Nalaganje fotografij na forum
Pomoč pogostih vprašanj  Pomoč pogostih vprašanj   Išči  Išči   Seznam članov  Seznam članov   Skupine uporabnikov  Skupine uporabnikov
 
Registriraj se  ::  Prijava Prijava za pregled zasebnih sporočil   
 
Kazalo po Smucisca.net forumu » Kanin » Rekonstrukcija smučišča 2015

Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 47, 48, 49 ... 70, 71, 72  Naslednja
 Rekonstrukcija smučišča 2015 « Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » 
Avtor Sporočilo
Stane60
PrispevekObjavljeno: Pon Apr 18, 2016 3:50 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sezuva pancarje na sedežnici
Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Tor Dec 2010 15:18
Prispevkov: 406
Kraj: Kašarija (Dežela kranjska nima lepšga kraja,...)

Pa res !
_________________
2021/2022 31x: 16x Krvavec, 6x Golte, 2x Celjska koča, 1x Stari vrh, 6x Rogla
2022/2023 21x: 11x Krvavec, 1x Cortina dʼAmpezzo, 3x Kronplatz, 6x Rogla
2023/2024 20x: 12x Krvavec, 4x Kronplatz, 4x Rogla
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
trops
PrispevekObjavljeno: Sre Apr 20, 2016 8:59 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Čet Okt 2015 7:52
Prispevkov: 195
Kraj: Dol pri Ljubljani

4. IZREDNA SEJA OS OBČINE BOVEC

Bovec, 20.4.2016

Izredna seja bila sklicana zaradi sprejemanja Rebalansa proračuna Občine Bovec za leto 2016.

Po potrditvi zapisnika 3. izredne seje OS Občine Bovec, so se svetniki najprej seznanili z Letnim delovnim načrtom javnega zavoda Posoški razvojni center, pri čemer so za Občino Bovec najbolj zanimivi projekti v programih čezmejnega sodelovanja Slovenija-Avstrija in Slovenija Italija. Težave pa nastajajo zaradi dejstva, da razen programa PUM, razpisi s strani države še vedno niso objavljeni. Zato se izvajanje načrtovanih projektov zamika, v končni fazi pa bo to pomenilo tudi izjemno kratke roke za izvedbo. Kot je dejal župan Valter Mlekuž, pa to Občine Bovec ne odvrača od kandidatur in v sodelovanju s PRC prijavlja načrtovane projekte.

Po seznanitvi je OS potrdil Letni delovni načrt javnega zavoda Posoški razvojni center
Nadaljevali so s točko, zaradi katere je bila izredna seja sklicana, in sicer z obravnavo Rebalansa proračuna Občine Bovec za leto 2016. Še pred obravnavo je bil na željo OS predstavljeno izvajanje projektaSanacija žičniških naprav na smučišču Kanin. S strani glavnega izvajalca DR. DUHOVNIK d.o.o.ga je predstavil Dr. Jože Duhovnik.

Postavka Sanacija žičniških naprav na smučišču Kanin zajema dokončanje sanacije po gradbeni pogodbi iz leta 2015 ter strošek nadzora.
Občina je pridobila nepovratna in povratna sredstva za dokončanje operacije, in sicer 1.000.000,00 € nepovratnih od Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo ter iz naslova Zakona o financiranju občin iz 23. člena v višini 327.452,00 € nepovratnih in 491.178,00 € povratnih, to je brezobrestni kredit z dveletnim moratorijem plačevanja vračila. Ostali milijon sredstev se pričakuje iz Ministrstva za finance. Zaradi čimprejšnjega izplačila je potrebno potrditi NRP, v katerem se spreminjajo vrsta in postavke virov. Zneski stroškov ostajajo enaki, kot so bili pri sprejemu proračuna.

Sredstva za povečani delež lastnega financiranja se pridobi tudi z znižanjem odhodkov na postavkah urejanja komunalne infrastrukture (gradivo objavljeno na spletni strani Občine Bovec).

Ob predstavitvi rebalansa je bil predstavljen tudi kadrovski načrt, po katerem bodo znotraj medobčinske uprave zaposlili pravnika.
Občinski svet Občine Bovec je rebalans proračuna sprejel.


Zapisal in foto: MILAN ŠTULC
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
polde
PrispevekObjavljeno: Čet Apr 21, 2016 5:46 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sezuva pancarje na sedežnici
Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Ned Nov 2005 9:25
Prispevkov: 356
Kraj: Dunaj

Aha, zaposlili pravnika...... torej pričakujejo pravdanje..... mogoče s tistim, zaradi katerega je bila sklicana izredna seja OS?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
pj
PrispevekObjavljeno: Čet Apr 21, 2016 8:14 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Pet Nov 2008 9:43
Prispevkov: 737
Kraj: Malo tu, malo tam

Ne bodi crnogled no Mogoce je pa samo zupanov necak opravil pravosodni izpit in potrebuje sluzbo
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Peko
PrispevekObjavljeno: Tor Apr 26, 2016 6:17 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča s sulicami
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Čet Mar 2016 7:21
Prispevkov: 2


Zagon zicnice bi spodbudil turisticni obisk v posocju. Nacrtovan je julija

Ponoven zagon žičnice na Kanin načrtujejo v začetku julija, je razkril bovški župan, saj je od poletne, predvsem pa zimske sezone na Kaninu odvisen turistični obisk Bovca.
Zagon žičnice bi spodbudil turistični obisk v Posočju, je bil na današnji novinarski konferenci prepričan župan Valter Mlekuž.
K boljšemu turističnemu obisku pa bo zagotovo pripomoglo ponovno odprtje enega večjih hotelov na Bovškem. Konec meseca bo novi najemnik hotela Alp za prve letošnje obiskovalce odprl vrata. Od samega obiska bo odvisno, ali bo hotel odprt vse leto ali ga bodo pozimi spet zaprli.
"Hotel je nekoliko večji, namenjen bo predvsem gostom preko različnih turističnih agencij, saj lahko v njem prespi za nekaj avtobusov gostov," je povedal Aljaž Žnidar iz Hotela Mangart, ki je vzel hotel Alp v dolgoročni najem.
Vrata že dan prej odpira tudi hotel Ana, nekdanji hotel Boka. To je po besedah sedanjega najemnika Marinka Hrvatina drugačen hotel, saj ga izbirajo predvsem individualni gostje, kolesarji, pohodniki in družine.

Večina nočitev pri manjših ponudnikih

Na Bovškem so imeli v prvih mesecih leta sicer še enkrat večji obisk kot lani v tem času, vendar je zasedenost postelj v hotelih prinesla le 11 odstotkov teh prenočitev. Večino nočitev so tako ustvarili majhni ponudniki, je povedal direktor Lokalne turistične organizacije Bovec Janko Humar.
V Bovcu je trenutno 445 postelj, za hitrejši turistični razvoj bi jih potrebovali približno 2.000, je še dejal Humar. Večino naj bi ponujali predvsem večji hoteli, med katerimi je Mlekuž omenil tudi projekt Žaršče, ki bi lahko ponujal približno 850 postelj.
V Bovcu so sicer zadovoljni z obiskom tujih in domačih gostov. Začenja se poletna sezona s številnimi adrenalinskimi športnimi dogodivščinami, kolesarjenjem in pohodništvom. Med prvomajskimi prazniki pričakujejo okrog 40-odstotno zasedenost, je še povedal Humar.
Mešanico vsega prinaša tudi pustolovski park Srnica v bližini vasi Plužna, ki se bo odprl v sredo. Po besedah lastnika Jureta Črniča bo namenjen predvsem družinam, ki jim na Bovškem doslej niso posvečali prav velike pozornosti.

Nesreča zapečatila usodo smučišča
Smučišče na Kaninu je zaprto vse od nesreče kabinske žičnice v začetku leta 2013, zaradi katere je šla v stečaj tudi družba ATC Kanin.
Zaprtje smučišča je bil hud udarec za bovški turizem, zaradi vse manjšega števila gostov so vrata zaprli vsi tamkajšnji večji hoteli.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
trops
PrispevekObjavljeno: Tor Apr 26, 2016 4:46 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Čet Okt 2015 7:52
Prispevkov: 195
Kraj: Dol pri Ljubljani

Kanin je… popolno igrišče!

Avtor Luka Krajnik dne 26. april 2016

Kaj se zgodi, ko se ekipa deskarjev na snegu odloči prebuditi speče smučišče nad dolino Soče?

Zgodba se je začela nekje v 70. letih s sanjami o jugoslovanskem Sankt Moritzu, vrhunec doživela v 80-ih, ko se je smučalo celo na začetku poletnih počitnic, se začela zapletati v 90-ih in skoraj zamrla v prvih letih novega tisočletja. Nov zagon in boljše čase je obetala dolgo pričakovana povezava z italijansko Sello Neveo, splet okoliščin v zadnjih letih pa je edino slovensko visokogorsko smučišče do temeljite obnove obsodil na “prisilni počitek“.

Omenjeno plat kaninske oziroma posoške zgodbe pozna marsikdo… obstaja pa tudi druga, boljša.

Neuklonljiva narava, katere si človeška roka še dandanašnji ni uspela popolnoma pokoriti, in viharna preteklost močno zaznamujeta dolino Soče in njene prebivalce. Ob vznožju Kanina so zahtevni izzivi nekaj vsakdanjega, zato ne preseneča, da imajo tu bujna domišljija in odbite ideje nemalokrat veliko posluha. Ko je v Bovec prišla ekipa deskarjev z idejo, da bi se povzpela na Kanin in ga spremenila v svoje “igrišče”, ni bilo potrebno predlagati dvakrat.

Marko Grilc in Tim-Kevin Ravnjak sta na “posebno misijo“ na sončno stran Alp povabila vzhajajočo zvezdo svetovne snowboard scene Reda Gerarda (ZDA), ”lokalca” Žigo Rakovca, avstrijskega soseda Clemensa Millauerja in največjo svetovno snowboard revijo Transworld Snowboarding.

Ekipa se je za teden dni namestila v Bovcu in ob “prvi luči” jutro za jutrom krenila proti Kaninskemu pogorju. Poldrugo uro vzpona (s terencem in nato “ratrakom”) kasneje jih je 2200 metrov nad morjem pričakovalo “igrišče”, kjer je meje dovoljenega oziroma mogočega postavljala zgolj domišljija.

Speče smučišče se je pred načrtovano obnovo spremenilo v edinstven snežni park, ki bi ga bilo v katerem koli drugem (odprtem) zimskošportnem centru nemogoče zgraditi in “pofurati”. Zgornja postaja krožno-kabinske žičnice, sedežnica, obračalna kolesa vlečnic… so se spremenili v objekte, ki so s pridihom prostega sloga po nekajletnem počitku ponovno zaživeli.

Fantje so ujeli “zadnji vlak” in izkoristili vse, kar jim je ponudil speči biser nad dolino smaragdne reke. Ko se bo sneg stopil, bodo na svoj račun prišli inženirji, mehaniki, zidarji in žičničarji. Kmalu se bodo na zgornji postaji namesto trikov ponovno obračale gondole. Komaj čakamo!

Vse skupaj se sliši precej enostavno, a Kanin se ni pustil ukrotiti tako zlahka. Za vsakim dnem, za vsakim trikom in za vsakim posnetkom na vrhu mogočne gore se skriva posebno (praviloma divje) doživetje.
Celotna zgodba o nastajanju “Popolnega igrišča”, bo objavljena na Redbull.com čez 7 dni.

[/img]
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
trops
PrispevekObjavljeno: Sre Apr 27, 2016 8:59 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Čet Okt 2015 7:52
Prispevkov: 195
Kraj: Dol pri Ljubljani

ZAČETEK MONTAŽE KOLESNIH BATERIJ

Bovec, 26.4.2016

Na krožnokabinski žičnici je Kaskader s pomočjo helikopterja začel montažo obnovljenih kolesnih baterij na stebre.

Včeraj so delavci Kaskaderja s pomočjo helikopterja Flycoma začeli na stebre KKŽ ponovno postavljati popolnoma prenovljene kolesne baterije, spotoma pa so v dolino vozili preostale kolesne baterije z odseka A-B. V dolino so prepeljali tudi vse kolesne baterije tri sedežnice Skripi. Zaradi slabih vremenskih razmer pa so morali potem, ko so na desetih stebrih kolesne baterije postavili na svoja mesta, helikopterske prevoze in s tem montažo prekiniti.

Po dokončani montaži kolesnih baterij pa se bo na odseku A-B začela tudi zamenjava jeklenice. Spomnimo, da so bili temelji stebrov in vsi poškodovani stebri prenovljeni že v lanskem letu. V izvajanju je tudi postavitev sistema za krmiljenje in komunikacijo. Je pa to za vse veseli trenutek, saj smo doslej govorili predvsem o demontažah, zdaj pa se je začela ponovna postavitev vseh elementov na svoja mesta.

Zapisal in foto: MILAN ŠTULC
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
MSIN
PrispevekObjavljeno: Sre Apr 27, 2016 9:34 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Tor Mar 2015 11:39
Prispevkov: 197
Kraj: Ljubljana

Trops hvala za link od boardarskega videa, res luštno za pogledat, sploh na današnjo zaseneženo spomladansko sredo
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
trops
PrispevekObjavljeno: Čet Maj 05, 2016 6:58 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Čet Okt 2015 7:52
Prispevkov: 195
Kraj: Dol pri Ljubljani

PRISPELI POGONSKO IN OBRAČALNO KOLO

Bovec, 4.5.2016

Včeraj so iz Pome pripeljali v Bovec dve kolesi, ki ju je zaradi dotrajanosti starih potrebno zamenjati na A in C postaji.

Glavno pogonsko kolona A postaji so danes delavci Kaskaderja že postavili na svoje mesto. Drugo kolo je obračalno za postajo C in ga bodo tja odpeljali v naslednjih dneh.

Poteka tudi generalna obnova še zadnjih 10 kolesnih baterij KKŽ, posameznih sklopov pa zaradi nepopolnih dobav iz Pome ne morejo dokončati.

Na prvem stebru na odseku A-B, kjer je Kaskader montažo lahko izvajal z lastnim dvigalom, so kolesne baterije že postavljene na svoje mesto. Preostale bodo s pomočjo helikopterja montirali ob zaključku generalne prenove vseh, saj želi glavni izvajalec Dr. Duhovnik d.o.o. s Kaskaderjem prihod helikopterja izkoristiti maksimalno in delo optimizirati z najmanjšimi možnimi stroški.

V teku je tudi sestavljanje najnovejših varnostnih sistemov in montaža novih izstopnih ramp, pred dnevi pa je v Bovec prispela tudi zadnja pošiljka generalno obnovljenih prižem.

Zapisal in foto: MILAN ŠTULC

Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
joško
PrispevekObjavljeno: Čet Maj 05, 2016 9:35 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sezuva pancarje na sedežnici
Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Sre Avg 2015 10:41
Prispevkov: 244


trops je napisal/a:
PRISPELI POGONSKO IN OBRAČALNO KOLO
...saj želi glavni izvajalec Dr. Duhovnik d.o.o. s Kaskaderjem prihod helikopterja izkoristiti maksimalno in delo optimizirati z najmanjšimi možnimi stroški.
]


Logično da dr. Duhovnik želi delo optimizirati z najmanjšimi možnimi stroški. Žal pa plačniki od te optimizacije ne bomo imeli nič, saj je cena postavke fiksna, vsi prihranki pa gredo v žep dr. Duhovnika.

Pa še ena zanimivost - zamenjave obračalnih koles na postajah A in C v pogodbi ni. Predvidena je samo sanacija obstoječih obračalnih koles.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
marko
PrispevekObjavljeno: Čet Maj 05, 2016 11:50 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča za mali srpan
Smuča za mali srpan

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 15:00
Prispevkov: 2837
Kraj: Ljubljana

Tako, kot prebiramo, je Poma bolj nesolidna firma od zadnjega kramarja na bolšjem sejmu. Ne vem, ampak malo dvomim v to. Kako bi sploh še uspeli prodati kakšno žičnico, če bi bili taki nesolidneži.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
trops
PrispevekObjavljeno: Čet Maj 05, 2016 12:08 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Čet Okt 2015 7:52
Prispevkov: 195
Kraj: Dol pri Ljubljani

Poma:

kako se izdela tako kolo
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
medo
PrispevekObjavljeno: Čet Maj 05, 2016 9:25 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Sre Okt 2007 0:06
Prispevkov: 144


Je pa tudi zanimivo ko je čez 10 let tako kolo treba sneti da pregledajo strokovnjaki na možne razpoke. En kup dela, da stručko s fluorescentnim sprejem pošprica os ali gred na katerem je nasajeno tako kolo, obriše barvo in če se kaj sveti je pizdarija. Če je kolo pogonsko je potrebno gred odmontirati iz reduktorja, da celo pregleda. Potem je pa še pregled z ultrazvokom na globinske poškodbe. Zelo veliko dela za varnost potnikov. Ker so ti pregledi zelo dragi se največkrat dajo izdelati nove gredi in osi in imaš novo zadevo z certifikati materialov in izdelave in je potem 10 let mir. Potem pa ponovi vajo. Zato se smučarji velikokrat jezijo na cene prevozov z žičnico vendar, če bi vedeli kaj vse se skriva v ozadju nebi bilo takih kritik. So pa predpisani načini pregledov, roki, kdaj je potrebna zamenjava...in če delaš to na stari napravi te glava boli. Zato je v tujini praksa menjava naprav za novo. V Sloveniji je bil rok za stare naprave leto 2012 in od takrat je veliko naprav bilo za večno ustavljenih.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
trops
PrispevekObjavljeno: Sre Maj 18, 2016 12:44 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Čet Okt 2015 7:52
Prispevkov: 195
Kraj: Dol pri Ljubljani

Po treh letih in pol prisilnega počitka se bo kaninska žičnica ponovno zavrtela

18. maj 2016

Bovec. - Julija naj bi se ponovno zavrtela krožna kabinska žičnica na Kanin. Do nove smučarske sezone bodo pripravljene tudi preostale smučarske naprave: povezovalna štirisedežnica Prevala, ki je končana 98-odstotno, trisedežnica Skripi in dvosedežnica Graben.

Rok za dokončanje del in ponovno obratovanje krožne kaninske žičnice na Kanin, ki prisilno miruje že več kot tri leta, je 1. julij letos. Tako je povedal Danijel Krivec, ki v občini Bovec vodi komisijo za obnovo kaninskega smučišča, in dodal: »Trenutno na krožni kabinski žičnici delavci Kaskaderja montirajo elektro opremo. Vzporedno potekajo tudi druga obnovitvena dela. Sredi prihodnjega meseca naj bi žičnico zavrteli in opravili poskusno obratovanje.«

Neredna dobava delov iz Pome

Za nacionalni projekt sanacije žičniških naprav na smučišču Kanin je bilo doslej iz državnega proračuna nakazanih nekaj več kot 2,33 milijona evrov, občina Bovec pa je namenila približno 250.000 evrov sredstev, potrebnih za pridobitev vseh naprav in opreme smučišča Kanin v njeno last.

Jože Duhovnik, direktor podjetja Dr. Duhovnik, ki vodi sanacijo naprav na Kaninu, je zadovoljen z delom družbe Kaskader, nikakor pa ne s francosko Pomo, ki neredno dobavlja mehansko opremo.

»Če bi imeli vso opremo, bi dela lahko prej končali. Kar nam iz Francije po njihovih načrtih pošljejo za teden dni dela, mi vgradimo v treh dneh in potem moramo spet čakati. O nerazumljivo počasni in neredni dobavi rezervnih delov iz Pome smo obvestili tudi veleposlaništvo,« je dejal Jože Duhovnik in dodal, da bo sanacija stala več kot 6 milijonov evrov. »Po natančnem pregledu naprav smo ugotovili nekaj dodatnih poškodb in francoski proizvajalec je zahteval, da zaradi varnosti določene poškodovane dele zamenjamo. Seveda je to povečalo ceno obnove. Upam, da bo to država razumela in priskočila na pomoč z dodatnimi sredstvi.«

Letos bo iz državnega proračuna za kaninske žičnice namenjeno skoraj 1,82 milijona evrov, del denarja pa bo morala zagotoviti občina Bovec. »Pri koriščenju sredstev iz državnega proračuna se, tudi zaradi težav pri zagotavljanju teh sredstev, sproti usklajujemo in doslej smo plačevali vse obveznosti do dobaviteljev in izvajalcev. O uspešnosti projekta in financiranja iz državnega proračuna v obljubljeni višini ne dvomimo, prav tako imam zagotovila glavnega izvajalca del, da kljub nekaterim zapletom pri dobavljanju rezervnih delov in nove opreme iz Pome dela predvsem na krožni kabinski žičnici dobro potekajo,« je optimist bovški župan Valter Mlekuž.

Montaža delov s pomočjo helikopterja

Peter Poljanec, direktor in lastnik podjetja Kaskader iz Spodnje Kanomlje, ki opravlja dela za družbo Dr. Duhovnik, nam je povedal, da te dni na celotni trasi krožne kabinske žičnice montirajo električno opremo in krmilne omare. »Vsa napeljava je bila ukradena, tisto, česar niso odnesli, pa so uničili. Vse skupaj smo dobili v zelo žalostnem stanju. Pripravljamo se tudi na helikoptersko montažo obnovljenih kolesnih baterij. Dela bomo izvajali s podjetjem Flycom. Opravili bomo tudi zadnje strojne preglede na posameznih postajah. Ko bo to urejeno, bomo začeli z montiranjem obnovljenih kolesnih baterij za trisedežnico Skripi.«

S ponovnim zagonom kaninske žičnice v Posočju pričakujejo še večji razcvet turizma. Tako bodo na svoj račun prišli tudi lastniki zasebnih sob in hotelov. Pred kratkim je vrata ponovno odprl hotel Alp, hotel Boka je dobil novega lastnika, le hotel Kanin za zdaj še vedno, kljub obljubam lastnikov o obnovi, ostaja sramota turizma v krajih pod Kaninom.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
zlatko83
PrispevekObjavljeno: Čet Maj 19, 2016 10:04 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Sob Nov 2009 10:29
Prispevkov: 168


trops je napisal/a:
Poma:

kako se izdela tako kolo


Kar nekaj dela, ampak navaden kovaški izdelek. Od pome bi pričakoval več sodobne tehnologije, ne pa merjenje z šublerjem, metrom, špijuni,.....klasika iz časa industrijske revolucije. Sigurno dober biznis glede na vloženo delo, material in prodajno ceno
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 47, 48, 49 ... 70, 71, 72  Naslednja Stran 48 od 72

Kazalo po Smucisca.net forumu » Kanin » Rekonstrukcija smučišča 2015
Pojdi na:  



Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
 
 


© 2006-2014 - smucisca.net
Powered by phpBB