Nalaganje fotografij na forum
Pomoč pogostih vprašanj  Pomoč pogostih vprašanj   Išči  Išči   Seznam članov  Seznam članov   Skupine uporabnikov  Skupine uporabnikov
 
Registriraj se  ::  Prijava Prijava za pregled zasebnih sporočil   
 
Kazalo po Smucisca.net forumu » Mariborsko Pohorje » Mariborsko Pohorje-aktualne informacije 2017/2018

Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 13, 14, 15 ... 31, 32, 33  Naslednja
 Mariborsko Pohorje-aktualne informacije 2017/2018 « Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » 
Avtor Sporočilo
gost2
PrispevekObjavljeno: Pon Jan 22, 2018 8:28 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Pon Okt 2005 17:45
Prispevkov: 678


https://mariborinfo.com/novica/lokalno/foto-bili-smo-na-nocni-smuki-na-mariborskem-pohorju/156437

FOTO: Bili smo na nočni smuki na Mariborskem Pohorju
Uredništvo 18. Januar 2018 20:04 v Lokalno

Po Snežnem stadionu v dolino ni šlo, čeprav naj bi se ta danes za smučarje prvič letos uradno odprl. Tisti, ki so se vseeno zapeljali, so morali peš do krožno kabinske žičnice Pohorska vzpenjača.
Po Snežnem stadionu smo se danes zvečer želeli prvič letos v času nočne smuke spustiti v dolino, a ni šlo. Pred odsekom za Snežni stadion je smučarjem opozorilna tabla - čeprav so jo nekateri meni nič, tebi nič prezrli - sporočila, da ta del smučišča ne obratuje. No, nekateri so se vseeno spustili po tem delu Pohorja, a so ob ponovnem vzponu morali peš do krožno kabinske žičnice Pohorska vzpenjača, ki jih je znova zapeljala na vrh.

A priznamo. Za ta razgled si je bilo vredno odtrgati nekaj ur in se podati na smučarijo na Mariborsko Pohorje.

Na Mariborskem Pohorju in Arehu so sicer danes obratovale krožna kabinska žičnica Pohorska vzpenjača, štirisedežnica Poštela, dvosedežnica Sleme, trakova Bejbika 1 in 2, dvosedežnica Stolp, vlečnica Videc, šestsedežnica Pisker in vlečnice Ruška, Areh, Cojzerica, Žigart in Vali.

Smučišča na Mariborskem Pohorju in Arehu so odprta med 9. in 16. uro.

Podatke o obratovanju žičniških naprav in odprtju smučarskih prog ter druge aktualne informacije lahko spremljate tudi na spletni strani Visit Pohorje.





















Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
zlatko83
PrispevekObjavljeno: Tor Jan 23, 2018 9:24 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Sob Nov 2009 10:29
Prispevkov: 168


In kaj je tu novega ali senzacionalnega???? Saj je že 15 let isto (beri:vsako leto slabše)


Pa še to, gost2: nauči se lepit fotke
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
gospodk
PrispevekObjavljeno: Tor Jan 23, 2018 9:56 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sposoja si smuči od bloškega smučarja
Sposoja si smuči od bloškega smučarja

Pridružen/-a: Pet Jan 2013 11:51
Prispevkov: 103


Novega ali senzacionalnega ni nič. V vseh pogledih ni slabše. Zdaj med dnevno in nočno ratrakirajo, pod prejšnjo "oblastjo" je bilo ratrakiranje bolj izjema kot pravilo.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
zlatko83
PrispevekObjavljeno: Sre Jan 24, 2018 11:17 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Sob Nov 2009 10:29
Prispevkov: 168


Če me spomin ni čisto zapusti, je tudi "prejšnja oblast" zadnja leta ratrakirala pred nočno. Ampak tisto ratrakiranje pol ure pred nočno je držalo samo prvo furo, kasneje pa je bilo bistveno slabše, sama kaša in kupi naritega snega, kot ob 16 uri. Po moje je tudi sedaj podobno (žal nimam volje preiskusit).
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
kotulc
PrispevekObjavljeno: Sre Jan 24, 2018 5:39 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pili dile po vsaki furi
Pili dile po vsaki furi

Pridružen/-a: Ned Okt 2006 13:46
Prispevkov: 876




Sneg za sedeznico se je našel.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
fischerpro3
PrispevekObjavljeno: Sre Jan 24, 2018 6:30 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča v kavbojkah
Smuča v kavbojkah

Pridružen/-a: Sre Jan 2006 11:32
Prispevkov: 1768
Kraj: sun city

Pa ne zaradi nas rekreativcev.....zaradi mladih tekmovalcev male lisičke, ki bo ta vikend....da si slučajno kdo ne bo kaj preveč mislil....čudežno ne?? :
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
miki
PrispevekObjavljeno: Sre Jan 24, 2018 9:24 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Moderator
Moderator

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 13:25
Prispevkov: 3451
Kraj: Maribor

Še od mene nekaj fotk omenjenega čudeža :






Sicer pa o današnjem dnevu (moj prvi smučarski na Pohorju v tej sezoni) nimam povedati kaj slabega. Vse je bilo blizu idealnega: sončno vreme, temperature (zjutraj minus, čez dan rahel plus pri suhem zraku), gneča ni bila vredna omembe. Samo zjutraj 15 minut do devetih smo na Vzpenjačo čakali 5 minut, potem pa do zadnje fure ob treh nič.

Začel sem seveda s smuko v dolino, 5 x zaporedoma. Malo tečna je tista hoja od Stadiona do spodnje postaje Vzpenjače, si pa kljub temu precej hitrejši kot s počasnimi sedežnicami:






Stadion je z izjemo zadnjih 100 m lepo prevozen, tam kjer so v ponedeljek še zasneževali se najde kakšna gruda. Samo tisti iztek ko na polovici arene zmanjka snega je milo rečeno hecen ... :




Bolj iz radovednosti sem pogledal na Videc. Pričakoval sem 'abručanje' po travi, na koncu pa mi je bilo dovolj všeč da sem ostal dobro uro. Glede na to kako malo je snega (samo naravnega, nikjer ni videti da bi tam kaj 'streljali'), so proge čudežno dobro uredili, tu in tam kakšna travica, kamna pa nisem videl. Enako velja za glavno progo ob Stolpu. Problematične pa so vse ozke povezave (do spodnje postaje Stolpa, pa Stolp - Videc in nazaj od Stolpa do zgornje postaje Vzpenjače), tam je kar rjavo. Dosti tega rjavega so sicer vejice in iglice ki jih je veter nanesel iz gozda na sneg, je pa tudi nekaj zemlje in kamnov. Skratka, z novimi smučkami se ravno ne bi kazal tam, s ta starimi (in porihtanimi kantami) pa je bilo fajn:




Ob 12:15 pa še z busom na Areh, na Cojzarici poezija:




... dol po Piskru pa tudi prav dobro, na strmini nekaj ledenih plošč in cukrastih kupov, nižje na položnejšem delu pa spet odlično:


Zanimivo: na povezavi Cojzarica - Ruška letos niso postavili žiraf, zato pa tam stojijo 4 topovi. Vidi se da so še v ponedeljek zasneževali:


Pa še tri fure po Ruški, ob dveh prazna in odlična:




Zadnja fura v dolino ob treh, nad trikotno Jaso je bilo že precej zvoženo s cukrastimi kupi na ledeni podlagi, po Stadionu pa še perfektno:


Pod črto: če bi bila smučarija na Pohorju celo zimo takšna kot danes, bi prihodnje leto resno razmišljal katero sezonsko kupiti. Ker pa redno berem forum pa se zavedam da sem danes imel enostavno srečo .

Za hec (če si vajen smučat v dvoje in si potem enkrat izjemoma sam, moraš pač nekako pregnati dolgčas) sem štel topove: 22 na Stadionu, 20 od vrha Habakuka do Trikotne, 7 na Bejbikah in Slemenu, 13 ali 14 na Čopki. Na Arehu pa 16 na Cojzerici in Piskru, 4 na povezavi, 1 na Ruški. Kar znese 83 ali 84 topov. Ni malo, pa akumulacije so polne, samo nesrečni minus se ne prikaže od nikoder ...
_________________
Sezona 2023/2024: 40 smučarskih dni = 24 x Pohorje, 3 x Rogla, Osojščica, 2 x Krvavec, 1 x Trije Kralji, Klippitz, Salzstiegl, Gitschberg, Plose, Seiser Alm, Tri Cime, Kope.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
kotulc
PrispevekObjavljeno: Sre Jan 24, 2018 10:13 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pili dile po vsaki furi
Pili dile po vsaki furi

Pridružen/-a: Ned Okt 2006 13:46
Prispevkov: 876


Saj če bo vreme služilo bo med tednom vse do konec marca (razen v šolskih počitnicah) takšna smučarija. Če usposobijo še Čopko in povezavo (Partizanko) bo pa sploh super

BTW: Mir in tišina na povezavah ima svoj čar, za razliko v primerjavi napetim vzdušjem na masovnih smučiščih tipa Mokrine, Kronplatz, ....
Tako da tudi domači breg ima svoje +
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
gost2
PrispevekObjavljeno: Čet Jan 25, 2018 4:23 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Pon Okt 2005 17:45
Prispevkov: 678


https://mariborinfo.com/novica/lokalno/foto-ilka-stuhec-in-jure-kosir-razveselila-otroke-na-pohorju/157112

FOTO: Ilka Štuhec in Jure Košir razveselila otroke na Pohorju
Jaka Maučec 25. Januar 2018 11:23 v Lokalno

Na Mariborskem Pohorju sta Ilka Štuhec in Jure Košir obiskala otroke, ki sodelujejo v vseslovenski akciji Šolar na smuči.
V tem tednu bo na Pohorju brezplačno smučalo blizu 400 smučarjev, danes pa sta jih s svojim obiskom razveselila mariborska šampionka Ilka Štuhec in ambasador akcije Jure Košir.

Akcija Šolar na smuči je nastala s ciljem popularizacije smučanja med otroki, poteka pa med 21. in 26. januarjem na Mariborskem Pohorju, Rogli, Cerknem, Krvavcu, Voglu in v Kranjski Gori.

V akciji ob smučiščih sodelujejo še Smučarska zveza Slovenije, Zavod za šport Republike Slovenije Planica in Policija. Zlati pokrovitelj akcije je tudi Perutnina Ptuj, ki je zbrane počastila z brezplačnimi hot dogi.

Navdušenje ob prihodu Ilke in Koširja
Vrhunec letošnje akcije na Mariborskem Pohorju pa je bil nedvomno danes, ko je s smučarji smučal legendarni Jure Košir, obiskala pa jih je tudi najboljša slovenska smučarka lanske sezone, ki je zaposlena na policiji, Ilka Štuhec. Priljubljena Mariborčanka je poskrbela za veliko veselje med mladimi smučarji in podelila kartončke s svojim podpisom.

Brezplačno smučalo že 7000 učencev
Namen akcije je, da se otroci naučijo osnov smučanja in pred prihajajočimi zimskimi počitnicami usvojijo pravila varnosti na smučiščih. Od leta 2014, ko je projekt zaživel, so sodelujoči smučarski centri omogočili brezplačno, zabavno in poučno izkušnjo na snegu že skoraj 7000 učencem. Mnogi med njimi so v tej akciji prvič stopili na smuči.

Zaradi pozitivnih odzivov iz prejšnjih let akcijo ponovno podpira tudi Marprom, ki upravlja žičnice in smučišča na Pohorju. Tako na mariborsko smučišče vse do petka prihajajo učenci četrtih in petih razredov osnovnih šol iz severovzhodne Slovenije. Zagotovljene imajo brezplačno vozovnice, kot tudi učitelje smučanja.

Pomemben segment akcije je tudi ohranjanje smučarske tradicije v Mariboru in učenje mladih smučarjev o pravilnem vedenju na smučiščih ter varnem smučanju. Pri tem pri akciji pomagajo tudi mariborski policisti.

























Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
miki
PrispevekObjavljeno: Čet Jan 25, 2018 10:30 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Moderator
Moderator

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 13:25
Prispevkov: 3451
Kraj: Maribor

Še eno hecno štorijo sem ostal dolžen pri včerajšnjem poročilu. Pol tri, na Ruški: pred mano se dva tipa, eden od njiju s 'frajersko' spuščenimi naramnicami, spravita na sidro. Po nekaj metrih vožnje žičko ustavi vlečnico in zahteva da si naramnice potegne tja kamor spadajo, to je na rame. Frajer je nekaj časa še gobcal nazaj, ko pa je videl da vlečnice ne bodo pognali dokler bo trmaril, pa je le popustil in si z naveličano faco navlekel 'hozentregerje' na rame . Žičko je razložil da je to potrebno zaradi varnosti in da se je že zgodilo da se je smučar s spuščenimi naramnicami zapletel v sidro pri izstopu.

Ne znam presoditi koliko je smučanje oziroma uporaba vlečnice s spuščenimi naramnicami res nevarno, vsekakor pa sem se ob tem kar škodoželjno nasmihal. Namreč, spuščene naramnice so mi že od nekdaj prav bedne, vem da so se na tak način 'proseravali' razni branikovci pred 20 leti (pa že takrat mi ni bilo prav nič všeč), dandanes pa zgleda samo še smešno. Če se bojiš da boš sredi Pohorja izgubil hlače potem boš uporabil naramnice, če pa jih ne misliš uporabiti pa jih snemi s hlač, ne pa da se smešiš z dvema zankama na sredi riti ...
_________________
Sezona 2023/2024: 40 smučarskih dni = 24 x Pohorje, 3 x Rogla, Osojščica, 2 x Krvavec, 1 x Trije Kralji, Klippitz, Salzstiegl, Gitschberg, Plose, Seiser Alm, Tri Cime, Kope.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
streif
PrispevekObjavljeno: Pet Jan 26, 2018 10:42 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sezuva pancarje na sedežnici
Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Pon Dec 2007 13:40
Prispevkov: 422
Kraj: pod Strmcem

Po drugi strani pa... se nama zadnjič ftrga sidro na povezavi med Jurgovim in Roglo, nekje malo nad cesto v smeri rogle...sva jo odpeljala nazaj do žičkota, ki je čist brezizrazno samo pokazal, kam naj jo vrževa....kot, da vsaj 15 sider dnevno tam ftrga.. pa se je pri hišici kotala še par dni po tem..vse ti je to relativno
_________________
*23/24* : 35x 16x Weinebene, 9x Rogla, "Belvi"- Stadion, Trije Kralji, Gaal, 7x Turnau
*22/23* : 40x
*19/20* : Reiteralm, Schladming, Kleinlobming, 9x Turnau, Semmering/Stuhleck, KL Hebalm, Brunnalm-Hohe Veitsch, St. Kathrein am Hauenstein, Präbichl, 11x Rogla
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Bronco
PrispevekObjavljeno: Pon Jan 29, 2018 11:19 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Pet Mar 2007 11:31
Prispevkov: 176
Kraj: Maribor

miki je napisal/a:
Še eno hecno štorijo sem ostal dolžen pri včerajšnjem poročilu. Pol tri, na Ruški: pred mano se dva tipa, eden od njiju s 'frajersko' spuščenimi naramnicami, spravita na sidro. Po nekaj metrih vožnje žičko ustavi vlečnico in zahteva da si naramnice potegne tja kamor spadajo, to je na rame. Frajer je nekaj časa še gobcal nazaj, ko pa je videl da vlečnice ne bodo pognali dokler bo trmaril, pa je le popustil in si z naveličano faco navlekel 'hozentregerje' na rame . Žičko je razložil da je to potrebno zaradi varnosti in da se je že zgodilo da se je smučar s spuščenimi naramnicami zapletel v sidro pri izstopu.

Ne znam presoditi koliko je smučanje oziroma uporaba vlečnice s spuščenimi naramnicami res nevarno, vsekakor pa sem se ob tem kar škodoželjno nasmihal. Namreč, spuščene naramnice so mi že od nekdaj prav bedne, vem da so se na tak način 'proseravali' razni branikovci pred 20 leti (pa že takrat mi ni bilo prav nič všeč), dandanes pa zgleda samo še smešno. Če se bojiš da boš sredi Pohorja izgubil hlače potem boš uporabil naramnice, če pa jih ne misliš uporabiti pa jih snemi s hlač, ne pa da se smešiš z dvema zankama na sredi riti ...


Hehe... Včeraj na Ruški enaka situacija... Žičničar ustavil zajlo, da si je mladenka naramnice namestila pravilno...
Osebno to podpiram... sem videl par let nazaj na lastne oči, ko se je nekomu pred menoj sidro pri odmetu zapletlo za hozentregerje, ki so visele pod ritjo...je modela obrnilo okrog, potem pa je k sreči tekstil popustil...je pa zgledalo kar neprijetno...
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
JurijB
PrispevekObjavljeno: Tor Jan 30, 2018 3:20 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pili dile po vsaki furi
Pili dile po vsaki furi

Pridružen/-a: Sre Mar 2016 17:15
Prispevkov: 943


zlatko83 je napisal/a:
Če me spomin ni čisto zapusti, je tudi "prejšnja oblast" zadnja leta ratrakirala pred nočno. Ampak tisto ratrakiranje pol ure pred nočno je držalo samo prvo furo, kasneje pa je bilo bistveno slabše, sama kaša in kupi naritega snega, kot ob 16 uri. Po moje je tudi sedaj podobno (žal nimam volje preiskusit).


Teptati med dnevno in nočno je vedno bilo "THE" vprašanje. V določenih dnevih narediš dosti več škode kot koristi.

Ampak ker je gost vedno kralj se pač sedaj tepta in pač so dnevi ko hitro nastanejo kupi.

PS: pa še nekaj je zelo pomembno: ratrak na smučišču ne sme biti ko so tam smučarji. Zaradi specifike MB Pohorja, dosti "smučarjev" počaka na nočno v lokalih na smučišču, se malo posmučajo dol, pa z redno gondolo gor,...
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
gost2
PrispevekObjavljeno: Sre Jan 31, 2018 12:53 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Pon Okt 2005 17:45
Prispevkov: 678


Kdo bo najel tri pohorske hotele ? ...

http://4d.rtvslo.si/arhiv/porocila/174516765
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
lenko
PrispevekObjavljeno: Čet Feb 01, 2018 11:04 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pohorc
Pohorc

Pridružen/-a: Ned Okt 2005 13:34
Prispevkov: 3122


Napoved za naslednje dni obetavna, na višjih predelih Pohorja naj bi padlo najmanj 60mm padavin v snežni obliki, kar lahko ob brezveterju pomeni nekje 60cm snega, za Roglo so te količine še nekoliko višje tja do 100mm. Za Pohorje to glede na trenutno stanje lahko pomeni končno ponovno odprtje Partizanke, če ne bo znova preveč zlizalo cest, ki prečkajo smučišče, kot jih je nazadnje, Stolp ter Videc imata že zelo lepo kompaktno podlago tudi na kritičnih mestih, tako da je že potrebna minimalna količina za odprtje. Z malo sreče pa se morda lahko nadejamo tudi Bolfenka, če je slučajno njegovo odprtje še v interesu, glede na trenutno finančno stanje sezone. V dolini naj bi padlo 40mm padavin v snežni obliki, vendar pa bo vse skupaj precej mejno in vprašanje, če se ga bo nabralo več kot 10 cm, pa tudi tla so precej topla, današnji JZ veter ter 10°C ob 9 pa tudi nič ne pomagata. Včeraj je sicer ob polni luni že rahlo vse skupaj zmrzovalo, tako da bo vsaj malo višje lepa pravljica.

Slika prikazuje visoko resolucijski model, ki je v zadnjem času izjemno natančno ugotavljal količine padavin. Slika prikazuje količino snega v soboto ob 19. ko naj bi se sneženje končalo.
Temperaturno pa še modeli za prihodnji teden malce skačejo, od tega da naj bi bilo cel teden globok minus, tudi podnevi, pa do tega da bo prišlo do ponovnega sneženja. Sedaj bolj vleče na stran sneženja z rahlim minusom podnevi in ponoči. Bomo videli kaj bo, na Čopki je pripravljenih 14 topov, pravtako nekaj čez dvajset na stadionu kot sma jih naštela z Mikijem, da se končno zasnežijo magistrale v dolino kot se spodobi.



Na višjih predelih pa mislim, da ne bo potrebnega kakšnega obilnejšega zasneževanja, morda kakšna noč, da se utrdi podlaga, morda da se spodnji del Piskra razširi, v splošnem pa se je snežna podlaga kar dobro obdržala po tem dolgem obdobju brez nekega mraza in bo brez problema z novim snegom dočakala vrhunec letošnje zime, ki so zimske počitnice.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 13, 14, 15 ... 31, 32, 33  Naslednja Stran 14 od 33

Kazalo po Smucisca.net forumu » Mariborsko Pohorje » Mariborsko Pohorje-aktualne informacije 2017/2018
Pojdi na:  



Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
 
 


© 2006-2014 - smucisca.net
Powered by phpBB