Nalaganje fotografij na forum
Pomoč pogostih vprašanj  Pomoč pogostih vprašanj   Išči  Išči   Seznam članov  Seznam članov   Skupine uporabnikov  Skupine uporabnikov
 
Registriraj se  ::  Prijava Prijava za pregled zasebnih sporočil   
 
Kazalo po Smucisca.net forumu » Projekti in ostala smučišča » Smučarska proga Gunclje

Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6
 Smučarska proga Gunclje « Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » 
Ali poznate smučarsko progo v Guncljah pri Ljubljani?
Ne
54%
 54%  [ 61 ]
Da
45%
 45%  [ 50 ]
Skupaj glasov : 111
Avtor Sporočilo
Nicr
PrispevekObjavljeno: Sob Feb 23, 2013 11:43 pm    Naslov sporočila: CENIK Odgovori s citatom

Smuča s sulicami
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Sre Feb 2013 19:07
Prispevkov: 3
Kraj: Ljubljana

Kopirano iz spletne strani smučišča Poseka Gunclje:
TOREK, ČETRTEK IN PETEK

1 ura smučanja
2,00 EUR
dnevno smučanje
4,00 EUR

SOBOTA, NEDELJA IN PRAZNIKI

1 ura smučanja
2,00 EUR
dnevno smučanje
5,00 EUR

CENE SO INFORMATIVNE IN SO LE OSNOVA ZA PROSTOVOLJNE PRISPEVKE! SMUČATE LAHKO NAMREČ TUDI BREZ PRISPEVKA, TOREJ ZASTONJ.

ŽELITE SMUČATI SAMI IZVEN URNIKA OBRATOVANJA ? ENA URA SMUČANJA NE GLEDE NA ŠTEVILO SMUČARJEV ZA SAMO 20 EUR. VABLJENI !


Skratka, gor in dol se lahko voziš tudi brez plačila, ker te nihče ne sprašuje če imaš karto (mislim, da kart sploh ni), je pa lepo in fer, če prispevaš kakšen evro ali dva ali pet za nafto, elektriko in trud ekipe, ki skrbi da zadeva laufa! Na hiški v kateri je vlečnica imajo škatlo za prostovoljne prispevke ali pa daš denar gospodom v drugi hiški, kjer strežejo napitke! Od tega nobeden ne služi, kvečjemu iz svojih žepov dajejo, da je poligon živ!
Še vedno pa ne vem, kdo ima kaj čez, obstaja smučarsko društvo Dolomiti, na forumu pa lahko prebereš, da so ratrak kupili domačini..

PRISPEVAJ EVRE!!!
_________________
Fakje
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
jnova60
PrispevekObjavljeno: Tor Feb 26, 2013 9:20 pm    Naslov sporočila: povabilo na spletno stran poseke v guncljah Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Sob Jan 2010 2:10
Prispevkov: 15
Kraj: GUNCLJE

vabimo vas na našo spletno stran na facebooku. smučišče poseka v ljubljani. Lep pozdrav.
_________________
PREVIDNOST JE MATI MODROSTI!!!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Leki
PrispevekObjavljeno: Pon Mar 04, 2013 8:28 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Sre Jan 2013 19:49
Prispevkov: 19


Sedaj je bil na POP TV prispevek o progi Gruncij.
Ce se je kdo mogoce slucajno gledal ne?
_________________
Sezona 2015/16=(4x)= 3x Kaprun, Obertauern
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
hrošč
PrispevekObjavljeno: Pon Mar 04, 2013 9:18 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Sob Okt 2007 9:43
Prispevkov: 494


http://www.24ur.com/novice/slovenija/poznate-stiri-desetletja-staro-ljubljansko-smucisce.html
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Charlie Uno
PrispevekObjavljeno: Pon Feb 09, 2015 5:04 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sezuva pancarje na sedežnici
Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Sob Nov 2008 18:09
Prispevkov: 327


Malce zgodovine:

RTVSLO, Radioprvi, Sledi časa: Poseka, pozabljeno ljubljansko smučišče (~ 30 min)

Iz napovednika:
"Ljubljana ima smučišče. Z žičnico, ustrezno višinsko razliko za izvedbo ženskega slaloma, možnostjo nočne smuke in v bližini velikega parkirišča. Na tem smučišču so nekoč trenirali celo Bojan Križaj, Nuša Tome in drugi reprezentanti, na njem sta prve turno smučarske zavoje opravila slovenska alpinista Viki Grošelj in Danilo Cedilnik - Den. Po njegovi strmini se je rad spustil celo legendarni muzikant Lojze Slak. Če se sprašujete, ali je vse našteto res, poslušajte oddajo Sledi časa. Na strmino ljubljanskega smučišča, za katerega večina najbrž še ni niti slišala, se je podal Jure K. Čokl."
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
gost2
PrispevekObjavljeno: Pon Feb 06, 2017 3:03 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Pon Okt 2005 17:45
Prispevkov: 678


https://www.dnevnik.si/1042761955/lo...-mestne-obcine



Pokrito smučišče v Podutiku ostaja na seznamu želja ljubljanske mestne občine

Ljubljanska mestna občina je na nepremičninskem sejmu leta 2012 predstavila idejno zasnovo načrta za gradnjo pokritega smučišča v Podutiku. Po petih letih je projekt še vedno zgolj neuresničena ideja, a na občini zatrjujejo, da zamisli o smučarski dvorani niso opustili.

Na mednarodnem investicijsko-nepremičninskem sejmu MIPIM v francoskem Cannesu leta 2012 je ljubljanska mestna občina predstavila idejno zasnovo projekta, v sklopu katerega bi v Podutiku zgradili dvorano s pokritim smučiščem. Na občini so takrat ocenili, da bi investicija, za katero bi se podali v javno-zasebno partnerstvo, stala okoli 73 milijonov evrov. Pod tridimenzionalni prikaz, kako bi pokrito smučišče vključili v tamkajšnje okolje, se je tedaj podpisal Benjamin Hafner iz družbe Hafner arhitekti. Kot je razvidno iz predstavitvene brošure za nepremičninski sejem, so na občini zaključek projekta napovedali v letu 2015.

Ob smučišču tudi sankališče?

Vendar dve leti po načrtovani končani gradnji pokrito smučišče v Podutiku ostaja na točki, kjer je bilo že leta 2012 – v fazi idejne zasnove. »Interesa zasebnih investitorjev za zdaj še ni bilo. Ko bomo z ustreznim investitorjem dosegli fazo dogovora o projektu, bodo znane tudi vse podrobnosti,« pojasnjujejo na občinskem oddelku za šport in zagotavljajo, da ideje kljub zdajšnjemu nezanimanju morebitnih zasebnih investitorjev še niso opustili, načrti tudi ostajajo enaki tistim, ki so jih predstavili na sejmu v Franciji. »Želimo si, da bi se našel zasebni partner, ki bi v predstavljenem projektu prepoznal potencial za sodelovanje,« dodajajo na občinskem oddelku za šport.

Na občinske načrte z zimskim centrom in pokrito dvorano za smučanje so se nedavno spomnili tudi v Smučarsko-skakalnem klubu (SSK) Ilirija, ki mlade skakalne upe vzgaja na skakalnicah skakalnega centra v Mostecu. Ko so jim po izdatni pošiljki snega sredi januarja ljubitelji snežnih radosti s sankanjem, smučanjem in hojo po skakalnicah (spet) uničili skrbno pripravljeno snežno podlago in nekaj infrastrukture, je direktor SSK Ilirija Žiga Mandl kot eno od morebitnih rešitev za uspešno zaščito objektov pred vandali navedel selitev skakalnega centra v bolj odmaknjeni Podutik. A to se najbrž ne bo zgodilo. »V zadnjih letih je bilo v skakalni center vloženih veliko sredstev za obnovo in vzdrževanje, zato bo ta še dolgo časa lahko služil svojemu namenu,« so namreč o možnosti selitve zapisali na občini, kjer pa so nekoliko bolj odprti do ureditve sankališča.

Travnika v tivolskem parku, ki ga predvsem otroci pozimi radi uporabljajo kot sankališče, namreč ne morejo umetno zasnežiti, saj bi potrebovali hladilni sistem in umetno zajetje vode, ki ga v Tivoliju ni. Zato bi sankališče z umetnim zasneževanjem lahko dopolnilo zimsko ponudbo podutiškega smučišča. »Tudi to bi bilo možno, je pa vse odvisno od dogovora z zasebnim investitorjem,« odgovarjajo na občinskem oddelku za urejanje prostora.

Sobivanje smučarjev in kolesarjev

Kot pojasnjujejo na občini, je v občinskem prostorskem načrtu na območju ob podutiškem kamnolomu predviden nordijski center, zanj pa bodo morali izdelati še podroben prostorski načrt. »Ta bo določal merila in pogoje za posege in ureditve v tem prostoru. V območju je dopustna tudi gradnja pokritega smučarskega objekta,« dodajajo na občinskem oddelku za urejanje prostora.

Zemljišče, predvideno za gradnjo pokritega smučišča, ima zdaj sicer v najemu kolesarsko društvo Rajd, ki je tam uredilo poligon za ljubitelje gorskega kolesarjenja. Pogodbo z občino so v društvu nazadnje podpisali lani in zemljišče najeli za obdobje petih let. Sodeč po odgovoru občine, pa kolesarji tudi v primeru, če bi v Podutiku nekoč res zgradili pokrito smučišče, ne bi ostali brez poligona. »Menimo, da sta lahko na istem mestu tako smučišče kot kolesarski poligon. Dejavnosti se medsebojno dopolnjujeta, smučarji in kolesarji bi lahko skupaj uporabljali servisne prostore ter žičnico,« sobivanje opisujejo na občini.

Smučišče v Guncljah ugasnilo

Medtem ko se je na občinski ideji o pokritem smučišču v Podutiku nabiral prah, pa je že delujoče ljubljansko smučišče ugasnilo. Na alpskem poligonu v Guncljah, kjer so se lahko pohvalili z manjšo vlečnico in reflektorji za nočno smuko, so namreč po zimskih počitnicah marca 2013 zaključili z za zdaj zadnjo smučarsko sezono. Zaradi kraje infrastrukture, neurejenih odnosov z lastniki zemljišč, po katerih je potekala približno šesto metrov dolga proga, in milih zim je bilo delovanje smučišča vsako leto znova vprašljivo. »Kljub temu smo vztrajali, v oživljanje smučišča vlagali svoj denar, namestili alarm, ki bi preprečil kraje. Imeli smo načrte, da bi uredili zasneževanje s pomočjo vodohrana, ki je ostanek šentviškega vodovoda, kot tudi, da bi na vrhu smučišča odprli lokal,« je nekaj idej pred leti naštel takratni upravljalec poligona Vili Juvančič. A vijuganje po poseki je nato dokončno ustavil inšpektor, ki je prepovedal obratovanje smučišča in žičniške naprave, Juvančič pa je takrat poudaril, da obveznosti, ki jim jih je naložil inšpekcijski pregled, ekipa prostovoljcev ne bo mogla uresničiti brez podpore lokalnih oblasti. Na mestni občini so takrat pojasnili, da občina »za zdaj nima nobenih načrtov glede ureditve alpskega poligona v Guncljah«.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
marko
PrispevekObjavljeno: Tor Feb 07, 2017 4:57 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča za mali srpan
Smuča za mali srpan

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 15:00
Prispevkov: 2833
Kraj: Ljubljana

Takile "vizionarski" članki pa mene malo zjezijo. V mestu, ki nima normalnega pokritega bazena, kjer niso v stanju zasnežiti 50 m sankališča (z nekimi bolanimi izgovori, da voda ni dovolj hladna), kjer, namesto da bi po sneženju bile ob 6. uri vse tekaške proge potegnjene, Timing pa po nekakšnih prioritetah čaka, da sneg najprej skopni, v mestu kjer nikomur ni padlo na pamet, da bi lahko vzdrževali tudi led na naravnih drsališčih ali zasnežili kakšno tekaško stezo ... bi nekdo gradil dvoransko smučišče.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ledenko
PrispevekObjavljeno: Tor Feb 07, 2017 5:29 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Mojster zasneževanja
Mojster zasneževanja

Pridružen/-a: Pet Okt 2005 22:49
Prispevkov: 1891


Pri velikih projektih že odstotek v žepu veliko pomeni.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Ki9
PrispevekObjavljeno: Tor Feb 07, 2017 10:45 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Sre Dec 2012 22:52
Prispevkov: 447


Samo nekaj: 70M za eno dolgo in izolirano halo? Saj bodo šli smučišče delat na terenu, ki je že sedaj hribovit ali bodo šli še breg delat? Sicer pa nima veze, bo Zoran uredil
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
birokrat
PrispevekObjavljeno: Sre Feb 08, 2017 7:05 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča s sulicami
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Sre Dec 2010 16:24
Prispevkov: 3


ledenko je napisal/a:
Pri velikih projektih že odstotek v žepu veliko pomeni.

1% = 800.000€, za vložek 0.02% pa bi vsaj ohranili obstoječe stanje.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6 Stran 6 od 6

Kazalo po Smucisca.net forumu » Projekti in ostala smučišča » Smučarska proga Gunclje
Pojdi na:  



Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
 
 


© 2006-2014 - smucisca.net
Powered by phpBB