Avtor |
Sporočilo
|
buick |
Objavljeno: Sre Feb 08, 2017 8:50 am Naslov sporočila: Corviglia |
|
|
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Sob Nov 2014 1:50 Prispevkov: 3
|
Pozdrav. Smučal v začetku januarja en dan v St. Moritzu - Corviglia. Pripeljal sem se iz Italije - Passo Tonale preko prelaza Bernina v St.Moritz.
Na prelazu je smučišče Legalb - Diavolezza. Vsako je na drugi strani ceste. Izgledalo je prav lepo, o kakšni gužvi seveda ne sluha ne duha. Pot iz Passo Tonala do St.Moritza traja dobri 2 uri. Že sam prelaz je zanimiv in slikovit, pa rdeči vlak, ki vozi iz Tirana v Italiji čez Bernino v Švico..
Smučišče Corviglia odlično. Proge lepo urejene, sneg fantastičen. Navdušile so me proge desno od Piz Naira gledano od spodaj, še posebej pa proge, kjer ravnokar poteka svetovno prvenstvo v alpskem smučanju. Ravno prav široke, strašno razgibane, ogromno prelomnic..Zame ene najboljših prog, pa sem bil že marsikje.
Dnevna karta je bila 75 €, recimo kapučino na smučišču 5 CHF. Ampak to smo vedeli že prej. Razgledi prekrasni, mesto tudi..
Drag, a res lep smučarski dan.

Nazadnje urejal/a buick Pon Apr 01, 2019 7:43 am; skupaj popravljeno 4 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Špik |
Objavljeno: Pon Feb 20, 2017 9:48 am Naslov sporočila: |
|
|
 Snemalec

Pridružen/-a: Pon Sep 2005 12:14 Prispevkov: 1048
|
Takole je bilo zadnjih 14 dni :-) Moje 6. svetovno prvenstvo v alpskem smučanju tokrat v malo bolj umirjenem delovnem ritmu (tuja TV) in je bilo na srečo tudi nekaj časa za snežne užitke.
 _________________ Malo tu, malo tam... samo da smo na snegu :-) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mitjaz |
Objavljeno: Pon Feb 20, 2017 10:32 am Naslov sporočila: |
|
|
 Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Tor Dec 2008 8:18 Prispevkov: 216
|
HUH! Pravljica!
foto oprema? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Špik |
Objavljeno: Pon Feb 20, 2017 3:20 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Snemalec

|
mitjaz je napisal/a: | HUH! Pravljica!
foto oprema? |
Če si mislil na mojo foto opremo je bil to telefon... _________________ Malo tu, malo tam... samo da smo na snegu :-) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Špik |
Objavljeno: Tor Dec 08, 2020 1:26 am Naslov sporočila: |
|
|
 Snemalec

|
Tekme so odpadle, smučanje skoraj nemogoče (vidljivost, veter, kupi napihanega snega), ampak še vseeno bolje kot nič... vsaj smučal sem, tudi to nekaj šteje. Verjetno je bilo to edino smučanje v decembru z žičnicami :-(
Je pa zapadlo res veliko snega, tako da je bila na koncu zelo lepa zimska idila. Je pa malo manj lepa cena testov... PCR test 150€, hitri test 75€ :-(
 _________________ Malo tu, malo tam... samo da smo na snegu :-) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Špik |
Objavljeno: Pon Nov 27, 2023 12:20 am Naslov sporočila: |
|
|
 Snemalec

|
Haha. Ta odgivor sem pa spregledal... No cez 10 dni bomo videli kako bo letos  _________________ Malo tu, malo tam... samo da smo na snegu :-) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|