Nalaganje fotografij na forum
Pomoč pogostih vprašanj  Pomoč pogostih vprašanj   Išči  Išči   Seznam članov  Seznam članov   Skupine uporabnikov  Skupine uporabnikov
 
Registriraj se  ::  Prijava Prijava za pregled zasebnih sporočil   
 
Kazalo po Smucisca.net forumu » Kanin » Bovec outdoor film festival - BOFF 2018

Objavi novo temo  Odgovori na to temo
 Bovec outdoor film festival - BOFF 2018 « Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » 
Avtor Sporočilo
Wca z Bca
PrispevekObjavljeno: Pon Dec 10, 2018 7:52 pm    Naslov sporočila: Bovec outdoor film festival - BOFF 2018 Odgovori s citatom

Pili dile po vsaki furi
Pili dile po vsaki furi

Pridružen/-a: Pon Feb 2016 22:10
Prispevkov: 800


12. FESTIVAL BOFF, BOVEC OUTDOOR FILM FESTIVAL 2018(28-30.12)



Prvi dan v Stergulčevi hiši je namenjen trem predavanjem in otvoritvi slikarske razstave Evgena Čopija Goriška. Še prej bo na programu okrogla miza na temo monitoringa in vzdrževanja v okviru odloka o upravljanju plovbe na Soči in Koritnici (konzorcij agencij ). Gostje večera bodo govorci: Žiga Humar (soteskanje), Aljaž Anderle (ledno plezanje), Bogdan Biščak (alpinizem, predstavitev nove knjige), sledi DJ večer.

Drugega dne se selimo na Kanin kjer bo potekala tradicionalna lavinska preventivna delavnica, Alpska šola Bovec vas vabi v svojo družbo. Preko dneva bo potekala tudi delavnica - fotopobeg, z mentorico Uršo Drofenik boste snemali in obdelovali vaše fotografije, posnete z mobilnim telefonom. Za tiste, ki imajo radi jame, bo Opasen organiziral izlet v jamo Srnico, zagotovo vredno obiska. In potem se zmrači in gremo v kino oziroma v Kulturni Dom Bovec, gledali bomo skoraj tristopetdeset minut izbranih filmov, porazdeljenih v več tematskih sklopov.

Začnemo ob peti uri, v tem sklopu vas bo zagotovo navdušil italijanski film o največjem ledenem slapu v Evropi, ki se bohoti v jami pod Kaninskim pogorjem. Whiteroom pa so letos ponovno, kot eni redkih, posneli igrani komični film Sci Vacation z vložki izvrstnega freeride smučanja.

Drugi sklop bi lahko poimenovali freeride. Za vas smo izbrali predstavnika avstrijske in francoske šole. Strmi vršaci nad Chamonixom v družbi lokalcev, strme klasike, posnete z droni in naglavnimi kamerami, ki na trenutke dvignejo kocine, ekstremno. Manj ekstremen je izlet na Antarktiko, močan pa je veter, ki smučarje meče po tleh, ko na zmajih prečijo ledene planjave. Kako se spopadejo sami s sabo, pa boste bolje razumeli, saj je film No mens's Land opremljen s slovenskimi podnapisi, zahvala gre podjetju Elan.

Po uspešni premieri v ljubljanski Kino Šiški v Bovec prihaja težko pričakovani Undamaged, ekodokumentarec ekipe Balkan River Defence, vrhunski izdelek izpod domačih rok, ki vas ne bo pustil ravnodušnih. Plastic Ocean ima že takšno ime, da vam je vse jasno, pa vam je res? Film je opremljen s slovenskimi podnapisi, tako da ni izgovorov. Ekosklop v vsako šolsko klop!

Roza sklop ali ženski sklop, kar vam je ljubše, tu so štirje odlični filmi, jagodni izbor filmov, ki so jih posnele One, oziroma so le te glavne protagonistke. Odlična plezarija dolgih trade smeri v Jordaniji, ženske v politiki in kulturi na Islandiji, vse o legendi Liv Sansoz ter za konec komični Francozek.

Gost drugega večera bo vsestranski športnik, eden in edini Filip Flisar. Kaj nas čaka, to je presenečenje.

Tretjega dne se ponovno dobimo ob peti uri v KD Bovec, ta dan se bo letelo in plezalo, in seveda še kaj. Začnemo z B.A.S.E. skakalci, surfarji in padalci. Sledi sklop, posvečen slovenski produkciji, sedem izbranih filmov prikazuje različne aspekte športov, od rolkanja po Iranu do zgodovine kajakaštva na reki Soči. Spremljali boste najgloblji potop, najgloblje kolesarjenje in najgloblji gozd okoli Panovca.

Premierno pa bomo zavrteli film, ki prikazuje učenje kajaka v Ugandi, Bubugo bananda kajak šola poteka na izviru Belega Nila. Vabljeni, da prisluhnite domačim avtorjem, ki so potrdili svoj obisk.

V sodelovanju z Red Bullom bomo premierno predstavili projekt: Jet Flight, kaj to je, oziroma kako hitro je, pa bo povedal gost večera Matjaž Klemenčič. Naj omenim le, da se leti nad Sočo, zelo nizko leti. Ker pa radi gledamo tudi kolesarske filme, nismo mogli mimo letošnjega zmagovalca v tej kategoriji, ni premiera, a na velikem platnu ogledati si North of nightfall - to je to, divja pokrajina in drzne vožnje z naravovarstvenim pridihom.

Sledi projekcija izbranega filma Reel Rock Tour številka trinajst. Reel Rock Tour je proizvod produkcijske hiše Senderfilm, ki že nekaj let skrbi za nove standarde v filmski outdoor industriji (Valley Uprising, The Dawn wall ...). Veseli nas da so ponovno z nami, tokrat s celim filmom o Adamu Ondri, ki vas popelje v svet 9b! In the Starlight je film posebnih razsežnosti, lepote našega planeta skozi oko profesionalnega fotografa z pridihom družinskih obveznosti. Izbrali smo ga za zaključek letošnje edicije festivala, v baru Gouf sledi druženje z DJ-jem.

Za varstvo in animacijo najmlajših obiskovalcev je letos končno poskrbljeno: Knjižnica Cirila Kosmača Tolmin - enota Bovec (samo 29. in 30. 12 med 18. in 21. uro, brezplačno).

Tudi letos nismo organizirali strokovne žirije, podelili bomo samo dve nagradi občinstva. Obiskovalci boste izbrali najboljši slovenski film in najboljši tujejezični film.

Število vstopnic je omejeno, lani smo bili na momente razprodani. Zato toplo priporočamo rezervacije vstopnic, ki bo potekala po ustaljenem sistemu, preko elektronske pošte je potrebno navesti imena in priimke ter željene termine.

Smo samo zanesenjaki, navdušenci, ki bi sporočilnost filmov in vsega, kar gre zraven, radi prenesli na vas. Pa ne razumeti narobe, nismo skromni. Kljub temu, da smo letos ostali skoraj brez vseh glavnih sponzorjev, bodo vstopnice na voljo po isti ceni, trudimo pa se tudi z prevodi nekaterih filmov v slovenski jezik. Glavni partner in financer ostaja Občina Bovec, ki nam zaupa izvedbo dogodka, a skupna želja vseh nas je, da se dogodek nadaljuje in kot tak opravičuje vložen trud in sredstva, dober obisk bo tako zagotovilo za nadaljnji obstoj in razvoj. Pridite in uživajte!

POVEZAVE

Filmi BOFF 2018
http://boff.si/filmi

Dogodki BOFF
http://boff.si/dogodki

Spored BOFF
http://boff.si/spored

VIR
http://boff.si/sl
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Wca z Bca
PrispevekObjavljeno: Sob Dec 29, 2018 8:49 pm    Naslov sporočila: BOVEC TE DNI V ZNAMENJU FILMOV Odgovori s citatom

Pili dile po vsaki furi
Pili dile po vsaki furi

Pridružen/-a: Pon Feb 2016 22:10
Prispevkov: 800


BOVEC TE DNI V ZNAMENJU FILMOV

Oddaja od Boffu na radiu Primorski val

http://www.radio-odmev.net/cloovisCMS/administracija/posnetkiOddaj/arhiv/andrej%20dekleva_1.mp3
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Wca z Bca
PrispevekObjavljeno: Sob Dec 29, 2018 8:58 pm    Naslov sporočila: FESTIVAL PRESEŽKOV Odgovori s citatom

Pili dile po vsaki furi
Pili dile po vsaki furi

Pridružen/-a: Pon Feb 2016 22:10
Prispevkov: 800


FESTIVAL PRESEŽKOV

Ob 12. festivalu športnih filmov Boff, ki se je pričel včeraj, organizatorji ugotavljajo, da se je ta končno prijel tudi med domačini. Prepoznaven postaja v širšem evropskem prostoru, predvsem pa promovira Posočje s ponudbo vrste adrenalinskih športov, ki jih avanturisti sicer iščejo po vsem svetu.

“Med 27 filmi, ki so na ogled do nedelje, ne bi izpostavljal nobenega. Bi bilo krivično, ker so zelo različni po dolžini in sporočilu. Smo pa zadovoljni, ker je med njimi tudi devet slovenskih, ki bodo na ogled v nedeljo. Prisotni bodo njihovi akterji in ustvarjalci, ki bodo na voljo za pogovor,” pojasnjuje odgovorni za stike z javnostjo Andrej Dekleva.

Dolgoletni direktor festivala Jan Maček dodaja: “Odločili smo se, da programa ne bomo nadgrajevali, naša prva naloga je izboljšanje tehnike s podnapisi vred. Okoli 80 odstotkov obiskovalcev prihaja od drugod. Zadovoljni smo, da se na račun festivala število nočitev povečuje. Lani smo zabeležili skromnih 60 rezervacij, letos pa trikrat več.” Maček izpostavlja film o varovanju reke Soče in ostalih rek na Balkanu The Undamaged, včeraj pa so na okrogli mizi govorili tudi o preobremenjenosti Soče z mnogimi podjetji za prevoz turistov z rafti. Tako kot občine Bovec, Kobarid in Tolmin bodo iskali rešitev.

Filmi prinašajo edinstvene, skoraj nadčloveške podvige v alpinizmu, v soteskanju, v prostem smučanju, v rečnih brzicah ... Vsi ustvarjalci z akterji vred pa poudarjajo ekologijo, sobivanje športa in narave. Jani in Jure Klavora predstavljata Batel, dokumentarni film o zgodovini in razvoju kajakaštva v Solkanu. Začetki solkanskega kajakaštva segajo v 30. leta prejšnjega stoletja in odtlej se je zvrstilo kar nekaj mejnikov, ki so zaznamovali ta šport na goriškem. Alberto Dal Maso predstavlja zahtevno ledno smer po steni vzhodne vertikale Brezna pod Velbom, ki je filmu tudi dalo ime. Gre za impozantno, 501 meter globoko brezno z ustjem oziroma vhodom na Kaninskih podih pod Laško planjo. Brezno je skoraj vse do velike snežne police 300 metrov nižje okovano v led. Smer spada med prve velike ledene smeri pod površjem zemlje, ki so jih preplezali s sodobno alpinistično ledno in kombinirano tehniko.

Maček posebej opozarja na letošnji film The Undamaged, ki bo na ogled drevi ob 20. uri. v Kulturnem domu Bovec. Prikazuje zadnje prosto tekoče reke v Evropi in pripoveduje, kako otočke divjine in sonaravnega načina bivanja ogrožajo načrti za izgradnjo več kot 3000 jezov. “Če jih bodo zgradili, bodo potopili vasi, polja, obrečne ekosisteme in priložnost za trajnostni turizem. Zato smo kajakaši, lokalci in naravovarstveniki združili moči ter se z Balkan Rivers Tour uprli pohlepu na način, ki ni le zabaven, temveč tudi uspešen,” pravijo ustvarjalci filma, ki je opremljen s slovenskimi podnapisi.

Zvrstilo se bo tudi več predavanj in dodatnih dogodivščin. Udeleženci bodo smučali na Kaninu, pod večer pa se bodo pogovarjali z Žigo Humarjem, ki je deset let preverjal najlepše možnosti za soteskanje po Evropi. V predavanju se bo dotaknil različnih evropskih soteskarskih destinacij, njihovih lepot, posebnosti in vidika varovanja okolja. Andraž Anderle bo pripovedoval o lednem plezalstvu, Boštjan Biščak pa bo ob fotografijah predstavil svojo alpinistično pot in knjigo Igra in biseri.




Drevi ob 22. uri bo v Kulturnem domu Bovec na sporedu film Dežela, ki jo oblikujejo ženske.


Vir:
https://www.primorske.si/2018/12/28/festival-presezkov
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Wca z Bca
PrispevekObjavljeno: Sre Jan 02, 2019 1:06 am    Naslov sporočila: V BOVCU SE JE KONČAL DVANAJSTI FESTIVAL BOFF Odgovori s citatom

Pili dile po vsaki furi
Pili dile po vsaki furi

Pridružen/-a: Pon Feb 2016 22:10
Prispevkov: 800


V BOVCU SE JE KONČAL DVANAJSTI FESTIVAL BOFF

Veliko dvorano Kulturnega doma Bovec so minulo soboto in nedeljo polnili gledalci sedemindvajsetih filmov o športih v naravi ter o naravi sami na sporedu dvanajstega festivala BOFF (Bovec Outdoor Film Festival). Kot že lani so jo spet tudi napolnili do zadnjega kotička. Skupaj s petkovimi predavanji v Stergulčevi hiši je festival obiskalo okoli 800 različnih obiskovalcev. Nagradi občinstva za domači in tuji film sta osvojila filma The Undamaged in The Frenchy.

52-minutni film The Undamaged avtorjev Rožleta Bregarja, Matica Oblaka in Miha Avguština spremlja naravovarstveno odpravo Balkan Rivers Tour po rekah od Slovenije do Albanije. Kajakaši v sodelovanju z naravovarstveniki in lokalnimi prebivalci ozaveščajo in se borijo proti načrtovani izgradnji več kot 3000 jezov na zadnjih prosto tekočih rekah Evrope.

14-minutni The Frenchy avtorice Michelle Smith iz ZDA opisuje aktivno življenje 82-letnega Francoza Jacquesa Houota, ki v Koloradu kolesari, smuča in še kaj. Po vrsti bližnjih srečanj z onostranstvom je poln preprostih in zabavnih življenjskih modrosti.


Okrogla miza, predavanja, pogovori z gosti, delavnice ...

V petek se je festival začel z okroglo mizo o upravljanju veslanja na reki Soči, na kateri so sedanji izvajalci tehničnih nalog upravljanja poročali o svojem letošnjem delu in predstavili razmišljanja glede prihodnjega upravljanja. Udeleženci so se strinjali, da je število uporabnikov v visoki sezoni že dosega nosilno sposobnost in da je treba razmišljati o zmanjšanju gneče s pomočjo javnega prevoza do reke, časovnega usklajevanja med ponudniki, razmisliti pa bi kazalo tudi o omejitvi obiska. Za izboljšanje varnosti so predlagali oživitev društva reševalcev iz vode.

S svojimi predstavitvami so v Stergulčevi hiši navdušili trije petkovi predavatelji: Žiga Humar s prehodom skozi najprivlačnejše evropske soteske, Aljaž Anderle s svojim zelo osebnim razmerjem z lednim plezanjem ter Bogdan Biščak s predstavitvijo svoje knjige Igra in biseri, o kateri ga je dodatno izprašal kar prvi mož turizma v Posočju Janko Humar. Obiskovalci so si lahko ogledali še razstavo del kiparja in slikarja Evgena Čopija Goriška.

V soboto sta projekcije popestrila obiska ekip filmov Undamaged ter nemškega A Unique Home. Šampion v smučarskem krosu Filip Flisar pa je predstavil tekmovanje Red Bull Samo gas, ki ga bodo na Kaninu zopet (drugič) izvedli 23. marca 2019.



V nedeljo je bilo sogovornikov še več, saj je bilo v posebnem sklopu kar sedem filmov domače produkcije. Na odru so se zvrstili avtorji in/ali akterji petih filmov: kajakaškega Batel (Jani in Jure Klavora), gorskokolesarskih Creators (Jani Brumat) in Into The Black (Mitja Legat) ter Bubugo Banana Kayak School (Črtomir Ipavec in Sašo Špacapan), kajakaškega filma z okoljsko in družbeno noto. Pozneje je jadralni zmajar Matjaž Klemenčič povedal več o svojem filmu Jet Flight in o letenju z reaktivnim motorjem, direktor Marijan Skornišek pa je pospremil kratek promocijski film smučišča Kanin Sella Nevea.

Ob druženjih pod streho so se nekateri obiskovalci udeleželi tudi delavnic na prostem – na Kaninu so spoznavali varnejše smučanje in deskanje izven urejenih smučišč, nižje v dolini pa spretnosti fotografiranja.

»Za nami je še ena uspešna izvedbaje povedal direktor festivala Jan Maček. »Ne le s projekcijami, tudi s spremljevalnim sporedom kakovostno polnimo festivalske dni v Bovcu, zato se na tem področju v prihodnje ne bomo več širili temveč bomo še več pozornosti namenili osnovnemu programu, filmom, tehnični kakovosti predvajanj in gostom iz vrst avtorjev in akterjev.«


VIR:
http://boff.si/novice/obiskovalci_nagradili_dva_filma_12._festivala_boff
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Wca z Bca
PrispevekObjavljeno: Čet Jan 03, 2019 6:59 pm    Naslov sporočila: Festival avanturističnih filmov v Bovec privabi znane športn Odgovori s citatom

Pili dile po vsaki furi
Pili dile po vsaki furi

Pridružen/-a: Pon Feb 2016 22:10
Prispevkov: 800


Festival avanturističnih filmov v Bovec privabi znane športnike

Video prispevek iz 24ur
https://www.24ur.com/novice/slovenija/festival-avanturisticnih-filmov-v-bovcu.html
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo  Odgovori na to temo Stran 1 od 1

Kazalo po Smucisca.net forumu » Kanin » Bovec outdoor film festival - BOFF 2018
Pojdi na:  



Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
 
 


© 2006-2014 - smucisca.net
Powered by phpBB