Nalaganje fotografij na forum
Pomoč pogostih vprašanj  Pomoč pogostih vprašanj   Išči  Išči   Seznam članov  Seznam članov   Skupine uporabnikov  Skupine uporabnikov
 
Registriraj se  ::  Prijava Prijava za pregled zasebnih sporočil   
 
Kazalo po Smucisca.net forumu » Kanin » Rekonstrukcija smučišča 2015

Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 48, 49, 50 ... 70, 71, 72  Naslednja
 Rekonstrukcija smučišča 2015 « Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » 
Avtor Sporočilo
joško
PrispevekObjavljeno: Tor Maj 24, 2016 7:47 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sezuva pancarje na sedežnici
Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Sre Avg 2015 10:41
Prispevkov: 244


Pa smo pri dobrih starih aneksih za dodatna dela
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
trops
PrispevekObjavljeno: Sre Maj 25, 2016 6:51 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Čet Okt 2015 7:52
Prispevkov: 195
Kraj: Dol pri Ljubljani

Životarjenje in čakanje na nove lastnike

Večer, 25.5.2016

Smučarski center Golte je s svojimi težavami zadnja leta pogostokrat na dnevnem redu občinskih sej občin savinjsko-šaleške regije. Velenjska občina kot vodilna v regiji je center dokapitalizirala dvakrat v skupni višini 100 tisoč evrov. Enako svojemu smučišču Celjska koča pomaga celjska občina, saj obe smučišči vsako leto, tudi zavoljo milih zim, leta ne uspeta zaključiti po planih. Bistvena razlika med primeroma pa je, da je Celjska koča v 100-odstotni občinski lasti, Golte pa so v večinski lasti družb znotraj Premogovnika Velenje.

"Napačen vidik"

Kljub vsemu je včeraj direktor Golt Ernest Kovač velenjskim svetnikom poskušal pojasniti, da na dano pomoč (nazadnje podjetja niso bili več pripravljeni dokapitalizirati, ker so ocenili, da to še zdaleč ne bi bila zadnja dokapitalizacija) gledajo z napačnega zornega kota. Žičniška infrastruktura je pravzaprav telovadnica na prostem, je poudaril, zato nanjo ne moreš gledati zgolj z ekonomskega vidika. Če pa že, bi morali upoštevati multiplikator, ki ga imajo žičnice na druge dejavnosti. "Naložba v igrišče na Konovem, vredna 700 tisoč evrov, se tudi nikoli ne bo povrnila. Pa bazen, skakalnica, mestni avtobus, ki letno stane 600 tisoč evrov. Če bi nam letno dali 300 tisoč evrov, bi vsi Velenjčani lahko zastonj smučali, ne le otroci."

Bodo dobili nove lastnike?

A pogovor o tem je v fazi, v kakršni so trenutno Golte, skorajda brezpredmeten. Konec leta so njihovi upniki potrdili poenostavljeno prisilno poravnavo, leto so zaključili s 607 tisoč evri izgube, bankam bodo morali začeti vračati tudi glavnico, ne zgolj obresti za pred leti najeto posojilo v višini dobre 3 milijone evrov za razširitev smučarskega centra. Predvsem pa je jasno, da Premogovnik Velenje dolgo ne bo več njihov lastnik, saj mora po navodilih lastnice, Holdinga Slovenske elektrarne (HSE), odprodati vse, kar ni njihova osnovna dejavnost. "Nismo edini. V podobni situaciji je tudi Rogla. Dejstvo pa je, da na kakšno aktivno udeležbo s strani naših glavnih lastnikov ni za računati."

Golte, ki so sicer v zadnjem obdobju uspele povečati prihodke in znižati stroške, trenutno čakajo na nove lastnike. Do srede prihodnjega meseca je namreč odprta dokapitalizacija. Pa imajo kakšnega resnega kupca? "Interes obstaja, nihče pa še ni položil kart na mizo. Mislim, da je to velika priložnost za investitorje, še posebno če to naredijo v paketu, da obenem odkupijo terjatve bank. Iz tega bi lahko prišli do ene zelo pozitivne zgodbe."

Nadškofija spodnesla načrte

Pozitivnosti jim resda ne zmanjka. Pa četudi so se pred kratkim morali pod nosom obrisati za skorajda že zagotovljena nepovratna sredstva, s katerimi so želeli postaviti šestsedežnico. Del zemljišč, na katerih bi stala, je namreč last denacionalizacijskih upravičencev, ljubljanske nadškofije. Ta ni želela odškodnine, temveč zemljišče. "Na to smo potem celo pristali in smo se bili pripravljeni zadovoljiti samo s stavbno pravico. Potem je nadškofija zahtevala, da v to prepričamo še Paško skupnost, občino Ljubno in druge, da naj odstopijo od zahtevkov, kar pa ni v naši moči."

Kanin kot opomin

A svet gre naprej, doda. "Pojavljajo se nove priložnosti, če le imaš vizijo, če imaš voljo. Enkrat se bodo težave končale. Enkrat bo šlo naprej, s takšnim ali drugačnim lastništvom, s takšnim ali drugačnim vodstvom. Tega smučišče nihče ne bo odmontiral in odpeljal v Ljubljano, ostalo bo tukaj na razpolago ljudem. Vprašanje je le, ali smo se iz lastnih izkušenj kaj naučili ali ne. Vidimo primer smučišča Kanin, ko je Občina Bovec imela podobne pomisleke kot sedaj velenjska. Pa je šla zadeva v stečaj, kar je trajalo več let, medtem pa naprave propadajo. Kanina sedaj kljub izdatni državni pomoči pozimi ni uspelo zagnati, ker je bilo v vmesnem času pol pokradenega, snežni plazovi so poškodovali žičniške naprave. Zdaj je občina, ki je iz stečajne mase smučišče kupila nazaj, odobrila 440 tisoč nepovratnih sredstev in enkrat toliko povratnih v obliki kredita, da bodo zagnali za poletno sezono." Sami si zato, poudarja Kovač, še vedno najbolj želijo, da bi večinski delež prevzele lokalne skupnosti. In to še preden bi se ponovila žalostna zgodba smučišča Kanin. Ne nazadnje so drugod po Evropi smučišča pogostokrat v rokah lokalnih skupnosti in zelo dobro poslujejo.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
trops
PrispevekObjavljeno: Sre Maj 25, 2016 3:06 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Čet Okt 2015 7:52
Prispevkov: 195
Kraj: Dol pri Ljubljani

MONTAŽA KOLESNIH BATERIJ NA KKŽ


Bovec, 25.5.2016

Začela se je montaža generalno obnovljenih kolesnih baterij krožnokabinske žičnice (KKŽ), delo pa je s pomočjo helikopterja danes potekalo hitro in brez zapletov.

Dobro načrtovano delo s strani Dr. Duhovnik d.o.o. in Kaskader d.o.o. ter usklajeno delo pilota helikopterja Romana Bernarda izdružbe Flycom ter delavcev na terenu, so prvenstvenega pomena za kakovostno in hitro izvedbo enega najzahtevnejših posegov pri montaži KKŽ. Seveda pa lahko dela na stebrih opravljajo samo najbolj izurjeni in za ta dela usposobljeni delavci.

Ko na stebru »ulovijo« obe kolesni bateriji, ki ju eno za drugo pripelje helikopter, morajo splezati na tla, se po zahtevnem terenu spustiti do naslednjega stebra in seveda splezati nanj. Medtem helikopter prepelje kolesne baterije drugi ekipi, ki čaka na stebrih višje in nižje in tako helikopter nikoli ne stoji, temveč opravlja delo tekoče, brez zastojev.

Vse pa na tleh koordinira Jernej Poljanec iz Kaskaderja. Danes so tako opravili 55 letov, jutri jih načrtujejo še 35. Sledi še dokončna pritrditev kolesnih baterij in montaža jeklene vrvi na celotni trasi KKŽ.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
pj
PrispevekObjavljeno: Čet Maj 26, 2016 9:19 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Pet Nov 2008 9:43
Prispevkov: 737
Kraj: Malo tu, malo tam

Kaj ce bi bila ta "porocila" malenkost manj spektakularna in vkljucevala malo manj junastva pozrtvovalnih delavcev, ki zrtvujejo svoja zivljenja za to, da bomo mi lahko smucali... Konec koncev se po svetu postavi kar nekaj zicnic vsako leto, tako da tole ni ravno prvi pristanek na Marsu, ceprav je po teh clankih sodec to vsaj tako zahtevno in riskantno, ce ne celo bolj, kot posiljanje cloveka na Luno.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
trops
PrispevekObjavljeno: Čet Maj 26, 2016 9:40 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Čet Okt 2015 7:52
Prispevkov: 195
Kraj: Dol pri Ljubljani

pj je napisal/a:
Kaj ce bi bila ta "porocila" malenkost manj spektakularna ...


Tak način pisanja tudi meni ni jasen. Saj sami sebe smešijo.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
trops
PrispevekObjavljeno: Tor Maj 31, 2016 1:16 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Čet Okt 2015 7:52
Prispevkov: 195
Kraj: Dol pri Ljubljani

Julija spet na Kanin z žičnico

S helikopterjem so v minulih dneh na goro pripeljali obnovljeno kolesje za krožno kabinsko žičnico. Zdaj ga nameščajo, nato bodo napeljali jeklene vrvi.

Obnova smučišča na Kaninu mora biti v skladu s pogodbami končana do septembra. V tem času so moči usmerjene predvsem v popravilo krožne kabinske žičnice, ki ne deluje že več kot tri leta. Znova jo nameravajo pognati na začetku julija in s tem obogatili tudi poletno turistično sezono.

Kar devetdesetkrat je moral poleteti helikopter, da so lahko prepeljali vse kolesne baterije, ki jih zdaj pritrjujejo. Sledi še montaža jeklenih vrvi. Vsa dela na krožni kabinski žičnici naj bi končali do sredine junija. Predsednik bovške občinske komisije za obnovo Kanina Danijel Krivec je dodal: "Po tem bomo imeli deset do štirinajst dni miru za preizkušanje in za pridobitev osnovnih dokumentov, potrebnih za poskusno obratovanje v poletnem času. Terminski plan še vedno predvideva, da drugega julija, ko je tudi občinski praznik, zadevo formalno odpremo. S tem smo seznanili tudi ministra."

To bo prineslo obogatitev poletne ponudbe, upa direktor Lokalne turistične organizacije Bovec Janko Humar. Odziv je bil v preteklih poletjih dober. Rekordno število so zabeležili leta 2007, ko so poleti prepeljali 17.000 prepeljanih potnikov in s tem dosegli polovico zimskega izkupička. Humar je poudaril: "Žičnica omogoča izjemno udoben dostop na višino 2000 metrov in tudi ljudem, ki niso zelo vešči gorništva, omogoča, da se podajo v osrčje tega izjemnega okolja."

A z zagonom dostavne žičnice dela na Kaninu še ne bo konec. Krivec je naštel: "Govorimo o tem, da se čez poletje izvede še, kar je na sedežnicah. Govorimo predvsem o zaključku v finančnem smislu, zagotovo pa se bodo kakšna dela še opravljala do zime – takrat verjetno že z izbranim upravljavcem."

To naj bi postal idrijski Kaskader skupaj z andorsko družbo PGI Management.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Wca z Bca
PrispevekObjavljeno: Pet Jun 03, 2016 11:17 pm    Naslov sporočila: PRVE GONDOLE KOMPLETIRANE Odgovori s citatom

Pili dile po vsaki furi
Pili dile po vsaki furi

Pridružen/-a: Pon Feb 2016 22:10
Prispevkov: 800


Bovec, 3.6.2016

Prve gondole krožnokabinske žičnice so opremljene z generalno obnovljenimi prižemami in že postavljene v sistem v garaži A postaje.

Slabo vreme v zadnjih dneh so izvajalci del izkoristili za delo na postajah krožnokabinske žičnice. Ob vzpostavljanju elekto napeljav in sistemov za krmiljenje pa so sestavili tudi prvih 40 gondol. Tako so pripravljene za trenutek, ko bo nameščena jeklena vrv in se bo sistem po več kot treh letih ponovno zavrtel.

Vsak trenutek, kolikor toliko sprejemljivo dobrega vremena pa so izkoristili za montažo kolesnih baterij in tako na odseku A-B na svoja mesta že pritrdili vse tiste, ki so jih s helikopterjem predhodno prepeljali na stebre.

VIR: http://obcina.bovec.si/novica/-stran/1809-prve-gondole-kompletirane
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
gapi202
PrispevekObjavljeno: Sob Jun 04, 2016 8:33 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča za mali srpan
Smuča za mali srpan

Pridružen/-a: Sre Mar 2010 22:08
Prispevkov: 2343


Sej 40 jih bo za poletni obisk vrjetno kar dovolj do zime bo pa treba zrihtat mau vec
_________________
10/11=12x
11/12=16x
12/13=17x
13/14=17x
14/15=23x
15/16=23x
16/17=62x
17/18=31x
18/19=34x
19/20=6xLesOrres,1x Katsci,2xKanin,5xkrgora,1xRudno, 3xStražaBled,4xMojstrana,2xStariVrh,1x Schladming,1xCerkno,
20/21=5xVogel2xMojstrana,3xSoriška,8xKr.gora, 3xKrvavec+15xturno
21/22=15xVogel,21x Kranjska Gora,1xstari vrh,1xkrvavec,3xKanin
22/23=21xVogel,17xKranjska Gora,1xKanin
23/24=1xVogel,2xKranjska Gora,1xKozji hrbet,1xMojstrana, 2xStari vrh
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
zima1
PrispevekObjavljeno: Sre Jun 15, 2016 9:07 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sezuva pancarje na sedežnici
Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Sob Nov 2012 18:35
Prispevkov: 290


Žičnica na Kanin naj bi delovala že julija

nedelja, 12. junij 2016, 10:26

Na Občini Bovec načrtujejo, da bo ob občinskem prazniku v začetku julija ponovno začela delovati krožnokabinska žičnica na Kanin. Zaključek del je odvisen od dobavljenih rezervnih delov iz Francije. Do začetka zimske sezone pa nameravajo obnoviti tudi samo smučišče na Kaninu.

BOVEC > “Uradno odprtje krožnokabinske žičnice načrtujemo ob občinskem prazniku, ki je 4. julija, na god zavetnika Občine Bovec svetega Urha,” je povedal tiskovni predstavnik bovške občine Milan Štulc.

Do tedaj pa bo treba opraviti še nekaj del, ki so odvisna zgolj od pravočasne dobave še nekaterih delov iz Pome, kot pravi glavni izvajalec del. In če pri tem ne bo težav, bo tudi načrtovano uradno odprtje v predvidenem času, je dejal Štulc.

Obnova kaninske žičnice poteka skladno z dobavo materiala s strani Pome ter njenega podizvajalca Semeja za krmiljenje krožnokabinske žičnice Kanin, pa je povedal Jožef Duhovnik, ki s svojim podjetjem na Kaninu opravlja sanacijska gradbena dela. Dodal je, da vsa dela pospešujejo tako, da bodo ujeli letošnjo poletno sezono, ker bo to pomenilo dopolnitev celotne ponudbe.

Ob tem pa Duhovnik poudarja, da so “žal šele sedaj v podrobnostih opazili, koliko škode so naredili neznani električarji”.

Za začasno upravljanje zgolj krožnokabinske žičnice v tej poletni sezoni se bovška občina dogovarja z družbo Kaskader, saj bodo kot nominirani podizvajalec družbe Dr. Duhovnik do zaključka projekta konec septembra še vedno izvajali tudi rekonstrukcijo ostalih naprav smučišča Kanin.



http://www.primorske.si/Novice/Goriska/Zicnica-na-Kanin-naj-bi--delovala-ze-julija




Še zmeraj nimajo vseh sestavnih delov in oni še zmeraj verjamejo v poskusno obratovanje v začetku julija.....ta je pa bosa
Pred tem jih čaka še strokovno tehnični pregled, ki za tako napravo traja vsaj par dni in potem (seveda če je vse vredu) , še izdaja obratovalnega dovoljenja s strani ministrstva. Bodo lahko zadovljni, ako ulovijo konec poletja.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
joško
PrispevekObjavljeno: Čet Jun 23, 2016 9:47 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sezuva pancarje na sedežnici
Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Sre Avg 2015 10:41
Prispevkov: 244


Kako pa so sploh pripravili razpisno dokumentacijo, če si niti škode na električnih inštalacijah niso ogledali?

Žičnica to poletje seveda ne bo obratovala. Kateri inšpektor pa je tako nor, da bo dal obratovalno dovoljenje žičnici, ki je pred leti doživela resno nesrečo, za katero sploh niso ugotovili vzroka in torej tudi ne morejo odpraviti napake, zaradi katere je prišlo do nesreče?

Krivi pa bodo seveda spet vsi drugi - šalabajzerska Poma, komplikatorski ZAG in neskončno zbirokratizirana ministrstva. Bovčani pa se bodo spet lahko smilili sami sebi
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
trops
PrispevekObjavljeno: Čet Jun 23, 2016 11:48 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Čet Okt 2015 7:52
Prispevkov: 195
Kraj: Dol pri Ljubljani

PONOVNI ZAGON KANINA JE PRED VRATI

Sreda, 22. junij 2016

Obnovitvena dela dela na kaninskem smučišču gredo počasi proti koncu. Velika količina dežja je izvajalcem obnove sicer ponagajala, tako da se bo ponovni zagon krožno-kabinske žičnice, ki je bil sprva načrtovan za 2. julija na praznik Občine Bovec, za nekaj dni zamaknil, zagotovo pa bodo žičnico ponovno pognali tekom meseca.

Občina že usklajuje tudi vse potrebno za pričetek obratovanja žičnice, tako v zvezi z upravljanjem, kot z določanjem cen prevoza.

Kdo bo poleti upravljal s kaninsko žičnico v nadaljevanju pojasnjuje Milan Štulc, predstavnik za stike z javnostmi na Občini Bovec.

Za ponovno obratovanje žičnice je bilo potrebno določiti tudi cene prevoza, ki so jih na Občini oblikovali skupaj z LTO-jem in predstavniki nekdanjega podjetja ATC Kanin, bovški občinski svet pa je osnovno ceno - 17 evrov na odraslo osebo - na svoji zadnji seji tudi potrdil. Na kak način so ceno določili in kakšne bodo dodatne ugodnosti, smo povprašali Janka Humarja, direktorja LTO Bovec.

----------------------------
So objavljene tudi povezave do izjav Milana Štulca in Janka Humarja.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
trops
PrispevekObjavljeno: Sre Jun 29, 2016 8:48 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Čet Okt 2015 7:52
Prispevkov: 195
Kraj: Dol pri Ljubljani

Odprtje Kanina znova preloženo

29.06.2016

Sobota ne bo dan novega rojstva smučišča, poleti bo gondola še počasnejša.

»Pričakovali smo lep junij, a je vreme slabše kakor februarja ali marca. Vendar smo mirni in dokončujemo dela, kot je treba,« je pojasnil predsednik občinske komisije za obnovo Kanina Danijel Krivec.

Delavcem je končno uspelo namestiti jeklenico med spodnjima postajama, kjer se je konec januarja 2013 zgodila nesreča. Podrobni pregledi jeklenice sicer niso pokazali poškodb, zaradi katerih bi morali zamenjati nosilno jekleno vrv, vendar so se odgovorni zaradi morebitnih dvomljivcev vseeno odločili za zamenjavo.

»Delavci so morali večkrat prekiniti dela zaradi neviht, ki so zaradi udarov strel v visokogorju precej nevarne. Še posebej zaradi jeklenic. Za zadnja testiranja in preglede tudi zavod za gradbeništvo potrebuje približno šest dni stabilnega vremena,« je poudaril Krivec.

--------------------------------------------------
KASKADER:
Na KKŽ Kanin potekajo še zadnja vzdrževalna dela

-------------------------------------------------

OBČINA BOVEC:
PRISPELI ŠE DVE POGONSKI KOLESI
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
zlatko83
PrispevekObjavljeno: Sre Jul 20, 2016 8:41 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Sob Nov 2009 10:29
Prispevkov: 168


A so že odprli gondolo? Z prjatli imamo konec julija namen prehoditi "soško fronto" na zahodni strani Soče, pa bi bil dobrodošel vzpon na vrh z gondolo. Sicer bo treba na Italijansko stran. A kdo ve, gondola Sella Nevea poleti obratuje, če z Kaninom še ne bo nič?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
zima1
PrispevekObjavljeno: Sre Jul 20, 2016 10:21 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sezuva pancarje na sedežnici
Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Sob Nov 2012 18:35
Prispevkov: 290


http://www.rtvslo.si/radio-koper/prispevki/novice/zacetek-poletne-sezone-na-kaninu-se-spet-oddaljuje/397054

Sella Nevea poleti obratuje od 8.30-17.30 ure (pavza od 13-14 ure)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
joško
PrispevekObjavljeno: Sre Jul 20, 2016 2:48 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sezuva pancarje na sedežnici
Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Sre Avg 2015 10:41
Prispevkov: 244


zima1 je napisal/a:
http://www.rtvslo.si/radio-koper/prispevki/novice/zacetek-poletne-sezone-na-kaninu-se-spet-oddaljuje/397054



Po najbolj črnem scenariju v gornjem članku žičnica obratuje od 16. julija dalje, edini problem je, da vožnja traja 35 minut namesto 25....
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 48, 49, 50 ... 70, 71, 72  Naslednja Stran 49 od 72

Kazalo po Smucisca.net forumu » Kanin » Rekonstrukcija smučišča 2015
Pojdi na:  



Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
 
 


© 2006-2014 - smucisca.net
Powered by phpBB