Nalaganje fotografij na forum
Pomoč pogostih vprašanj  Pomoč pogostih vprašanj   Išči  Išči   Seznam članov  Seznam članov   Skupine uporabnikov  Skupine uporabnikov
 
Registriraj se  ::  Prijava Prijava za pregled zasebnih sporočil   
 
Kazalo po Smucisca.net forumu » Kanin » Bovec - aktualne informacije, prihodnost in izzivi

Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 20, 21, 22  Naslednja
 Bovec - aktualne informacije, prihodnost in izzivi « Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » 
Avtor Sporočilo
Charlie Uno
PrispevekObjavljeno: Tor Apr 17, 2018 4:21 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sezuva pancarje na sedežnici
Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Sob Nov 2008 18:09
Prispevkov: 327


Bovškega letališča niso zgradili z EU sredstvi. Letališče so zgradili že v SFRJ.
So pa z EU sredstvi postavili hangar na zelo neprimernem mestu, v napačnem slogu in še narobe so ga orientirali; menda pri močnejšem vetru morajo odpirati vrata na obeh straneh. Tako jim ej uspelo uničiti idilično travniško letališče, ne da bi kaj bistveno prispevali k letališki infrastrukturi.
(Pa še to, kar so naredili naj bi bila samo krinka, ko bi zgradili nov vodovod ali kanalizacijo za del Bovca - če niso bile to samo govorice.) Res pa je, da se bližajo volitve in čas je za napihovanje svojih zaslug in za to, da si pripišejo tuje zasluge...
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Wca z Bca
PrispevekObjavljeno: Pet Jun 22, 2018 9:17 pm    Naslov sporočila: BOVEC DOBIVA NOV HOTEL Odgovori s citatom

Pili dile po vsaki furi
Pili dile po vsaki furi

Pridružen/-a: Pon Feb 2016 22:10
Prispevkov: 800


BOVEC DOBIVA NOV HOTEL

V središču Bovca bo v naslednjih letih zrasel Hotel Soča, ki bo naložba najstarejšega ponudnika športnih aktivnosti v naravi v zgornjem Posočju družbe Soča Rafting. Klasičnemu nastanitvenemu delu bodo kot ponudbo dodali še športni center.

»Z izgradnjo športnega hotela Soča bomo na trg postavili inovativno storitev, ki bo v nočitveni del integrirala tudi aktivnosti. Naložba bo novost na trgu, ki bo ciljala na glavno skupino aktivnih obiskovalcev,« je prepričan direktor podjetja Soča Rafting Goran Kavs. Na lokaciji Ledin v centru mesta bo hotel v dveh nadstropjih obsegal 20 sob, od tega bosta dve nadstandarni. Pritličje bo namenjeno gostinskemu delu in športnemu centru. V mansardi bosta prostora za fitnes in dobro počutje, medtem ko bo klet rezervirana za shranjevanje opreme. Arhitekturno zasnovo so prispevali iz družbe Sono arhitekti, v Soča rafting pa so že pridobili gradbeno dovoljenje. Začetek gradnje predvidevajo jeseni, medtem ko naj bi prve goste sprejeli splomladi leta 2020.

»Naložba je rezultat naše športne dejavnosti in podobnih bi bilo bržkone še več, če bi dejavnost na Bovškem krojili močni igralci, a je danes povsem razdrobljena,« je zatrdil Kavs, ki si po vzoru smučišč obeta multiplikativnega učinka iz dejavnosti. Tako bo v pritličju športni center, kjer bodo obiskovalce vodili interaktivni napotki do pestre izbire aktivnosti, za nameček pa bodo lahko pripravljali in servisirali športno opremo. »Nastanitveno in ponudbo aktivnosti zaokrožujemo na eni lokaciji. Ciljamo na zahtevne goste, ki dopust preživljajo v stiku z naravo, iščejo aktivno sprostitev in mir. Tu je Bovec izjemen, skoraj edinstven glede naravnih danosti. Z vidika ponudbe pa so ti gostje relativno neizkoriščeni in predstavljajo potencial.«

Turistični zavod Dolina Soče napovedano naložbo pričakovano pozdravlja. »Odločitev je zagotovo prava, pravi je tudi poslovni razvojni model združitve aktivnosti v naravi z nastanitvami za nekoga iz športne panoge. Že vrsto let ponavljamo mantro, da v Bovcu primanjkuje hotelskih nastanitev. Tako bo nov hotel ublažil to pomanjkanje,« je opozoril vršilec dolžnosti direktorja zavoda Janko Humar. Hoteli in podobni objekti trenutno v destinaciji predstavljajo zgolj 16 odstotkov realizacije. Kronično pomanjkanje hotelskih namestitev naj bi ublažila obnova hotelov Kanin in Alp, v Tolminu pa je na novo zaživel Hotel Dvorec.

VIR
http://www.delo.si/lokalno/primorska-in-notranjska/bovec-dobiva-nov-hotel-63510.html
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Wca z Bca
PrispevekObjavljeno: Sob Okt 06, 2018 6:04 pm    Naslov sporočila: NA BOVŠKEM LETALIŠČU NAČRTUJEJO IZGRADNJO STADIONA Odgovori s citatom

Pili dile po vsaki furi
Pili dile po vsaki furi

Pridružen/-a: Pon Feb 2016 22:10
Prispevkov: 800


NA BOVŠKEM LETALIŠČU NAČRTUJEJO IZGRADNJO STADIONA

V tem tednu so v Bovcu javno predstavili spremembe in dopolnitve prostorskega načrta za bovško letališče, na podlagi katerih bi radi obstoječo infrastrukturo obogatili z dodatno ponudbo.

Kot je povedal župan Občine Bovec Valter Mlekuž, gre pri tem za manjše spremembe, ki bodo omogočile konkretno umestitev profesionalnega nogometnega igrišča z atletsko stezo in tribunami v prostor, kar bo omogočalo organizacijo priprav tudi za nogometaše najzahtevnejših klubov.

V kombinaciji z bližnjim hotelom Kanin bo to, po njegovih besedah, različnim klubom ponudilo izvrstne pogoje za treninge in redne priprave, predlagana sprememba pa omogoča tudi faznost gradnje. Ob tem bo v ta prostor umeščen tudi gostinsko turistični objekt in prostor za padalce, del pa bo namenjen tudi dodatnim parkiriščem.

To bo mogoče izvesti takrat, ko bo Občina od Sklada kmetijskih zemljišč pridobila zemljišča, ki zdaj niso v njeni lasti in mora za uporabo plačevati najemnino. To pa ni racionalno, zato so že pristopili k odkupu, še dodaja Mlekuž.

Po javni razgrnitvi lahko javnost občini sporoči svoja mnenja in pripombe. Sledila bo priprava predloga akta in njegov sprejem na seji občinskega sveta ter končna objava v uradnem listu.

VIR:
http://www.primorskival.si/novica.php?oid=10287#
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Wca z Bca
PrispevekObjavljeno: Tor Okt 09, 2018 5:44 pm    Naslov sporočila: BOVEC DRUGI NAJLEPŠI IN NAJGOSTOLJUBNEJŠI TURISTIČNI KRAJ Odgovori s citatom

Pili dile po vsaki furi
Pili dile po vsaki furi

Pridružen/-a: Pon Feb 2016 22:10
Prispevkov: 800


BOVEC DRUGI NAJLEPŠI IN NAJGOSTOLJUBNEJŠI TURISTIČNI KRAJ

Tekmovanje v projektu Moja dežela – lepa in gostoljubna, pod častnim pokroviteljstvom predsednika države RS Boruta Pahorja, se je zaključilo z zaključno prireditvijo in podelitvijo priznanj, 8. oktobra, v Grand hotelu Bernardin, v Portorožu.

V tekmovanju so se pomerili številni kraji in drugi sodelujoči – z osrednjim poslanstvom urejanja in ohranjanja okolja v okviru zelenega turizma in trajnostnega razvoja. V kategoriji Najlepši in najgostoljubnejši turistični kraj/ mesto so se potegovali trije finalisti, in sicer Ankaran, Bovec in Kranjska gora. V javnem glasovanju na spletni strani TZS je daleč največ glasov, vsaj 150 več kot drugo uvrščeni kraj, prejel Bovec-Čezsoča, svoje mnenje pa je dodala še posebna komisija, ki je obiskala posamezne kraje.

Bovec je na koncu zopet postal drugi najlepši in najgostoljubnejši turistični krajv Sloveniji v letu 2018. Priznanje sta prevzela župan Občine Bovec Valter Mlekuž in predstavnik TD Bovec Andrej Lampret.

VIR:
https://obcina.bovec.si/2018/10/09/bovec-drugi-najlepsi-in-najgostoljubnejsi-turisticni-kraj/
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Wca z Bca
PrispevekObjavljeno: Sob Nov 10, 2018 10:30 am    Naslov sporočila: AMBICIOZEN PROJEKT POD KANINSKO ŽIČNICO IŠČE INVESTITORJE Odgovori s citatom

Pili dile po vsaki furi
Pili dile po vsaki furi

Pridružen/-a: Pon Feb 2016 22:10
Prispevkov: 800


AMBICIOZEN PROJEKT POD KANINSKO ŽIČNICO IŠČE INVESTITORJE

Družba CPIN, promet investicije s Ptuja nadaljuje s pripravami na gradnjo turistično poslovnega kompleksa s podzemno garažo v soseski Dvor ob zahodni vpadnici v Bovec.

CPIN je konec lanskega leta od slabe banke za okoli pol milijona evrov kupil 7.550 kvadratnih metrov zemljišča na območju Dvora v Bovcu(trenutno služi kot dodatno parkirišče za kaninsko žičnico).

Trgovski center z apartmaji bodo zagotovo zgradili, za načrtovani hotel bodo iskali investitorja.

Poslovno turistični kompleks na Dvoru bodo začeli graditi prihodnje leto.



VIR:
http://www.primorske.si/2018/11/04/ambiciozen-projekt-isce-investitorje
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
gapi202
PrispevekObjavljeno: Sob Nov 10, 2018 10:34 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča za mali srpan
Smuča za mali srpan

Pridružen/-a: Sre Mar 2010 22:08
Prispevkov: 2328


No to so prave namestitve, da so tik ob smučišču. Mi pa ta arhitektura ko se strega potehne po fasadi nikoli ni bila ušeč. Ampak važno, da bi se res zgradilo nekaj takega.
_________________
10/11=12x
11/12=16x
12/13=17x
13/14=17x
14/15=23x
15/16=23x
16/17=62x
17/18=31x
18/19=34x
19/20=6xLesOrres,1x Katsci,2xKanin,5xkrgora,1xRudno, 3xStražaBled,4xMojstrana,2xStariVrh,1x Schladming,1xCerkno,
20/21=5xVogel2xMojstrana,3xSoriška,8xKr.gora, 3xKrvavec+15xturno
21/22=15xVogel,21x Kranjska Gora,1xstari vrh,1xkrvavec,3xKanin
22/23=21xVogel,17xKranjska Gora,1xKanin
23/24=1xVogel,2xKranjska Gora,1xKozji hrbet,1xMojstrana, 2xStari vrh
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
joško
PrispevekObjavljeno: Sob Nov 10, 2018 4:10 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sezuva pancarje na sedežnici
Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Sre Avg 2015 10:41
Prispevkov: 244


Samo bedak rešuje problem na enak način kot ga je ustvaril. Začetek konca Kanina je bila prodaja apartmajev v Kaninski vasi ljubljanskim vikendašem. Investitor tega kompleksa je cestno podjetje in edini cilj je dobiček pri prodaji apartmajev, ki jih bodo pokupuli ljubljanski vikendaši. Smučišče od teh ne bo dobilo niti evra.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
marko
PrispevekObjavljeno: Pon Nov 12, 2018 5:25 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča za mali srpan
Smuča za mali srpan

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 15:00
Prispevkov: 2833
Kraj: Ljubljana

Zdaj so stvari lahko drugačne. Privatniki nimajo apartmajev zase, ampak jih oddajajo.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
joško
PrispevekObjavljeno: Tor Nov 13, 2018 12:30 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sezuva pancarje na sedežnici
Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Sre Avg 2015 10:41
Prispevkov: 244


Dokaz za to pa je sosednja Sella Nevea. Od več kot 1000 apartmajev se jih oddaja mogoče 5. Pa še ti po mojih izkušnjah niso najbolj resni.

Če bodo apartmajev Bovcu prodali zasebnikom, bo to še eno mesto duhov v regiji (poleg Selle Nevee in Kaninske vasi). Oddajanje apartmajev ni lahek posel. Fizično moraš biti prisoten ob vsakem prihodu in odhodu in kadarkoli se gostu to zahoče.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
gapi202
PrispevekObjavljeno: Tor Nov 13, 2018 2:34 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča za mali srpan
Smuča za mali srpan

Pridružen/-a: Sre Mar 2010 22:08
Prispevkov: 2328


Vse to se da urediti z agencijo, ki pač vzame 20%. Je pa bovec turistično bolj vabljiv kot Sellla predvsem v smislu celoletnega turizma.
_________________
10/11=12x
11/12=16x
12/13=17x
13/14=17x
14/15=23x
15/16=23x
16/17=62x
17/18=31x
18/19=34x
19/20=6xLesOrres,1x Katsci,2xKanin,5xkrgora,1xRudno, 3xStražaBled,4xMojstrana,2xStariVrh,1x Schladming,1xCerkno,
20/21=5xVogel2xMojstrana,3xSoriška,8xKr.gora, 3xKrvavec+15xturno
21/22=15xVogel,21x Kranjska Gora,1xstari vrh,1xkrvavec,3xKanin
22/23=21xVogel,17xKranjska Gora,1xKanin
23/24=1xVogel,2xKranjska Gora,1xKozji hrbet,1xMojstrana, 2xStari vrh
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
marko
PrispevekObjavljeno: Sre Nov 14, 2018 4:35 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča za mali srpan
Smuča za mali srpan

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 15:00
Prispevkov: 2833
Kraj: Ljubljana

joško je napisal/a:
Dokaz za to pa je sosednja Sella Nevea. Od več kot 1000 apartmajev se jih oddaja mogoče 5. Pa še ti po mojih izkušnjah niso najbolj resni.

Če bodo apartmajev Bovcu prodali zasebnikom, bo to še eno mesto duhov v regiji (poleg Selle Nevee in Kaninske vasi). Oddajanje apartmajev ni lahek posel. Fizično moraš biti prisoten ob vsakem prihodu in odhodu in kadarkoli se gostu to zahoče.

Če si bil kdaj v kakšnem francoskem ali italijanskem bloku z apartmaji, si lahko videl, da ima veliko apartmajev na vratih ime lastnika, tudi ostali apartmaji pa imajo svoje lastnike. Ključ in papirje prevzameš v agenciji, ki poskrbi tudi za čiščenje. Včasih naletiš tudi na apartma, ki je poln lastnikove krame. (razni okraski, krigli od pira, ki jih je zbiral celo življenje ...)

Seveda pa je za uspeh takega modela potrebno dobro trženje.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Wca z Bca
PrispevekObjavljeno: Sre Jan 16, 2019 5:16 pm    Naslov sporočila: Projekti, ki bodo v Bovcu zaznamovali leto 2019 Odgovori s citatom

Pili dile po vsaki furi
Pili dile po vsaki furi

Pridružen/-a: Pon Feb 2016 22:10
Prispevkov: 800


Projekti, ki bodo v Bovcu zaznamovali leto 2019:

- trgovski center s hotelom na spodnjem parkirišču Kanina(nasproti bencinske postaje)
- odprtje prenovljenega hotela Kanin
- nova avtobusna postaja
- nov hotel Soča
- krožiša pri letališču in bencinski postaji
- kolesarska pot Bovec-Kobarid
- krožna kolesarsko-rolerska pot okrog bovškega letališča
- atletsko/nogometni vadbeni center

Več v spodnjem linku radia Primorski val.
http://www.radio-odmev.net/cloovisCMS/administracija/posnetkiOddaj/arhiv/2019-01-11%20Zgodbe%20z%20razglednice,%20petek.mp3
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
PogachnyK
PrispevekObjavljeno: Sre Jan 16, 2019 11:54 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Pon Jan 2012 19:03
Prispevkov: 170


https://www.regionalobala.si/novica/presenecenje-na-kaninu-zice-sedeznice-so-bile-napacno-priklopljene
_________________
[img]https://giphy.com/gifs/fandor-movie-scene-mime-film-3oEduSyEJzGEm60xR6[/img]
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Charlie Uno
PrispevekObjavljeno: Pet Jan 25, 2019 7:35 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sezuva pancarje na sedežnici
Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Sob Nov 2008 18:09
Prispevkov: 327


joško je napisal/a:
Samo bedak rešuje problem na enak način kot ga je ustvaril. Začetek konca Kanina je bila prodaja apartmajev v Kaninski vasi ljubljanskim vikendašem. Investitor tega kompleksa je cestno podjetje in edini cilj je dobiček pri prodaji apartmajev, ki jih bodo pokupuli ljubljanski vikendaši. Smučišče od teh ne bo dobilo niti evra.


Večkrat sem nehote opazoval avtomobilske tablice parkiranih avtomobilov po Kaninski vasi in prej bi rekel. da so večino apartmajev pokupili vikendaši iz Nove Gorice in okolice. Vprašanej, koliko jih je res iz Ljubljane, razen, če ni zate Ljubljana vse, kar je dlje od Tolmina ali je preko Vršiča ali Predela.
V osemdesetih je verjetno vsak sindikat v malce večjem ali srednjem podjetju na Primorskem tudi bil lastnik apartmaja v Kaninski vasi, pa tudi sindikat UKC Ljubljani, slovenskih železnic in še kateri. In ti so verjetno prevladovali po zasedenosti.
Sicer pa se je po potresu marsikakšen lastnik odrekel počitnikovanju za to, da so imeli potresniki streho nad glavo. In tudi kakšen domorodec si je našel stanovanje v Kaninski vasi.
Po drugi strani pa si je mnogo Bovčanov našlo delo v Ljubljani in se za konce tedna vračajo domov na domove ali k staršem. In ti verjetno tudi imajo ljubljanske tablice na avtomobilih...
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
joško
PrispevekObjavljeno: Pet Jan 25, 2019 9:31 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sezuva pancarje na sedežnici
Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Sre Avg 2015 10:41
Prispevkov: 244


Smučarski center Bovec-Kanin je bil v sedemdesetih letih odlično zasnovan. Del centra so bile tudi nastavitvene zmogljivosti v hotelu Kanin in apartmajskem naselju Kaninska vas. To pomeni, da se je smučišče financiralo tudi iz penzionskih storitev. Ko se je začela razprodaja apartmajev - pa naj bo to ljubljančanom ali goričanom, je bil to začetek agonije, ki jo gledamo še danes.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 20, 21, 22  Naslednja Stran 6 od 22

Kazalo po Smucisca.net forumu » Kanin » Bovec - aktualne informacije, prihodnost in izzivi
Pojdi na:  



Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
 
 


© 2006-2014 - smucisca.net
Powered by phpBB