Nalaganje fotografij na forum
Pomoč pogostih vprašanj  Pomoč pogostih vprašanj   Išči  Išči   Seznam članov  Seznam članov   Skupine uporabnikov  Skupine uporabnikov
 
Registriraj se  ::  Prijava Prijava za pregled zasebnih sporočil   
 
Kazalo po Smucisca.net forumu » Francija » Alpe d Huez.

Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4  Naslednja
 Alpe d Huez. « Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » 
Avtor Sporočilo
ursula100075
PrispevekObjavljeno: Sob Okt 11, 2014 9:13 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča s sulicami
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Sre Dec 2010 7:30
Prispevkov: 5


Je bil že kdo na otvoritvi smučanja v Alpe D'huez.
Je snega decembra dovolj?
So proge zratrakirane?
So odprte vse proge?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Amater:)
PrispevekObjavljeno: Sob Okt 11, 2014 10:20 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Pet Mar 2007 22:01
Prispevkov: 487


Ja.

Večinoma. Je visoko ležeče smučišče in bo skoraj 100% odprto za ski opening.

Tiste, ki so odprte, ja.

Ne. Tudi, če je snega dovolj, za ski opening nikoli ne odprejo vseh prog (kot verjetno na vseh smučišč), to se prihrani za božič in novo leto.

Pod črto - AdH je v svojem cenovnem razredu zelo dobra izbira za ski opening, ker se skoraj sigurno da zelo solidno nasmučati.
_________________
10/11: 21x
11/12: 16x
12/13: 13x
13/14: 12x
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ursula100075
PrispevekObjavljeno: Ned Okt 12, 2014 8:14 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča s sulicami
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Sre Dec 2010 7:30
Prispevkov: 5


Se potem bolj splaca smučati zacetek februarja ali je takrat ze preveč gnece.
Nekje sem zasledila, da so proge ozke. Smučamo hitro in široko, tako da nimam rada prevec smučarjev na stezi.

Je potem Les2alpes boljša izbira.
Ne maram celca.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Amater:)
PrispevekObjavljeno: Ned Okt 12, 2014 1:10 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Pet Mar 2007 22:01
Prispevkov: 487


Februarja bo sigurno odprto največ prog, bo pa tudi največ ljudi in najvišje cene.

Če imaš možnost, se najbolj splača januarja, ko za zelo ugodno ceno dobiš prave zimske razmere oziroma marca, če ti je všeč malo toplejše vreme.

Konfiguracija prog je zelo raznolika in je dovolj širokih in strmih prog (recimo rdeči signal je izredno široka proga, ki bi bila v Sloveniji verjetno črna), je pa overall mogoče bolj prijazen začetnikom, ker je v spodnjem delu veliko položnih in širokih prog, v nasprotju z L2A, ki ima začetniške proge na vrhu, dol pa vodita ena rdeča in ena črna proga (pa en zelen kolovoz).

Ne vem sicer na kakšna smučišča je tvoja družba navajena, ampak sem precej prepričan, da ne boste razočarani v nobenem primeru.
_________________
10/11: 21x
11/12: 16x
12/13: 13x
13/14: 12x
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
miki
PrispevekObjavljeno: Tor Mar 27, 2018 10:01 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Moderator
Moderator

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 13:25
Prispevkov: 3437
Kraj: Maribor

En dan v okviru smučarskega dopusta prejšnji teden sva se zapeljala do AdH. Tedenska vozovnica iz Serre Chevalierja v AdH velja en dan brez kakršnihkoli kompliklacij, ni treba hodit na blagajno in karkoli kazat in menjavat. To moram posebej poudarit, ker v Franciji sploh ni samoumevno. Vedno ko sva v preteklih letih v Franciji s tedensko vozovnico iz enega smučišča šla za en dan na drugo smučišče je bila vmes neka komplikacija. Leta 2010, ko sva iz 3 dolin šla za en dan v La Plagne, sva morala na blagajni deponirat najine tedenske vozovnice, oni pa so nama izdali dnevno. Še nekaj let prej sva iz AdH šla za en dan v L2A, takrat še s klasično kartonasto vozovnico s fotografijo, pa so nama na blagajni s škarjami odrezali vogal na katerem je pisalo Les 2 Alpes in na vozovnico prilepili neko nalepko. Skratka, Francozi znajo zakomplicirat zadevo, ampak v tem primeru ni bilo tako.

Vožnja izpred najinega apartmaja Villeneuva do parkirišča v Aurisu je trajala nekaj minut več kot eno uro. Najprej je bil v Monetierju semafor z izmenično enosmernim prometom zaradi gradbišča, na prelazu Lautaret je ponoči veter nanesel sneg na sicer suho cesto, tako da si lahko na hitro vožnjo kar pozabil, predvsem pa se začne vožnja vlečt skozi ozke predore nad akumulacijskim jezerom Chambon. Zato pa je parkiranje v Aurisu povsem preprosto, brezplačno in blizu spodnjih postaj žičnic.

Plan prog: http://live.skiplan.com/moduleweb/2.0/alpedhuez.php#


Prva vožnja z odklopno štirisedežnico Auris Express:


Za ogrevanje enkrat s šestsedežnico Fontfroide navzgor in skoraj 500 višincev čudovite avtoceste navzdol:


S povezovano štirisedežnico Alpauris proti centru Alpe d'Hueza:


Center smučišča je pravi mastodont, na dveh različnih točkah tu v isto smer štarta skupaj 5 sodobnih žičnic: 2 šestsedežnici, 2 'telemixa', kot v Franciji rečejo kombiniranim žičnicam s kabinami in sedeži, kabinka na 2 žicah . In vse so bile polne, na Marmottes 1 (s kupolami, v Franciji precejšnja redkost) smo čakali skoraj 5 minut. Proge v tem delu so idealne za začetnike, položne, široke in sončne:


S funiforom Marmottes 3 se povzpneš na višino 3060m, kjer je eno od dveh izhodišč za začetek znamenite proge Sarenne (z nihalko Pic Blanc prideš še skoraj 300 višincev višje):


Proga Sarenne ... no ja, treba jo je videti in preizkusiti, ozemeljsko je seveda čudovita, dolga in sončna, je bila pa prepolna, že ob pol enajstih grbinasta, spodaj pa neskončno dolga 'cesta'. Po moje je precenjena, mora pa se vsak odločiti zase. Ima pa zasneževanje od vrha do konca, kar sem ob najinem dopustu 2005 zelo pogrešal:






Meni mnogo zanimivejše proge so recimo ob kabinki Poutran proti Ozu:


... predvsem pa črna fare proti Vaujanyju. Trda, a ne ledena, sončna in predvsem prazna:


Potem pa je postalo zabavno. Ko sva se z nihalko pripeljala iz Vaujanyja na vmesno postajo Alpette, sva nameravala nadaljevati z naslednjo nihalko na Rousses. Ampak žičnica, ki je uro prej normalno delala, je bila 'fermee', torej zaprta. Brez obrazložitve.


K sreči se da iz tega področja pripeljati tudi drugače, po progi v Oz ... :




... in nato s kabinko Poutran nazaj proti centru AdH. Ampak glej ga šmenta, tudi ta je bila 'fermee'. Torej nazaj na Alpette, kjer je že precejšnja gruča nervoznih smučarjev nadlegovala žičkote (cel kup jih je stalo tam okoli, najmanj trije v bundah žičničarjev in štirje v malo drugačnih bundah od 'Securite Pistes') kako naj pridejo nazaj, če sta obe žičnici za povratek zaprti. In potem smo imeli šolski primer kaj pomeni 'delati se francoza'. Saj so bili vsi nasmejani in prijazni, ampak uporabnih informacij pa nisi dobil. Če si že naletel na kakšnega mlajšega ki je govoril angleško, si izvedel: 'Ui have a big problem uit elecricity'. Aha. Kdaj pa mislijo da bo odpravljen? 'Maybe in half hour. Maybe not'. Super. Kako pa naj pridemo nazaj? 'You can uait. Or ski here. Or you can walk'.

Dobro, midva sva se odločila za 'ski here'. Vse ostale žičnice, razen tistih dveh za povratek, so namreč normalno delale. Ni pa prijetno, kljub odličnim razmeram na progah, da si 'ujet' dve dolini od avtomobila, čas teče, ti pa nimaš pojma kako se boš vrnil. Niti slikat se mi ni dalo kaj dosti, tu smo na fiksni štirisedežnici Mont Frais:


... in tu na Clos Giraud:


Ob pol štirih so čudežno uspeli zagnat nihalko na Rousses. Ob štirih sva ravno prišla do spodnje postaje nihalke Pic Blac, ki bi po voznem redu ravno takrat morala imeti zadnjo vožnjo, ampak je bila tudi zaprta zaradi istih 'problem uit elecricity'. Nakar sva se po najkrajši poti pobrala proti Aurisu in raje tam naredila še nekaj voženj na Fontfroide, pa po Escapade proti Aurisu:


In nekaj minut pred peto še na Sures, ki uradno obratuje do 17:00, so pa omogočili vstop še nekaj minut čez peto. Sem že rekel kako zelo mi ustreza francoski obratovalni čas? Da lahko sedim v žičnici še nekaj minut čez peto mi pomeni toliko kot nekaterim drugim forumašem tisto 'šmuglanje' na razne kabinke v Sillianu ali St. Jakobu nekaj minut čez osmo zjutraj :


Proge prazne, še vedno delno osončene, posebej razrite pa tele zelene in svetlomodre proge itak niso nikoli:


Pod črto je bil lep dan s srečnim koncem, vmes pa kar precej stresa zaradi njihovih tehničnih problemov. Zato sva pač nekaj srednje zanimivih prog presmučala večkrat kot sva načrtovala, izpustila pa sva celo področje Signala in Villarda, predvsem pa še en načrtovan spust po Sarenne za konec dneva. Tudi v drugem poskusu nama ni uspelo priti do najvišje točke smučišča, z nihalko Pic Blanc - pred 13 leti ko sva bila cel teden v AdH je bila 2 dneva zaprta zaradi nevarnosti plazov, 3 dni zaradi vetra (mogoče je bilo tudi obratno), edini dan ko je obratovala pa sva šla v L2A. Ja nič, bo treba še kdaj priti .
_________________
Sezona 2023/2024: 39 smučarskih dni = 24 x Pohorje, 3 x Rogla, 2 x Osojščica, Krvavec, 1 x Trije Kralji, Klippitz, Salzstiegl, Gitschberg, Plose, Seiser Alm, Tri Cime, Kope.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
marko
PrispevekObjavljeno: Sre Mar 28, 2018 12:24 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča za mali srpan
Smuča za mali srpan

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 15:00
Prispevkov: 2833
Kraj: Ljubljana

Miki 2 vprašanji ob tvoji lepi reportaži:
1. Ali misliš, da se z Grand Galaxy karto lahko smučaš tudi 2 dni na ADH? Jaz bom najbrž kmalu šel še enkrat na SC, pa bi si glede na število prog omisli kakšno tako kombinacijo 2x ADH, 2x Montgenevre, 3x SC, še raje pa 3x ADH, 4x Motgenevre, 4x SC, 2x L2A, 1x Puy (samo ne vem, kako bi ženo prepričal v to).
2. Ali je Tunel proga odprta? Sem enkrat bral, da jo bodo zaprli, ker je prenevarna, na Youtubu je pa še vedno polno filmčkov iz leta 2017. Po videnem sicer pobijanje med množico bočno drsečih in padajočih smučarjev po ogromnih kucljih ni noben presežek.

Glede obratovalnega francoskih smučišč se je treba pa zavedati, da sonce tam vzide več kot pol ure pozneje kot pri nas. (Geografsko bi bila cela Francija že v drugem časovnem pasu). Januarja je ob 8.30 še precej mračno.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Špik
PrispevekObjavljeno: Sre Mar 28, 2018 1:12 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Snemalec
Snemalec

Pridružen/-a: Pon Sep 2005 12:14
Prispevkov: 1018


Tale tunel pa zgleda zanimivo...

No nekaj podobnega (ampak malenkost manjši obliki) so v Vla d'Iseru zaprli...

https://youtu.be/J3uFDhBQj7Q
_________________
Sezona 2017/18 - 30x : 3x Sölden, Killington, 3x Lake Louise, Sunshine Village, 2x St. Moritz, Španov vrh, 4x Garmisch Partenkirchen, 3x Cortina d'Ampezzo, 2x Crans Montana, 2x Kvitfjell, 2x Åre, 2x KrG, 3x Vogel, Kanin
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
JurijB
PrispevekObjavljeno: Sre Mar 28, 2018 1:20 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pili dile po vsaki furi
Pili dile po vsaki furi

Pridružen/-a: Sre Mar 2016 17:15
Prispevkov: 942


V cca 20 letih sem v Val d'Iseru doživel cca 2X, da je vlečnica do tunela obratovala. Letos sem videl, da je tudi vlečnica že napol demontirana.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
marko
PrispevekObjavljeno: Sre Mar 28, 2018 1:46 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča za mali srpan
Smuča za mali srpan

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 15:00
Prispevkov: 2833
Kraj: Ljubljana

Zgleda, da sem zamešal, ker stvar je po posnetkih skoraj identična in da tega niso zaprli.Pri obeh dolg tunel, potem ozka prečica zavarovana z rdečo ograjo in huda strmina z ogromnimi kuclji in pobijajočimi "smučarji".
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Leopold
PrispevekObjavljeno: Sre Mar 28, 2018 8:43 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča v kavbojkah
Smuča v kavbojkah

Pridružen/-a: Pon Okt 2005 12:28
Prispevkov: 1205
Kraj: Mengeš

Letos naj bi v Val d'Iseru ponovno postavili vlečnico do tunela (rabljeno iz Tignesa) in usposobili tunel ter progo.
_________________
Sezona 21/22: 5x Krvavec, 4x Kranjska gora, 1x Vogel, Stari Vrh, Cerkno
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
miki
PrispevekObjavljeno: Čet Mar 29, 2018 10:51 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Moderator
Moderator

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 13:25
Prispevkov: 3437
Kraj: Maribor

marko je napisal/a:
Miki 2 vprašanji ob tvoji lepi reportaži:
1. Ali misliš, da se z Grand Galaxy karto lahko smučaš tudi 2 dni na ADH? Jaz bom najbrž kmalu šel še enkrat na SC, pa bi si glede na število prog omisli kakšno tako kombinacijo 2x ADH, 2x Montgenevre, 3x SC, še raje pa 3x ADH, 4x Motgenevre, 4x SC, 2x L2A, 1x Puy (samo ne vem, kako bi ženo prepričal v to).
2. Ali je Tunel proga odprta? Sem enkrat bral, da jo bodo zaprli, ker je prenevarna, na Youtubu je pa še vedno polno filmčkov iz leta 2017. Po videnem sicer pobijanje med množico bočno drsečih in padajočih smučarjev po ogromnih kucljih ni noben presežek.

1: Ne. Meni so eksplicitno rekli (punca na blagajni je začuda dobro govorila angleško) da 6 - dnevna karta Grand galaxy velja po en dan v AdH, L2A in PSV. Za Montgenevre pa itak dobiš na računu ene pravokotnike ki ti jih potem na blagajni v Montgenevru izrežejo. Ker dobiš dva takšna pravokotnika, po enega za francoski in italijanski del Montgenevra, bi verjetno šlo edino tako da bi en dan na Montgenevru vzel samo karto za francoski del, drugi dan pa za italijanski.

2: Ja, Tunel je bil ob najinem obisku dopoldan odprt. Zgoraj seveda ogromni kuclji kot jih omenjaš v tvojem postu, spodnja polovica pa je bila celo steptana (!). Popoldan pa nihalka Pic Blanc zaradi omenjenih težav z elektriko itak ni delovala, s tem seveda tudi ni bilo dostopa do proge.
_________________
Sezona 2023/2024: 39 smučarskih dni = 24 x Pohorje, 3 x Rogla, 2 x Osojščica, Krvavec, 1 x Trije Kralji, Klippitz, Salzstiegl, Gitschberg, Plose, Seiser Alm, Tri Cime, Kope.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Damjan-doc
PrispevekObjavljeno: Sob Dec 01, 2018 9:34 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sezuva pancarje na sedežnici
Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Sre Nov 2005 23:31
Prispevkov: 370


Uuu nostalgija...Serenne tudi mene pred leti ni impresionirala...me je pa Le Tunnel, dobesedno odfuk....proga.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
halozan
PrispevekObjavljeno: Pet Nov 08, 2019 5:39 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča s sulicami
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Pet Nov 2019 17:35
Prispevkov: 1


Drugo leto od 17. marca planirava z drago 4 dni smučanja v ADH plus udeležbo na festivalu Tomorowland Winter.
Prespala bi naj v Oz-u.
Sva malo boljša rekreativna smučarja, pa me zanima, kako je štart iz 3300 v dolino. Meni črne proge načeloma ne delajo težav, razen če niso ledene, draga pa ravno ni zadovoljna.

Kako pa je s cenami pijač (pivo, kava) ali pa hrano (kakšni prigrizki čez dan)?

Kako pa je s dostopom, nekateri ste omenjali čez Grenoble, samo po ogledu map, bi lahko tudi že prej zavil ali je pozimi (marca) cesta prevozna s težavo?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Bloški smučar
PrispevekObjavljeno: Pet Nov 08, 2019 5:56 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Pon Okt 2016 13:54
Prispevkov: 23


Čez Montgenevre greš pa potem po dolini mimo Serre Chevalier in čez prelaz kar je PRAVILOMA vedno prevozno, razen v primeru močnega sneženja.
Tako se izogneš tunelu in vsem avtocestam, pa kako uro prihraniš, ali pa vsaj pol ure.

Predlagam pa zimske gume in verige za rezervo.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
snoxey
PrispevekObjavljeno: Ned Jan 15, 2023 1:49 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Pon Feb 2017 21:43
Prispevkov: 30


En hiter recap tedenskega smučanja v Alpe d' huezu. Glede na pestro vremensko napoved od dežja nad 2000m, snega in sonca smo se presenetljivo veliko nasmučali.

Odprte so vse glavne proge, po začetnem deževnem dnevu in obilnem sneženju pa so do konca tedna odprli tudi vse proge v dolino, tako da mislim, da jim ne manjka več veliko do komplet odprtja.

Kar je bilo presenetljivo to zimo je, da so območja nad cca. 2300m konkretno zasnežena kar je omogočilo enega zgodnješih odprtji tudi bolj zathevnih prog, ki omogočajo res lepe spuste z veliko višinci. (pista tunnel odprta že od 1.1, ter omogoča spust z cca 3300m do cca 1200m v Vaujanny, dovolj je tudi snega za razne off-piste izpeljave prog). Drugače ene izmed ljubših prog so nam bili dolgi spusti iz Grande Rousess v OZ oz. Vaujany, ki čez dan nekako samevata, proge pa so večinoma prazne.

Za ta "mrtev" termin je bilo v prvi polovici tedna kar veliko ljudi, predvsem veliko gostov iz srbije/hrvaške/anglije, tako da bi znala biti ob kakšnih počitnicah tu že kar precejšna gneča. Bivali smo v Aurisu, lušten skii in/out apartma za smešno ceno ter tedensko karto cenejšo kot v Kranjski gori.

Sisteme konkretno posodabljajo, tudi letos so zamenjali dve stari žičnici z modernima telemixoma. Karta omgoča poleg smučanja v AdH, še 2x smučanje v Les Deux Alpes, ter 1x Sestriere/montgenevre, 1x Serre Chevalier, 1x Puy st. vincent kar je za 180e/teden nepremerljivo dober deal.

Za en dan smo se zapeljali pogledat v Les Deux Alpes, lepe široke proge, tudi na dovoljšni višini da problema s snegom razen v dolini nimajo. Gre pa za moj okus malo manj razvejano smučišče ter posledično malo premajhno za cel teden smučanja.

All in all, kot je na začetku kazalo, da bomo smučali po "travi", se je vseeno izkalal za uspešen smučarski teden.


how to check screen resolution


how to check screen resolution


how to check screen resolution


how to check screen resolution


how to check screen resolution


how to check screen resolution


how to check screen resolution
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4  Naslednja Stran 3 od 4

Kazalo po Smucisca.net forumu » Francija » Alpe d Huez.
Pojdi na:  



Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
 
 


© 2006-2014 - smucisca.net
Powered by phpBB