Nalaganje fotografij na forum
Pomoč pogostih vprašanj  Pomoč pogostih vprašanj   Išči  Išči   Seznam članov  Seznam članov   Skupine uporabnikov  Skupine uporabnikov
 
Registriraj se  ::  Prijava Prijava za pregled zasebnih sporočil   
 
Kazalo po Smucisca.net forumu » Italija » Val di Fassa

Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4  Naslednja
 Val di Fassa « Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » 
Avtor Sporočilo
moped
PrispevekObjavljeno: Tor Feb 17, 2015 8:42 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Sre Jan 2006 16:09
Prispevkov: 57


Glede na to, da imaš iz Belvederja in Col Rodelle naprej povezave z Arrabo in Val Gardeno, nekako ne vidim smislam se vozit do Tre Valli. Sicer je lepo, se splača enkrat pogledat skupaj z Alpe Lusia.
Če boste imeli karto Dolomiti Superski se itak odprejo praktično neomejene možnosti že na Belvederju in Col Rodelli.
Sam sem bil štirikrat v Val di Fassi, pa mi do Tre Valli še ni uspelo priti (bil sicer 2x na otvoritvi), smo se pa zapeljali do Predazza, ki je še kakih 15 km južneje od Moene...Predazzo nas je pa navdušil, edina pomankljivost je, da nazaj v Predazzo ni proge v dolino, temveč moraš z jajčki.
V glavnem Dolomiti Superski ti ponuja iz Val di Fasse neomejene možnosti smučanja, tako da samo smučke na noge in raziskovat, pa na karto ne pozabit, da se ne izgubite .
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
zviz
PrispevekObjavljeno: Čet Sep 17, 2015 9:29 am    Naslov sporočila: apartma 7 oseb Odgovori s citatom

Smuča s sulicami
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Tor Jan 2011 8:42
Prispevkov: 10
Kraj: Mokronog

Pozdravljeni.

Se priporočam za kakšen link ali e-naslov - iščem apartma za 7 oseb (4. odrasli + 3. otroci). Je v Val di Fasa kakšna slovenska smučarska šola v času zimskih počitnic?

Pozdrav vsem, v nestrpnem pričakovanju zime...
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Cimet
PrispevekObjavljeno: Sob Okt 17, 2015 4:02 pm    Naslov sporočila: Re: apartma 7 oseb Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Ned Jul 2015 6:34
Prispevkov: 22


zviz je napisal/a:
Pozdravljeni.

Se priporočam za kakšen link ali e-naslov - iščem apartma za 7 oseb (4. odrasli + 3. otroci). Je v Val di Fasa kakšna slovenska smučarska šola v času zimskih počitnic?

Pozdrav vsem, v nestrpnem pričakovanju zime...


http://www.residencehotel.it/strutture/residence-contrin

Do prve gondole imas 150 m.

Ce pa ste lahko v dveh apartmajih, potem pa priporocam:
http://www.vederil.it

Ta aprtma pa je 250 m do prve gondole.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
zviz
PrispevekObjavljeno: Tor Feb 02, 2016 8:49 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča s sulicami
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Tor Jan 2011 8:42
Prispevkov: 10
Kraj: Mokronog

Hvala @cimet! Najprej sem dobil ponudbo http://www.campingvidor.it/it/appartamento-a7.asp , pa so mi ga pred nosom oddali. No potem pa sem zabezecal http://www.ciasakinko.it/ .

O zadovoljstvu poročam po počitnicah.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
JakaB
PrispevekObjavljeno: Pon Mar 14, 2016 11:55 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sezuva pancarje na sedežnici
Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Sob Feb 2012 18:16
Prispevkov: 362


Včeraj sem se vrnil nazaj s kratkih počitnic v okolici masiva Sella. Stacioniran sem bil blizu nove gondole iz Albe na Belvedere in nasploh sem kar vesel, da sem izbral tole dolino za izhodišče. Res je, da je malce več vožnje kot do Arabbe ali Corvare, ampak so mi okoliška smučišča, lega in pa Canazei kot naselje toliko bolj všeč kot ostale lokacije ob Sella Rondi.

Imel sem kar precej sreče z izbiro datumov, saj je baje 2 tedna pred mojim prihodom bolj ali manj snežilo, tako da je bil sneg res super. Sam sem potem imel tri precej lepe dni - veliko sonca, nekaj pa tudi visoke oblačnosti, ki je s sabo prinesla difuzno svetlobo.

Prednost Albe je tudi to, da je zraven Ciampac, ki se je izkazal za najboljše smučišče vikenda. Zgoraj na platoju so bile proge dopoldne bolj ali manj prazne, pa tudi izlet proti Pozzi di Fassa je super, z nekaj res odličnimi progami, tudi črno v dolino proti samemu mestecu. Tudi črna v Ciampac je precej simpatična, definitivno pa celoten hrib omogoča dovolj smučanja za cel dan.
En dan sem naredil oranžno Rondo in spotoma presmučal še večino stvari nad Gardeno, kjer so bile sedežnice okrog Piza Sella tudi zelo zmagovalne - lepa sončna lega, nič gužve in vseeno zelo živahno vzdušje.
Tretji dan sem šel še na Marmolado, kjer je bila proga super pripravljena, vrh pa žal zavit v meglo (a kdo ve, kaj mislijo narest s sedežnico s Fedaie, ki ji je, če se ne motim, zgorela spodnja postaja? je v planu kakšna nova naprava?). Popoldansko smučanje nad Arabbo je malce motila gneča, ampak ni bilo krize. Na poti domov sem skočil še na Lagazuoi, ki sem ga imel praktično sam zase - bi pa z veseljem še enkrat probal varianto proti Alta Badii, mogoče naslednje leto.

Proti domu sem se potem odpeljal čez Forni di Sopra in ugotovil, da je bila lanskoletna pot čez Sappado precej boljša izbira .
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
miki
PrispevekObjavljeno: Pet Feb 03, 2017 12:52 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Moderator
Moderator

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 13:25
Prispevkov: 3437
Kraj: Maribor

Da ne boste rekli da limam fotke samo na AF , se bom še tukaj malo razpisal o preteklem tednu ki sva ga preživela v Dolomitih. Sredina doline Val di Fassa se mi zdi idealno izhodišče za izlete na vse strani, najbolj idealno lego pa imajo po moje kraji med Moeno in Vigo di Fassa. Saj tudi v Gardeni, Arrabi ali Corvari je lepo, ampak tam v glavnem voziš proge na Rondi, ki so najbolj obljudene in posledično popoldan tudi najbolj zvožene. Iz Moene pa si recimo v 10 minutah na Alpe Lusia ali na spodnji postaji žičnice iz Predazza na Latemar, v 15 minutah na Passo San Pellegrino ali na spodnji postaji kabinke na Buffaure (ki je od lani povezan z Rondo), v 20 minutah na Carrezi. Pri vseh časih vožnje sem že upošteval mobilne ovire v obliki madžarskih avtobusov ali italijanskih turistov z SUV-ji ki se ne morejo odločiti ali bi vozili ali stali sredi ceste , v idealnem primeru bi šlo še hitreje.

Za začetek se bom razpisal ravno o Carrezi (Link: http://www.carezza.it/), mislim da je to smučišče precej manj znano kot tista na Rondi (začuda sem ravno tam parkiral avto na skoraj praznem parkirišču zraven še dveh Mariborčanov ). Smučišče je ravno pravo za tiste ki iščejo nekaj bolj mirnega, ampak vseeno dovolj velikega za en dan. Plan prog:


Parkirala sva pri spodnji postaji štirisedežnice 414, Pra di Torri (plan prog je na tem mestu nerodno narisan tako da ni povsem jasno kaj je zgoraj in kaj spodaj, parkirišče je seveda na levi tam kjer piše Ski Schooll Meeting Point. Črna proga je ravno prava za segrevanje, perfektna dolomitska avtocesta s SV lego, zjutraj še dobi nekaj sonca od strani, potem pa je čez dan vse bolj temačna:






Glavnina smučišča pa ima sončno, južno do zahodno lego, pod masivom Rosengarten. Tja prideš po položni progi 53 pod kabinko Hubertus:




Štirisedežnica Paolina (411) s pripadajočo progo, kot zanimivost ima vmesni izstop nekje na 2/3 trase, da manj veščim smučarjem prihranijo zgornji črni del. Ampak ob tako prefektnem snegu kot je bil prejšnji teden, je le redkokdo uporabil to možnost.






Dalje skozi 'manj razvit' del smučišča, vsaj dokler ne uresničijo obeh v planu vrisanih projektov: po modri 40 ... :


... z vlečnico Moseram - Baby (406):


Sledi najnovejša naprava v sistemu, šestsedežnica Tschein (404), mislim da letnik 2015. Lega je zelo lepa, proga sončna, žal pa v spodnji polovici hudo položna. Če iz zgornjega dela prineseš dovolj hitrosti, se še da karvat, ko pa se v spodnjem delu enkrat ustaviš (recimo da narediš fotko za forum ) pa gre samo še naravnost ... :






Vrhunec pa je zagotovo zadnji del smučišča, natančneje obe črni progi ob dvosedežnici König Laurin (402). Tu sem se vedno spomnil na nekatere naše vrle trdoljube ki kar naprej tumbajo kako je umetni sneg pač leden, pa filozofirajo o trdih veleslalomkah in kotih brušenja in kajjazvem o čem še. Na teh črnih progah je (tretji dan po servisu smučk) prijelo vse, pri vsaki hitrosti, pod vsakim naklonom smučk. Kamna seveda nobenega, sonce cel popoldan, in predvsem nobene gneče, celo stara dvosedežnica je bila bolj kot ne prazna. Še nekaj ob tej priložnosti: včasih se postavi vprašanje, kakšen užitek je v smučanju po belih trakovih, ko je naokoli vse kopno, da ni pravega 'filinga' itd. No, meni se to vprašanje v tako lepem okolju sploh ne postavlja. Vsekakor mi je tu bilo bistveno lepše kot na Cojzarici ali Hochrindlu z metrom snega naokoli ... :












Bolj za hec sva se vmes dvakrat spustila po progi v 24 v Welschnofen, progica je ozka (v glavnem dve ratrakovi 'špuri'), ampak ravno dovolj strma da se da lepo vijugat:






Nazaj na smučišče pelje desetsedežna (!) kabinka Laurin 1, baje da so se za desetsedežne kabine odločili v glavnem zaradi gorskih kolesarjev s katerimi menda poleti naredijo več dohodka kot s celo smučarijo:


Počasi se vračava proti izhodišču:


Stanje prog ob pol štirih:


Spet v 'manj razvitem' delu na vlečnici Franzin, št. 407. Lani je zgledalo da je gradnja šestsedežnice in proge (obe vrisani kot projekt) že tik pred zdajci, potem pa so si v zadnjem trenutku premislili. Saj tudi tako je OK, s sedežnico pa bi bilo še lepše:


Velika prednost dolomitskih smučišč v primerjavi z našimi in avstrijskimi, ki se v glavnem držijo konca obratovanja ob 16:00 kot pijanec plota, je obratovalni čas, ki je že januarja v glavnem do 16:30 ali 16:40. Saj tudi meni ni da bi se ob pol petih še ubijal po raznih zvoženih in temačnih progah, ampak tukaj, ko je bil sneg še vedno odličen in 2/3 proge v soncu, bi pa bil greh če ne bi izkoristil te možnosti:


Pod črto: smučišče je bilo za naju novo in oba sva nad njim navdušena. Po informacijah kolegov z AF je to najbolj prazno smučišče v Dolomitih, toplo priporočam za kak dan oddiha od Ronde, Latemarja in podobnih 'mainstream' centrov. Se pa zavedam da sva imela idealne vremenske in snežne razmere, v zelo dolgem obdobju mraza so lahko proge idealno zasnežili (in jih vsako noč še malo 'pomokali' s svežim snegom), čez dan je bilo še malenkost pod ničlo, tako da je sneg tudi na soncu ostal suh, na žičnicah pa tudi ni bilo več (pretirano) mrzlo. Verjetno bi ob mrazu in vetru dolgo dvosedežnico König Laurin zasovražil za vse življenje ...
_________________
Sezona 2023/2024: 39 smučarskih dni = 24 x Pohorje, 3 x Rogla, 2 x Osojščica, Krvavec, 1 x Trije Kralji, Klippitz, Salzstiegl, Gitschberg, Plose, Seiser Alm, Tri Cime, Kope.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
MSIN
PrispevekObjavljeno: Pet Feb 03, 2017 7:46 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Tor Mar 2015 11:39
Prispevkov: 197
Kraj: Ljubljana

lepooo,sploh okolica, ajde ni snega samo vseeno čudovito izgleda.
A ste šli smučat v sklopu kakšne predsedniške delegacije ali pa namenoma brišeš smučarje iz slik??
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pončo
PrispevekObjavljeno: Pon Feb 13, 2017 3:28 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sposoja si smuči od bloškega smučarja
Sposoja si smuči od bloškega smučarja

Pridružen/-a: Sre Okt 2012 8:04
Prispevkov: 81


V soboto gremo v Fasso. Stanujemo v Pozzi. Plan je pa nekako tak:
1. dan: Buffaure/Ciampac/Alba-Col dei Rossi/Arabba/Malga Ciapela in nazaj
2. dan: Carezza
3. dan: Latemar
4. dan: Campitello/SellaRonda/Campitello (hja, enkrat jo bo treba probat, čeprav mene po prebranem niti ne vleče preveč- gužva.press)
5. dan: Catinaccio+nočna Aloch
6. dan: ponavljamo najboljšo izkušnjo
7. dan: na poti domov se ustavimo še na SanPellegrinu za 5ur.


Kaj menite o takem planu? Kakšen "to do" list? Ali pa kakšen "NOT to do" list? (položne proge nas ne zanimajo, zato sem SeiserAlm izpustil, dolgo cijazenje tudi, zato sem izpustil tudi Marmolado).

Se bom javil s kako slikico, upam da bodo vsaj četrtino tako kičaste kot Mikijeve.

_________________
22/23: 4xDolomiti, 2xKals-Materi, 1x Brunnalm, 1xZettersfeld
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Cimet
PrispevekObjavljeno: Pon Feb 13, 2017 7:18 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Ned Jul 2015 6:34
Prispevkov: 22


Catinaccio bi osebno zamanjal z Alpe Lusia. Resda je potrebno z avto v smeri San Palegrina, a so proge in naprave tam boljše. Tudi več jih je.

Ko boste delali Sella Rondo jo lahko še malo podaljšate med Arabbo in Corvaro -> greste desno gledano v smeri Arabba - Corvara.
Za štart predlagam, da namesto Campitela izberet Lupo Bianco. Torej podaljšate vožno do Canazei in nadaljujete v smeri prelaza Selva). Tam z obeh smeri Sella Ronde pripeljete s smučmi do avtomobilia. Parking je brezplačen, v Campitelu je pa 5 euro.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
moped
PrispevekObjavljeno: Pon Feb 13, 2017 7:47 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Sre Jan 2006 16:09
Prispevkov: 57


Trenutno v Peri di Fassa.

Vceraj smo bili na Passo San Pellegrino. Je bla kar guzva, na prelazu so imeli dve tekmi, proti Falcadam je bilo pa OK. Proge super do konca.

Danes pa smo sli na Buffare in Ciampac in potem iz Albe na Col de Rossi. Buffare in Ciampac se splaca malo bolj prevoziti, ker so proge res super in dopoldne je vse prazno.
Nas plan je bil tudi, da gremo v smeri proti Arabbi, vendar smo zaradi guzve ( okrog 10:30) na sedeznici na Belvederu, raje odlocili da gremo proti Gardeni, kar se je izkazalo za dobro odlocitev. Naprave vecinoma prazne, prazno tudi na kabinki na Saslongu.
Treba je edin paziti, da gres pravi cas iz Col de Rossi nazaj v Albo.

So pa podaljsali delovni cas do 17.00, kar je ob tako lepih dnevih, kot so sedaj, odlicno...lahko furas do konca .

Lp iz Val di Fasse.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pončo
PrispevekObjavljeno: Pon Feb 13, 2017 8:30 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sposoja si smuči od bloškega smučarja
Sposoja si smuči od bloškega smučarja

Pridružen/-a: Sre Okt 2012 8:04
Prispevkov: 81


Najprej obema hvala za informacije. bomo vsekakor upoštevali.

Cimet je napisal/a:
Za štart predlagam, da namesto Campitela izberet Lupo Bianco. Torej podaljšate vožno do Canazei in nadaljujete v smeri prelaza Selva). Tam z obeh smeri Sella Ronde pripeljete s smučmi do avtomobilia. Parking je brezplačen, v Campitelu je pa 5 euro.


Pripomba na mestu. Kaj pa varianta, da dostopam do Ronde takole:?
Pozza-Buffaure-Ciampac-Alba-Col dei Rossi- Ronda-Col dei Rossi-Alba-Ciampac-Buffaure- Pozza? Je to izvedljivo v enem dnevu?
_________________
22/23: 4xDolomiti, 2xKals-Materi, 1x Brunnalm, 1xZettersfeld
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
moped
PrispevekObjavljeno: Pon Feb 13, 2017 8:59 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Sre Jan 2006 16:09
Prispevkov: 57


Je izvedljivo, samo ne priporocam, ker bo vse skupaj samo eno dirkanje. Buffare in Ciampac do Albe ti vzame skoraj 2 uri. Sigurno te premamijo sveze in krasne proge in splaca kaksno prevozit dvakrat, trikrat. Potem se pa ze naredi kaksen vecji grozd na povezovalnih napravah na Belvederu in Piz Sella.
Ob 10:00 smo cakali 4 gondole na Col de Rossi.

Mi gremo jutri na Lupo Bianco, ki je odlicno izhodisce za Rondo. Potem se bomo pa odlocili zjutraj ali proti Marmoladi ali v drugo smer proti Secedi. Iscemo pa bolj obstransme naprave, kjer ni gnece, proge so pa prazne in vedno odlicne...se proti koncu dneva.
Ce bo zneslo bomo pac prevozili se Rondo, ni pa nujno, saj smo prisli smucat in ne na uro gledat .
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
miki
PrispevekObjavljeno: Pon Feb 13, 2017 9:02 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Moderator
Moderator

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 13:25
Prispevkov: 3437
Kraj: Maribor

Pončo je napisal/a:
Naj pa varianta, da dostopam do Ronde takole:?
Pozza-Buffaure-Ciampac-Alba-Col dei Rossi- Ronda-Col dei Rossi-Alba-Ciampac-Buffaure- Pozza? Je to izvedljivo v enem dnevu?

Definitivno je izvedljivo, sploh zdaj ko žičnice obratujejo do 17.00. Je pa časovno precej napeto, tako da kaj dosti prog izven Ronde ne boš mogel vozit, in ravno proge izven Ronde so (vsaj zame) tiste zaradi katerih se splača delat Rondo. Tudi jaz bi za Rondo predlagal Lupo Bianco kot izhodišče, sicer je 15 minut več vožnje, je pa potem na Rondi več časa.

Še moj komentar k tedenskemu načrtu: super se sliši, upam da bo kakšna fotka, samo jaz bi si za Passo San Pellegrino rezerviral cel dan in za zadnji dan, če misliš smučat samo 5 ur, raje izbral Alpe Lusia, Catinaccio ali Buffaure + Ciampac/Alba.
_________________
Sezona 2023/2024: 39 smučarskih dni = 24 x Pohorje, 3 x Rogla, 2 x Osojščica, Krvavec, 1 x Trije Kralji, Klippitz, Salzstiegl, Gitschberg, Plose, Seiser Alm, Tri Cime, Kope.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
marko
PrispevekObjavljeno: Tor Feb 14, 2017 10:54 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča za mali srpan
Smuča za mali srpan

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 15:00
Prispevkov: 2833
Kraj: Ljubljana

Jaz bi si na tvojem mestu vsekakor vzel vsaj po 1 dan za Gardeno in Badio, sploh glede na to, da tam še nisi bil, če le ne bo prevelike gneče. Se mi zdi vseeno nekoliko nesorazmerno veliko "vaških" smučišč v tvojem načrtu.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pončo
PrispevekObjavljeno: Ned Feb 26, 2017 6:20 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sposoja si smuči od bloškega smučarja
Sposoja si smuči od bloškega smučarja

Pridružen/-a: Sre Okt 2012 8:04
Prispevkov: 81


Tako. Dopust je končan. Vtisov in fotk je malo morje, čeprav sem v resnici slikal zelo malo. Ni bilo časa vleči telefona iz bunde, ko pa so bili mulci že dve prelomnici proti dol.
Prihod v soboto popoldne, potem sem pa takoj s cmokom v grlu odkartal 1034€ za 7-dnevni superski.
Za v petek je bilo namreč napovedanih 15-20cm novega snega, kar bi prav lahko pomenilo, da 2 dni ne bomo smučali. In zato te pri takem znesku kar malo zvije, sploh če veš, da je sezonska koroška le kakih 30€ dražja.

1. dan: Buffaure-Ciampac 19.2.
Stanovali smo v Pozzi, torej je bilo to naše domače smučišče.
Ravno prav za en dan ogrevanja in pa za kak dan pozneje, ko je familija (že) ob treh nehala, jaz sem pa naredil še par fur. Vreme in proge odlične. Vulcano, ki je bil dopoldne čista desetka, je bil popoldne polom (sonce). Zanimivo, da sem ravno tu videl 3 od petih nesreč v celem tednu, in vse tri naenkrat. Črna Ciampac je bila pa popoldne precej boljša, saj je bila dopoldne nekako preveč v senci in hladna.
Edini minus tega smučišča je bilo redno ustavljanje 4-sede Pala del Geiger.

Zg. postaja gondole



Col de Valvacin


Pozza


Sella Brunech


Ciampac-vrh


2. dan: Sella Ronda-oranžna 20.2.
Prevozili smo jo trikrat: prvič, zadnjič in nikoli več. No, vsaj v februarju, ko je tam pol Evrope.
Hvala za vaše nasvete, Lupo Bianco je res dobro izhodišče, parkirali smo 10 m do gondole. Gneča se je pojavila že na 6-sedi Comici (tam pri fun parku). Sledilo je nekaj dobrih fur po Sasslongu v St. Cristino, ko smo naenkrat (seveda popolnoma neizkušeni) ugotovili, da smo pozni.
Zato smo po hitrem postopku nadaljevali proti Selvi, pa gor na Dantercepies...
pa dol mimo Corvare, pa gor z jajčki Boe, kjer smo izpustili Vallon (smajli, ki se drži za glavo), ker se je familiji mudilo, pa še deca so postajala nekaj naveličana.
Po ogromnih kupih in en po drugem v Arabbo, nato pa na Pass Pordoi, kjer smo spet kot mutavi čakali na 4-sedo Pecol.
Sledilo je par spustov…in…glej ga…avto. Ura pa komaj tri. Nobenemu (tudi meni ne) se ni dalo več in odpravili smo se domov. Dan za pozabo.

Sasslong proti St. Cristini


Vallon-ostane za naslednjič


Od Arabbe proti Pass Pordoi


3. dan: Carezza 21.2.
Prijetno manjše smučišče brez vsake gneče. Dopoldne oblačno: ravno prav, da sem se ohladil še od včerajšnje vročine.
Z mulci smo se švercali na veleslalomu na Paolini, popoldne pa zjasnitev in smer dvoseda Laurin, kjer sta dve čudoviti črni progi.
Povratek nazaj preko dveh vlečnic s krožniki do gondole Hubertus je bil v znamenju POPOLNOMA uničenega pobočja (mislim, da proga 42).
Po takem dreku se še v življenju nisem vozil: dobesedno zemlja, blato in komaj kaj vodenega snega. Sledil je povratek na Kekc…pardon Pra di Tori, ki je bil ob štirih že v senci in zato spet trši.
To so očitno ugotovili tudi drugi, zato je bilo treba še po četrti uri počakati 2-4 sedeže!!

Moser alm


Laurin






Pra di Tori


4. dan: Buffaure-Ciampac-Col dei Rossi-Arabba-Porta Vescovo-in nazaj 22.2.
A nisem rekel, da po SellaRondi ne bomo več delali gužve?
Pač nam ni padlo na pamet, da, če hočeš narediti to turo, moraš uporabiti kar nekaj SellaRonda povezav.
Zataknilo se je že na 4-sedi Sass Bece. Ko smo videli vrsto, smo se raje dričali par ur gor in dol po Belvederu. Tu se proge križajo tolikokrat, da se ti zmeša.
Samo čakal sem, kdaj bo kdo koga nasadil od strani.
Zato smo se umaknili na levo stran, kjer je bilo kar nekaj odličnih prog proti gondoli Pecol. Hja nič…če smo rekli, da gremo v Arabbo, gremo.
Na 4-sedo Sass Bece smo čakali 20 minut.

Belvedere


smer Pecol


črna s Porte Vescova v Arabbo


nazaj na Pass Pordoi


dol v Albo


5. dan: Nassf… pardon Latemar 23.2.
Krasno vreme, krasno smučišče, čisto po mojem okusu: od skalnih vrhov, do črnih avtocest po borovih gozdovih. Ogromno ljudi (čakati je bilo treba tudi 3-4 sedeže), vendar se kar nekako porazgubi.
Zanimivo, da so podobno kot v Carezzi najboljše proge na drugem koncu, torej na 6-sedi Absam-Meierl. Krasen dan, zato smo se odločili, da bomo
6. dan: ponavljali Latemar 24.2.
No, v petek se je pa uresničila napoved: dopoldne oblačno in megleno, ob 12h je pa še začela padati sodra. Nič ni pomagala ne topla gostilna, ne dodatni puloverji, malega je zeblo za umret.
Smer čim prej domov, kar pa je bil v dvometrski vidljivosti precejšen podvig. Slik od takrat seveda ni.
Doma se je družina odtajevala, jaz pa sem gledal gor proti Buffauram in bil vedno bolj živčen, saj se je jasnilo. Jasno, grem gor. Sledili sta 2 uri nirvane, saj nas je bilo na celem smučišču kvečjemu kakih dvajset.

Campanil


Pala di santa


Absam-Maierl








Ha Ha HA (za ogled zumiraj)


7. dan: San Pellegrino 25.2.
Je prišel na vrsto kot zadnji, domov grede. Prekrasen dan, dovolj mrzlo, nobene pretirane gneče in la Volata . Še pridemo.

Kako je že napisal fischerpro? Tečna matrona in poscani mulci. Že mogoče, ampak ne tile:


Col Margherita




Laresei


La Volata




Zaključek: prekrasno, drago, naporno. Še pridemo. In tudi takrat bo poudarek na "vaških" smučiščih. Po Sellarondi pa se naj slikajo Rusi in Nizozemci.
_________________
22/23: 4xDolomiti, 2xKals-Materi, 1x Brunnalm, 1xZettersfeld
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4  Naslednja Stran 2 od 4

Kazalo po Smucisca.net forumu » Italija » Val di Fassa
Pojdi na:  



Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
 
 


© 2006-2014 - smucisca.net
Powered by phpBB