Nalaganje fotografij na forum
Pomoč pogostih vprašanj  Pomoč pogostih vprašanj   Išči  Išči   Seznam članov  Seznam članov   Skupine uporabnikov  Skupine uporabnikov
 
Registriraj se  ::  Prijava Prijava za pregled zasebnih sporočil   
 
Kazalo po Smucisca.net forumu » Kanin » Projekt - Prenova KANIN 2022

Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5 ... 23, 24, 25  Naslednja
 Projekt - Prenova KANIN 2022 « Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » 
Avtor Sporočilo
gapi202
PrispevekObjavljeno: Sre Okt 17, 2018 1:38 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča za mali srpan
Smuča za mali srpan

Pridružen/-a: Sre Mar 2010 22:08
Prispevkov: 2328


Samo tam ni nobene večje možnosti širitve. Ima pa to smučišče tudi umetno zasneževanje.
_________________
10/11=12x
11/12=16x
12/13=17x
13/14=17x
14/15=23x
15/16=23x
16/17=62x
17/18=31x
18/19=34x
19/20=6xLesOrres,1x Katsci,2xKanin,5xkrgora,1xRudno, 3xStražaBled,4xMojstrana,2xStariVrh,1x Schladming,1xCerkno,
20/21=5xVogel2xMojstrana,3xSoriška,8xKr.gora, 3xKrvavec+15xturno
21/22=15xVogel,21x Kranjska Gora,1xstari vrh,1xkrvavec,3xKanin
22/23=21xVogel,17xKranjska Gora,1xKanin
23/24=1xVogel,2xKranjska Gora,1xKozji hrbet,1xMojstrana, 2xStari vrh
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Wca z Bca
PrispevekObjavljeno: Sre Okt 17, 2018 4:43 pm    Naslov sporočila: DODATNO SMUČIŠČE NA ITALIJANSKI STRANI KANINA Odgovori s citatom

Pili dile po vsaki furi
Pili dile po vsaki furi

Pridružen/-a: Pon Feb 2016 22:10
Prispevkov: 800


DODATNO SMUČIŠČE NA ITALIJANSKI STRANI KANINA

Obsežne načrte imajo tudi na severni strani Kanina v Selli Nevei. “Načrtujemo novo, 4,5 kilometra dolgo progo Golovec, ki bo ustrezala za tekme svetovnega pokala in progo Montasio. Naložbo ocenjujemo na 20 do 30 milijonov evrov,” napoveduje Fuccaro. Mazzolini pa je izpostavil pripravljenost Furlanije Julijske krajine za razvojne pogovore s sosednjimi državami Slovenijo in tudi Avstrijo: “Veliko let je bila tišina, čezmejnih projektov ni bilo. Zdaj smo se povezali za skupen razvoj in promocijo čezmejnega območja.”

Kot pravi državni poslanec Danijel Krivec, je pravi čas za skupno zgodbo in nastop: “Skupni nabor projektov bomo v Bruslju predstavili pred iztekom mandata zdajšnjega evropskega parlamenta. Oporo bomo iskali v evropskih poslancih iz Slovenije in Italije. Bruselj ima sklade, ki podpirajo čezmejno gospodarsko sodelovanje. Gremo neposredno do teh skladov, ker je v tem primeru manj birokracije, kot pri klasičnem kandidiranju prek države. Vemo, kako se te poti odpirajo. Pričakujemo približno 50 odstotkov nepovratnega denarja in ugodno dolgoročno posojilo.”

Kanin in občine pod njim imajo vse možnosti in jasno začrtano pot, da bi postali zgled in ena bolj prodornih regij čezmejnega razvojnega sodelovanja v duhu povezane Evrope.

Ekonomska nuja in želja po oblikovanju skupne turistične destinacije z atraktivnimi smučišči in poletno ponudbo sta akterje razvoja posedli za skupno mizo. Občine Bovec, Trbiž, Kluže in Rezija snujejo razvojne projekte, ki poleg nadgradnje smučišč vključujejo visokogorske pešpoti in kolesarske povezave, celo predor je na spisku skupnih želja.

Kanin je šolski primer čezmejnega sodelovanja, zato upajo na vsaj polovico nepovratnega denarja.

Pobudniki so Bovčani, ki nimajo druge izbire, kot da celovito obnovijo kaninske žičniške naprave. Od vsega začetka pa so vedeli, da imajo za iskanje denarja EU veliko več možnosti, če se prek meje razvojno povežejo v celovitem skupnem projektu. Že pred poldrugim letom so na italijansko politiko naslovili pobudo. Zdaj se zgodba začenja uresničevati. Poleg treh italijanskih občin pod Kaninom se je odzvala tudi dežela Furlanija Julijska krajina. Politične barve niso ovira. Prevladali sta modrost in zavedanje, da morajo delovati skupaj v dobro demografsko ogrožene destinacije in v dobro občanov.

Bovška občina bo do decembra pripravila idejno zasnovo za novo žičnico in ostalo infrastrukturo na hribu. Naložba bo terjala približno 50 milijonov evrov. Sella Nevea snuje nadgradnjo smučišča z dvema novima progama. Obudili naj bi smučišče Rabelj, načrte imajo tudi na Višarjah. V nabor projektov bodo vključili čezmejne kolesarske in pešpoti.

Vpleteni ugotavljajo, da je pred iztekom finančne perspektive in razpustom evropskega parlamenta v zdajšnji sestavi pravi čas za promocijo skupne zgodbe na bruseljskem parketu. Zamislili so si nekoliko drugačno pot do evropskega denarja. Z naborom skupnih projektov bodo šli naravnost do skladov za gospodarski razvoj čezmejnih regij. S tem se bodo izognili dolgotrajnim klasičnim in birokratsko zelo zahtevnim potem kandidiranja prek držav. Če bi šli po tej poti, bi, glede na operativnost nove slovenske vlade, vsi vlaki z denarjem odpeljali iz aktualne finančne perspektive.

Kanin je šolski primer čezmejnega sodelovanja, zato upajo na vsaj polovico nepovratnega denarja.

Vir:
https://www.primorske.si/primorska/goriska/cilj-je-nova-zicnica-v-zimski-sezoni-20202021
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
skijat
PrispevekObjavljeno: Sre Okt 17, 2018 6:22 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Pet Avg 2015 16:31
Prispevkov: 133


Super, skoraj ne moreš verjeti. Upam da se to res dogaja in da bo politika opravila pričakovano. Verjamem da so tega skupaj sposobni izvesti. Bi pa bilo zelo primerno, da tehnični del prepustijo izukušenim strokovnjakom in se v to ne mešajo. Kot sem prebral predvideva Bovec polovico nepovratnih sredstev. Ravno zato je izbira pravega projekta zelo pomembna, da se ne bodo spet zaplezali. Kar pomeni čim ceneje naredit čim več. Ob tem mislim ,da bo stvar rentabilna, da bo kolikor toliko funkcionirala glede na muhe Kanina, da bo primerna za vse smučarje, da ne bo megalomanska ampak realne glede na možnosti ki jih daje prostor.
Ne razumem zakaj se Bovčani tako oklepajo nekega strokovnjaka iz daljne Andore, ko pa imajo na drugi strani partnerje, ki projektirajo v skoraj istih pogojih, poznajo goro, skalo, plazove, vreme. Le kaj je za bregom.
_________________
2017/18 42 dni
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Wca z Bca
PrispevekObjavljeno: Pet Nov 09, 2018 7:02 pm    Naslov sporočila: SREČANJE S PREDSTAVNIKI FURLANIJE NA TRBIŽU Odgovori s citatom

Pili dile po vsaki furi
Pili dile po vsaki furi

Pridružen/-a: Pon Feb 2016 22:10
Prispevkov: 800


SREČANJE S PREDSTAVNIKI FURLANIJE NA TRBIŽU

V ponedeljek sta si odbornik za produktivnost in turizem FJK Sergio Emidio Bini in novi generalni direktor Promoturismo FJK Lucio Gomiero ogledala kaninsko smučišče v Sella Neveji, in sicer v duhu izvedbe skupnega projekta Kanin – Sella Nevea.

V popoldanskem času so se z obema srečali tudi predstavniki Občine Bovec, z županom Valterjem Mlekužem na čelu, srečanje pa je organiziral podpredsednik Deželnega Sveta FJK Stefano Mazzolini.

Odbornik FJK za produktivnost in turizem Sergio Emidio Bini, ki mu v FJK z drugimi besedami pripisujejo vlogo ministra za turizem FJK, in ki se zaradi drugih obveznosti zadnjega srečanja v Bovcu ni mogel udeležiti, je z velikim zanimanjem poslušal obrazložitev načrtov za gradnjo novih žičniških naprav na sončni strani Alp in namere skupnega nastopa za pridobitev evropskih sredstev za skupni čezmejni projekt Kanin – Sella Nevea. Povedal je tudi, da bo vse preliminarne projekte na italijanski strani pripravila dežela FJK, zelo pa se je strinjal in podprl osnovno zamisel o združitvi projektov z obeh strani Kanina v enega skupnega čezmejnega ter na ta način tudi skupnega nastopa v Bruslju za pridobitev evropskih sredstev.

Generalni direktor Promoturismo FJK Lucio Gomiero je dejal, da je ob njegovem prvem obisku v Sella Neveji navdušen nad videnim in poudaril, da si je podrobno ogledal tudi promocijsko tablo, ki prikazuje povezani smučišči v en skupni smučarski center. Kot je dejal, je videl en hrib, z enim skupnim smučiščem, ki ga mora upravljati en tim. Oba se opažata in se zavedata tudi, da Bovec in Sella Nevea samo skupaj pridobivata oziroma pridobiva celotno širše območje, brez povezave pa obe strani samo izgubljata. Poudaril je tudi, da imata obe strani dobre in slabe lastnosti, z združitvijo moči tako v smislu kakovostne ponudbe kot tudi na področju marketinga, pa morata skupaj delati v zadovoljstvo turistov.

Župan Občine Bovec Valter Mlekuž je Binija, Mazzolinija, Gomiera ter njegove ožje sodelavce povabil v goste v Bovec in na sončno stran kaninskega smučišča, povabilo pa so omenjeni z veseljem sprejeli.

Ekipa Sončnega Kanina pod vodstvom v.d. direktorja Marjana Skorniška se je nato z vodstvom smučišča v Sella Neveji pogovarjala še o tehničnih zadevah za prihajajočo sezono, za kar so hitro našli skupni jezik. Po obljubah italijanske strani, bodo, čeprav zaradi letošnjih volitev v Italiji, zamenjave vlade FJK in posledično tudi vodstva na vrhu Promoturisma že zelo zamujajo, najkasneje v desetih dneh Sončnemu Kaninu sporočili tudi cenik za sezono 2018/2019, ki bo seveda osnova tudi za določitev cene dnevne vozovnice za čezmejno povezano smučišče Kanin – Sella Nevea.

Na predlog Lucia Gomiera so določili še ekipo za izvajanje skupnih promocijskih aktivnosti za smučarski center Kanin-Sella Nevea ter osebe za koordiniranje aktivnosti pri pripravi skupnega projekta za pridobivanje evropskih sredstev.

Vir:
https://obcina.bovec.si/2018/10/24/srecanje-s-predstavniki-fjk-na-trbizu-v-ponedeljek-sta-si-odbornik-za-produktivnost-in-turizem-fjksergio-emidio-biniin-novi-generalni-direktor-promoturismo-fjk-lucio-gomiero-ogledala-kaninsko-smucisc/
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
nonoaustirol
PrispevekObjavljeno: Čet Nov 15, 2018 2:29 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Sre Jan 2017 21:59
Prispevkov: 151


Nekoč je bila debata o težavni dobavi vode za zasneževanje Kaninu.

Krvavec črpa vodo iz Kokre na višini 500 m v akumulcijsko jezero na Zvohu na 2.000 m nadmorske višine. Črpalke premagajo 1500 višinskih metrov, malo manj kot je od Plužen do D postaje.

https://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=5&ved=2ahUKEwj_icKNrtbeAhWD6qQKHRjiCPMQFjAEegQIBBAC&url=https%3A%2F%2Fwww.bb.si%2Fsites%2Fdefault%2Ffiles%2Fuploads%2Ffiles%2Fdiplome%2Fzupin_alojzij-logisticna_oskrba_z_vodo_za_rtc_krvavec_0.pdf&usg=AOvVaw3F6PpglgINLrFyHxhp0BhK
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ledenko
PrispevekObjavljeno: Čet Nov 15, 2018 6:55 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Mojster zasneževanja
Mojster zasneževanja

Pridružen/-a: Pet Okt 2005 22:49
Prispevkov: 1891


nonoaustirol je napisal/a:
Nekoč je bila debata o težavni dobavi vode za zasneževanje Kaninu.

Krvavec črpa vodo iz Kokre na višini 500 m v akumulcijsko jezero na Zvohu na 2.000 m nadmorske višine. Črpalke premagajo 1500 višinskih metrov, malo manj kot je od Plužen do D postaje.

https://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=5&ved=2ahUKEwj_icKNrtbeAhWD6qQKHRjiCPMQFjAEegQIBBAC&url=https%3A%2F%2Fwww.bb.si%2Fsites%2Fdefault%2Ffiles%2Fuploads%2Ffiles%2Fdiplome%2Fzupin_alojzij-logisticna_oskrba_z_vodo_za_rtc_krvavec_0.pdf&usg=AOvVaw3F6PpglgINLrFyHxhp0BhK



Višinska razlika je problem, ampak ne glavni. Na Krvavcu imajo te črpalke malenkost pod en megavat in še vedno daleč premali pretok za direktno uporabo vode, ki jo polnijo v zajetje. Ko po eni zasnežitvi useka odjuga so dolgo časa brez moči, saj traja in traja da se zajetje napolmi in lahko ponovno usekajo z vsem topništvom.
Pri vas bosta problem višinska razlika in dolžina trase. Seveda se da to napravit, ampak kdo bo brez praznjenja proračuna pokril stroške nekaj kilometrskega miniranja in pikanja? Kanin zagotovo ne, ker je za razliko od Krvavca hudo premajhen za tak podvig in glede na naravne danosti bo tak tudi ostal.
Kako dolga je ta trasa? Po Googlu deluje kot bi imela kakih 7 km? Kako daleč od Plužne je daljnovod...? Računaš lahko najmanj na 3 mio evrov, ki se v primeru težavnih pomanjkljivosti obstoječega stanja lahko tudi potrojijo, preden bo nekdo lahko pričel graditi zasneževanje na vrhu.
Kanin je frdamano lep, ampak je zelo surov in nikakor ni hec pri katerem bi se naložba kadarkoli povrnila.


p.s.
ko ste na začetku teh debat tolkli štorijo o nekaj mio za cel Kanin sem omenjal 50-80 mio evrov in kake so zdaj vaše ocene? Če ste pošteni so še višje.
Menim, da tudi tu nisem pretirano zgrešil.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
joško
PrispevekObjavljeno: Čet Nov 15, 2018 9:13 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sezuva pancarje na sedežnici
Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Sre Avg 2015 10:41
Prispevkov: 244


Kot kaže bo po več kot enem letu spet aktualna debata o umetnem zasneževanju. Lani to za nobenega ni bil priblem. Me prav zanima kakšna bo obrazložitev, zakaj se od konca leta 2016, ko naj bi bili projekti pripravljeni in tik pred izvedbo, ni naredilo nič.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
marko
PrispevekObjavljeno: Pet Nov 16, 2018 12:02 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča za mali srpan
Smuča za mali srpan

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 15:00
Prispevkov: 2833
Kraj: Ljubljana

Jaz mislim, da zasneževati na vrhu Kanina nima pravega smisla. Tam je itak vedno še preveč snega, če ga pa slučajno ne bi bilo, je pa zasneževanje tistih skal domala "mission impossible". Po moje bi morali zasneževati nekje malo nižje, kjer je podlaga bolj prijazna in vremenske razmere take, da je smučanje mogoče precej več kot polovico zime (veter, megla, plazovi). Samo v takem primeru bi lahko dajali snežno garancijo in privabili več stacionarnih gostov.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
joško
PrispevekObjavljeno: Pet Nov 16, 2018 12:20 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sezuva pancarje na sedežnici
Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Sre Avg 2015 10:41
Prispevkov: 244


Seveda je brez veze. A v zeleni zimi 16/17 so o projektu umetnega zasneževanja govorili kot o prvi prioriteti. Vse naj bi bilo že dogovorjeno z Italijani in pripravljena je bila projektna dokumentacija. V naslednji zimi se je seveda na vse skupaj pozabilo in namesto brezveznega zasneževanja se je začelo govoriti o novi dostavni žičnici, odporni na veter.

Te zgodbe o Kaninu sicer poslušamo že 20 let:
- če je zima zelena in topla, je prioriteta umetno zasneževanje na vrhu
- če je zima zelena in mrzla, je prioriteta dolinsko smučišče
- če je snega preveč, je prioriteta sistem za proženje plazov
- če je zima topla in piha veter, je prioriteta nova dostavna žičnica
- če je zima mrzla in piha veter, je prioriteta ureditev prog na srednji nadmorski višini....

Dejstvo, ki se ga ne da spremeniti je, da Kanin ni primerna lokacija za smučišče, Bovec pa nikoli ne bo resna zimska destinacija. Kar v končni fazi niti ni problem, saj letna sezona traja od aprila do oktobra in ne več zgolj dva meseca, kot včasih.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Vremenar
PrispevekObjavljeno: Pet Nov 16, 2018 9:27 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Čet Dec 2015 17:21
Prispevkov: 56


hmmm.. ali ni tako, da tudi na italijanski strani še ne zasnežujejo proge od funiforja, ker še niso razširili vodnih zajetij?
_________________
Seize the day!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
skijat
PrispevekObjavljeno: Tor Nov 27, 2018 7:18 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Pet Avg 2015 16:31
Prispevkov: 133


Na Kaninu imamo v bistvu le dve perspektivni progi. Sedlo - Troseda- C postaja in Sedlo - Prevala. Slednja je postavljena najprimerneje saj ima najmanj sonca. Ta proga si zasluži večjo pozornost, seveda podaljšana do prve ravnice v Krnici in povezana z Sedlom z primerno sedežnico. Obstojeća je neprimerna in nepotrebna. Ko bodo sosedje prišli z vodo do Prevale bo tudi zanje v intereu da to progo zasnežijo. Nasa stran bi morala razmišljat v tej smeri in omogoćiti dostop do Sedla z primerno napravo. Center novega Kanina bi moral biti pod spodnjo postajo trosede kjer bi bilo izhodišče, ne pa današnja restavrascija. Razlogov za je kar precej. Ne bi nasteval. Dostop do izhodišča je pa stvar denarja in ekonomske upravičenosti.
_________________
2017/18 42 dni
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
winni
PrispevekObjavljeno: Tor Dec 11, 2018 9:36 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Ned Mar 2013 19:37
Prispevkov: 145


Marjan Skornišek, vodja kaninskega smučišča, so podaljšali pogodbo za še eno leto, kljub temu da nima ustrezne izobrazbe.
https://4d.rtvslo.si/arhiv/slovenska-kronika/174581936/00:02:12
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
nonoaustirol
PrispevekObjavljeno: Sre Dec 12, 2018 2:58 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Sre Jan 2017 21:59
Prispevkov: 151


Zelo hiter neumen odziv RTV-ja na verjetno anonimno prijavo lokalnega zavistneža ter zapravljanje davkoplačevalskega denarja rtv-ja za negativno propagando oz. blatenje strokovnosti zaposlenih. Škodoželjnost je še posebej očitna saj se ustanovitelj zavoda zaveda proceduralnih neskaldnosti z zakonom in ima namen preoblikovati družbo za upravljanje smučišča.

Šteje predvsem strokovnost in opravljeno delo. Prepričan sem, da ekipa s svojimi omejenimi kadrovskimi in finančnimi resursi odlično vodi zavod skladno z vsemi varnostnimi predpisi.

V tej državi že videna zgodba... naslednji korak je najdena otroška pornografija na računalniku direktorja ter desetletno maltretiranje po sodiščih brez epiloga.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Stane60
PrispevekObjavljeno: Sre Dec 12, 2018 3:11 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sezuva pancarje na sedežnici
Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Tor Dec 2010 15:18
Prispevkov: 406
Kraj: Kašarija (Dežela kranjska nima lepšga kraja,...)

winni, nonoaustirol:
Dajta no, raje povejta, če kaj piha na Prevali ...!
_________________
2021/2022 31x: 16x Krvavec, 6x Golte, 2x Celjska koča, 1x Stari vrh, 6x Rogla
2022/2023 21x: 11x Krvavec, 1x Cortina dʼAmpezzo, 3x Kronplatz, 6x Rogla
2023/2024 20x: 12x Krvavec, 4x Kronplatz, 4x Rogla
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Wca z Bca
PrispevekObjavljeno: Sre Dec 19, 2018 6:42 pm    Naslov sporočila: KAKO DO DENARJA EU ZA KANINSKO POGORJE Odgovori s citatom

Pili dile po vsaki furi
Pili dile po vsaki furi

Pridružen/-a: Pon Feb 2016 22:10
Prispevkov: 800


KAKO DO DENARJA EU ZA KANINSKO POGORJE

Predstavniki Občine Bovec so se na povabilo podpredsednika deželnega sveta Furlanije -Julijske krajine Stefana Mazzolinija v Trstu pogovarjali o sistematičnem čezmejnem razvoju kaninskega pogorja. Cilj je pridobiti čim več denarja EU.

Na operativnem sestanku so se pogovarjali o skupnih projektih, ki so jih pred kratkim zastavili za razvoj območja pogorja Kanin. Poslanec DZ Danijel Krivec je poudaril, da je treba določiti širši izbor projektov, ki bi jih želeli uresničiti v prihodnjih 15 do 20 letih, in določiti prednostne. Razvijati jih je smiselno postopoma - začeti s tistimi, ki so že na mizi. V interesu čezmejnega območja pa je treba zanje pridobiti čim več denarja iz EU, je med drugim dal vedeti. Direktor direktorata za turizem Dežele F-Jk Antonio Bravo se je strinjal, da imata povezana Bovško in F-Jk priložnost za celostni razvoj turističnega produkta, a je realno ocenil, da trenutno ni na voljo nekih evropskih instrumentov, kot je financiranje strateških projektov, zato je menil, da je treba najti skupno pot.

Idejne zasnove za gradnjo novih žičniških naprav z vso infrastrukturo na slovenski strani že imajo, pripravili naj bi jih tudi na italijanski. Tako bi nastalo ne le čezmejno smučišče, pač pa center, ki bi poleg zimskih športov nudil čezmejno povezavo tudi s kolesarskimi, učnimi in planinskimi potmi, raziskovanje visokega Krasa, omogočil ohranitev in predstavitev pašništva in visokogorskih planin, spomin na soško fronto in podobno, je pojasnil Milan Štulc iz bovške občine.

Predsednik F-Jk Massimiliano Fedriga naj bi januarja na srečanju s slovenskim zunanjim ministrom Mirom Cerarjem predlagal sodelovanje med F-Jk in Slovenijo. Udeleženci srečanja se bodo spet sestali v prvi polovici januarja, do konca januarja nameravajo pripraviti predstavitev skupnih projektov evropskim poslancem iz Slovenije in Italije. Čeprav si želijo, da bi se to zgodilo na Kaninu, je bolj verjetno, da jih bodo z načrti seznanili v Strasbourgu.


VIR:
http://www.primorske.si/primorska/goriska/kako-do-denarja-eu-za-kaninsko-pogorje
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5 ... 23, 24, 25  Naslednja Stran 4 od 25

Kazalo po Smucisca.net forumu » Kanin » Projekt - Prenova KANIN 2022
Pojdi na:  



Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
 
 


© 2006-2014 - smucisca.net
Powered by phpBB