Nalaganje fotografij na forum
Pomoč pogostih vprašanj  Pomoč pogostih vprašanj   Išči  Išči   Seznam članov  Seznam članov   Skupine uporabnikov  Skupine uporabnikov
 
Registriraj se  ::  Prijava Prijava za pregled zasebnih sporočil   
 
Kazalo po Smucisca.net forumu » Mariborsko Pohorje » Mariborsko Pohorje - aktualne informacije 2018/2019

Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 15, 16, 17 ... 23, 24, 25  Naslednja
 Mariborsko Pohorje - aktualne informacije 2018/2019 « Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » 
Avtor Sporočilo
JurijB
PrispevekObjavljeno: Pet Jan 11, 2019 8:22 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pili dile po vsaki furi
Pili dile po vsaki furi

Pridružen/-a: Sre Mar 2016 17:15
Prispevkov: 941


medo089 je napisal/a:
eni pišete ,da bi bila potrebna večkrat takšna akcija,da bi bilo več smučarjev,v isti sapi pa,da več ne greste ker se v takšni gužvi ne da smučati????ja treba se bo odločiti,ali dati več in se nasmučati,ali it poceni in se gužvati.oboje skupaj ni možno.in tudi gostincem ni zmanjkalo pijače.zmanjkalo je tistih 50l,ki jih je po dogovoru točil BREZPLAČNO.eni pač niso imeli podna.pijač ki so bile za plačati je bilo verjemite dovolj.


Slabo bereš - ne da mora večkrat bit akcija - generalno je treba cene znižat na račun večjega obiska domačinov. Konec koncev MOMb kar znatno podpira to "smučarijo".

In tvoja reakcija me tako spominja na čase Dragega Rataja, ko so začeli dolga leta nazaj višat cene in gre približno takole: baš nas briga za mariborčane, pa reveže, ki bi radi smučali za mali denar - vsaj gužve ne bo, ker pri nas bo smučarski center kot v A in I in bodo bogati turisti kar drli k nam - vse ostalo je zgodovina.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
JurijB
PrispevekObjavljeno: Pet Jan 11, 2019 8:52 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pili dile po vsaki furi
Pili dile po vsaki furi

Pridružen/-a: Sre Mar 2016 17:15
Prispevkov: 941


Mariborska Občina je podjetju Marprom v preteklem letu za VSE njegove dejavnosti (torej avtobusi + Pohorje) nakazala 6.174.485,70€ (vir: Erar: https://erar.si/placnik/75698/prejemnik/92859976/#transakcije ). Ni vrag, da nekaj tega ne odpade tudi na smučanje in potem je ta debata s FB precej čudna:

Simon Zimič SRAM VAS NAJ BO! Lani smo vsi Mariborčani (navdušeni smučarji kot sem jaz) bili zadovoljni, da smo lahko smučali za 10€ na nočni. Jaz osebno sem vam bil hvaležen, da lahko vsak teden smučam in ne bankrotiram. Letos pa lahko Rušani smučajo za 10 ob ponedeljkih celo na dnevni, tisti iz starš pa imajo kar celo sezono na vse karte 50%. Vaše jebeno podjetje v 100 odstotni občinski lasti pa lastnim občanom ukine to malo prihranka, ki smo ga bili deležni in uvede nočno smuko po NETEPTANEM stadionu za 15€. Včeraj ste naredli nekaj pozitivnega, to pa je zdaj že norca se delanje. Kasirajte vi tolko Hrvatom za to sranje od proge. Pa ne rečem, za urejen stadion bi se še splačalo, boljše je kot nič. Ravno včeraj po dolgem cajtu sem bil pozitivno naravnan in mislil uuu zdaj jim bo pa kapnilo. Kako delate res...
P.s. to leti tudi na občino, ko so že taki heroji pa se igrajo neko wannabe športno mesto niso pa sposobni kart za občane sofinancirat na lastnem smučišču.

Visit Pohorje Občani Starš smučajo ceneje, ker občina pokriva del cene smučarskih vozovnic zanje. Podobno je tudi pri cenejših ponedeljkovih vozovnicah za občane Ruš. Zato teh vozovnic nikakor ne gre primerjati z ostalimi. Cena vozovnice za nočno smuko 15 evrov za odrasle pa je upoštevaje primerjava smučišča med najugodnejšimi.

Simon Zimič Visit Pohorje zato sem napisal da to leti tudi na občino. Marprom pa je v občinski lasti. To nikakor ne leti na zaposlene na smučišču, ki se trudijo,da lahko smučamo in s to ponudbo itak nimajo nič. Nočna smuka le po stadionu... Neteptanem. Če si malo bolj resen smučar, nimaš od neteptanega stadiona praktično nič... Sem napisal tudi, da če bi bil teptan kot se spodobi se splača. Jaz pač ne bi dal toliko za razrito progo in skoraj polmeterske kupe, ki zelo radi nastanejo po celodnevni smuki, žal. Da se stadiona zvečer ne tepta je namreč praksa že odkar redno hodim na nočne (cca 10let) ne samo letos. Pa ne samo pred lisico ampak nikoli ampak res nikoli še nisem doživel steptanega stadiona na nočni, razen včeraj, ko je bil res pohvalno pripravljen. Ne govorim za dni ko je proga odprta v celoti ampak konkurenčne so v tem primeru da je odprt samo stadion npr. Kope, kako uro vstran, na istem hribu. Sicer je proga resda bolj položna in zato rahlo nezanimiva boljšim smučarjem. Je pa priblizno enako dolga, veliko boljša je sedežnica, proga pa je vedno steptana v nulo. Na 1nadan ponujajo kupone, ZA 5.90€ od pon-čet in pazi, za to ceno dobim še dunajskega s pomfirjem. Tako da prosim. Prav bed mi je da vas tolko šimfam, samo ne mi prodajat nekih bedarij...
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
miki
PrispevekObjavljeno: Pet Jan 11, 2019 9:48 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Moderator
Moderator

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 13:25
Prispevkov: 3437
Kraj: Maribor

Danes sem se odločil da grem v živo pogledat situacijo na 'domačem bregi', da ne bom samo modroval s fotelja. Žal se je izšlo samo za popoldansko smuko, kjer sem doživel prvo pozitivno presenečenje: kjub uradni veljavnosti od 12. ure dalje je možno s popoldansko vozovnico uporabiti Vzpenjačo že od 11.45 dalje .

Po Slemenu navzdol me ni ravno navdušilo, proga polna začetnikov, zdrsana do ledu, ob robovih se je dalo prav na kratko vijugat v narinjeni moki. Habakuk že malo boljši, ob levem robu kjer so zasneževali je bilo dovolj mehkega snega:


Dalje po veleslalomski progi, opoldan proga seveda ni bila več 'speglana', ampak čisto solidna:




Proga dneva pa je bil stadion, uradno sicer zaprt, ampak zelo 'po avstrijsko', mreže ni bilo, tabla 'zaprto' pa komaj vidna nekje na robu proge. Odličen nastreljan sneg, mehko, užitek:




Enkrat sem preizkusil tudi Čopko. In zdaj bom postal polemičen: tukaj na forumu že skoraj en mesec beremo kako so 'rumenjaki' na stebrih neprimerni za Pohorje, pa kako so Sherpe in Lenkoti primernejši za naše razmere, itd. Dajte no, saj niste resni? Obe progi, torej Stadion in Čopko, zasnežujejo s približno enakim številom topov (15), res da je Čopka dvakrat daljša, je pa tudi dvakrat ožja. In Stadion je odlično prevozen, skoraj v polni širini, na Čopki pa ravno toliko da se da prismučat po eni ratrakovi 'špuri'. Ob tem da na Stadionu nikjer ni luž, na Čopki (pod Sherpo) pa tako:


Vseeno mislim da se bo s Čopko izšlo, če mraz zdrži še to noč. Zgoraj itak ni potrebno več kot ene ratrakove 'špure', nižje pa je snega skoraj dovolj, podlaga je tudi že poteptana. Da me ne bo kdo obdolžil rasizma, po en moder, rumen in bel:






Pa še popldanski skok na Areh, Pisker odličen (z nabrušenimi robniki, seveda), mrzlo kot na Arktiki:






Omnejen edini delujoči top:


Tudi Ruška je dobra, v bistvu še boljša kot Pisker, samo temačna in mrzla.

Pod črto: sploh ni bilo slabo, se pa zavedam da sem verjetno izbral enega najboljših dni dosedanje sezone. Kamna na odprtih progah nisem videl, edino na (zaprti) Čopki je bilo na dveh mestih malo 'na tanko', najbolj pri tisti vodo proizvajajoči Sherpi približno 200 m pod trikotno jaso. Gneča? Krajše vrste so bile samo na dveh žičnicah z najbolj položnimi progami, torej na Slemenu in Ruški, tam smo še ob treh čakali minuto. Kar v bistvu potrjuje 'aftobusarske' ideje da sta ravno ti dve žičnici prvi kandidatki za zamenjavo ...
_________________
Sezona 2023/2024: 39 smučarskih dni = 24 x Pohorje, 3 x Rogla, 2 x Osojščica, Krvavec, 1 x Trije Kralji, Klippitz, Salzstiegl, Gitschberg, Plose, Seiser Alm, Tri Cime, Kope.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
lenko
PrispevekObjavljeno: Pet Jan 11, 2019 10:24 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pohorc
Pohorc

Pridružen/-a: Ned Okt 2005 13:34
Prispevkov: 3117


Preden me kdo obtoži patroizma ali česar koli, italjanski topovi so čisto v redu, ampak pri nižjih temperaturah, kjer jim na evropskem trgu novih izdelkov načeloma ni para. Problem se pojavi pri mejnih pogojih, kjer jim enostavno zmanjka regulacije, in veselo špricajo vodo, tam od -2,5 WB še nekako gre bolj mokro, pa do tam nekje -3,5 na stebrih in -4,5 na mobilnih topovih, kjer pričnejo celo nekaj delati, pa da imajo celo kaj maneverskega prostora za regulacijo. Gre se bolj za način na kakšen so prišli pod Pohorje, ki je dejansko izsiljevalski! Gre se za to, da je sistem bolj grob. Kot imaš na avtu osnovni model, le da na tem manjkajo zadnji sedeži, znotraj ni obložen, ima le 60 konjev namesto obljubljenih 250, je pa res da na klic pridejo takoj, in če jim karkoli zajamraš, pripeljejo dodatne topove, kot se je to zgodilo letos, ko so jim pripeljali kar nekaj novih topov. Sedaj, ko pa vidijo, da je avto vseeno fajn vozit z notranjimi oblogami, z radiem in ostalimi bonbončki, pa to sproti dokupujejo. Cena na razpisu je bila kakšna je bila in iskreno povedano zmagali so proti Demacu le zaradi poceni ponujene kište oz. tovarne kot imenujejo sami. Če je ne dobesedno podarili, bi na stadionu peli modrijani. Sedaj pa se po končanem razpisu lepo dokupujejo stvari, in se celotna cena lepo dviga. Ja imajo dober izdelek, nima slabih zmogljivosti, tukaj sedaj si meriti kateri ima daljšega je brezpredmetno, ampak odnos je pa nesramen!

Kolikor koli vas je tukaj, tudi na hribu, ki vas ti izdelki fascinirajo, tako kot po izgledu, kot marsičem drugem, vas tudi prepričajo z lažnim marketingom ok, nimam kaj za reči, ampak ko se spustiš v ozadje pa vidiš realnost. Na smučišču kjer denarja ni na pretek, imamo odprte prepotrebne investicije, se lepo priklopijo pijavke. Kaj ti bo najcenejši avto iz razpisa, če pa boš v letu ali dveh mogel vložiti še vsaj polovičen takšen vložek kot na začetku, da bo dosegal svoje obljubljene zmogljivosti!

Ne rečem, super je videti tako širok stadion, ki ga dosežejo z dolgim dometom topa, ampak to tudi stane, pokuri več kot pa kakšna konkurenca, kar pomeni za šibko pohorsko omrežje manjše število topov. Da ne govorim o tem, da je kontejner letos pokuril toliko štroma, da bi za to vrednost lahko nabavili en top slovenskega proizvajalca, če sem pravilno seznanjen z industijsko ceno električne energije (0,2€/kwh) in ceno topa slovenskega proizvajalca, ki jo lahko zasledimo na nekaterih straneh. Na koncu so zaradi predolgega dometa topovi zasneževali drug drugega ipd... Gre se tudi za to, da se mi zdi, da so dali odkup 30 topov starejše verzije, da se kakšen manjši proizvajalec ne bi mogel prijaviti na razpis, ker si tega enostavno ne more privoščiti... Tega se ne počne, ali pač? Na koncu so nam še podturili hladilne stolpe, ki pa sedaj ne delujejo, po več kot mescu hladnega vremena pa tudi brez njih teče do topov voda s temperaturo 2°C. Pa ni potrebno kuriti 60 kilovatov na vsaki črpalni postaji za ohlajanje, le par kilovatov za kompresor ki laufa dlje časa. Ampak mi to nujno rabimo... Kot bomo nujno rabili novo investicijo, da se pokrijejo luknje vmes med topovi... Za takšno če preračunam bi slovenski proizvajalec namesto 18 fiksnih in 12 mobilnih topov, pripeljal enkrat večjo število (ob upoštevanju meni znane cene), pa če tudi zaradi nezanesljivosti jih 10% ne bi delalo, bi še poraba energije bila vedno enaka, kot je sedaj, snega pa tudi če izdeluje manj na top kot katera koli druga znamka, bi bilo več, zaradi večjega števila topov.
Ampak kot sem rekel meriti si kdo ima daljšega je brezpredmetno. Ampak tudi z najdaljšim, čeprav noben ne ve kakšnega imaš, nočeš pa ga pokazati, se da zadovoljiti... Le za kakšno ceno in s kakšno tehniko.

Ledenko, tudi sam sem videl pridno iztekajoči top s katerega je pridno teklo, sneg pa je še menda vseeno proizvajal, te je kdorkoli kontaktiral za kakšen servis, menda še je v garanciji? Morda pa želijo le konkurirati drsališču, ki je postavljen v mestu. Pred topom pa za njim pa 100m luknja brez postavljenega topa, tako kot vsako leto...

Pa še par alinej:
-prispele so blazine za stebre (za kakšno ceno???)
-stadion se vsaj kolikor je meni znano, ni nikdar ratrakiral pred nočno smuko.
-sneg potrebuje čas da se utrdi
-strmina potrebuje čas da se uredi
- ostale proge se pred nočno ratrakirajo
-modri mislec, ti pa še modro misli naprej...

Lp Lenko, dežurni zagovornik s.p..

P.s. pa še ena ekstra insajderska, ker se mi pač da, potem pa se umikam:
Spodnji del čopke se je zasneževal malce več kot 90 ur, srednji del nekaj manj. Stadion je trenutno na 150 zasneževalnih urah.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
fischerpro3
PrispevekObjavljeno: Sob Jan 12, 2019 6:09 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča v kavbojkah
Smuča v kavbojkah

Pridružen/-a: Sre Jan 2006 11:32
Prispevkov: 1768
Kraj: sun city

medo089 je napisal/a:
eni pišete ,da bi bila potrebna večkrat takšna akcija,da bi bilo več smučarjev,v isti sapi pa,da več ne greste ker se v takšni gužvi ne da smučati????ja treba se bo odločiti,ali dati več in se nasmučati,ali it poceni in se gužvati.oboje skupaj ni možno.in tudi gostincem ni zmanjkalo pijače.zmanjkalo je tistih 50l,ki jih je po dogovoru točil BREZPLAČNO.eni pač niso imeli podna.pijač ki so bile za plačati je bilo verjemite dovolj.

Ponavadi je tako, da lahko imetnik sezonske izbira kdaj bo šel na nočno.....pa saj ti to veš a ne, pa malo posplošuješ vseeno? ...razen, če iz nekega RAZLOGA mora obiskat ravno ta dan, drugače ga vsekakor ne bi bilo zgoraj, ker točno ve kaj lahko pričakuje.....najlaže je posploševati...
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ledenko
PrispevekObjavljeno: Sob Jan 12, 2019 6:15 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Mojster zasneževanja
Mojster zasneževanja

Pridružen/-a: Pet Okt 2005 22:49
Prispevkov: 1891


@Miki;

Hvala za obvestilo. Nisem vedel, ampak napake se dogajajo, ure pa vseeno neusmiljeno tečejo in tistih 50 je že davno mimo, mraza je bilo že krepko čez -2,5 oC wb...



Ravno se trudim z eno posrečeno o 300-400 kg/m3 snegu. Smešna da je kaj, a ne za glavnega igralca, ki je bil le eden od množice.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
JurijB
PrispevekObjavljeno: Sob Jan 12, 2019 7:19 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pili dile po vsaki furi
Pili dile po vsaki furi

Pridružen/-a: Sre Mar 2016 17:15
Prispevkov: 941













Danes sem se tudi sam vrgel v strošek in preveril progo od vrha do podna.

Najprej pohvale:
- delujoče vse blagajne pod vzpenjačo in kljub že polnemu parkingu ob 9:10 nobene gneče na blagajnah in gondoli
- odličen stadion - za prste polizat!

Graje:
- Radvanje ne obratuje, blagajna tam tudi ne, kljub temu, da obratuje trak
- iztek stadiona se smučarji zmešajo s sankači - precej nevarnih situacij
- na slikah zgoraj so tri zaščite topov - kdo ugotovi kaj je narobe - en je OK!
- zjutraj sem se resno vprašal ali je bil Habakuk sploh teptan - verjetno je bil, ampak ob 9:25 ni bilo več sledu o tem, sneg se sploh ni predelal.


Baje jutri odpirajo Čopko, če bodo "nadzorniki" zmogli opravit svoj del posla.


Nazadnje urejal/a JurijB Sob Jan 12, 2019 10:01 pm; skupaj popravljeno 5 krat
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ledenko
PrispevekObjavljeno: Sob Jan 12, 2019 8:28 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Mojster zasneževanja
Mojster zasneževanja

Pridružen/-a: Pet Okt 2005 22:49
Prispevkov: 1891


@Miki;

300-400 kg/m3...
https://youtu.be/-Go-ohnJj_0
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
kotulc
PrispevekObjavljeno: Sob Jan 12, 2019 8:47 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pili dile po vsaki furi
Pili dile po vsaki furi

Pridružen/-a: Ned Okt 2006 13:46
Prispevkov: 876


JurijB kaj trak v Areni deluje tudi dopoldan, na FB sem zasledil da samo od 12h naprej?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
JurijB
PrispevekObjavljeno: Sob Jan 12, 2019 8:53 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pili dile po vsaki furi
Pili dile po vsaki furi

Pridružen/-a: Sre Mar 2016 17:15
Prispevkov: 941


Ma to še bog ne ve kdaj dela. Danes je delal nekje od 9:30 dalje. Jaz vidim problem zdaj ko Radvanje ne dela in se vsi vsujejo v "lijak" zraven poligončka, kjer pa se sankajo tudi otroci, ker na poligončku se pač ne smejo.

Edit: FB
Visit Pohorje Med delovnim tednom deluje od 16. do 19. ure, za vikend pa med 12. in 19. uro.


Nazadnje urejal/a JurijB Ned Jan 13, 2019 7:35 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
prijateljipohorja
PrispevekObjavljeno: Sob Jan 12, 2019 10:17 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Sob Jan 2019 19:51
Prispevkov: 11


borovnicka je napisal/a:
borovnicka je napisal/a:
V kontekstu razpisa nima veze koliko snega je napravil TA, Lenko, Sufag ali Sherpa, ali kak drug top!Brez ustrezne meritve so vse te ucene subjektivne in preveč je faktorjev, ki lahko vplivajo na končni uspeh enega ali drugega topa, da bi zdaj tako čez palec opletali z temi trditvami.
Tudi če nek top napravi petrkrat toliko snega, kot muzejski Lenko, je po novem premalo topov na stadionu!

Pomembno je eno druge dejstvo, ki se ga tule na tem forumu rado spregleda:
Najemnik in najemodajalec sta podpisala pogodbo na osnovi zajamčenih trditev, ki so vplivale na izbiro teh Italijanov na tem razpisu. Menda so Italijani celo dali bančno garancijo za resničnost trditev in, če me spomin ne vara je na razpisu poleg ostale solate pisalo tudi tole:
1.) Sneg mora imeti specifično težo med 300 in 400 kg/m3!
2.) Zasneženo bo v 48, ali 50 urah in to samo z opremo, ki je bila izbrana na razpisu in to pri -3˙C temperature vlažega termometra!
3.) Debelina izdelanega snega mora biti 30 cm!

In zdaj vrpašanja:
1. ) Ima sneg specifično težo med 300 in 400 kg/m3? V Kolikor je nima me zanima razlog?
2.) Je bilo zasneženo v 48, oziroma 50 urah pri -3°C vlažne temperature, oziroma raje vprašam, ali je sploh bilo zasneženo v predpisanem času? V kolikor ne, me zanima zakaj?
3.) Kje je 30 cm snega po progi za Zlato Lisico?
4.) Kdaj bo unovčena bančna garancija, oz. ali je že bila?
5.) Kdaj bo uporabnik vrnil opremo najemodajalcu, ki je očitno zavajal z trditvami na razpisu?
6.) Kdo od odgovornih bo prisiljen zamenjat službo, ker je resno ogrozil Zlato Lisico in kdo bo z svojim premoženjem vrnil očitno nastalo škodo? Pa ne mi o prepovedih zaradi lumparij pri starih razpisih na Snagi in podobnih direktorskih pravljicah! In škodo je enostavno izračunati. Pogledaš kdaj je minilo 48 ur z temperaturami pod -3°C vlažnega termometra, nato pa obračunaš izgubo zaradi neobratovanja od takrat, pa do prvega dne obratovanja stadiona, dobro se da tudi predvideti koliko smučarjev je dnevno odpadlo zaradi te polomije.
7.) Kaj bodo pomladi počeli novinarji in kriminalisti, če se zgornje točke ne izpeljejo kot je to norma v deželah tradicionalne demokracije? Verjetno tudi hotel ob vznožju trpi konkretno škodo zaradi neobratovanja stadiona, ki bi moral biti v pogonu kak dan po preteku zajamčenih 48!


Še nekaj vprašanj:
Ali hladilni stolpi dosegajo želene parametre, oziroma koliko stopinj Celzija ima voda, ko pri -2,5°C pride skozi črpalko med tem, ko topovi delujejo z zmogljivostjo, ki bi omogočila zasnežitev po gornjih pogojih? Menim, da se komaj kaj pozna med vhodno in izhodno temperaturo, pa nimam pojma o zasneževanju, a o hladilnih stolpih sem že nekaj slišal!

Ko smučam po evropi, magari le na Cerknem vidim, da imajo ti italijanski topovi stebre oblečene v lično rumeno zaščitno oblogo. Smo mariborčani take trde buče, da tega ne rabimo, ker ob trku poči steber, ne buča, ali je vmes le pomanjkljiv razpis, ki tega ni zahteval?

Imam prav, ko imam občutek, da topovi morda delujejo, ampak njihov projekt in cel sistem vključno hladilne stolpe, predpotopne potopne črpalke in ekološko povsem nesprejemljivo "tovarno snega", ki golta energijo kot ruske podmornice, ta sistem je pa popolnoma zanič in približno take zmogljivosti, kakršnega so imeli Rataji dvajset let nazaj?

Katera standardizacijska pisarna je potrdila delovanje vremenskih postaj na topovih? Glede na to, da je v igri bančna garancija, Zlata Lisica, prihodnost Pohorja, na razpisu so zmagali zaradi trditev, ki so se izkazale za napačne in še kaj, se mi zdi povsem nesprejemljivo, da se zaupa v točnost meritev proizvajalca, ki se vsaj v tem primeru ni pokazal za verodostojnega. Kaj, če navkljub mizernim rezultatom vseeno mislite, da je -3 °C, v resnici je pa morda -4 °C? Verjetno ni tako, ampak v slučaj je ob toliko zgrešenih jamstvih le pravljica za naivne.


lenko je napisal/a:
Preden me kdo obtoži patroizma ali česar koli, italjanski topovi so čisto v redu, ampak pri nižjih temperaturah, kjer jim na evropskem trgu novih izdelkov načeloma ni para. Problem se pojavi pri mejnih pogojih, kjer jim enostavno zmanjka regulacije, in veselo špricajo vodo, tam od -2,5 WB še nekako gre bolj mokro, pa do tam nekje -3,5 na stebrih in -4,5 na mobilnih topovih, kjer pričnejo celo nekaj delati, pa da imajo celo kaj maneverskega prostora za regulacijo. Gre se bolj za način na kakšen so prišli pod Pohorje, ki je dejansko izsiljevalski! Gre se za to, da je sistem bolj grob. Kot imaš na avtu osnovni model, le da na tem manjkajo zadnji sedeži, znotraj ni obložen, ima le 60 konjev namesto obljubljenih 250, je pa res da na klic pridejo takoj, in če jim karkoli zajamraš, pripeljejo dodatne topove, kot se je to zgodilo letos, ko so jim pripeljali kar nekaj novih topov. Sedaj, ko pa vidijo, da je avto vseeno fajn vozit z notranjimi oblogami, z radiem in ostalimi bonbončki, pa to sproti dokupujejo. Cena na razpisu je bila kakšna je bila in iskreno povedano zmagali so proti Demacu le zaradi poceni ponujene kište oz. tovarne kot imenujejo sami. Če je ne dobesedno podarili, bi na stadionu peli modrijani. Sedaj pa se po končanem razpisu lepo dokupujejo stvari, in se celotna cena lepo dviga. Ja imajo dober izdelek, nima slabih zmogljivosti, tukaj sedaj si meriti kateri ima daljšega je brezpredmetno, ampak odnos je pa nesramen!

Kolikor koli vas je tukaj, tudi na hribu, ki vas ti izdelki fascinirajo, tako kot po izgledu, kot marsičem drugem, vas tudi prepričajo z lažnim marketingom ok, nimam kaj za reči, ampak ko se spustiš v ozadje pa vidiš realnost. Na smučišču kjer denarja ni na pretek, imamo odprte prepotrebne investicije, se lepo priklopijo pijavke. Kaj ti bo najcenejši avto iz razpisa, če pa boš v letu ali dveh mogel vložiti še vsaj polovičen takšen vložek kot na začetku, da bo dosegal svoje obljubljene zmogljivosti!

Ne rečem, super je videti tako širok stadion, ki ga dosežejo z dolgim dometom topa, ampak to tudi stane, pokuri več kot pa kakšna konkurenca, kar pomeni za šibko pohorsko omrežje manjše število topov. Da ne govorim o tem, da je kontejner letos pokuril toliko štroma, da bi za to vrednost lahko nabavili en top slovenskega proizvajalca, če sem pravilno seznanjen z industijsko ceno električne energije (0,2€/kwh) in ceno topa slovenskega proizvajalca, ki jo lahko zasledimo na nekaterih straneh. Na koncu so zaradi predolgega dometa topovi zasneževali drug drugega ipd... Gre se tudi za to, da se mi zdi, da so dali odkup 30 topov starejše verzije, da se kakšen manjši proizvajalec ne bi mogel prijaviti na razpis, ker si tega enostavno ne more privoščiti... Tega se ne počne, ali pač? Na koncu so nam še podturili hladilne stolpe, ki pa sedaj ne delujejo, po več kot mescu hladnega vremena pa tudi brez njih teče do topov voda s temperaturo 2°C. Pa ni potrebno kuriti 60 kilovatov na vsaki črpalni postaji za ohlajanje, le par kilovatov za kompresor ki laufa dlje časa. Ampak mi to nujno rabimo... Kot bomo nujno rabili novo investicijo, da se pokrijejo luknje vmes med topovi... Za takšno če preračunam bi slovenski proizvajalec namesto 18 fiksnih in 12 mobilnih topov, pripeljal enkrat večjo število (ob upoštevanju meni znane cene), pa če tudi zaradi nezanesljivosti jih 10% ne bi delalo, bi še poraba energije bila vedno enaka, kot je sedaj, snega pa tudi če izdeluje manj na top kot katera koli druga znamka, bi bilo več, zaradi večjega števila topov.
Ampak kot sem rekel meriti si kdo ima daljšega je brezpredmetno. Ampak tudi z najdaljšim, čeprav noben ne ve kakšnega imaš, nočeš pa ga pokazati, se da zadovoljiti... Le za kakšno ceno in s kakšno tehniko.

Ledenko, tudi sam sem videl pridno iztekajoči top s katerega je pridno teklo, sneg pa je še menda vseeno proizvajal, te je kdorkoli kontaktiral za kakšen servis, menda še je v garanciji? Morda pa želijo le konkurirati drsališču, ki je postavljen v mestu. Pred topom pa za njim pa 100m luknja brez postavljenega topa, tako kot vsako leto...

Pa še par alinej:
-prispele so blazine za stebre (za kakšno ceno???)
-stadion se vsaj kolikor je meni znano, ni nikdar ratrakiral pred nočno smuko.
-sneg potrebuje čas da se utrdi
-strmina potrebuje čas da se uredi
- ostale proge se pred nočno ratrakirajo
-modri mislec, ti pa še modro misli naprej...

Lp Lenko, dežurni zagovornik s.p..

P.s. pa še ena ekstra insajderska, ker se mi pač da, potem pa se umikam:
Spodnji del čopke se je zasneževal malce več kot 90 ur, srednji del nekaj manj. Stadion je trenutno na 150 zasneževalnih urah.


Še vedno so odprta raznorazna vprašanja ki sta jih zastavila @Lenko in @borovnicka, ki pa skrivnostno izginjajo v ozadje tega foruma,..

Od samega začetka, se pravi 26.5.2018, ko so avtobusarji objavili razpis za zasneževanje, ter 4.6.2018, ko so objavili popravek spremljam vse aktivnosti akterjev blamaže zasneževanja Pohorskega stadiona, pa mi kar ne gre iz glave,...
Poleg tega razpis nekaj vmesnih dni med tema datumoma sploh ni bil na voljo!

Omenjen razpis, ki je bil na voljo za brezplačen ''download'' je čisti primer kršenja zakona o javnem naročanju (ZJN-3 https://www.uradni-list.si/glasilo-uradni-list-rs/vsebina/2015-01-3570?sop=2015-01-3570) in nisem prepričan, če se gospodje, na stolčkih pod Pohorsko Vzpenjačo tega zavedajo, poleg tega je iz omenjenega razpisa razvidna čista načrtna priredba zahtev zaradi načrtnega izbora izbranega izvajalca razpisa, saj so v določenih delih razpisa možne zaznambe, ki določajo točno izbranega ponudnika,...
Rok za oddajo ponudb ponudnikov javnega razpisa je bil 29.6.2018. kje pa so se vsi avtobusarji skrivali več kot dva meseca do 6.9.2018, ko so objavili rezultate njihovega štetja točk??
Da ne pozabim omeniti da naj bi bila prva dobava opreme že 1.8.2018, torej,.. ? Ha,...

Nateg z hladilnimi stolpi?
Nateg z številom topov?
Nateg z željo najema cevi za v zemljo?
Nateg z skrinjo za izdelavo ledu,...
Nateg z časom zasneževanja? (@Lenko je omenil trenutno situacijo)
....
.... Več je stvari ki so že bile omenjene,...

Nevem, če bi se podpisnik razpisa še rad podpisal pod kakšen izpeljan projekt,...
Ali je mogoče razpis pripravil celo kdo drug? Kdo bi vedel,..

Poleg tega naš večerni časnik tudi ni več to kar je bil,.. vsaj po podatkih z transakcijami javnega denarja
Vsaj tako je bilo videti ob zadnji objavi novice, in zatrdilom g.Majheniča, da je vse v najlepšem redu, a kaj ko so gospodje naslednji dan v sami ihti odšli stegovat progo v dolino, češ, vidite da je vse v najlepšem redu,..

Zanima me posledica, če pride do kakšne smešne odjuge v času do lisice??

Vrjetno še koga drugega kot samo mene zanimajo odgovori na nekaj vprašanj?




Važno je to, da se Pohorci smučamo v dolino

LP
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
JurijB
PrispevekObjavljeno: Ned Jan 13, 2019 8:49 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pili dile po vsaki furi
Pili dile po vsaki furi

Pridružen/-a: Sre Mar 2016 17:15
Prispevkov: 941


Naj navežem še eno vprašanje o bodočnosti Pohorja: Zakon o Pohorju.

Po vzoru Planice kjer so natančno vedeli kaj si bodo z denarjem začeli, bi sedaj radi sprejeli Zakon o Pohorju, kjer po mojem mnenju nihče pod milim nebom ne ve, poleg tega pa nima ne ideje in ne znanja kako pametno potrošiti cca 50 milijonov €, ki bi jih ta zakon naj prinesel.

Evo ene (blesave) ideje:
- najdaljši ZIP line na svetu z Bellevue-a do Q-landije - po potrebi do Koroškega mosta ali pa kar do Rotovškega trga - predračunska vrednost 250.000€ s provizijami 1.250.000 €

Na tak način spičimo 50M, da še Evropska komisija ne bo vedela kam so šli!

Edit: nedeljski vtis z Areha:
- končno red na parkirišču!
- na blagajni pri Hotelu manjše čakanje - kar me moti je to, da mladenka telefonira med tem ko meni izdaja karto - tudfi če službeno.
- Pisker lep z manjšo pripombo: kako za vraga jim rata naredit tiste majhne tečne valove od konca strmine skoraj do izteka (v bistvu vem, ampak vseeno naj kdo pojasni).
- Povezava Cojzarica - Ruška BP, le da folk vidi samo sebe in vijugajo od roba do roba - podoben problem tudi na progah.
- Ruška brez gneče in proga za 9/10, pa občutno bolj mrzlo kot na Piskru.

Pa še dve fotki:

Samozavest serijsko!


Cca 5 let je od tega, kar sem nazadnje popravil ta žleb - brez orodja, zato je spet razpadel. Mojstri, če rabite, da vam ga spet popravim - potrebno je spodnji litoželezni del dvigniti in znetat z zgornjim pločevinastim, mi dostavite vrtalko, sveder in "net mašino" z neti na zgornjo postajo Piskra pa vam delo častim!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
modri mislec
PrispevekObjavljeno: Tor Jan 15, 2019 9:01 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sposoja si smuči od bloškega smučarja
Sposoja si smuči od bloškega smučarja

Pridružen/-a: Tor Nov 2010 18:14
Prispevkov: 85
Kraj: slovenska bistrica

Jurij gledam tvojo sliko teptalnega stroja pa me zanima kaj pomeni tisti napis nateptalnem stroju Beno-kaj je mogoče teptalničarju ime Beno?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
JurijB
PrispevekObjavljeno: Tor Jan 15, 2019 9:04 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pili dile po vsaki furi
Pili dile po vsaki furi

Pridružen/-a: Sre Mar 2016 17:15
Prispevkov: 941


Pojma nimam, je pa to tudi ljubkovalno ime direktorja.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
kotulc
PrispevekObjavljeno: Sre Jan 16, 2019 7:20 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pili dile po vsaki furi
Pili dile po vsaki furi

Pridružen/-a: Ned Okt 2006 13:46
Prispevkov: 876


Danes odličen smučarski dan na Pohorju.
Razmere: MB del zjutraj zelo dober, na progi sicer nekaj listja, vendar kamenja nisem videl, najde se nekaj snežnih grud, še največ na Čopki. Čopka je zožana, vendar dobro zasnežena, stadion pa odličen.
Areh: Pisker zelo dober, zgoraj ob robu se najde kak kamenček. Povezava na Ruško dobro zasnežena, tudi Ruška je v super stanju.
Gužve nobene, edino na Piskru je kar nekaj šolskih skupin, vendar zdaj ko delujeta obe progi ni težav.
MB del popoldan: južno, vendar stadion še vedno zelo dober (za ljubitelje mehkejšega snega - Miki).

Upoštevali so kritike in so vsi nosilci za topove oblazinjeni, danes so montirali še blazino na roko. Jezero pri Areni je polno, na Trikotni nekje na polovici in na Arehu bolj prazno. V garaži pri spodnji postaji gondole sem videl še cca 5 rumenih topov, delujejo novi - zapakirani, očitno okrepitev za Lisico.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 15, 16, 17 ... 23, 24, 25  Naslednja Stran 16 od 25

Kazalo po Smucisca.net forumu » Mariborsko Pohorje » Mariborsko Pohorje - aktualne informacije 2018/2019
Pojdi na:  



Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
 
 


© 2006-2014 - smucisca.net
Powered by phpBB