Nalaganje fotografij na forum
Pomoč pogostih vprašanj  Pomoč pogostih vprašanj   Išči  Išči   Seznam članov  Seznam članov   Skupine uporabnikov  Skupine uporabnikov
 
Registriraj se  ::  Prijava Prijava za pregled zasebnih sporočil   
 
Kazalo po Smucisca.net forumu » Mariborsko Pohorje » Mariborsko Pohorje - aktualne informacije 2018/2019

Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 13, 14, 15 ... 23, 24, 25  Naslednja
 Mariborsko Pohorje - aktualne informacije 2018/2019 « Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » 
Avtor Sporočilo
fischerpro3
PrispevekObjavljeno: Sre Jan 09, 2019 11:18 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča v kavbojkah
Smuča v kavbojkah

Pridružen/-a: Sre Jan 2006 11:32
Prispevkov: 1768
Kraj: sun city

lumpek je napisal/a:
https://www.vecer.com/rusani-lahko-ob-ponedeljkih-smucajo-za-10-evrov-6640372


Smučajo ja.....ob osebni izkaznici (kjer točno piše kdo je izdajatelj, kraj in ulica/naselje stalnega prebivališča s hišno številko in je po svoji funkciji vnaprej izdana odločba z omejeno valjavnostjo) morajo predložiti še potrdilo o stalnem prebivališču v Rušah in pred izdajo tega potrdila UE zahteva na vpogled osebni dokument (PL, VD ali OI).....kdo je že tu nor???? Birokratizem-zloraba mestnaga avtobusarja in ljudje so ovce, ki bodo romale na UE po to k...vo potrdilo brez razmišljanja... https://ruse.si/novice/ob-ponedeljkih-smucamo-za-10-eur/?fbclid=IwAR3bhBYMeIhiCESkhZG0nZlIDPO8EkjHaK-NVPNrIn89Nef0dLlTY_gB43E lin dodan zgolj kot dokaz objavljen na strani občine Ruše, ker o tem potrdilu v članku od Večera NI govora, kar je zopet zavajanje par excelance....
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
JurijB
PrispevekObjavljeno: Sre Jan 09, 2019 1:02 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pili dile po vsaki furi
Pili dile po vsaki furi

Pridružen/-a: Sre Mar 2016 17:15
Prispevkov: 942


OK: moje načelno stališče je, da če želiš nek popust se pač moraš izkazat na nek način. Lahko bi vam tudi Občina Ruše (aja ti sploh nisi ta občina) izdala kartico občana, pa bi bilo (ja spet 4 € nekomu v žep). Se pa strinjam, da je ob veljavnem osebnem dokumentu, potrdilo o bivališču neumnost.

Sicer pa, mi okom oni skokom: https://www.visitpohorje.si/ta-cetrtek-na-nocni-smuki-odpiramo-snezni-stadion/
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Faraonka
PrispevekObjavljeno: Sre Jan 09, 2019 1:22 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Tor Jan 2014 18:39
Prispevkov: 53


Na Areški strani niso komplicirali, nevem kako je na Mariborski in kako bo letos. Pokazal si samo osebno in je to to.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
fischerpro3
PrispevekObjavljeno: Sre Jan 09, 2019 1:25 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča v kavbojkah
Smuča v kavbojkah

Pridružen/-a: Sre Jan 2006 11:32
Prispevkov: 1768
Kraj: sun city

lenko je napisal/a:
Nekateri kar lepo strelate mimo, vode je dovolj, ponoči je bila plitva inverzija na taborski strani, če bi bili pogoji bi se strelalo, sistem je na avtomatiki. 30 topov še vedno ostaja na hribu, borovnička pa jim poenostavlja pogoje z razpisa. Stadion je zrihtan, habakuk se ureja.
Na habakuku zaradi že znanih situacij se ni zasneževalo tako kot treba, nazadnje pa jim je še zagodel močen veter. Kako bi ta veter zagodel fiksnim topovom nad trikotno jaso, niti ne želim vedeti, tudi na stadionu jim je precej zagodel. Hladilni sistem ne deluje. Prejšnji teden so res bile zračne temperature malce nad nič, zasneževalo se je na račun nizke vlažnosti (40%).
Misli direktorja pa totalno nepovezane. Zima pa krepko čudna.

Par kratkih misli, čao.


Tudi, če se kdaj vstreli mimo, dobimo na tem forumu najboljši približek realnega stanja, ki že leta vlada na Pohorju....in to je iz leta v leto slabše....
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
JurijB
PrispevekObjavljeno: Sre Jan 09, 2019 2:02 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pili dile po vsaki furi
Pili dile po vsaki furi

Pridružen/-a: Sre Mar 2016 17:15
Prispevkov: 942


Slika iz prihodnosti - tik pred Lisico:

Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
fischerpro3
PrispevekObjavljeno: Sre Jan 09, 2019 2:45 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča v kavbojkah
Smuča v kavbojkah

Pridružen/-a: Sre Jan 2006 11:32
Prispevkov: 1768
Kraj: sun city

Faraonka je napisal/a:
Na Areški strani niso komplicirali, nevem kako je na Mariborski in kako bo letos. Pokazal si samo osebno in je to to.


Glej...gre za to (pusti zdaj to, da je v preteklosti blagajničarka/blagajnik vklopil trdi disk), da nekaj KAO občanu omogočiš, po drugi strani mu pa zadevo zakomplciraš na birokratski način...ZAGOTOVO je to maslo avtobusarjev ali manj verjetno OBČINE....da ga j...š, a ne da mu uđe bi rekli Srbi....
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
marko
PrispevekObjavljeno: Sre Jan 09, 2019 4:08 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča za mali srpan
Smuča za mali srpan

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 15:00
Prispevkov: 2833
Kraj: Ljubljana

ledenko je napisal/a:
@preskok,


Tale Večerov članek se bere kot plačana reklama. Vodni hladilnik in topovi na stebrih nikakor ne omogočajo zasneževanja nad temperaturo ledišča, vsaj v Newtonovi fiziki ne! Je pa možna manipulacija za laike, ki navaja realno zračno temperaturo in ne WB temperature, ki je edina merodajna temperatura, če je pravilno izmerjena.

V kolikor so termometri res kazali WB nad 0 oC, potem ni druge, kot da so termometri napačno kalibrirani! Nisem še videl TA topa, ki bi delal sneg pri temperaturi nad -2 oC WB, če jo meriš z pravilno kalibriranim termometrom, sem jih pa videl kar nekaj, ki so kazali -1 oC WB in veselo delali sneg, a je bilo hladneje. Trenutno mi pride na misel top T40 v Planici, ki kaže za več kot 1,5 oC toplejši zrak kot je v resnici. (Morda se po tem zapisu senzor naenkrat čudežno skalibrira na pravo temperaturo.)

Se bolj malo spoznam na topove, ampak dodam eno pozitivno izkušnjo iz S. Croce z rumenci. Pri dokaj toplem, suhem in sončnem vremenu (telefon mi je kazal 2 ali 3 stopinji pod ničlo), je rumenjak bruhal zelo dober sneg. Zraven stoječi sivi Sufag je imel precej manjši kup in sneg je bil moker, ko si zapeljal nanj je cukalo.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
borovnicka
PrispevekObjavljeno: Sre Jan 09, 2019 4:19 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča s sulicami
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Pon Jan 2019 18:03
Prispevkov: 2


[quote="borovnicka"] V kontekstu razpisa nima veze koliko snega je napravil TA, Lenko, Sufag ali Sherpa, ali kak drug top!Brez ustrezne meritve so vse te ucene subjektivne in preveč je faktorjev, ki lahko vplivajo na končni uspeh enega ali drugega topa, da bi zdaj tako čez palec opletali z temi trditvami.
Tudi če nek top napravi petrkrat toliko snega, kot muzejski Lenko, je po novem premalo topov na stadionu!

[b]Pomembno je eno druge dejstvo, ki se ga tule na tem forumu rado spregleda:[/b]
Najemnik in najemodajalec sta podpisala pogodbo na osnovi zajamčenih trditev, ki so vplivale na izbiro teh Italijanov na tem razpisu. Menda so Italijani celo dali bančno garancijo za resničnost trditev in, če me spomin ne vara je na razpisu poleg ostale solate pisalo tudi tole:
1.) Sneg mora imeti specifično težo med 300 in 400 kg/m3!
2.) Zasneženo bo v 48, ali 50 urah in to samo z opremo, ki je bila izbrana na razpisu in to pri -3˙C temperature vlažega termometra!
3.) Debelina izdelanega snega mora biti 30 cm!

[b]In zdaj vrpašanja:[/b]
1. ) Ima sneg specifično težo med 300 in 400 kg/m3? V Kolikor je nima me zanima razlog?
2.) Je bilo zasneženo v 48, oziroma 50 urah pri -3°C vlažne temperature, oziroma raje vprašam, ali je sploh bilo zasneženo v predpisanem času? V kolikor ne, me zanima zakaj?
3.) Kje je 30 cm snega po progi za Zlato Lisico?
4.) Kdaj bo unovčena bančna garancija, oz. ali je že bila?
5.) Kdaj bo uporabnik vrnil opremo najemodajalcu, ki je očitno zavajal z trditvami na razpisu?
6.) Kdo od odgovornih bo prisiljen zamenjat službo, ker je resno ogrozil Zlato Lisico in kdo bo z svojim premoženjem vrnil očitno nastalo škodo? Pa ne mi o prepovedih zaradi lumparij pri starih razpisih na Snagi in podobnih direktorskih pravljicah! In škodo je enostavno izračunati. Pogledaš kdaj je minilo 48 ur z temperaturami pod -3°C vlažnega termometra, nato pa obračunaš izgubo zaradi neobratovanja od takrat, pa do prvega dne obratovanja stadiona, dobro se da tudi predvideti koliko smučarjev je dnevno odpadlo zaradi te polomije.
7.) Kaj bodo pomladi počeli novinarji in kriminalisti, če se zgornje točke ne izpeljejo kot je to norma v deželah tradicionalne demokracije? Verjetno tudi hotel ob vznožju trpi konkretno škodo zaradi neobratovanja stadiona, ki bi moral biti v pogonu kak dan po preteku zajamčenih 48! [/quote]

Še nekaj vprašanj:
Ali hladilni stolpi dosegajo želene parametre, oziroma koliko stopinj Celzija ima voda, ko pri -2,5°C pride skozi črpalko med tem, ko topovi delujejo z zmogljivostjo, ki bi omogočila zasnežitev po gornjih pogojih? Menim, da se komaj kaj pozna med vhodno in izhodno temperaturo, pa nimam pojma o zasneževanju, a o hladilnih stolpih sem že nekaj slišal!

Ko smučam po evropi, magari le na Cerknem vidim, da imajo ti italijanski topovi stebre oblečene v lično rumeno zaščitno oblogo. Smo mariborčani take trde buče, da tega ne rabimo, ker ob trku poči steber, ne buča, ali je vmes le pomanjkljiv razpis, ki tega ni zahteval?

Imam prav, ko imam občutek, da topovi morda delujejo, ampak njihov projekt in cel sistem vključno hladilne stolpe, predpotopne potopne črpalke in ekološko povsem nesprejemljivo "tovarno snega", ki golta energijo kot ruske podmornice, ta sistem je pa popolnoma zanič in približno take zmogljivosti, kakršnega so imeli Rataji dvajset let nazaj?

Katera standardizacijska pisarna je potrdila delovanje vremenskih postaj na topovih? Glede na to, da je v igri bančna garancija, Zlata Lisica, prihodnost Pohorja, na razpisu so zmagali zaradi trditev, ki so se izkazale za napačne in še kaj, se mi zdi povsem nesprejemljivo, da se zaupa v točnost meritev proizvajalca, ki se vsaj v tem primeru ni pokazal za verodostojnega. Kaj, če navkljub mizernim rezultatom vseeno mislite, da je -3 °C, v resnici je pa morda -4 °C? Verjetno ni tako, ampak v slučaj je ob toliko zgrešenih jamstvih le pravljica za naivne.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Smucar9
PrispevekObjavljeno: Čet Jan 10, 2019 10:53 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Sre Nov 2018 14:17
Prispevkov: 526


Redno obiskujem tole zelo aktivno stran "MARIBORSKO POHORJE" .. zelo zanimivo branje

Ampak, ali ne mislite, da je logika zakaj se vse to dogaja takale: žičnica čim jo zalaufaš dela izgubo (porabiš več štroma kolikor ga dobiš s kartami). Še veliko večji minus je z zasneževanjem. Se pravi, manj ko Marprom zasnežuje in manj žičnic ko laufa, manjši minus si dela iz dneva v dan. In samo čaka na Zlato Lisico, da si pokrije minus.

Žal bodo tudi slovenski turistični in AirBNB oddajalci morali pričeti dajati nek določen prispevek žičničarjem, da se jim bo delo na smučišču sploh splačalo. Kot to delajo v Avstriji. Drugače bomo po Sloveniji imeli čedalje več takileh brezveznih kao-smučišč, v katero kategorijo je po novem padel tudi Krvavec.
_________________
2023/24: Turracher,Nassfeld,Kope,MB/Areh,Katschberg,Kals-Matrei,Tuxertal-Zillertal,Sillian
2022/23: Krvavc,Gerlitzen,BKK,Kope
2021/22: Moelltal,Krvavc,Kope,MB/Areh,Višarje,Zoncolan,BKK,Turracher,Gerlitzen,(Speier/Groß/Ain)eck,Piancavallo,SanPellegrino
2018/19: Gerlitzen,Nassfeld,Rogla,Turracher,BKK,SanPellegrino,Obereggen,Canazei,Arabba,Civetta
2017/18: Flachau,Eben,Filzmoos,Schladming,Katschberg,Krvavc,Rogla
2016/17: Gerlitzen,Kronplatz,Alta Badia,Arabba,Marmolada,Krvavc,Rogla,Kr.Gora
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
JurijB
PrispevekObjavljeno: Čet Jan 10, 2019 11:46 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pili dile po vsaki furi
Pili dile po vsaki furi

Pridružen/-a: Sre Mar 2016 17:15
Prispevkov: 942


A si ti slučajno z Mlinske 1?

Namreč, zadevi se lahko reče tudi začaran krog: obratovanje naprav prinese s sabo strošek, ki je precej natančno izračunljiv in bolj ali manj konstanta.
Spremenljivki sta seveda število naprav, ki obratuje (v povezavi s potrebnimi delavci) in pa PREDVSEM ŠTEVILO PRODANIH KART.

Ko začneš s prvo spremenljivko nategovat one z drugo, se začne druga spremenljivka zmanjševat do tiste kritične meje, ko obratovanje sploh ni več smiselno - kaj šele rentabilno.

Osebno menim, da morajo v mariborskem bazenu prodati cca 5.000 sezonskih vozovnic po povprečni ceni ali pa še raje enotni 200€, kar zagotavlja kolikor toliko mirno sezono. Vse ostale večdnevne in dnevne vozovnice pa so za "razširjeno reprodukcijo" kot se reče.

Nazadnje ko sem imel dostop do podatkov se je prodalo nekaj čez 2.000 sezonskih po povprečni ceni 250€ (no vidite, sploh nisem toliko nižji od njihove dobljene cene), s tem, da je bil razpon od 180 - 400+€.

Na Mlinski 1 in na Pohorski 60, pač enostavno ni vizije, niti ne vedo kaj bi si začeli "z našim bregom"!


Nazadnje urejal/a JurijB Čet Jan 10, 2019 5:36 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Špik
PrispevekObjavljeno: Čet Jan 10, 2019 11:47 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Snemalec
Snemalec

Pridružen/-a: Pon Sep 2005 12:14
Prispevkov: 1017


Smucar9 je napisal/a:

Ampak, ali ne mislite, da je logika zakaj se vse to dogaja takale: žičnica čim jo zalaufaš dela izgubo (porabiš več štroma kolikor ga dobiš s kartami). Še veliko večji minus je z zasneževanjem. Se pravi, manj ko Marprom zasnežuje in manj žičnic ko laufa, manjši minus si dela iz dneva v dan. In samo čaka na Zlato Lisico, da si pokrije minus.


Še čudno, da sploh katero smučišče potem dela... se pravi, če jaz pri svojem delu ne bom hodil na terene (kakšne poti v tujino so res kar drage), investiral v opremo... torej če dovolj znižam stroške bom bogat... aja, upss... malce smo na na prihodkovno stran pozabili. Škoda, pa sem že mislil, da imam recept kako kaj zaslužit z nič dela. Dugače pa tudi hudičevo dobro razmislim kaj od opreme kupim in kako mi bo služila...

Kar pa omenjaš v nadaljevanju - prispevek sobodajalcev. Ja, ampak to mora biti vzajemno sodelovanje. Pri nas se govori dostikrat bolj o enosmernem - da moraj sobodajalci prispevati svoj delež. Ampak, saj oni že samo po sebi s svojo dejavnostjo skrbijo za dotok smučarjev - stacionarnih gostov, katera si smučišča najbolj želijo. Bodo smučišča dala kakšne ugodnejše karte za goste okoliških nastanitev? A misliš, da bi morali potem tisti sobodajalci, ki ne nudijo 3 obrokov, subvencionirati tudi ogrevanje gostinskih lokalov in trgovin, da bodo njihovi gostje lahko kje jedli oz kupovali hrano? Seveda brez nekega sodelovanje ne more iti, ampak da bi kar takole povprek ena stran subvencionirala drugo (katere poslovanje je malce čudno - že po izjavah vodilnih v medijih ne bi z njimi imel kaj veliko opravkov) pa tudi ne bo šlo. Pa saj konec koncev plačujejo davke in turstično takso, občina subvencionira obratovanje vzpenjače, torej Marpromovci morajo poskrbeti samo še za sneg v dolino... s čimer pa imajo očitne težave.

Pa še nekaj - mislim da kar drži, da je najdražji sneg tisti, ki stoji v tekoči obliki v akumulacijah oz ki v potokih odteče dol iz hriba še predno bi ga spravili v trdno agregatno stanje!

In še end mali dodatek - na formu je največ objav in burnih razprav pod temami o smučiščih, kjer so se občine (preveč oz na neprimeren) način vpletle v delovanje podjetji - Pohorje, Kanin, Poseka in tudi nenazdanje bi vele neobsotječem smučišču v Bohinju, ki bi ga morala postaviti država (za privatnika seveda)... Zakaj pa ni teh debat pri Rogli, Cerknem, KrG in še komu...
_________________
Sezona 2017/18 - 30x : 3x Sölden, Killington, 3x Lake Louise, Sunshine Village, 2x St. Moritz, Španov vrh, 4x Garmisch Partenkirchen, 3x Cortina d'Ampezzo, 2x Crans Montana, 2x Kvitfjell, 2x Åre, 2x KrG, 3x Vogel, Kanin
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ynwalen
PrispevekObjavljeno: Čet Jan 10, 2019 11:55 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sposoja si smuči od bloškega smučarja
Sposoja si smuči od bloškega smučarja

Pridružen/-a: Pet Nov 2016 13:18
Prispevkov: 109


mene zanima v cem je finta, da so povsod TA na stebrih zasciteni z blazinami, pri nas pa zgleda tega ne rabimo al kaj?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
fischerpro3
PrispevekObjavljeno: Čet Jan 10, 2019 12:12 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča v kavbojkah
Smuča v kavbojkah

Pridružen/-a: Sre Jan 2006 11:32
Prispevkov: 1768
Kraj: sun city

Špik je napisal/a:
Smucar9 je napisal/a:

Ampak, ali ne mislite, da je logika zakaj se vse to dogaja takale: žičnica čim jo zalaufaš dela izgubo (porabiš več štroma kolikor ga dobiš s kartami). Še veliko večji minus je z zasneževanjem. Se pravi, manj ko Marprom zasnežuje in manj žičnic ko laufa, manjši minus si dela iz dneva v dan. In samo čaka na Zlato Lisico, da si pokrije minus.


Še čudno, da sploh katero smučišče potem dela... se pravi, če jaz pri svojem delu ne bom hodil na terene (kakšne poti v tujino so res kar drage), investiral v opremo... torej če dovolj znižam stroške bom bogat... aja, upss... malce smo na na prihodkovno stran pozabili. Škoda, pa sem že mislil, da imam recept kako kaj zaslužit z nič dela. Dugače pa tudi hudičevo dobro razmislim kaj od opreme kupim in kako mi bo služila...

Kar pa omenjaš v nadaljevanju - prispevek sobodajalcev. Ja, ampak to mora biti vzajemno sodelovanje. Pri nas se govori dostikrat bolj o enosmernem - da moraj sobodajalci prispevati svoj delež. Ampak, saj oni že samo po sebi s svojo dejavnostjo skrbijo za dotok smučarjev - stacionarnih gostov, katera si smučišča najbolj želijo. Bodo smučišča dala kakšne ugodnejše karte za goste okoliških nastanitev? A misliš, da bi morali potem tisti sobodajalci, ki ne nudijo 3 obrokov, subvencionirati tudi ogrevanje gostinskih lokalov in trgovin, da bodo njihovi gostje lahko kje jedli oz kupovali hrano? Seveda brez nekega sodelovanje ne more iti, ampak da bi kar takole povprek ena stran subvencionirala drugo (katere poslovanje je malce čudno - že po izjavah vodilnih v medijih ne bi z njimi imel kaj veliko opravkov) pa tudi ne bo šlo. Pa saj konec koncev plačujejo davke in turstično takso, občina subvencionira obratovanje vzpenjače, torej Marpromovci morajo poskrbeti samo še za sneg v dolino... s čimer pa imajo očitne težave.

Pa še nekaj - mislim da kar drži, da je najdražji sneg tisti, ki stoji v tekoči obliki v akumulacijah oz ki v potokih odteče dol iz hriba še predno bi ga spravili v trdno agregatno stanje!

In še end mali dodatek - na formu je največ objav in burnih razprav pod temami o smučiščih, kjer so se občine (preveč oz na neprimeren) način vpletle v delovanje podjetji - Pohorje, Kanin, Poseka in tudi nenazdanje bi vele neobsotječem smučišču v Bohinju, ki bi ga morala postaviti država (za privatnika seveda)... Zakaj pa ni teh debat pri Rogli, Cerknem, KrG in še komu...
Se popolnoma strinjam....Avtobusarji bežijo od resnic tega foruma, kot hudič od križa...če bi vsaj malo spremljali zadeve od vsaj tam 2014, bi bilo lahko na tem bregu kaj bistveno drugače...pa ni....ker na uporabnika/forumovce gledajo vzviška in ga jemljejo kot haterja in sovražnika....saj ne rečem, da smo vsi tukaj neki oh in sploh poznavalci....ampak vsaj nekaj je tukaj ljudi, ki vedo kaj govorijo, so izkušeni in nikakor niso po svetu hodili zaprtih oči......zato pa končujemo sezono zmeraj na +30 straneh izlivanja gneva in opozarjanja na napake....skratka, če bi zadeve kolikor toliko štimale, ne bi otresali jezikov simple......bi se slej ko prej upehali....
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Špik
PrispevekObjavljeno: Čet Jan 10, 2019 12:31 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Snemalec
Snemalec

Pridružen/-a: Pon Sep 2005 12:14
Prispevkov: 1017


Pa v bistvu se mi niti ne da prav preveč modrovati za vsako stvar, vsak je svoje sreče kovač. Konec koncev ima privt lastnik pravico delat na svojem smučišču karkoli želi. Malce drugače pa je, ko se pogovarjamo o občinskem/državnem denarju in podjetjih. Pa Slovensci smo itak čudni (oz so nam že dodobra oprali glave) in se ukvarjamo s problemi, ki nam čisto nič ne bodo izboljšali življena... Za razne TEŠe, par km zlate železniške proge, do malih občinskih projektov za prelivanje € nam je pa vseeno... mogoče v upanju, da saj enkrat bom pa tudi jaz piskrček pristavil.

Potem pa še kakšna misel, kot je ta da če delao žičnice in topovi, da to prinaša smao izgubo... to je pa že malo preveč. Pa kaj mislite, da denar pada iz neba?

Mogoče bi se celo strinjal z Ledenkotom, ko je pred časom napisal, da bi moralo Pohorje iti do konca k hudiču, da ga nato nekdo iz nule postavi. Tole sedaj se mi bolj zdi neko umetno ohranjanje pri življenju.

Zdaj pa mislim, da bo bolje zame (saj na konec koncev delam s tem izgubo, ko trošim elektriko in svoj čas) da se umaknem iz te debate. Saj na konec koncev niti nima smisla... Vem kar vidim, preko zimo obiščem (tudi zaradi svojega dela) cca takšnih in drugačnih smučarskih središč in se mi zdi, da nekako pri njih sistem dela...

Pa srečno za Lisico v MB :-) Če bo pa v KrG pa tudi prav...
_________________
Sezona 2017/18 - 30x : 3x Sölden, Killington, 3x Lake Louise, Sunshine Village, 2x St. Moritz, Španov vrh, 4x Garmisch Partenkirchen, 3x Cortina d'Ampezzo, 2x Crans Montana, 2x Kvitfjell, 2x Åre, 2x KrG, 3x Vogel, Kanin
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Faraonka
PrispevekObjavljeno: Čet Jan 10, 2019 6:04 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Tor Jan 2014 18:39
Prispevkov: 53


fischerpro3 je napisal/a:
Faraonka je napisal/a:
Na Areški strani niso komplicirali, nevem kako je na Mariborski in kako bo letos. Pokazal si samo osebno in je to to.


Glej...gre za to (pusti zdaj to, da je v preteklosti blagajničarka/blagajnik vklopil trdi disk), da nekaj KAO občanu omogočiš, po drugi strani mu pa zadevo zakomplciraš na birokratski način...ZAGOTOVO je to maslo avtobusarjev ali manj verjetno OBČINE....da ga j...š, a ne da mu uđe bi rekli Srbi....


Glede tega se popolnoma strinjam, ta "dodatna karta" je čisto delanje norca iz ljudi. Sem pa tudi sama prepričana, da tole ni krivda občine. Dokler mi kaj ne rečejo, ni šans da si jo dam delati. Imajo na osebni stalno prebivališče. Vseeno pa imam občutek, da bo šlo brez, kot do zdaj vedno.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 13, 14, 15 ... 23, 24, 25  Naslednja Stran 14 od 25

Kazalo po Smucisca.net forumu » Mariborsko Pohorje » Mariborsko Pohorje - aktualne informacije 2018/2019
Pojdi na:  



Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
 
 


© 2006-2014 - smucisca.net
Powered by phpBB