Nalaganje fotografij na forum
Pomoč pogostih vprašanj  Pomoč pogostih vprašanj   Išči  Išči   Seznam članov  Seznam članov   Skupine uporabnikov  Skupine uporabnikov
 
Registriraj se  ::  Prijava Prijava za pregled zasebnih sporočil   
 
Kazalo po Smucisca.net forumu » Kanin » Kanin - aktualne informacije 2016/2017

Objavi novo temo  Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave. Pojdi na stran 1, 2, 3 ... 11, 12, 13  Naslednja
 Kanin - aktualne informacije 2016/2017 « Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » 
Avtor Sporočilo
Wca z Bca
PrispevekObjavljeno: Sob Dec 17, 2016 10:45 pm    Naslov sporočila: Kanin - aktualne informacije 2016/2017 Odgovori s citatom

Pili dile po vsaki furi
Pili dile po vsaki furi

Pridružen/-a: Pon Feb 2016 22:10
Prispevkov: 800


Odprtje obnovljenega smučišča Sončni Kanin!!!

Letošnja smučarska sezona se pričenja z otvoritvijo obnovljenih naprav v petek, 23.12.2016, ob 10.00 na Kaninu. Smučišče bo slovesno odprl predsednik države Borut Pahor, udeležbo je potrdili tudi gospodarski minister Zdravko Počivalšek. Prevoz na Kanin bo 23.12. brezplačen.

Kaninski žičničarji se v danih razmerah trudijo narediti vse, kar je možno. Od 23. 12. naprej bo predvidoma obratovala štirisedežnica Sedlo, odprta bo proga Sedlo, urejen bo ca. 200 m dolg krog za smučarski tek in sankališče za otroke. Odprta bo restavracija s kompletno gostinsko ponudbo, organizirano bo tudi varstvo in zabava za manjše otroke. Do nove pošiljke snega bo vsa navedena ponudba vključena v ceno povratne vozovnice za krožno kabinsko žičnico(odrasli 17€ otroci 12€)

Več v prispevku RTVSLO
http://4d.rtvslo.si/arhiv/prispevki-in-izjave-slovenska-kronika/174443856


Letošnji cenik http://www.boveckanin.si/sl/smucisce-kanin/cenik

Do nove pošiljke snega premoščajo ponudbo alpskega smučanja s pomočjo ponudbe partnerjev, podjetja Promotur, s katerim so povezani v skupnem smučišču Kanin - Sella Nevea ter smučiščem RTC Kranjska Gora. Obe podjetji sta se v tej situaciji izkazali s posebnima ponudbama za goste, saj gostom v primeru večdnevnega aranžmaja na Bovškem nudita smučarske vozovnice po ugodnejših cenah za smučišči Sella Nevea in Trbiž (Italija) ali Kranjska Gora, ki sta od Bovca oddaljeni cca. 30 km (Kranjska Gora 45 km).

Urnik prevozov velja v času, ko smučišče obratuje v omejenem obsegu.

Prevoz na (informativni) relaciji Tržnica – Kaninska vas – Soča Rafting – Lekarna – Brdo – Dvor – Hotel Mangart – Log pod Mangrtom – Sella Nevea / Tarvisio in nazaj.

Informativni odhodi iz

Tržnica (po potrebi) : ob 8.55
Kaninska vas: ob 9:00
Soča rafting (po potrebi!): ob 9:02
Lekarna(po potrebi!): ob 9:04
Brdo-križišče Čufer/Curk: ob 9:06
Dvor(avtobusna postaja) ob 9:08
Hotel Mangart ob 9:15
Motel Encijan (po potrebi!) ob 9:32
Log pod Mangartom(hotel Alpine) ob 9:35
Povratek iz Selle Nevee/ali Trbiža: 16:00

URNIK PO DNEVIH:

Ponedeljek, sreda, sobota = SELLA NEVEA

Torek, četrtek, petek, nedelja = TARVISIO (TRBIŽ)

Prevozi se izvajajo samo v primeru normalne prevoznosti cest, predvidoma v času od 24.12.2016 do konca smučarske sezone in pod pogojem, da slovenski del smučišča ne obratuje!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
gost2
PrispevekObjavljeno: Pet Dec 23, 2016 8:23 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Pon Okt 2005 17:45
Prispevkov: 678


http://www.rtvslo.si/tureavanture/novice/po-stirih-letih-znova-smuka-na-kaninu/410800

Po štirih letih znova smuka na Kaninu
Obnovljeno tudi sodelovanje s Sello Neveo
23. december 2016 ob 07:14,
zadnji poseg: 23. december 2016 ob 10:03
Bovec - MMC RTV SLO
Na najvišje ležečem smučišču pri nas so danes ob 10.00 po štirih letih premora znova zagnali obratovalne naprave.

Prevoz na Kanin je danes brezplačen, za vozovnico za zdaj velja znižana cena, in sicer za odrasle 17 namesto 29 evrov dnevno. Odprta je namreč le najkrajša proga Sedlo, dobrih 200 metrov dolga tekaška proga, sankališče in vrtec za najmlajše, obratuje pa tudi restavracija s celotno gostinsko ponudbo.

Novoustanovljeni občinski javni zavod Sončni Kanin z vršilcem dolžnosti direktorja Marijanom Skorniškom na čelu, ki bo upravljal smučišče, je sicer šele včeraj pridobil obratovalna dovoljenja za sedežnice, doslej pa so zaposlili tudi 30 delavcev. Teh bo v prihodnjih mesecih še nekaj več, a do prve večje snežne pošiljke jih ne potrebujejo. Skornišek napoveduje, da si bo v prihodnje mogoče izposoditi tudi smučarsko in tekaško opremo, lokalni ponudniki pa bodo ponudili tudi različne smučarske šole.

Kot je poročala Slovenska tiskovna agencija, so obnovili tudi sodelovanje s sosednjim smučiščem Sella Nevea, tako da bo z enotno vozovnico mogoče smučati na obeh straneh Kanina. Nobeno izmed smučišč sicer nima sistema za umetno zasneževanje, saj na Kaninu ni za to potrebne vode.

Slovenskega odprtja se bosta udeležila tudi predsednik države Borut Pahor in minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek.

Zapleti z obnovo
Kot je znano, je po nesreči 25. januarja leta 2013 družba ATC Kanin junija 2013 pristala v stečaju. Po več neuspešnih dražbah je lastnica lani postala bovška občina, jeseni je stekla obnova. Ker ta ni bila zaključena do lanskega decembra, sta neizkoriščena ostala dva milijona od 3,8 milijona evrov evropskih sredstev. Tako je morala več založiti država, ki bo – kot kaže – spet priskočila na pomoč. Za koliko se je na 5,9 milijona evrov ocenjena obnova podražila, na bovški občini sicer nismo uspeli izvedeti. Ob slavnostnem odprtju kaninskega smučišča bodo danes odprli tudi nov atraktiven bivak blizu že tri leta zaprtega doma Petra Skalarja, ki ga prihodnje leto čaka popotresna obnova.

K. T., Mariša Bizjak, Radio Koper







Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
kotulc
PrispevekObjavljeno: Pet Dec 23, 2016 9:00 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pili dile po vsaki furi
Pili dile po vsaki furi

Pridružen/-a: Ned Okt 2006 13:46
Prispevkov: 876


Glede na zapisano so se uresnčile vse težave, ki na katere so forumaši opozarajli že ves čas:
- smučišča v vrhuncu sezone trpi pomanjkanje snega (medtem ko se bo dalo smučati praktično povsod, tudi v MB v dolino)
- država bo plačala bistveno več kot so napovedovali, vendar nihče ne ve koliko (novi TEŠ6?)
- ob prvem vetru pa bo tako spet vse zaprto


Nazadnje urejal/a kotulc Pet Dec 23, 2016 9:27 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ledenko
PrispevekObjavljeno: Pet Dec 23, 2016 9:06 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Mojster zasneževanja
Mojster zasneževanja

Pridružen/-a: Pet Okt 2005 22:49
Prispevkov: 1891


In 15.000 smučarjev letno z karto po 27 evrov = 405.000 evrov!
Bruto prihodki so premajhni za novega teptalca.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
MSIN
PrispevekObjavljeno: Pet Dec 23, 2016 9:25 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Tor Mar 2015 11:39
Prispevkov: 197
Kraj: Ljubljana

Koliko prog od 4 pa dela? Ker glede na slike bi rekel da samo 1/8 Prevale?
Problem bo januarja k bo sedem dni snežilo in bo padlo 7 metrov snega. Povprečje je le povprečje.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Wca z Bca
PrispevekObjavljeno: Sob Dec 24, 2016 1:20 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pili dile po vsaki furi
Pili dile po vsaki furi

Pridružen/-a: Pon Feb 2016 22:10
Prispevkov: 800


Kanin po štirih letih ponovno zagnali

Prispevek iz TV Dnevnika
http://4d.rtvslo.si/arhiv/prispevki-in-izjave-dnevnik/174445385

Prvi dan so na Kaninu smučali brezplačno

"Kanin je beseda, ki smo jo na našem ministrstvu v zadnjih letih največkrat izgovarjali," je v nagovoru dejal gospodarski minister Zdravko Počivalšek in ob tem tudi nekoliko okrcal bovško občino zaradi dolgotrajne obnove. V prihodnje bo potrebno predvsem sodelovanje vseh, ki bodo upravljali s Kaninom in z njim tudi živeli, je še poudaril minister.

Ker še niso plačani še vsi računi za sanacijo smučarskih naprav, je vlada na četrtkovi seji sklenila, da bodo za obnovo namenili še največ 1,5 milijona evrov. Vendar pa bo za prihodnji razvoj potrebno razmišljati o novih vlaganjih. Brez zasneževanja bo v zimskih mesecih težko delati, saj snežne razmere po vseh smučiščih letos dokazujejo, da bo za razvoj in sodobno ureditev smučišča potrebno razmišljati tudi o tem.

Predsednik republike Borut Pahor je v nagovoru poudaril predvsem lepe spomine, ki jih ima na kaninsko smučišče. Po njem pa se bo spustil ob kakšni drugi priložnosti, saj so ga obveznosti že vodile naprej.

"Nisem prvič tukaj, kljub temu pa sem prevzet nad tem krajem in njegovo lepoto. Iz Nove Gorice smo hodili smučat na Kanin in to takrat, ko se ni dalo smučati več nikjer drugje. Potem pa tega naenkrat ni bilo več in čutili smo, kot bi nam nekaj vzeli nekaj družinskega," je osebne spomine opisal Pahor.

Ganjenosti ob dogodku nista mogla skriti bovški župan Valter Mlekuž in vodja občinske komisije za obnovo Kanina Danijel Krivec, saj so v obnovo vložili veliko truda, dela in tudi prostega časa.

Nad ponovnim odprtjem in obnovo smučišča na Kaninu so navdušeni tudi prvi smučarji, ki danes smučajo brezplačno. Tudi v prihodnjih dneh bo zaradi krajše proge ob pomanjkanju snega smučanje na Kaninu cenejše, vozovnica bo stala le 17 evrov.

Smučišče na Kaninu ni obratovalo od januarja 2013, ko je bila zaradi poškodbe zaustavljena krožno-kabinska žičnica. Junija tistega leta je v stečaj šla družba ATC Kanin, ki je upravljala smučišče.

Po več neuspešnih dražbah je julija lani naprave na Kaninu prevzela Občina Bovec, v korist katere sta se premoženju odpovedala upnika Hit in Heta Asset Resolution. Projekt sanacije smučišča je nato podprlo tudi gospodarsko ministrstvo, zagotovilo je 5,9 milijona evrov, od česar je bilo na voljo 3,8 milijona evrov iz evropskega sklada za regionalni razvoj.

VIR
http://svet24.si/clanek/novice/slovenija/585d37d3d4725/prvi-dan-so-na-kaninu-smucali-brezplacno
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Wca z Bca
PrispevekObjavljeno: Sob Dec 24, 2016 1:25 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pili dile po vsaki furi
Pili dile po vsaki furi

Pridružen/-a: Pon Feb 2016 22:10
Prispevkov: 800


Nova spletna stran Kanina s strani LTO-ja Bovec

http://kanin.si/sl/

in še obstoječ naslov Sončnega Kanina

http://www.boveckanin.si/sl/
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Wca z Bca
PrispevekObjavljeno: Sob Dec 24, 2016 2:34 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pili dile po vsaki furi
Pili dile po vsaki furi

Pridružen/-a: Pon Feb 2016 22:10
Prispevkov: 800


Nekaj utrinkov iz današnjega otvoritvenega dne na Kaninu
































































































































Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Wca z Bca
PrispevekObjavljeno: Sob Dec 24, 2016 2:59 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pili dile po vsaki furi
Pili dile po vsaki furi

Pridružen/-a: Pon Feb 2016 22:10
Prispevkov: 800


MSIN je napisal/a:
Koliko prog od 4 pa dela? Ker glede na slike bi rekel da samo 1/8 Prevale?
Problem bo januarja k bo sedem dni snežilo in bo padlo 7 metrov snega. Povprečje je le povprečje.


Danes je bila možna samo smuka iz Sedla, ki je lepo pripravljena(nobenega kamenja). Jutri se odpre še vlečnica Podi.

Urejena je tudi mini sankaška proga in 100 meterski tekaški krog, ki je speljan med Grabnom in vlečnico Podi.

Prvi vtisi z gondolo so dobri. Vožnja poteka bolj udobno kot pred zaprtjem Kanina(to je mišljeno ko se peleš mimo stebra in ni nekih velikih vibracij). Mogoče se mi je zdelo, da ni obratovalo s polno hitrostjo.
Restavracija je obnovljena tako da ni videti 4 letne agonije, ko ni bilo skoraj nobenega vzdrževanja.
Osebje je na smučišču je bilo zagnano, upam da tako tudi ostane.

Graben letos ne bo delal, ker še ni v celoti obnovljen.

Za kako generalno oceno bo potrebno počakati na sneg, odprtje ostalih prog in smučarje. Za začetek je OK.

Upajmo, da mati narava čim prej obdari Kanin s snegom, da bo le ta zasijal v polnem sijaju. No sej se že sedaj kopa v soncu in pogledu do Jadranskega morja Več pa v priloženih slikah v prejšnjem postu.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
zeko
PrispevekObjavljeno: Sob Dec 24, 2016 10:04 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Sre Nov 2016 13:54
Prispevkov: 135


Čestitam z moje strani za odprtje Kanina. Sedaj se pa potrudite, da bo tudi obiskovalcev dovolj, naj se vam čim več dogaja.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
winni
PrispevekObjavljeno: Tor Dec 27, 2016 7:11 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Ned Mar 2013 19:37
Prispevkov: 145


Wca z Bca je napisal/a:

Za kako generalno oceno bo potrebno počakati na sneg, odprtje ostalih prog in smučarje.


Ostalih prog? Koliko jih pa še ostane za odpret? Skripi?


Vidim pa da so se izprsili z nakupom teptalcev kot se gre. Koliko časa porabi Joža za zglihat teh 300m proge, 15 minut?
Ob takšni zavzetosti ne vidim razloga da ne bi vseh 35 zaposlenih prijelo lopate v roke in to naredilo v zadnji uri šihta.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
dolenc
PrispevekObjavljeno: Sre Dec 28, 2016 8:24 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Tor Okt 2006 15:29
Prispevkov: 762
Kraj: Stari vrh

Mi je prišel na uho en zanimiv izračun in sem ga tudi preveril. Glede na statistični urad imamo v Sloveniji 300 obratujočih žičnic: http://www.stat.si/StatWeb/prikazi-novico?id=5474&idp=22&headerbar=19

Če bi teh 6mio, ki jih je država dala Kaninu, razdelili med vsa smučišča, bi dobili po 20 000€ na napravo. Krvavec bi npr. dobil 220k€. IMO precej boljši učinek kot 6mio za 200m proge
_________________
www.tdstarivrh.si
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Wca z Bca
PrispevekObjavljeno: Čet Dec 29, 2016 1:06 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pili dile po vsaki furi
Pili dile po vsaki furi

Pridružen/-a: Pon Feb 2016 22:10
Prispevkov: 800


winni je napisal/a:
Wca z Bca je napisal/a:

Za kako generalno oceno bo potrebno počakati na sneg, odprtje ostalih prog in smučarje.


Ostalih prog? Koliko jih pa še ostane za odpret? Skripi?.


Zaenkrat so zaprte še Skripi 1 in 2(do C postaje), Veliki graben in Prevala. Odprti sta samo Sedlo in Podi.

Nekaj padavin se obeta iz ponedeljka(2.1.) na torek(3.1) vendar nič konkretnega. Upajmo, da se do takrat vremenska napoved še spremeni.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
kotulc
PrispevekObjavljeno: Pet Dec 30, 2016 6:17 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pili dile po vsaki furi
Pili dile po vsaki furi

Pridružen/-a: Ned Okt 2006 13:46
Prispevkov: 876


Sem slišal, da so smučarski turisti v Bovcu zelo "zadovoljni" saj je smučišče že nekaj dni zaprto ker preveč piha (čeprav glede na današnjo napoved bi to lahko bil samo izgovor).

Res dobro vloženih X mio EUR, da smučišče med prazniki stoji, medtem ko se na vsakem drugem smučišču smučajo.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
winni
PrispevekObjavljeno: Tor Jan 10, 2017 4:14 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Ned Mar 2013 19:37
Prispevkov: 145


optimizma ne zmanjka


Obetaven obisk na Kaninu čez praznike
Upravljavcem malce ponagajalo vreme

Kanin - MMC RTV SLO/STA

Po ponovnem zagonu smučišča, kjer jim je kljub majhnim količinam snega uspelo urediti kratko smučarsko in tekaško progo ter manjše sankališče, so na Kaninu zadovoljni z obiskom.

"Razočarani smo zaradi vremena, ki nam zelo nagaja. Malo je snega in piha močan veter, vendar je bil obisk v dneh, ko nam je uspelo obratovati, zadovoljiv," je povedal v. d. direktorja Sončnega Kanina Marijan Skornišek. V štirinajstih dneh so naprave zaradi močnega vetra delovale le sedem dni, v tem času je smučišče obiskalo okrog 1500 gostov.

Tako kot na italijanski strani Kanina se tudi tu ozirajo v nebo in si želijo snežnih padavin. Ob obilju snega bi lahko povezali obe strani in tako na Kanin zaradi mnogo različnih smučarskih prog privabili več obiskovalcev.

"Največji obisk smo do zdaj imeli 1. januarja, ko je Kanin obiskalo več kot 400 obiskovalcev," je še povedal Skornišek in dodal, da obiskovalci ob lepem vremenu prihajajo, kar jih navdaja z optimizmom za čas, ko bo na Kaninu dovolj snega, da bo mogoče smučati na vseh progah.

V letih pred poškodbo žičnice, ko je smučišče na Kaninu še delovalo, so bile v Bovcu med božično-novoletnimi prazniki prenočitvene zmogljivosti večinoma zasedene. V zadnjih dveh letih je bilo obiskovalcev malo, v mestu so v zimskih mesecih zaprti skoraj vsi lokali in precej trgovin. Prav zato se Bovčani zavedajo, da brez delujočega smučišča na Kaninu ni zimskega turizma.

V prihodnosti si zato po obnovi smučarskih naprav želijo nadaljnjega razvoja, ki bi jih smučišču prinesel predvsem sistem za zasneževanje. Finančni zalogaj je precejšen, saj bi morali najprej zagotoviti dovolj vode, ki je zdaj na Kaninu ni. Vendar Bovčani po besedah Krivca upajo, da jim bo v prihodnosti dovolj denarja za tak projekt, ocenjen na okrog osem milijonov evrov, uspelo pridobiti iz različnih evropskih virov.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo  Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave. Pojdi na stran 1, 2, 3 ... 11, 12, 13  Naslednja Stran 1 od 13

Kazalo po Smucisca.net forumu » Kanin » Kanin - aktualne informacije 2016/2017
Pojdi na:  



Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
 
 


© 2006-2014 - smucisca.net
Powered by phpBB