Nalaganje fotografij na forum
Pomoč pogostih vprašanj  Pomoč pogostih vprašanj   Išči  Išči   Seznam članov  Seznam članov   Skupine uporabnikov  Skupine uporabnikov
 
Registriraj se  ::  Prijava Prijava za pregled zasebnih sporočil   
 
Kazalo po Smucisca.net forumu » Projekti in ostala smučišča » Polževo

Objavi novo temo  Odgovori na to temo
 Polževo « Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » 
Avtor Sporočilo
gost2
PrispevekObjavljeno: Čet Feb 09, 2017 11:48 pm    Naslov sporočila: Polževo Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Pon Okt 2005 17:45
Prispevkov: 678




http://www.ivancna-gorica.si/aktualno/?id=5668

Na Polževem se predvideva izgradnja smučarsko-skakalnega centra
Ivančna Gorica, 06.02.2017

Občina Ivančna Gorica je konec januarja 2017 pridobila gradbeno dovoljenje za gradnjo Smučarsko-skakalnega centra na Polževem, ki ga bodo tvorile tri skakalnice višin K13, K20 in K25 in bodo omogočale vadbo v letnem in zimskem času. Boljši časi se obetajo tudi smučišču Polževo.

Izgradnja skakalnic bo potekala na desni strani smučišča.

Namen izgradnje skakalnic je vzpostaviti kakovostne pogoje za vadbo in tekmovanja mladim smučarskim skakalcem, izboljšati pogoje za zdrav, športni način življenja otrok ter omogočiti razvoj mladih smučarskih skakalcev. Skakalnice bodo primerne za skakalna tekmovanja in tekmovanja v nordijski kombinaciji na šolskem, občinskem, področnem in državnem nivoju. Skakalnice bo uporabljal domači Smučarsko skakalni klub Ivančna Gorica, seveda pa bo omogočena možnost izvajanja treningov tudi ostalim skakalnim klubom po Sloveniji, predvsem klubom iz dolenjske regije, kjer primanjkuje skakalnic in ljubljanske regije, kjer je v zimski sezoni pogosto težava s pomanjkanjem snega.
Naložba izgradnje smučarsko skakalnega centra na Polževem je ocenjena na približno 230.000 EUR. Projekt pa je Občina Ivančna Gorica prijavila tudi na Javni razpis Fundacije za šport za sofinanciranje gradnje športnih objektov. Začetek izgradnje skakalnega centra bo takoj po izbiri izvajalca, rok za izgradnjo pa predvidoma do naslednje zimske sezone.

Boljši časi za smučišče Polževo
Občina Ivančna Gorica pa se bo po izgradnji skakalnic lotila še obnove smučišča Polževo, katerega upravljanje in uporabo ima Športni klub Polževo. Za zagon smučišča, na katerem je v letošnji zimi možno le sankanje, potekajo pogovori v smeri vlaganja v izgradnjo bazena za vodo za zasneževanje, obnovo obstoječe vlečnice in drugo opremo, ki bo omogočila obratovanje smučišča tudi takrat, ko ne bo dovolj naravnega snega. Izgradnja smučarsko skakalnega centra bo vsekakor dodatno razširilo smučarsko in turistično ponudbo Polževega.



...video prispevek...
http://m.24ur.com/sport/zimski_sporti/na-dolenjskem-bodo-za-mlade-skakalce-zgradili-tri-skakalnice-ob-njih-tudi-smucisce.html

Na Dolenjskem bodo za mlade skakalce zgradili tri skakalnice, ob njih tudi smučišče
Ivančna Gorica, 08.02.2017 21:23 | 24UR
Uspehi slovenskih orlov in alpskih smučarjev so tudi Dolenjce tako navdušili, da bodo sredi zelenih gričev na Polževem v občini Ivančna Gorica do začetka prihodnje sezone zgradili kar tri skakalnice in smučišče z umetnim zasneževanjem. Mladim športnikom z Dolenjske bodo tako omogočili lažji in cenejši trening.

Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo  Odgovori na to temo Stran 1 od 1

Kazalo po Smucisca.net forumu » Projekti in ostala smučišča » Polževo
Pojdi na:  



Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
 
 


© 2006-2014 - smucisca.net
Powered by phpBB