Nalaganje fotografij na forum
Pomoč pogostih vprašanj  Pomoč pogostih vprašanj   Išči  Išči   Seznam članov  Seznam članov   Skupine uporabnikov  Skupine uporabnikov
 
Registriraj se  ::  Prijava Prijava za pregled zasebnih sporočil   
 
Kazalo po Smucisca.net forumu » Avstrija » Osojščica-Gerlitzen 2017-2018

Objavi novo temo  Odgovori na to temo
 Osojščica-Gerlitzen 2017-2018 « Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » 
Avtor Sporočilo
Milko
PrispevekObjavljeno: Sob Nov 18, 2017 11:17 am    Naslov sporočila: Osojščica-Gerlitzen 2017-2018 Odgovori s citatom

Sezuva pancarje na sedežnici
Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Sre Feb 2008 22:26
Prispevkov: 229
Kraj: Radovljica

Premaknili so začetek obratovanja za en teden.
http://gerlitzen.it-wms.com/wmspanoviewer.php
Začenjajo naslednjo soboto 25.11.
Kot izgleda pa kamerah so si hoteli zagoviti zadostne zaloge snega, pihajo ga dan in noč.
_________________
Vsakdo ima svojo mantro...jaz pa Volkl Mantro.....
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
gas
PrispevekObjavljeno: Pet Nov 24, 2017 5:25 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Ned Nov 2010 12:26
Prispevkov: 195
Kraj: Jesenice

So kot zgleda obdrzali 1.12.za odprtje
_________________
2010/2011: 12x
2011/2012: 32x
2012/2013: 34x
2014/2015: 33
2015/2016 34x
2016/2017: 1x Moeltall, 1xKatchi, 1x Turrach, 2x Nassfeld
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
miki
PrispevekObjavljeno: Ned Dec 10, 2017 10:14 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Moderator
Moderator

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 13:25
Prispevkov: 3437
Kraj: Maribor

Perfekten dan danes na Osojščici :








No, tisto s perfektnim dnevom je seveda prvoaprilska, ampak tja do pol dvanajstih je bila smučarija res perfektna, sploh če te ne moti veter, ki je zgoraj po vrhu že zjutraj kar krepko vlekel. Snežne razmere so za dva razreda boljše kot prejšnja leta v tem času, ob sedežnicah so odprte vse proge in to v polni širini. Čeprav je od zadnjega sneženja minil le poldrugi dan, so bile proge že lepo utrjene (res pa je naravnega snega vsaj pol manj kot recimo na Peci). Posebej pa me je razveselil ta prizor :


Potem ko v lanski sezoni ni obratoval niti en dan, so danes odprli tudi Birkenhoflift, in to z dobrimi pogoji, morda da je sneg malo trši kot na Gipfelbahnu in proga še ne v polni širini, ampak za 10. december super:


Nasmeh pa nam je kar hitro izginil z obrazov ko smo okoli pol dvanajstih ob izstopu iz Birkenhofa ugotovili, da so Worteseebahn zaradi vetra zaprli. K sreči obstaja kar sprejemljiva varianta, najprej je treba sicer čisto malo pešačit (v bistvu samo od izstopa vlečnice do hotela Feuerberg), potem pa se lahko po poletni pešpoti, ki je bila celo potlačena (verjetno z motornimi sanmi, za ratrak je preozka) pripelješ naravnost do spodnje postaje Pollingerbahna in dalje do zgornje postaje kabinke. Letos z naravnim snegom je bila ta vožnja prav zabavna, ne upam pa si predstavljati kako bi izgledalo če bi enaka situacija nastopila če snega ne bi bilo in bi imeli (kot je decembra na Osojščici običajno) samo 'nastreljane' proge.

Gipfelbahn je zdržal nekje do poldneva, zgornji Klosterle do enih (s tem da je na koncu delal po polžje), spodnji pa je še tudi ob dveh, ko sem zaključil smučarski dan, delal s polno hitrostjo. Tudi Klosterle si zasluži odlično oceno, odprte so bolj ali manj vse proge v polni širini. Fotogenično pa ni bilo več:


Za informacijo: Pacheiner še ne dela, tudi sider še nima zmontiranih, so pa vse 3 (!) proge že steptane.

Skratka, snega je več kot dovolj, nekaj ga bo prihodnji teden verjetno odnesel, pa nekaj spet prinesel, upam pa da se bo proti Božiču končno uredilo vreme. Prav malo mi pomaga da je letos snega kot že nekaj let ne, če pa je vreme za razjokat, še posebej za vikende. Malo se mi že toži po preteklih sezonah z belimi trakovi na zelelni podlagi in sončnim vremenom ...
_________________
Sezona 2023/2024: 39 smučarskih dni = 24 x Pohorje, 3 x Rogla, 2 x Osojščica, Krvavec, 1 x Trije Kralji, Klippitz, Salzstiegl, Gitschberg, Plose, Seiser Alm, Tri Cime, Kope.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
[BISI]
PrispevekObjavljeno: Pon Dec 18, 2017 10:34 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sezuva pancarje na sedežnici
Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Pon Dec 2008 18:55
Prispevkov: 264
Kraj: NSK Staat Maribor

Včeraj sem bil na Osojščici. Se strinjam več ali manj z vsem, kar je napisal miki pred enim tednom. Pacheiner že obratuje; nekaj prog oz. odsekov se še zasnežuje, čeprav zgleda že vse več ali manj prevozno... Tako zimskega vzdušja decembra na Osojščici nisem vajen - se pa ne pritožujem.

Topovi delujejo le še pri vmesni postaji Kanzelhöhe, drugače pa proge ob Gipfelbahnu odlične.


Najmanj smučarjev je bilo ob Wörthersee Jetu (čeprav je prijalo malce gretja na tako hladen dan - zasneževalo se je ves dan, tudi na dnu Klösterleja) in nižje. Razlog? Jah, odjuga je poskrbela za ledene prelomnice. Joj, je bilo veselo (z in brez narekovajev - kakor za koga).


Klösterle je vseeno prijetnejši februarja ali marca. Pa tudi stare Lenkote in tiste cenene žirafe bi lahko tukaj počasi zamenjali, če nam že ne privoščijo 10-sedežne gondole v dveh sekcijah.


Komaj čakam, da se začne spet jamranje o težki sezoni za smučišča... Na Osojščici odgovarjajo s temi tremi TF10, ki so že opravili svoje. Tudi prav.


Aja, pa še nekaj... Če se slučajno kdo z vzhoda odpravlja na Osojščico: okoli Celovca potekajo na avtocesti popravila tunelov do junija 2018, kar precej podaljša čas vožnje.. Omejitev 60, nekateri vozijo iz dolgčasa tudi 40.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
tomi
PrispevekObjavljeno: Sob Jan 06, 2018 7:16 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča v kavbojkah
Smuča v kavbojkah

Pridružen/-a: Pet Mar 2006 22:18
Prispevkov: 1310
Kraj: Jesenice

Jutranji senčni beton na Klosterle 1(med počitnicami začetek ob 8.20) mi ni ustrezal, zato sem kar dobro uro užival zgoraj na kombinaciji šestsedežnice Wörthersee in enostojnice Finsterbach, do katere zdaj vodijo kar 4 proge:



Na sliki sicer ni vidna proga št. 25, ki poteka levo, desno ob sedežnici je sicer še dodaten odsek, ki pa ni bil sveže poteptan.

Odličen naravni sneg, najprej suh, nato je počasi postajal južen:



Kasneje se je spodnja proga Klosterle počasi omehčala, tudi sonce je že opazno višje. Drugam zaradi vetra nisem šel, vse zgornje sedežnice so vozile z zmanjšano hitrostjo.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
miki
PrispevekObjavljeno: Tor Jan 23, 2018 11:23 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Moderator
Moderator

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 13:25
Prispevkov: 3437
Kraj: Maribor

Z nekaj zamude še nekaj fotk z nedeljske Osojščice. Vremensko je bila kar prava izbira, lepo se je videlo da je bilo le malo severno od nas večino dneva konkretno oblačno, do Osojščice pa je le opoldan za kratek čas prišlo nekaj oblakov in celo snežink, že čez pol ure pa smo spet uživali na sončku.

Kot je poročal že Tomi dva tedna nazaj, je na Osojščici zdaj odprto čisto vse kar je možno, torej vse žičnice in vse proge v polni širini, vključno s štirimi progami do vlečnice Finsterbach, ki vse niti niso vrisane v plan prog. Smučišče je bilo sicer kar lepo polno, daljših čakalnih dob pa ni bilo, še največ smo čakali enkrat na krogcih Finsterbach (!), pa še to je bilo največ 3 minute.

Klasična jutranja fotka s prog ob Gipfelbahn, kjer sva na perfektih avtocestah začela dan:


Proge z naravnim snegom proti vlečnici Finsterbach, odlične:




Birkenhof, sneg trši kot na večini drugih prog, zato pa nobene gneče, v zavetrju je bilo skoraj že toplo, pa še lep pogled v dolino:


Klosterle, dober sneg, precejšnje zanimanje, vseeno pa skoraj brez čakanja na žičnicah (1 - 2 minuti, občasno pa še to ne):


Popoldan pa še malo na Pacheinerja, vse vožnje brez čakanja:




In za konec spet na Gipfelbahn, leva proga (gledano navzgor) še vedno solidno prevozna:


Pod črto: lep dan, snega je dovolj, načeloma dober, popoldan se sicer pokaže kakšna ledena plošča.

Več fotk (in besed) pa na:
http://www.alpinforum.com/forum/viewtopic.php?f=46&t=58977
_________________
Sezona 2023/2024: 39 smučarskih dni = 24 x Pohorje, 3 x Rogla, 2 x Osojščica, Krvavec, 1 x Trije Kralji, Klippitz, Salzstiegl, Gitschberg, Plose, Seiser Alm, Tri Cime, Kope.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Ki9
PrispevekObjavljeno: Čet Jan 25, 2018 7:12 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Sre Dec 2012 22:52
Prispevkov: 447


Danes sem bil na Osojščici. Zjutraj veliko ljudi na parkirišču, tako da je bilo potrebno počakati kakšnih 10-minut za vstop v kabinsko žičnico, vendar na napravah kasneje ni bilo gneče. Razmere na Kloster 1 in 2 zjutraj odlične, dober sneg brez ledenih plošč. Kasneje se je v srednjem delu Kloster 1 kakšna prikazala, ostale proge pa so iz ure v uro postajale bolj južne. Predvsem tu mislim na progo do kabinske žičnice, kjer je spodnja polovica postala zelo južna, z neprijetnimi kupi... Proge proti vlečnici Finsterbach pa imajo že kje kakšen mali flek, če bo držala topla napoved, se bojim da bo proga kmalu zaprta...
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
zaaaaaaaan
PrispevekObjavljeno: Pon Feb 26, 2018 2:21 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča s sulicami
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Tor Jan 2018 15:00
Prispevkov: 4
Kraj: kjer se Pohorje vidi

Lep vikend na Osojščici. V soboto še nekoliko mehke proge in megla (razen Klösterle spodaj), v nedeljo pa res čisti užitek, res pa je bilo mrzlo (na vrhu -19, vrh gondole -12), a je k sreči to odgnalo ljudi, tako da ni bilo veliko gneče, kot je ponavadi na Osojščici. Slik žal nimam, ker baterija mojega telefona žal ne prenaša mraza
_________________
2017/18 - 6x Saalbach, 1x Rogla, 1x BKK, 2x Gerlitzen, 2x Kanin, 1x Nassfeld, 1x Pohorje, 1x Schladming, 2x Obertauern
2018/19 - 5x Katschberg, 1x Obertauern, 2x Nassfeld
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Ki9
PrispevekObjavljeno: Čet Mar 29, 2018 10:25 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Sre Dec 2012 22:52
Prispevkov: 447


Glede na to, da na tem forumu ni bilo že dlje časa poročila s tega hriba, očitno ni bil nihče v zadnjem času gor, kljub dobrim razmeram. V ponedeljek so se v Avstriji pričele počitnice, kar se je odražalo že v jutranji gneči na spodnji postaji kabinske žičnice, ki je segala do blagajne. Na samem hribu pa večje gneče ni bilo, običajno je bilo treba počakati na kakšen sedež, vendar nikoli nismo čakali več kot pet sedežev. Razmere so bile res dobre, prijetno toplo in odličen sneg. Sneg je bil suh, dobro utrjen, brez ledenih plat, takšen kot ga za ta letni čas nisemo vajeni z Gerlitzna. V torek me na hribu ni bilo, sem pa izvedel da je bilo ljudi manj, sneg pa je postajal slabši. Včeraj ljudi ni bilo veliko, redko se je zgodilo, da je bilo potrebno čakati na sedež ali dva (predvsem zjutraj). Kljub temu, da je bil hud občutek mraza pa je bil sneg slab (južen). Spodnji Kloster po 12:00 sploh ni imel več smisla, tako kot ne 4-seda, ki ima spodnjo postajo ob kabinki. Ne vem, ali je s torka na sredo tako kot na zgornjem Gorenjskem padal dež, ampak sneg je bil res čuden. Če ne bo pritisnil hud mraz in zapadlo 10 cm snega je očitno z Osojščico za letos konec. Pa tako lepo je kazalo v ponedeljek, da bomo lahko do torka izkoristili super razmere.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
miki
PrispevekObjavljeno: Čet Mar 29, 2018 10:41 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Moderator
Moderator

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 13:25
Prispevkov: 3437
Kraj: Maribor

Citiram:
Kljub temu, da je bil hud občutek mraza pa je bil sneg slab (južen).

Ja, poznam to kombinacijo, ki se bo mogoče komu zdela nezdružljiva. Jaz temu pravim mrzlo južno vreme : moker sneg, temperatura recimo +1, pa še veter in oblaki. Potem pa te cel dan zebe, sneg pa kljub temu južen.
Citiram:
Če ne bo pritisnil hud mraz in zapadlo 10 cm snega je očitno z Osojščico za letos konec.

Nekaj snega nam obetajo, sploh v soboto, posebnega mraza pa ne. Tako da ne vem ali se naj napovednaga sneženja veselim ali raje ne. Ker še hujši od ojuženega starega snega je ojužen nov sneg .
_________________
Sezona 2023/2024: 39 smučarskih dni = 24 x Pohorje, 3 x Rogla, 2 x Osojščica, Krvavec, 1 x Trije Kralji, Klippitz, Salzstiegl, Gitschberg, Plose, Seiser Alm, Tri Cime, Kope.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
tomi
PrispevekObjavljeno: Ned Apr 01, 2018 7:59 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča v kavbojkah
Smuča v kavbojkah

Pridružen/-a: Pet Mar 2006 22:18
Prispevkov: 1310
Kraj: Jesenice

Danes odlična smuka, čeprav zjutraj ni kazalo na to. Proge so bile ledene, na zgornji polovici je bilo čez še malenkost svežega snega. Ob oblačnem vremenu pa so bile prava katastrofa proge do vlečnice Finsterbach, ki sploh niso bile teptane. Včerajšnji razrit južni sneg je pomrznil, a vse skupaj je lepo pokril in zakril novi in od daleč je izgledalo kar lepo prevozno .

A kasneje se je pokazalo sonce, sneg se je počasi ojužil in začela se je uživancija. Ljudi ni bilo veliko in spodnja proga Klosterle je dolgo časa ostala super:









Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Ki9
PrispevekObjavljeno: Pon Apr 02, 2018 6:00 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Sre Dec 2012 22:52
Prispevkov: 447


Koliko se je pa razrilo? Ma smisel sploh jutri hodit gor?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
tomi
PrispevekObjavljeno: Pon Apr 02, 2018 9:00 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča v kavbojkah
Smuča v kavbojkah

Pridružen/-a: Pet Mar 2006 22:18
Prispevkov: 1310
Kraj: Jesenice

Danes verjetno precej bolj kot včeraj. Ampak ponoči bo pomrznilo in severno ležeče proge bi po mojem morale zdržati kar nekaj časa. J
Kljub napovedanemu vetru bi šel jaz jutri z veseljem gor zaključit sezono .
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo  Odgovori na to temo Stran 1 od 1

Kazalo po Smucisca.net forumu » Avstrija » Osojščica-Gerlitzen 2017-2018
Pojdi na:  



Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
 
 


© 2006-2014 - smucisca.net
Powered by phpBB