Nalaganje fotografij na forum
Pomoč pogostih vprašanj  Pomoč pogostih vprašanj   Išči  Išči   Seznam članov  Seznam članov   Skupine uporabnikov  Skupine uporabnikov
 
Registriraj se  ::  Prijava Prijava za pregled zasebnih sporočil   
 
Kazalo po Smucisca.net forumu » Kranjska Gora » Novosti na smučiščih v Kranjski Gori

Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran 1, 2, 3 ... 23, 24, 25  Naslednja
 Novosti na smučiščih v Kranjski Gori « Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » 
Avtor Sporočilo
miki
PrispevekObjavljeno: Pet Jan 27, 2006 2:01 pm    Naslov sporočila: Novosti na smučiščih v Kranjski Gori Odgovori s citatom

Moderator
Moderator

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 13:25
Prispevkov: 3437
Kraj: Maribor

V včerajšnjem Večeru je bil kar dolg članek o novostih v KG, pa sem odprl novo temo, ki jo bomo lahko uporabljali tudi v bodoče:

Citiram:
Datum: Četrtek, 26. Januar 2006 - Stran: SLOVENIJA

Z novimi lastniki se je v Kranjski Gori naselil poslovni optimizem in ta že kaže rezultate

Letos so nadoknadili zamujeno
Še nedavno je veljalo, da je v Kranjski Gori vsak načrt obsojen na neuspeh - Nekateri pogrešajo tako imenovani priklop sedežev na vlečno vrv naprave

Nova štirisedežnica Vitranc 1, ki so jo v Kranjski Gori uradno spustili v promet sredi prejšnjega tedna, je vsekakor tudi sprostila domišljijo lastnikov žičnice - to je Športnega centra Pohorje - ki so dali temu dalj časa zaspanemu naselju nov zalet. Tako sedaj tam že razmišljajo o žičnici. Z novimi idejami nastopajo tudi lastniki hotelov, družbe HIT Alpinea. Če bo temu zaletu sledil še župan Kranjske Gore Jure Žerjav in bo s svojimi občinskimi svetniki v doglednem času pripravil spremembo prostorskega plana občine, bo ta zagon pomenil dodatno kakovost turizma.

Z novo šestsedežnico Podkoren in štirisedežnico Vitranc 1 so v Kranjski Gori samo nadoknadili zaostanek pri posodabljanju naprav, ki se je na tem smučišču nabiral dolga leta. Z zamenjavo zastarelih naprav z novimi in sodobnimi so naredili tudi ogromen korak naprej v razmišljanju - tako pri domačinih Kranjskogorčanih kot pri lastnikih tamkajšnjih hotelov.

Še nedavno je veljalo, da je v Kranjski Gori vsak načrt obsojen na neuspeh. Propadla je zamisel o termah Kranjska Gora - po poskusnih vrtanjih je šlo vse v pozabo. Tudi hoteli so vidno propadali, predpotopne naprave na smučiščih so komaj zmogle prepeljati po nekaj sto smučarjev - in tamkajšnji žičničarji so bili sprti z vsemi. Sledil je preobrat in prejšnji teden so tam dobili že drugo novo sedežnico, Vitranc 1. Sedaj se nekateri sprašujejo po poreklu te naprave. Gre za staro, že uporabljeno sedežnico ali za nov izdelek? Ali jo je sploh mogoče primerjati z najsodobnejšimi takimi napravami v svetu? Nekateri smučarji namreč pogrešajo tekoči trak ob vstopu, kar bi sedežnici omogočilo večjo hitrost vožnje. Sedeži se na spodnji postaji denimo ne odklopijo od vlečne vrvi, kar je pri tovrstnih sodobnih napravah tako rekoč standard.

Na te dileme odgovarja Srečko Vilar, direktor Žičnic Kranjska Gora: "Sedežnica Vitranc 1 je najsodobnejša naprava priznane firme Doppelmayer. Nekateri res pogrešajo tako imenovani priklop. Vendar se na tako kratki progi priklopna sedežnica ne bi obnesla. Na daljših sedežnicah, ki morajo voziti z večjo hitrostjo, so takšne naprave umestne, na tej, ki smo jo vgradili pri nas, pa ne."

In kakšni so načrti kranjskogorskih žičničarjev? Z gradnjo naprav v Veliki dolini, na območju proti Planici, bodo morali še počakati. Sedaj so načrti usmerjeni v gradnjo štirisedežnice Kekec, ki bo nekaj več kot dvesto metrov daljša od sedanje trase. Tam bodo tudi posekali tri hektarje gozda in s tem uredili novo smučišče. Nekaj časa so mislili, da bi ob tej sedežnici uredili stezo za deskarje. Ker pa je vlečnica Kekec skupaj s progo Mojca družinsko smučišče, otroci in deskarji pa se na skupni progi najbolje ne razumejo, bodo progo Kekec namenili zgolj smučarjem. Deskarje bodo usmerili drugam, morda na progo Brsnina.

Nato bo na vrsti prenova štirisedežnice Vitranc 2, ki bo smučarje pripeljala na vrh Vitranca. Ko bodo zgradili to povezavo, bodo pripravili še načrte za žičnico na vrh Vitranca. Žičnica je že večji projekt - ne samo zaradi denarja, temveč tudi zaradi varovanja okolja. Interes za gradnjo so doslej že pokazali tudi lastniki kranjskogorskih hotelov, podjetje HIT Alpinea, ki nameravajo na vrh Vitranca postaviti sodobno restavracijo. Ob tem omenjajo celo gradnjo manjšega hotela. To bi bila zagotovo dodatna in zelo atraktivna ponudba Kranjske Gore. Z vrha je prekrasen razgled. Tudi razširjena smučarska proga z vrha Vitranca, ki bi bila dolga okoli štiri kilometre, bi smučarje verjetno navdušila.

"Pred tremi leti se je vse premaknilo," je dejal župan Kranjske Gore Jure Žerjav, "vendar takrat o takšnem napredku nismo niti sanjali." Marjan Hribar, direktor direktorata za turizem pri ministrstvu za gospodarstvo, je ob otvoritvi štirisedežnice omenil, da so tudi Kranjski Gori že pomagali z denarjem iz evropskih strukturnih skladov. Sedaj se s tovrstno pomočjo nameravajo osredotočiti v obnovo hotelov v Rimskih Toplicah, v Portorož (stari hotel Palace) pa v Moravske Toplice in Terme Olimia. Pa tudi smučarskih naprav na Kaninu, Kopah, Mariborskem Pohorju, Krvavcu in v Kranjski Gori ne bodo pozabili.

"V naših hotelih smo postavili tri blagajne, pri katerih lahko hotelski gostje kupijo smučarske vozovnice s popustom," je dejala Marjana Novak, direktorica hotelov HIT Alpinea. "Obnovili smo kuhinjo v Alpini in 106 sob. Letos bomo obnovili hotel Kompas, ob njem pa zgradili nov hotelski objekt in wellness center," je še povedala Novakova, ki zatrjuje, da bodo tudi v prihodnje sodelovali pri posodabljanju turistične ponudbe Kranjske Gore.


Jože Jerman


Spet eden od tistih člankov ko me ima da bi nekoga nekam sunil. Najprej novinarja:

1) Šestsedežnica Podkoren? Kakšna šestsedežnica Podkoren? Halo, Zemlja kliče Mars - je kdo videl v Podkorenu kakšno šestsedežnico?

2) Na Vitrancu 1 smučarji pogrešajo trak?! Na Vitrancu 1 je trak, smučarji pogrešajo odklopno napravo!

Drugi ki me je razbesnel je g. Vilar:
3) Na tako kratki progi se priklopna sedežnica ne bi obnesla? Ne me imeti za norca, prosim. 1200 m ni kratka proga, nenapisana meja za odklopno napravo je 1000 metrov!

Potem kratek trenutek zmagoslavja:
4) Aha, naslednji projekt je štirisedežnica Kekec. Se še spomnite, ko je isto nekaj mesecev nazaj v forumu predlagal nek Miki, so ga nekateri skoraj obdolžili da je izgubil stik z realnostjo. Prav zanimivo ...

Nato pa postane članek povsem nerazumljiv, ta del bom še enkrat citiral, mogoče mi kaj postane jasno:
Citiram:
Nato bo na vrsti prenova štirisedežnice Vitranc 2, ki bo smučarje pripeljala na vrh Vitranca. Ko bodo zgradili to povezavo, bodo pripravili še načrte za žičnico na vrh Vitranca.
Kaj sem jaz že čisto nor - ali pa avtor? Najprej prenova štirisedežnice Vitranc 2 - torej na Vitranc že vodi štirisedežnica, jaz pa je nisem opazil? Mater sem slep . Potem pa še žičnica na vrh Vitranca - sorry, res ne razumem. Razen če mislijo, da bi najprej naredili štirisedežnico po trasi sedanjega Vitranca 2, pozneje pa še kabinsko žičnico (?) iz doline na vrh? Zgleda da avtorju članka beseda 'žičnica' pomeni kabinsko žičnico (gl. v uvodnem delu članka: ... Tako sedaj tam že razmišljajo o žičnici ...). To bi nekako šlo skupaj s HIT-ovim projektom restavracije in hotela na Vitrancu, ne predstavljam si da bi se hotelski gostje s prtljago vred prevažali z dvema štirisedežnicama . Ampak zdi se mi, da bi s tem (štirisedežnica in še kabinska žičnica) Vitranc preobremenili - ne glede na to koliko bodo rili po progi, bo smučišče strmo in neprimerno za preveč množično smuko.

Zdaj pa prosim da še kdo prebere omenjen članek in pokomentira, kako ga razume. Jaz sem očitno preneumen ...
_________________
Sezona 2023/2024: 39 smučarskih dni = 24 x Pohorje, 3 x Rogla, 2 x Osojščica, Krvavec, 1 x Trije Kralji, Klippitz, Salzstiegl, Gitschberg, Plose, Seiser Alm, Tri Cime, Kope.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
polde
PrispevekObjavljeno: Pet Jan 27, 2006 3:16 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sezuva pancarje na sedežnici
Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Ned Nov 2005 9:25
Prispevkov: 352
Kraj: Dunaj

Hja, spet eden od novinarjev, ki je dobil šefovo nalogo, da napiše 20 centimetrov članka....

Glede novih žičnic v KG:
Pred dnevi sem, mislim da v Delu, prebral, naj bi bile naslednje investicije naslednje:
1. DVOSEDEŽNICA Kekec, podaljšana za cca 300 metrov (že 2006/07)
2. KABINSKA žičnica Vrh Vitranca (20??/??)
3. Panoramska restavracija in manjši hotel Vrh Vitranca
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
marko
PrispevekObjavljeno: Pet Jan 27, 2006 3:23 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča za mali srpan
Smuča za mali srpan

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 15:00
Prispevkov: 2833
Kraj: Ljubljana

Miki, potolaži se, s tabo ni nič narobe. V članku je toliko napak, da je res treba vse jemati z rezervo. Očitno tale Jerman nima pojma ne o smučanju ne o slovenščini. Jaz si razlagam misterij Vitranca tako, da bodo obnovili (in ne zamenjali) obstoječo sedežnico, ki ima verjetno zaenkrat zadostno kapaciteto. Ko bodo gor zgradili velik objekt (če) pa pride v paketu še nekakšna kabinska žičnica. Upam, da bodo takrat potegnili tudi kakšno novo progo, saj nihalka samo zaradi novega hotela ne bi imela smisla, po obstoječi progi pa se večina težko vozi. Enkrat sem gledal, da bi se iz vrha Vitranca dalo potegniti turistično progo po slemenu Vitranca proti Veliki dolini oz. Planici. To bi bilo super, saj bi tako povezal oba dela smučišč.Mogoče bi se pa dalo narediti tudi direktisimo proti Kranjski, z buldožerji pa še kakšno obvoznico. Samo ne vem, če ni Kranjske malo škoda, da jo celo presekamo in buldožeriramo.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
morel
PrispevekObjavljeno: Pet Jan 27, 2006 8:44 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Spammer
Spammer

Pridružen/-a: Pon Apr 2005 17:34
Prispevkov: 609
Kraj: Ljubljana - valda

če se pa to uresniči..kapo dol. kabinska sedežnica na vrh vitranca, gor sodoben objekt, izsekana proga do Poligona in v Planico...povezava... Upamo na najbolše
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
Atomic
PrispevekObjavljeno: Čet Mar 02, 2006 2:30 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Obvlada dile
Obvlada dile

Pridružen/-a: Sre Sep 2005 17:58
Prispevkov: 649


Kranjska Gora ma ful novih kamer. Poglejte si jih na snežnem telefonu.
_________________
Live your life

21xsmuču v letošnji sezoni vse Avstrija
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
gost2
PrispevekObjavljeno: Čet Mar 02, 2006 4:18 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Pon Okt 2005 17:45
Prispevkov: 678


Če se kdo še spomne...tudi naš forumski "insajder" Jani je že 15. novembra lani pravilno napovedal smer nadaljnega razvoja Kranjske Gore.

Jani je napisal/a:

Je končno razvoj žičnic v interesu gostinstva v KG. Je trajalo leta in leta, sedaj pa mislim, da je prioriteta infrastruktura v KG in šele nato zasneževanje Podkorena II. Lahko pa se tudi motim... Živi bili, pa videli...


Članek g. Jermana res izpade nekam "šlampasto", vendar se z branjem med vrsticami nekako da izluščiti bistvo, ki nam prej ni bilo znano:

1. nova 800/900 m dolga fiksna (dvo/štiri)sedežnica Kekec namesto sedanje 592 m dolge vlečnice.

Fina novost, tudi sam sem se kar nekajkrat spraševal, zakaj neki niso traso te vlečnice še nekoliko podaljšali v gozd. Do strmin izpod Velikega Vratnika je namreč še kar nekaj za podaljšanje modre proge povsem primernega pobočja. Enako velja tudi za vlečnici Rožle in Preseka na kranjskogorski strani, ter za vse vlečnice na področju Podkorena II.

črna označuje sedanje naprave, rdeča možna podaljšanja le-teh


2. "Deskarje bodo usmerili kam drugam, morda na progo Brsnina."
Potrditev predvidevanj na tem forumu, da bi nekje na Brsnini lahko nastal primeren "fun park" za bordarje, saj ga Kranjska gora zaenkrat nima.

3. čeprav nekateri stavki dopuščajo malo morje interpretacij, si tistega o prenovi štirisedežnice Vitranc2 razlagam takole...obstoječo enosedežnico bodo nadomestili s povsem novo štirisedežnico na vrh Vitranca, ter ob stari črni progi najverjetneje zgradili še kakšno lažjo/rdečo obvoznico.
Vendar bi ta proga z vrha bila dolga kvečjemu 3 km, kaj več pa res ne.

4. nova cca. 2250 m dolga kabinska žičnica iz doline (Kranjska gora) do vrha Vitranca, novi manjši hotel z razgledno restavracijo.

Priznati moram, da sem ob teh novicah nekoliko razočaran, upal sem, da bodo nekega dne zgradili ne samo eno, ampak dve hitri žičnici, katerih trasa bi potekala neposredno iz doline (ena iz Kranjske gore in druga iz Podkorena) vse do vrha Vitranca. Poleg tega se v načrtih ne omenja področja okoli stare fis proge, ki trenutno kar nekoliko propada in je potrebno revitalizacije (novih naprav/prog).

Kranjska gora leta 2008?


5. letos obnova hotela Kompas, dograditev depandanse ob njem in wellness centra.

Mislim, da so to kljub pomislekom kar obsežni in zanimivi cilji. Čeprav je izbira te smeri razvoja kar nekako logična, saj je razvoj kranjskogorske strani smučišča turistično/tržno gledano za lastnike verjetno bolj zanimiv kot pa podkorenske, mi je kljub temu nekoliko žal. Kot vse kaže je s tem obnova naprav na Podkorenu II., revitalizacija stare fis-ke ter širitev proti Planici, Macesnovcu in Tromeji pospravljena v predal za nadaljnih pet let.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Špik
PrispevekObjavljeno: Čet Mar 02, 2006 7:10 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Snemalec
Snemalec

Pridružen/-a: Pon Sep 2005 12:14
Prispevkov: 1018


Še nekaj mojih pripomb glede prispevka "gosta2":

Citiram:
- Enako velja tudi za vlečnici Rožle in Preseka na kranjskogorski strani, ter za vse vlečnice na področju Podkorena II.

Teren v spodnjem delu teh vlečnic je enakomeren in položen, druga polovica bi bila tako zelo strma in neprimerna za začetnike in učenje (razen Kekca, kar pa je kot kaže v planu)

Citiram:
"Deskarje bodo usmerili kam drugam, morda na progo Brsnina."
Potrditev predvidevanj na tem forumu, da bi nekje na Brsnini lahko nastal primeren "fun park" za bordarje, saj ga Kranjska gora zaenkrat nima.


Bilo bi nadvse fino, vendar se bojim, da bomo še dolgoooooooooooooo čakali na spodoben park (tu so nas prehiteli celo v Makedoniji, saj razen Vogla nimamo nič vsaj približno podobnega parku). Pustimo se presenetiti s spodobnim snežnim kanalom (ne takim skrapucalom kot je na Krvavcu), skoki vseh velikosti, raznimi drugimi objekti in recimo progo za snežni kros....

Citiram:
obstoječo enosedežnico bodo nadomestili s povsem novo štirisedežnico na vrh Vitranca, ter ob stari črni progi najverjetneje zgradili še kakšno lažjo/rdečo obvoznico.
Vendar bi ta proga z vrha bila dolga kvečjemu 3 km, kaj več pa res ne.


Obstoječa proga z vrha je že sedaj dolga cca 2.5 km, za lažjo progo z vrha pa si na tem terenu kaj drugega kot kako gozdno cesto ne predstavlajm, bom pa zelo vesel, če bom kdaj videl lepo turistično progo z Vitranca v Dolino (pa ne v smuslu Žagarja - veliko prečenja, malo smučanja, nato prečenje, smučanje, poganjanje ....)

Citiram:
Priznati moram, da sem ob teh novicah nekoliko razočaran, upal sem, da bodo nekega dne zgradili ne samo eno, ampak dve hitri žičnici, katerih trasa bi potekala neposredno iz doline (ena iz Kranjske gore in druga iz Podkorena) vse do vrha Vitranca.


Sploh pa ne vidim prostora za dve spodobni kabinki iz doline s kakšnimi tremi do štirimi progami. Še za eno bo potrebno veliko dela, da se bo zagotovilo normalno vožnjo v dolino.

Citiram:
Poleg tega se v načrtih ne omenja področja okoli stare fis proge, ki trenutno kar nekoliko propada in je potrebno revitalizacije (novih naprav/prog).


Škoda, da se tako zarašča.


@gost2: si že kdaj presmučal gozdove in pobočja Vitranca oz. jih prehodil?
_________________
Sezona 2017/18 - 30x : 3x Sölden, Killington, 3x Lake Louise, Sunshine Village, 2x St. Moritz, Španov vrh, 4x Garmisch Partenkirchen, 3x Cortina d'Ampezzo, 2x Crans Montana, 2x Kvitfjell, 2x Åre, 2x KrG, 3x Vogel, Kanin
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
morel
PrispevekObjavljeno: Pet Mar 03, 2006 6:44 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Spammer
Spammer

Pridružen/-a: Pon Apr 2005 17:34
Prispevkov: 609
Kraj: Ljubljana - valda

jah...en se zdi škoda stare fiske. Če bi izsekal staro progo z vrha Vitranca, staro fisko, bi blo čist kul....ena nova proga - sicr mal nepovezana, ampak bi to že uredil.

Po moje bi blo pa lažje podret staro sedežnico Vitranc II, pa narest tm bliz njene trase kabinsko žičnco od vznožja fiske....skopi pa še parking - garažo --zakaj?
zato, ker če gledamo iz Kr.Gore proti vitrancu se pod vrhom začne stena....ne predstavlam si "jajčka" tm čez.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
Leopold
PrispevekObjavljeno: Pet Mar 03, 2006 7:10 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča v kavbojkah
Smuča v kavbojkah

Pridružen/-a: Pon Okt 2005 12:28
Prispevkov: 1205
Kraj: Mengeš

A niso progo iz vrha Vitranca pred prejšno sezono izsekel in uredil, ampak odprta za smuačrje pa še zmeraj ni?
_________________
Sezona 21/22: 5x Krvavec, 4x Kranjska gora, 1x Vogel, Stari Vrh, Cerkno
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
morel
PrispevekObjavljeno: Sob Mar 04, 2006 3:53 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Spammer
Spammer

Pridružen/-a: Pon Apr 2005 17:34
Prispevkov: 609
Kraj: Ljubljana - valda

jah...neki so izsekaval. sam uredil jo pa še niso..z varnostnimi ograjami. Čim bodo to naredl, gremo smučat
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
Špik
PrispevekObjavljeno: Pet Mar 31, 2006 8:47 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Snemalec
Snemalec

Pridružen/-a: Pon Sep 2005 12:14
Prispevkov: 1018


Še eno moje današnje opažanje:

Obe novi 4sedi (Podkoren in Vitranc I) naj bi imeli kapaciteto 1600 oseb/h (sedežnici sta skoraj enkao dolgi in istega tipa) kar pomeni, da bi morali imeti tudi približno enako število sedežev - toda že večkrat se mi je zdelo, da so v Podkorenu malo bolj na redko namontirani. No danes pa sem le pogledal število sedežev: Vitranc I okoli 125, Pokoren pa 82.
_________________
Sezona 2017/18 - 30x : 3x Sölden, Killington, 3x Lake Louise, Sunshine Village, 2x St. Moritz, Španov vrh, 4x Garmisch Partenkirchen, 3x Cortina d'Ampezzo, 2x Crans Montana, 2x Kvitfjell, 2x Åre, 2x KrG, 3x Vogel, Kanin
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
lucifer
PrispevekObjavljeno: Sob Apr 15, 2006 9:06 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sezuva pancarje na sedežnici
Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Pet Nov 2005 12:27
Prispevkov: 343
Kraj: Planina pad Golico

Kranjski Gori se obeta hiter nadaljnji razvoj turizma
15.04.2006

Kranjska Gora, 15. aprila (STA) - Sodeč po številnih obsežnih projektih, ki so jih na seji kranjskogorskega občinskega sveta v četrtek predstavila turistična podjetja, se v Kranjski Gori v prihajajočih petih letih obetajo številne investicije v nadaljnji razvoj turizma. Kot je pojasnil vodja službe za gospodarstvo in gospodarske javne službe na kranjskogorski občini Rajko Puš, bodo začrtani projekti, ki morajo biti v skladu s trajnostnim razvojem, ustvarjali nova delovna mesta in v Kranjsko Goro privabljali še več obiskovalcev.

Predvsem obsežna vlaganja v kranjskogorski turizem načrtuje Hitova družba Hit Alpinea, ki naj bi v naslednjih petih letih v skladu z akcijsko strategijo v Kranjsko Goro in Gozd Martuljek investirala kar 7,4 milijarde tolarjev. Pri tem so največji projekti zlasti odkup obstoječega igralnega salona Casino Larix, ki je v lasti jeseniške družbe Oniks, izgradnja wellness centra z novimi sprostitvenimi programi, povečanje vodnih površin, obnova hotelskega kompleksa Kompas za pridobitev pete zvezdice in izgradnja novega hotelsko-apartmajskega objekta.

Še nadaljnje tri milijarde tolarjev namerava Hit Alpinea investirati v okviru sofinanciranja razvoja turistične destinacije. Tako bo turistična družba z RTC Kranjska Gora sodelovala pri izgradnji štirisedežnice Kekec in gondole Vitranc. Vstopila naj bi tudi v razvoj Planice, v katero bo predvidoma vsako leto vložila 200 milijonov tolarjev. Sodelovala pa bi tudi pri izgradnji doma za ostarele, ledene dvorane, enotnega teniškega centra in avtopralnice ter pri povečanju golf igrišča in vzpostavitvi vaškega jedra v Gozd Martuljku. itd....
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
morel
PrispevekObjavljeno: Pon Apr 17, 2006 11:52 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Spammer
Spammer

Pridružen/-a: Pon Apr 2005 17:34
Prispevkov: 609
Kraj: Ljubljana - valda

ja sliši se vzpodbudno....to vse naj bi naredili do leta 2011. malce daleč, vendar za toliko projektov zelo dobro. upamo samo, da bo takrat na teh višinah še kaj snega zapadlo čez zimo
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
marko
PrispevekObjavljeno: Pet Maj 26, 2006 1:43 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča za mali srpan
Smuča za mali srpan

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 15:00
Prispevkov: 2833
Kraj: Ljubljana

Spet slaba novica iz Kranjske gore. Po objavi iz današnjih novic se Hit umika kot glavni pospeševalec turizma. Njihov glavni pogoj za nadaljevanje investicij v smučišča in za investicijo v Planico je bil, da ne podelijo nove igralniške koncesije, kar je občina tudi obljubila. Občinski veljaki so dogovor prelomili in podelili koncesijo konkurenčnemu podjetju. Hit se tako umika iz projektov.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Atomic
PrispevekObjavljeno: Pet Maj 26, 2006 3:18 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Obvlada dile
Obvlada dile

Pridružen/-a: Sre Sep 2005 17:58
Prispevkov: 649


Nej grejo u pizxx matxxr
_________________
Live your life

21xsmuču v letošnji sezoni vse Avstrija
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran 1, 2, 3 ... 23, 24, 25  Naslednja Stran 1 od 25

Kazalo po Smucisca.net forumu » Kranjska Gora » Novosti na smučiščih v Kranjski Gori
Pojdi na:  



Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
 
 


© 2006-2014 - smucisca.net
Powered by phpBB