedaj pa se po končanem razpisu lepo dokupujejo stvari, in se celotna cena lepo dviga. Ja imajo dober izdelek, nima slabih zmogljivosti, tukaj sedaj si meriti kateri ima daljšega je brezpredmetno, ampak odnos je pa nesramen!

Kolikor koli vas je tukaj, tudi na hribu, ki vas ti izdelki fascinirajo, tako kot po izgledu, kot marsičem drugem, vas tudi prepričajo z lažnim marketingom ok, nimam kaj za reči, ampak ko se spustiš v ozadje pa vidiš realnost. Na smučišču kjer denarja ni na pretek, imamo odprte prepotrebne investicije, se lepo priklopijo pijavke. Kaj ti bo najcenejši avto iz razpisa, če pa boš v letu ali dveh mogel vložiti še vsaj polovičen takšen vložek kot na začetku, da bo dosegal svoje obljubljene zmogljivosti!

Ne rečem, super je videti tako širok stadion, ki ga dosežejo z dolgim dometom topa, ampak to tudi stane, pokuri več kot pa kakšna konkurenca, kar pomeni za šibko pohorsko omrežje manjše število topov. Da ne govorim o tem, da je kontejner letos pokuril toliko štroma, da bi za to vrednost lahko nabavili en top slovenskega proizvajalca, če sem pravilno seznanjen z industijsko ceno električne energije (0,2€/kwh) in ceno topa slovenskega proizvajalca, ki jo lahko zasledimo na nekaterih straneh. Na koncu so zaradi predolgega dometa topovi zasneževali drug drugega ipd... Gre se tudi za to, da se mi zdi, da so dali odkup 30 topov starejše verzije, da se kakšen manjši proizvajalec ne bi mogel prijaviti na razpis, ker si tega enostavno ne more privoščiti... Tega se ne počne, ali pač? Na koncu so nam še podturili hladilne stolpe, ki pa sedaj ne delujejo, po več kot mescu hladnega vremena pa tudi brez njih teče do topov voda s temperaturo 2°C. Pa ni potrebno kuriti 60 kilovatov na vsaki črpalni postaji za ohlajanje, le par kilovatov za kompresor ki laufa dlje časa. Ampak mi to nujno rabimo... Kot bomo nujno rabili novo investicijo, da se pokrijejo luknje vmes med topovi... Za takšno če preračunam bi slovenski proizvajalec namesto 18 fiksnih in 12 mobilnih topov, pripeljal enkrat večjo število (ob upoštevanju meni znane cene), pa če tudi zaradi nezanesljivosti jih 10% ne bi delalo, bi še poraba energije bila vedno enaka, kot je sedaj, snega pa tudi če izdeluje manj na top kot katera koli druga znamka, bi bilo več, zaradi večjega števila topov.
Ampak kot sem rekel meriti si kdo ima daljšega je brezpredmetno. Ampak tudi z najdaljšim, čeprav noben ne ve kakšnega imaš, nočeš pa ga pokazati, se da zadovoljiti... Le za kakšno ceno in s kakšno tehniko.

Ledenko, tudi sam sem videl pridno iztekajoči top s katerega je pridno teklo, sneg pa je še menda vseeno proizvajal, te je kdorkoli kontaktiral za kakšen servis, menda še je v garanciji? Morda pa želijo le konkurirati drsališču, ki je postavljen v mestu. Pred topom pa za njim pa 100m luknja brez postavljenega topa, tako kot vsako leto...

Pa še par alinej:
-prispele so blazine za stebre (za kakšno ceno???)
-stadion se vsaj kolikor je meni znano, ni nikdar ratrakiral pred nočno smuko.
-sneg potrebuje čas da se utrdi
-strmina potrebuje čas da se uredi
- ostale proge se pred nočno ratrakirajo
-modri mislec, ti pa še modro misli naprej...

Lp Lenko, dežurni zagovornik s.p..

P.s. pa še ena ekstra insajderska, ker se mi pač da, potem pa se umikam:
Spodnji del čopke se je zasneževal malce več kot 90 ur, srednji del nekaj manj. Stadion je trenutno na 150 zasneževalnih urah.


Še vedno so odprta raznorazna vprašanja ki sta jih zastavila @Lenko in @borovnicka, ki pa skrivnostno izginjajo v ozadje tega foruma,..

Od samega začetka, se pravi 26.5.2018, ko so avtobusarji objavili razpis za zasneževanje, ter 4.6.2018, ko so objavili popravek spremljam vse aktivnosti akterjev blamaže zasneževanja Pohorskega stadiona, pa mi kar ne gre iz glave,...
Poleg tega razpis nekaj vmesnih dni med tema datumoma sploh ni bil na voljo!

Omenjen razpis, ki je bil na voljo za brezplačen ''download'' je čisti primer kršenja zakona o javnem naročanju (ZJN-3 https://www.uradni-list.si/glasilo-uradni-list-rs/vsebina/2015-01-3570?sop=2015-01-3570) in nisem prepričan, če se gospodje, na stolčkih pod Pohorsko Vzpenjačo tega zavedajo, poleg tega je iz omenjenega razpisa razvidna čista načrtna priredba zahtev zaradi načrtnega izbora izbranega izvajalca razpisa, saj so v določenih delih razpisa možne zaznambe, ki določajo točno izbranega ponudnika,...
Rok za oddajo ponudb ponudnikov javnega razpisa je bil 29.6.2018. kje pa so se vsi avtobusarji skrivali več kot dva meseca do 6.9.2018, ko so objavili rezultate njihovega štetja točk??
Da ne pozabim omeniti da naj bi bila prva dobava opreme že 1.8.2018, torej,.. ? Ha,...

Nateg z hladilnimi stolpi?
Nateg z številom topov?
Nateg z željo najema cevi za v zemljo?
Nateg z skrinjo za izdelavo ledu,...
Nateg z časom zasneževanja? (@Lenko je omenil trenutno situacijo)
....
.... Več je stvari ki so že bile omenjene,...

Nevem, če bi se podpisnik razpisa še rad podpisal pod kakšen izpeljan projekt,...
Ali je mogoče razpis pripravil celo kdo drug? Kdo bi vedel,..

Poleg tega naš večerni časnik tudi ni več to kar je bil,.. vsaj po podatkih z transakcijami javnega denarja
Vsaj tako je bilo videti ob zadnji objavi novice, in zatrdilom g.Majheniča, da je vse v najlepšem redu, a kaj ko so gospodje naslednji dan v sami ihti odšli stegovat progo v dolino, češ, vidite da je vse v najlepšem redu,..

Zanima me posledica, če pride do kakšne smešne odjuge v času do lisice??

Vrjetno še koga drugega kot samo mene zanimajo odgovori na nekaj vprašanj?




Važno je to, da se Pohorci smučamo v dolino

LP


kotulc je napisal/a:
Upoštevali so kritike in so vsi nosilci za topove oblazinjeni, danes so montirali še blazino na roko. Jezero pri Areni je polno, na Trikotni nekje na polovici in na Arehu bolj prazno. V garaži pri spodnji postaji gondole sem videl še cca 5 rumenih topov, delujejo novi - zapakirani, očitno okrepitev za Lisico.


Nevem, kdo se tu dela norca,.. Mariborčani ne si metat peska v oči,...
Ne bit ovce,...

Tale paketek 5 komadov jajčk je dobavljen že drugi paketek rumanjakov. Ker so se zgleda gospodje malo usrali, in kaj češ lepšega za tak miljonski projekt šenkat še nekaj kosov topov,...

Itak pa počakamo še kakšne pol leta, pa jih dobimo na hrib še cca. kakih 30....

Nevem sicer kje imajo rahel problemček, ker zadeva nad -2,5 vlažne temperature sploh ne deluje,.. (Vidi se na facebook strani g. Majheniča...)

Srečo imajo samo z tem prihodnjem mrazom ki pride v nekaj dneh, in to jih bo spasilo,...

Hotelirji si že manejo roke
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Urska
PrispevekObjavljeno: Pet Jan 18, 2019 5:37 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Tor Okt 2016 12:58
Prispevkov: 12


Da malo prekinem pogovor o topovih in Lisici. Danes na Piskru zanimivo smučanje. Proga zjutraj ni bila ratrakirana, tako da smo vsi smučali celca - želeli ali ne. Prve 3-4 fure super, potem pa so se vsaj v spodnjem delu naredili precej veliki kupi, verjetno glede na razmere pričakovano. Cesta do Piskra pa v precej slaba stanju, zjutraj sicer splužena a žal nič posipana, okoli 12h ko smo se že vračali pa popolnoma zasnežena.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Bronco
PrispevekObjavljeno: Pon Jan 21, 2019 11:26 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Pet Mar 2007 11:31
Prispevkov: 176
Kraj: Maribor

Zgolj v info, sistem za nadzor nad uporabo smučarskih vozovnic deluje. Včeraj bil priča dvema odvzemoma. Oba na Ruški. Ena grešnica je bila moja kolegica, ki je dnevno vozovnico dejansko kupila na parkirišču od nekoga, ki je smučal dopoldne. lp vsem.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
prijateljipohorja
PrispevekObjavljeno: Sre Jan 23, 2019 10:58 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Sob Jan 2019 19:51
Prispevkov: 11


Za trenutek naj odloži delo in nam prisluhne predrazpisni najet snežni teptalec Beno, proizvajalca Kassbohrer z modelnim imenom Pisten Bully 400W...

dne 8.1.2019 je časnik Večer objavil novico, ki je bila nalepljena tudi tukaj:
https://www.vecer.com/tovarno-snega-najeli-le-za-dva-meseca-na-leto-6640660
Da skrajšam iz novice:
Citiram:
Marprom je v letošnji zimski sezoni najel tudi teptalni stroj PistenBully od podjetja Tehnounion - na podlagi naročilnice v vrednosti 19.900 evrov. "Teptalec zdaj uporabljamo testno, ob izpolnitvi pričakovanj pa tudi načrtujemo ustrezne postopke za dolgoročni najem tovrstnega delovnega stroja," so pri Marpromu še odgovorili na vprašanje, zakaj v tem primeru niso objavili javnega razpisa.


Omenjen snežni teptalec je bil opažen od @JurijB na našem ljubem Pohorju dne, 13.1.2019:
JurijB je napisal/a:


Samozavest serijsko!


Kot vse kaže se je teptalec na ''testiranjih'' obnesel odlično, vendar ne dovolj dobro da bi gospodje pod vzpenjačo izvedli aktivnosti za dolgoročni najem, kajti 19.1.2019 so objavili razpis za 24 mesečni ''najem delovnega stroja za izvedbo smučarske sezone''
http://www.marprom.si/fileadmin/dokumenti/Narocila/javna_narocila/Dokumentacija_JN_02_2019_Najem_delovnega_stroja.pdf?fbclid=IwAR1mkzCGLHVyjAmSDLBLdMZRciEPGV7oBT9iAcaRT9IIGooGBjo6CI47xZo

Za tistega, ki se mu ne da gledati celotne razpisne klobase:

Citiram:
Opis tehnične zahteve Vrednost
Leto izdelave: 2018/2019
Število opravljenih ur do največ: 400 ur
Vrsta motorja: EURO IV
Moč motorja vsaj: 270 kW/367 KM
Navor motorja vsaj: 1.500 Nm / 1.500 obratov
Gorivo: dizelsko gorivo
Velikost rezervoarja za gorivo: vsaj 250 l
Kabina: ROPS standard, EN 15059
Število zunanjih luči/vrsta zunanjih luči vsaj: 9/LED
Steklena kabina (z vseh štirih strani)/vsa stekla ogrevana: da/da
Raven hrupa v kabini do največ: 7 dB
Multifunkcijski ekran v kabini/ vrsta ekrana/velikost ekrana: da/na dotik/vsaj 9,5"
Ergonomsko oblikovan sedež/ nastavljiv/ zračno vzmeten: da/da/da
Varnostni pas za upravljalca stroja: da
Avtomatski vklop zadnje kamere ob vzvratni vožnji: da
Vitlo (moč): vsaj 4 tone
Poklopljivo vitlo/ obračljivo za 360: da/da
Dolžina jeklenice na vitlu vsaj: 950 m
Premer jeklenice na vitlu vsaj: 10 mm
Stalen prikaz podatka o preostali jeklenici na vitlu na zaslonu: da
12 smerni plug spredaj: da
Hod pluga: vsaj 125
Širina pluga: (polno raztegnjen) vsaj 5200 mm
Višina pluga: vsaj 950 mm
Nastavek za glajenje prog (zadaj): da
Hod nastavka za glajenje prog: vsaj 125
Močnejša pogonska kolesa z daljšo vzdržljivostjo: da
Aluminijaste gosenice z jekleno ojačitvijo: da
Hidravlično poklopljive zadnje zavesice: da
Predgrevanje hidravličnega olja: da
Vlečna kljuka: da
Dobavni rok: tri (3) delovne dni od podpisa pogodbe
Garancijski rok (trajanje)/režim garancije: vsaj 1 leto/vse vključeno


Iz zgornjih zahtev razvidno, ter razvidno tudi iz tegale linka:
https://www.pistenbully.com/fileadmin/content_pistenbully/modul_8_download/technische-daten-400-en.pdf
Da naš Beno, ki je že na Pohorju, ustreza vsem zahtevam

Na spletni strani v ponudbi dobavitelja, kot tudi zastopnika v SLO nikjer ne najdem stroja z dodatno opremo pod imenom ''Beno''. Mogoče kdo ve kaj več o tem,..?

Iz razpisa in vsega tega je razvidno, da se je naročnik odločil v 99% prilagoditi JAVNI razpis,.. za kar, ČE, to zadevo vidi prava oseba, se gospodom ne piše prav dobro,... ali ne? ali, kaj pravi zakon o javnem naročanju? (ZJN-3 https://www.uradni-list.si/glasilo-uradni-list-rs/vsebina/2015-01-3570?sop=2015-01-3570)
Se bodo na ta razpis lahko prijavila vsaj 3 konkurančna podjetja/dobavitelji?

Haleluja,... Vse to je možno samo pri nas v Mariboru in nikjer drugje,...
Kje ste vsi? ali ste vsi slepi ali si vsi mečete pesek v oči? Ne rečem, lepo je videt novi stroj na hribu,.. lepo tudi od dobavitelja,... ampak,.. HALO??!!

Razpis je verjetno pripravila neka druga oseba kot prejšnje skropucalo za zasneževanje,... Podpisnik pa direktor področja skupnih služb? Verjetno edini primernež ki lahko kaj podpiše .... Pozna kdo tega modela?

Lep pozdrav
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
andmer99
PrispevekObjavljeno: Čet Jan 24, 2019 9:01 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Pon Jan 2010 10:24
Prispevkov: 201


prijateljipohorja je napisal/a:

Za tistega, ki se mu ne da gledati celotne razpisne klobase:

Citiram:
Opis tehnične zahteve Vrednost
Raven hrupa v kabini do največ: 7 dB


Lep pozdrav


O prirejenosti razpisa in ostalem ne bom komentiral. Sicer še nikoli nisem sedel v ratraku, mi je pa zanimiva zahteva, da sme biti raven hrupa v kabini največ 7 dB! V tihi pisarni je raven hrupa cca. 30 dB, šumenje listov drevesa je nekje med 15dB in 20 dB.

A je kabina ratraka eno izmed najtišjih delovnih mest, ali pa nekdo niti iz tehničnih specifikacij Benota ni znal prepisati - žalostno....

PS: če hoče konkurenca minirati razpisa, to je ena izmed dodatnih točk....
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ynwalen
PrispevekObjavljeno: Čet Jan 24, 2019 10:22 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sposoja si smuči od bloškega smučarja
Sposoja si smuči od bloškega smučarja

Pridružen/-a: Pet Nov 2016 13:18
Prispevkov: 109


v cem je finta da so web iz belvija skinli in dali areno? Koga pri pi* m* zanima propadajoc hotel, v katerem dela vecina hrvatov in srbov (da o prijaznosti in postrezbi niti ne govorimo)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
lenko
PrispevekObjavljeno: Čet Jan 24, 2019 2:46 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pohorc
Pohorc

Pridružen/-a: Ned Okt 2005 13:34
Prispevkov: 3117


ynwalen je napisal/a:
v cem je finta da so web iz belvija skinli in dali areno? Koga pri pi* m* zanima propadajoc hotel, v katerem dela vecina hrvatov in srbov (da o prijaznosti in postrezbi niti ne govorimo)

Ker morda pride odzgoraj boljša in nadomeščajo staro v areni, ki je crknila?
Če pa nimaš kaj boljšega za delati kot pa jih opazovati preko webcama in jim pametovati, je boljše da jih ukinejo, vsaj ponoči kot npr. v Avstriji, bodo vsaj lahko v miru delali. Prav zanimivo da 24.1 več noben ne šteje delujočih topov.
Govorijo pa v Areni vsaj lepo slovensko in vsaj z mojega stališča imajo manire, napram nekaterim šinfatorjem
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
alioth
PrispevekObjavljeno: Čet Jan 24, 2019 5:46 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Tor Maj 2006 17:02
Prispevkov: 131


Tako se pač ne dela! Ne moreš kar odmontirati kamere, na katero so uporabniki navajeni in jo pogosto uporabljajo. Belvi oz. začetek proge v dolino je nedvomno bolj uporabna lokacija, kot pa "ritni" del štadiona. Ve se, da so kamero rabili za potrebe live prenosa na web strani zlate lisice. Način, kako so se tega lotili, pa kaže, da upravljalci iz Pohorja delajo še večje "jebi veter" smučišče.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
JurijB
PrispevekObjavljeno: Čet Jan 24, 2019 7:33 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pili dile po vsaki furi
Pili dile po vsaki furi

Pridružen/-a: Sre Mar 2016 17:15
Prispevkov: 941


Kaj kamero na Ruški so že uspeli vrnit na njeno mesto?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
miki
PrispevekObjavljeno: Čet Jan 24, 2019 7:51 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Moderator
Moderator

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 13:25
Prispevkov: 3437
Kraj: Maribor

lenko je napisal/a:
Če pa nimaš kaj boljšega za delati kot pa jih opazovati preko webcama in jim pametovati, je boljše da jih ukinejo, vsaj ponoči kot npr. v Avstriji
To je pa dobra logika: ukinit kamere da ne bomo mogli ponoči gledat na spletno strani gledat kako (ne) zasnežujejo in (ne) teptajo ? Mimogrede, katera avstrijska smučišča ponoči 'ukinjajo' kamere? Na https://www.megacam.at/ ne samo da lahko celo noč gledam kako rihtajo proge, ampak lahko tudi kadar koli prikličem slike iz arhiva. Enako na https://www.foto-webcam.eu/. Tudi slike z Mokrin, Osojščice ali Pece lahko, če ne morem spat, v živo gledam celo noč - edino kar je res je, da ponoči slik ne arhivirajo (kar je na Pohorju itak znanstvena fantastika).

OT: pa ne se bat, tudi tam znam 'težit' če vidim da recimo v Badu topovi celo noč niso delali, ali pa da so na Meliju teptali ob petih zjutraj namesto zvečer, potem pa se zjutraj čudimo da proge, ki sicer pri prvi furi lepo zgledajo, ne 'zdržijo' niti dve uri .
_________________
Sezona 2023/2024: 39 smučarskih dni = 24 x Pohorje, 3 x Rogla, 2 x Osojščica, Krvavec, 1 x Trije Kralji, Klippitz, Salzstiegl, Gitschberg, Plose, Seiser Alm, Tri Cime, Kope.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
fischerpro3
PrispevekObjavljeno: Čet Jan 24, 2019 7:58 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča v kavbojkah
Smuča v kavbojkah

Pridružen/-a: Sre Jan 2006 11:32
Prispevkov: 1768
Kraj: sun city

lenko je napisal/a:
ynwalen je napisal/a:
v cem je finta da so web iz belvija skinli in dali areno? Koga pri pi* m* zanima propadajoc hotel, v katerem dela vecina hrvatov in srbov (da o prijaznosti in postrezbi niti ne govorimo)

Ker morda pride odzgoraj boljša in nadomeščajo staro v areni, ki je crknila?
Če pa nimaš kaj boljšega za delati kot pa jih opazovati preko webcama in jim pametovati, je boljše da jih ukinejo, vsaj ponoči kot npr. v Avstriji, bodo vsaj lahko v miru delali. Prav zanimivo da 24.1 več noben ne šteje delujočih topov.
Govorijo pa v Areni vsaj lepo slovensko in vsaj z mojega stališča imajo manire, napram nekaterim šinfatorjem


Si kot oni fuzbalski "golgeter".....molzeš, se trudiš, molzeš., da je kanta polna...pol pa, ko bi moral zabiti gol.....bincneš v kanto polno mleka in jo razliješ.....
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
lenko
PrispevekObjavljeno: Čet Jan 24, 2019 8:47 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pohorc
Pohorc

Pridružen/-a: Ned Okt 2005 13:34
Prispevkov: 3117


@Miki, stare panoramske kamere, ki so jih včasih zjutraj predvajali na enem od avstrijskih programov, se več ne spomnim imena. Pa Panomax recimo, ki nudi statične slike na 10 minut. Kaj potrebujete več za kakšne informacije o vremenu? Statično sliko ali samo posneto panoramo na 15 minut pa vidiš al je zratrakirano, al delajo topovi al ne, pa če je megla, gužva itd... Za kakšne druge namene mislim da so Webcami upravljalcem pluvanje v lastno skledo. In ja, Pohorske kamere so arhivirane na bergfexu. Včasih so še Pohorske kamere pod starim ponudnikom skyline-zdajšnji whatsup imeli timelapse zadnjega dneva. Pa tudi Miki, te kamere ki jih gledam s tvojih posredovanih strani, imajo večinoma gorske panorame, Pohorske pa so direktno usmerjene na proge, kjer kaj druga nimaš od njih, razen tega da vidiš ali Jože že priklaplja top, če slučajno Marjanu ne dela luč na ratraku, pa če slučajno Simona z novo jakno smuča. Par idej? Kamera na vrhu Draš centra ali pa na Pekrski gorci... Super pokrivnost celotnega hriba, podatke o vremenu dobiš, dobra panorama, to je pa to kar rabiš ob pol 8 zjutraj.

No pol pa če sem vas tako ogrel, zakaj je vam osebno pomemben webcam? Načeloma od svetlega pa do teme bo čisto dovolj za spremljanje stanja na progah, kakšne dobre panorame ki privabi ljudi, ponoči pa predvsem odveč. Ne vem zakaj bi moral biti 24/7 pokrit vsak kotiček smučišča. Naj še potem naredijo eno nočno kamero na tisti povezavi od Areha na Partizanko, da lahko gledamo če je že končno dovolj snega na tistem kritičnem ovinku, pa naj še naredijo nočni vid, da bom lahko gledal koliko srnic se ponoči mimo sprehaja... Ampak ena prestavljena kamera, ker bo staro nadomestila nova, pa takšen kraval...

Pa sem že mislil da sem se ti priljubil fischerpro...
Hja ene stvari so mi pač zgrešene na hribu, kot je gledanje naroda pod prste upravljalcu iz domačega kavča, kot do kakšnih investicij, pa promocije, kjer bi naprimer že končno lahko podrli vlečnico habakuk, na vrhu habakuka pa z odlično panoramo mesta in smučišča postavili napis Maribor, kjer bi se ljudje množično slikali pa imamo za ceno koncerta eno super promocijo... Pa tudi eden izmed ratrakistov vem da je lesar, da bi jim to zrihtal.

Pa da ne bomo samo resni:

Pa preden me boste še dalje slačili iz kože, nov webcam iz belvija je že online s točno tem na kar sem namigoval:
https://www.whatsupcams.com/en/webcams/slovenia/podravje/maribor/webcam-maribor-pohorje-bellevue/
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Fantastic
PrispevekObjavljeno: Pet Jan 25, 2019 8:32 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pili dile po vsaki furi
Pili dile po vsaki furi

Pridružen/-a: Čet Nov 2007 18:06
Prispevkov: 812
Kraj: wait city

Včeraj mi je prvič v letošnji sezoni,ko tudi prvic po dolgih letih nimam letne uspelo zavit na nočno.Nevem kakšna je v tekoči sezoni praksa glede teptanja ampak moja ocena je gladka 1!Da nisi sposoben za 23 evrov potegnit 3 špur po habakuku do poštele in vsaj 1 ja 1,po čopki me ne bo nišče prepričal...Žalostno!Pa naj mi nišče ne reče,da sem razvajen od Italije in Avstrije,tudi Bosanci z Jahorino so nas povozili v vseh pogledih,vsaj na najpomembnejšem detajlu in to je proga!
_________________
Lp Georg!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
simo
PrispevekObjavljeno: Pet Jan 25, 2019 11:54 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Čet Feb 2009 14:45
Prispevkov: 189
Kraj: Prlekija

Točno zato jaz ne grem več na nočno v MB...kje so časi ko smo smučali 2-3x na teden, proge so skoraj vedno bile popeglane,...
_________________
2022/23: 2x Mb. Pohorje, 1x Rogla, 1x Stuhleck
2021/22: 2x Kranjska Gora, 1x Rogla, 6x Jahorina, 1x Mb. Pohorje, 1x Golte
2020/21: 2x Mb. pohorje, 1xRogla, 6x Jahorina
2019/20: 1x Rogla, 1xKreischberg, 6xJahorina
2018/19: 2x Rogla, 1x Osojščica, 1x Golte, 3x Mb. Pohorje, 1x Kranjska Gora, 1x Vogel
2017/18: 4x Jahorina, 3x Rogla, 1x Trije Kralji
2016/17: 5x
2015/2016: 8x
2014/2015: 8x
2013/2014: 6x, 2012/2013: 10x
2011/2012: 9x, 2010/2011: 11x
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 16, 17, 18 ... 23, 24, 25  Naslednja Stran 17 od 25

Kazalo po Smucisca.net forumu » Mariborsko Pohorje » Mariborsko Pohorje - aktualne informacije 2018/2019
Pojdi na:  



Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
 
 


© 2006-2014 - smucisca.net
Powered by phpBB