Nalaganje fotografij na forum
Pomoč pogostih vprašanj  Pomoč pogostih vprašanj   Išči  Išči   Seznam članov  Seznam članov   Skupine uporabnikov  Skupine uporabnikov
 
Registriraj se  ::  Prijava Prijava za pregled zasebnih sporočil   
 
Kazalo po Smucisca.net forumu » Avstrija » Nekaj za glavne protagoniste tega foruma

Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3
 Nekaj za glavne protagoniste tega foruma « Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » 
Avtor Sporočilo
elanfan
PrispevekObjavljeno: Sre Mar 30, 2016 7:53 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Pet Okt 2011 17:07
Prispevkov: 113


Vilazala je napisal/a:
Za tunel imamo točkovno karto, da pride malo ceneje (to zdaj DARS ukinja).


Kakšna informacija več o tem? sem jo kupil v soboto brez problema
_________________
Sezona 2016/17: 34x Topskipass Karnten
Sezona 2015/16: 45x Topskipass Karnten
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
elanfan
PrispevekObjavljeno: Sre Mar 30, 2016 8:00 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Pet Okt 2011 17:07
Prispevkov: 113


http://www.dars.si/Novice/Vlada_pogostim_uporabnikom_pocenila_voznjo_skozi_predor_Karavanke_1415.aspx

sem našel, saj niso normalni....
_________________
Sezona 2016/17: 34x Topskipass Karnten
Sezona 2015/16: 45x Topskipass Karnten
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Skimit
PrispevekObjavljeno: Sre Mar 30, 2016 9:36 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sposoja si smuči od bloškega smučarja
Sposoja si smuči od bloškega smučarja

Pridružen/-a: Sre Jan 2014 18:53
Prispevkov: 84
Kraj: NM

Pončo,
šenkam recept za "odličen" Krvavec, n-krat preverjen.
Sem iz centra Nm, iz garaže odpeljem ob 6.30, parkiram ob 7.30 do 7.35 na začetku zg. parkirišča, minuta-dve peš do blagajne, ravno da preguncaš kolena, ob 7.50 imamo karte v žepu - ponavadi stojimo pod stopnicami. Ob 8.20 smo na dilcah, odložimo ruzak pri Sončku (punce pečejo top štrudl), potem pa na 6-sedo, mimo stolpa (je že v soncu)postaje, stalno gledam na Zvoh, ali vrtijo, potem pa čimprej gor, par fur in je ura 10.30. V Sončka na štrudl, pomfri, pasulj, karkoli...ob 11-ih nazaj na dilce, pa na Njivice (tedaj že v soncu), tam 5-10 fur, odvisno od nog, potem pa po želji - eni na Plažo, drugi pa naprej. Zaključimo ponavadi okoli 14-te, ob pol treh krenemo s parkirišča, ob 15.30 v NM (ali uro kasneje, če gremo k Tonaču na pizzo).
Sprobaj, ne bo vam žal. Ključno je, da kreneš ob 6.30 z našega konca...Krvavec ubije, če moraš čakati na bus, in še z otroki, drži kot pribito.
Pa še denar boš "doma" pustil...se bo morda nabralo za kakšno novo napravo...smo bili gor v nedeljo, v soboto ponovimo.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pončo
PrispevekObjavljeno: Čet Mar 31, 2016 6:57 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sposoja si smuči od bloškega smučarja
Sposoja si smuči od bloškega smučarja

Pridružen/-a: Sre Okt 2012 8:04
Prispevkov: 81


Vrhunsko. Najlepša hvala. Bomo probali vsekakor. In ja, pri tujini me boli zgolj ena stvar: da ne morem denarja domačim pustit. Saj s Krvavcem ni nič narobe, le da vedno ko sem bil, je bila obupna gneča (na parkingu, za karte, pred 6-sedo - in to med tednom), na vrhu je pihalo, Zvoh pa ni delal. Aja, na ledene plošče sem pozabil.
_________________
22/23: 4xDolomiti, 2xKals-Materi, 1x Brunnalm, 1xZettersfeld
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
fischerpro3
PrispevekObjavljeno: Čet Mar 31, 2016 10:38 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča v kavbojkah
Smuča v kavbojkah

Pridružen/-a: Sre Jan 2006 11:32
Prispevkov: 1768
Kraj: sun city

jaz se bom samo vtaknil v tiste "ledene plate"....a vi kaj rihtate dile, al so zrihtane samo takrat ko so nove? Ker glede na to koliko in kako dolgo že smučate mi je vse skupaj zlo čudno, da bi to bil nek problem.....
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
marko
PrispevekObjavljeno: Čet Mar 31, 2016 4:05 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča za mali srpan
Smuča za mali srpan

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 15:00
Prispevkov: 2837
Kraj: Ljubljana

Pončo je napisal/a:
Moje replike sem pisal sproti ob tvojih (da ti nanje takoj odgovorim) in jih obarval rdeče. Ne z namenom kreganja, ampak, da se lažje vidi/bere.

Glej, vsak si sam izračuna, ali se mu splača ali ne. Jaz samo pravim, da je izračun število smučanj x cena karte velika poenostavitev. TI bom dal dva primera: 1. Pred mnogo leti sem imel sezonsko za Krvavec. Bila je ena najslabših zim, o topovih pa tudi v tujini še ni bilo sledu. Nekako sem napraskal enih 12 dni, sezonska pa je bila dražja kot 12 dnevnih in nekateri so mi rekli, da sem se zafrknil. Pa se nisem, večina smučarjev tisto zimo sploh ni smučala, tudi jaz ne vem če bi, tako pa sem imel 12 lepih smučarskih dni.
Tole imaš popolnoma prav. Ampak tudi jaz imam, saj sem imel glede na ceno sezonske karte dovolj dni, da se mi je izplačala. Dejstvo je, da bi toliko dni naredil v vsakem primeru. tudi brez sezonske. In bilo bi dražje.

2. Tvoj primer: iz tvojih podatkov nisem uspel ugotoviti iz kje si, po razdaljah sodim, da nekje JV od Ljubljane, kakšna Litija ali kaj takega.
Še huje: okolica Novega mesta.
Omenjaš Turach. Strinjam se, da je vreden 30 EUR več kot KG ali Krvavec, ampak najprej, je res samo 30? V vsakem primeru se boš vozil skoraj 2 uri dlje kot na Krvavec
Do Turracha imam točno 2,5h, torej kvečjemu 1h dlje kot na Krvavec, s tem da parkiram 10m od sp. postaje Kornocka (po ne ravno idealni cesti) Halo? Od Vodic do parkinga..? temu sploh cesta ne bi rekel. , plačal tunel, vinjeto, bencin. Drugič, mogoče se tebi zdi v redu, da nekje na eni klopci napol na skrivaj glodate sendviče in pijete čaj, daleč od tega, da bi bili edini in NE, ne počnemo tega na skrivaj, ker se tega ne sramujemo. Po moje bi moral folk na skrivaj po tleh metati čike in ovitke od čokoladic, pa po možnosti na skrivaj scati mimo pisoarja. PARDON! Tega bi se moral sramovati. ki si ga cel dan vlačil okrog, ampak vprašaj otroke, mogoče bi šli raje na Krvavec, pa da jim kupiš pomfri pa hotdog in koka kolo. Tole imaš sicer prav, ampak samo delno. Do sedaj smo dobro jedli kvečjemu v BKK na Maibrunnalmhütte, kjer je samopostrežna restavracija, na drugi strani npr. v Margareti (Katschberg) smo dobili tako umetne juhe, da smo pol pustili. Da ne govorim, kako težko je bilo dobiti mizo in koliko časa je trajalo, da smo bili spet nazaj na smučeh. Stvar je taka, da mi pridemo smučat, za sončenje je pa poletje. Na kosilo gremo pa v Sloveniji, normalno oblečeni in neprešvicani.

Drugič, res je zame Turrach vreden več (recimo tistih bolj realnih 60 EUR za družino), ko grem prvič tja. Ampak kaj pa, ko grem tja petič, desetič v isti sezoni. Zame ne. Dobro eni se radi vozijo po isti progi celo sezono, ampak potem je v redu tudi Straža na Bledu, Stari vrh pa sploh.
Kdo pravi, da sem bil 14x na Turrachu? Če že pretiravaš, bom pa še jaz: raje grem 14x na Turrach kot pa 14x vsakič na drugo (npr. Stari vrh) smučišče, ki ima samo eno progo.

Krvavec, OK, če ti smučišče pač ni všeč, nimam komentarja, ampak če si mislil to, kar si napisal, kot argument, pa ni prav. Če se boš na Krvavec odpravil samo uro pozneje kot na Turrach, boš na Krvavcu prvi in boš čakal da odprejo blagajno, parkirišče boš pa izbiral. Kje boš parkiral je v bistvu vseeno, pa četudi v Vodicah. V bistvu je tako še bolje, ker te potem avtobus pripelje do žičnice.
A si ti kdaj smučal s celo falango mulcev (3), od katerih ima najmlajši 4 leta? Verjemi, da je bližina avtomobila velika prioriteta, da lahko zamenjaš npr. polulan kombinezon…Ja, šur, mulc bo trogal svojo opremo še na avtobus. Samo enkrat smo šli iz BKK v St. Oswald s skibusom. Nikoli več, če se le da. (gneča, vroče, vsi prešvicani, stare babe padajo po tleh, mulci pa sitnarijo, kdaj bomo prispeli, jaz pa pobiram opremo tam nekje pri šoferju…)
Podobno je na mnogih smučiščih v tujini, tudi v Mokrinah in na Katschbergu (za Turrach se ne spomnim). Karte moraš seveda kupiti v predprodaji, ker so bistveno cenejše, oziroma prek Hoferja, Mercatorja, Petrola (in podobnih). Za razliko si lahko privoščiš kosilo na smučišču, pa še v vrsti ni treba stati za karto.
Vedi, da glavnina naše smučarije so zimske šolske počitnice in takrat nihče ne ponuja kart skonto.
Glede cenejših kart nisem mislil raznih Hervis dnevov, ker se je takrat dobro izogibati teh smučišč, ampak kart, ki jih kupiš ceneje. Tudi za tujino. Recimo družinska dnevna za Rauris, ki je skoraj primerljiv s Turrachom za 70 EUR. Potem so tu karte v pred in posezoni (recimo 4 za ceno 3). Včasih vzameš tudi cenejše poldnevne karte.
Poldnevne? Upam, da se šališ. Za pol dneva ne grem smučat niti v Trebnje (pod pogojem, da bi tam smučišče sploh bilo). Mi drgnemo od 9h do 16h. In potem je treba it domov. Tamali joka, ker je že konec, tavelik pa me draži, če bi lahko nahecal žičkota, ki že pokriva avtomate, če bi naju spustil še na eno vožnjo (ati glej: saj grejo sedeži še kar v hrib)
Smučarji, ki naredijo na leto 10 smučarskih dni, sploh če vmes ne delajo pavze le redki lahko intenzivno in kvalitetno smučajo več kot 3-4 ure. Recimo če ne bi imel sezonske, najbrž ne bi še desetič rinil na Turrach, kamor bi po 3-urni vožnji in vstajanju ob 5.00 prišli vsi skozlani, jih cel dan gonil na žičnici brez hrane in pijače in domov privlekel vse izmučene ob 8.00 (vem, namerno pretiravam).
Ja, pretiravaš, res. Nobenga ne gonim in nihče ni lačen. Vsi pa uživamo.
Mogoče bi katerikrat raje v predprodaji kupil dopoldanske karte za Stari vrh, dal zanje po moje manj kot 50 EUR za celo družino, se na hitri in udobni sedežnici v 4 urah več kot nasmučal in bil do kosila doma.

Še enkrat, nikogar nimam namena prepričevati. Celo nasprotno, priporočam nakup sezonskih kart, ker boste smučali več in bolje. Ampak računica je po moje malo drugačna. Ljudje včasih zelo radi goljufamo sami sebe. Jaz recimo ko štejem smučarske dni, štejem enako poldnevne in celo tiste, ko sem smučal le 2 uri. Če bi zdaj to pomnožil s 56 EUR, kolikor je stala najdražja karta, bi seveda nakup sezonske splačal. Resnici na ljubo sem za karte dal več, kot bi bila sezonska, ampak zato obiskal nekaj čudovitih krajev več.
Ne vem, no, bili smo na petih različnih smučiščih letos. Ne vidim nobene dodane vrednosti, če bi šel še na tri dodatna. Bom šel drugo leto.

Pa brez zamere. Debata se mi zdi super. Kljub vsemu sem jaz tisti, ki se mora učiti od drugih (starih mačkov), saj smučam komaj 4 leta.

Ma kakšna zamera, saj je prijetno malo poklepetati. Ampak enih par je pa takih, da ne morem biti tiho.

Najprej glede razdalj. Po Viamichelin je iz NM do Turacha 3 ure, ti praviš, da prideš pol ure prej, kljub temu da zdaj prenavljajo tunele. Zato me prav čudi, kako da na Krvavec ne prideš v dobri uri (po Via Michelinu 1 ura 20). Od Vodic do parkinga je 5 minut, samo par km čisto solidne ceste, kjer itak ne smeš poditi, ker so same vasi, na Turrach imaš pa čez 50 km ne ravno najboljše ceste in na koncu oreng klanec.

Glede prehranjevanja - navade so različne, ampak nikjer v gostilnah ne vidijo radi, če za njihovo mizo ješ svoje sendviče in piješ svoj čaj. Na Koroškem pa ni prav veliko piknik placov na smučiščih. Ok, saj lahko se znajdeš, ampak če je slabo vreme, mraz in težek sneg je dobro, da greš malo na toplo, sploh za otroke in ženo, da jim ne boš smučanja čisto priskutil. Že tako praviš, da so kolegi odpovedali, če ti bo še familija, ker jo boš preveč gonil... Ženske in otroci znajo biti muhasti, če smučaš samo eno vožnjo dlje, kot jim paše, se zna zgoditi, da te naslednjič ne bodo spraševali kdaj greste ampak a moramo spet. Sicer priznam da tudi jaz nisem ljubitelj gostiln na smučiščih, medtem ko moji jedo, jaz ponavadi raje smučam, kakšen sendvič in jabolko pa pojem na kakšni dolgi kabinki. Sicer pa učitelji vedno opozarjamo, da je nevarno, ko smučarji začetniki, ki smučajo šele par let in to po dobrih 10 dni na leto, mislijo, da morajo izkoristiti dan in smučati brez počitka 9-16. Potem se pa na razritih progah dogajajo nesreče. Pa tudi na cesti upam da te ne srečam (ali pa da si hudičevo dober voznik z dobro kondicijo), ko boš zjutraj vstal pred peto, 3 ure norel proti Turrachu, 7 ali več ur smučal brez prestanka, potem spet 3 ure vozil domov, vmes še malo previjal otroke...


Glej Stari Vrh ima ene 4 proge, Turrach pa recimo enih 5x več. Če boš šel 5x na Turrach, se boš večkrat peljal po isti progi, kot če greš 1x na Stari vrh. Razlika je samo v tem, da, je prva varianta 4x cenejša (če seveda nimaš sezonske).

Nisem vedel, da smučaš z malimi froci, ja, avtobus zna biti potem res zoprn in Krvavec res ne najbolj primeren, ampak spet, Stari vrh pa zelo. Ker če imaš tako majhne, je pa res nepotrebno vlačiti jih tako daleč, jaz sem moral po tistih ovinkih na Turrach še prav počasi voziti, da jim ni bilo slabo. Pa še plačuješ drage karte, ki jih ne moreš izkoristiti. Drugače pa ja, vem kako zgleda smučaje z otroki. Sem imel vrsto več kot 10 predšolskih (takrat si jih lahko imel še sam), tako da 3 niso falanga. Drugače imam jaz samo 2, so pa smučali še v plenicah, pa včasih sem imel še kakšnega izposojenega.

Glede skonto kart imaš med drugim en tag z akcijskimi cenami. Če dobiš poceni karte, veljajo celo sezono, tudi med počitnicami. Tiste, ki sem jih jaz za drobiž kupil v predprodaji za Stari vrh (če se prav spomnim je bila dnevna 14 EUR, poldnevna in nočna pa še manj) veljajo celo 2 sezoni in december v tretji sezoni. Prav tako tiste iz Hoferja za Krvavec veljajo celo sezono. Samo malo je treba biti na tekočem.

Glede poldnevnih kart je pa tako: če se voziš 6 ur zato da smučaš 7 ur, ne vem, zakaj se ne bi vozil 3 ure zato, da bi smučal 4 ure. Ne gre zato, koliko zmoreš, bolj je pomembno, kako smučaš. Kot turist bi jaz in večina tule na forumu lahko smučal 2 dni skupaj, pri intenzivni smuki sem pa že po 2 urah kar pošteno utrujen. Tisti pusiji na svetovnem pokalu so pa že po 1 minuti tako utrujeni, da nekaj časa ne pridejo k sebi. Tudi ne vem, zakaj bi moral vedno smučati dokler zmoreš (in čez mejo varnosti), saj tudi tenis igraš običajno samo 2 uri, golfa ne nabijaš dokler lahko stojiš pokonci ...

Sicer se pa očitno strinjamo, da je važno, da uživamo. Se mi pa zdi pravi greh, da si smuči že pospravil v klet. V teh dnevih je najlepša smuka in snega je še dovolj. Pa vzemi si ga na easy.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ledenko
PrispevekObjavljeno: Čet Mar 31, 2016 4:29 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Mojster zasneževanja
Mojster zasneževanja

Pridružen/-a: Pet Okt 2005 22:49
Prispevkov: 1891


Mar ni najhitrejša pot na Turach iz Celovca preko Kleinkircheima, oziroma mimo Osojskega jezera za Ljubljančane in Gorence? Skozi tunele ti gotovo ni treba in tudi zastojem v tunelu pri Beljaku se izogneš. Še za Obertauern rabiš le prvi turski tunel. Jaz sem v Kleinkircheimu prej kot v uri in pol, naprej do Turacha je pa hudo manj od ene ure. Če ignoriram najbližjo Peco in Koralpe, sta mi Kleinkircheim in Turach časovno le malo dlje od Kranjske Gore, za vsa ostala naša smučišča porabim več časa da pridem do njih, celo Golte, ki so dobesedno za hribom so časovno dlje.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pončo
PrispevekObjavljeno: Pet Apr 01, 2016 8:40 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sposoja si smuči od bloškega smučarja
Sposoja si smuči od bloškega smučarja

Pridružen/-a: Sre Okt 2012 8:04
Prispevkov: 81


#marko:
Počasi se bo začela zamera pojavljati na moji strani, ker zdaj pa postajaš že neprijeten s svojimi "obtožbami": najprej mi nastavljaš, da se nevemkje po smučišču skrivam s sendvičem, zdaj si pa začel blodit, da jem svojo hrano v gostilni. Prosim, če malo dvigneš nivo svoje komunikacije. Mogoče sem res s kmetov, ampak primitivec pa nisem. NE, ne jem svoje hrane v gostilni, niti tam ne pijem svoje pijače. Ker se to ne dela.
Ampak kar je še huje: stopil si na svojo lastno mino. Evo, te citiram: " jaz ponavadi raje smučam, kakšen sendvič in jabolko pa pojem na kakšni dolgi kabinki." Torej se da. Sam si isti, zato ni treba biti tukaj tako pokroviteljski.
Glede razdalj, vožnje in utrujenosti: Na Turrachu (ne vem, zakaj sva zapela ravno za to smučišče?) smo bili to sezono (samo) dvakrat: prvič tunel še ni bil enosmeren, drugič smo pa zaradi Planice šli čez Ljubelj. In ja, čez Ljubelj je bilo pa res 3 ure. Pa kaj. Bil je krasen izlet in najboljši smučarski dan v tej sezoni. Nazaj grede pa otroci spijo. 2x3 ure v avtu, vmes pa malo športa po svežem gorskem zraku, ko se vsakič znova prijetno spočiješ na sedežnici z ogrevanimi zici (To ima tudi Stari vrh? Ne vem, spomnim se samo, da je bila tako zasnežena in mokra od meglenega kondenza, da sem na vrh prišel z mokro ritjo.), se malo pohecaš z mularijo, gledaš dol na borderje, ki si lomijo kosti, in komaj čakaš, da boš prišel gor in sprobal še progo po levi strani…temu ti praviš napor? Hej, folk se tudi po uro in več vozi v službo (in to med tednom, ko so prometne konice), potem pa 8 in več ur trdo dela in je cel dan pod stresom, potem pa spet uro nazaj. Bolj se boj takega na nasprotnem pasu.
Glede utrujenosti na samem smučišču: seveda se vozimo turistično, kaj si pa mislil? Da bom jaz igral Hiršerja, medtem, ko bo moj petletnik brez nadzora izvajal akrobacije po skakalnicah? Žena ga namreč ne more več dohajati, tavelika dva pa že jaz s težavo.
Ah, bodi dovolj z moje strani. Mi uživamo na naš način, ti daj pa na svojega. Ti privoščim. Jaz sem z najino debato zaključil.
Over & out.
_________________
22/23: 4xDolomiti, 2xKals-Materi, 1x Brunnalm, 1xZettersfeld
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
marko
PrispevekObjavljeno: Pet Apr 01, 2016 11:42 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča za mali srpan
Smuča za mali srpan

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 15:00
Prispevkov: 2837
Kraj: Ljubljana

ledenko je napisal/a:
Mar ni najhitrejša pot na Turach iz Celovca preko Kleinkircheima, oziroma mimo Osojskega jezera za Ljubljančane in Gorence? Skozi tunele ti gotovo ni treba in tudi zastojem v tunelu pri Beljaku se izogneš. Še za Obertauern rabiš le prvi turski tunel. Jaz sem v Kleinkircheimu prej kot v uri in pol, naprej do Turacha je pa hudo manj od ene ure. Če ignoriram najbližjo Peco in Koralpe, sta mi Kleinkircheim in Turach časovno le malo dlje od Kranjske Gore, za vsa ostala naša smučišča porabim več časa da pridem do njih, celo Golte, ki so dobesedno za hribom so časovno dlje.

Iz Celovca je bliže (vprašanje pa če hitreje) preko Feldkirchna in potem ne greš mimo Osojskega jezera in preko Bada. Iz Ljubljane se gre pa normalno mimo Beljaka, Osojskega jezera in Bada. Obnavljajo male tunele, zato so zožanja in omejitve, prihaja do zastojev, v najboljšem primeru moraš samo voziti tistih 60/uro. Obnavljajo tudi Karavanke. Ko sem šel ta teden skozi za vikend niso delali nič, je bila pa omejitev 60. Če potem v tunelu nabašeš nekoga ki vozi 50, se potem ustaviš še na meji, si težko hitrejši kot ti naračunajo route planerji. Imaš pa seveda norce, ki vozijo po avtocestah 200 in več.

Ledenko, a ti niso Kope vseeno še bližje, če že raznih biserov kot Ošven, Rahtelov vrh, Mežica, Mislinja in podobnih ne štejem.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
marko
PrispevekObjavljeno: Pet Apr 01, 2016 12:46 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča za mali srpan
Smuča za mali srpan

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 15:00
Prispevkov: 2837
Kraj: Ljubljana

Pončo je napisal/a:
#marko:
Počasi se bo začela zamera pojavljati na moji strani, ker zdaj pa postajaš že neprijeten s svojimi "obtožbami": najprej mi nastavljaš, da se nevemkje po smučišču skrivam s sendvičem, zdaj si pa začel blodit, da jem svojo hrano v gostilni. Prosim, če malo dvigneš nivo svoje komunikacije. Mogoče sem res s kmetov, ampak primitivec pa nisem. NE, ne jem svoje hrane v gostilni, niti tam ne pijem svoje pijače. Ker se to ne dela.
Ampak kar je še huje: stopil si na svojo lastno mino. Evo, te citiram: " jaz ponavadi raje smučam, kakšen sendvič in jabolko pa pojem na kakšni dolgi kabinki." Torej se da. Sam si isti, zato ni treba biti tukaj tako pokroviteljski.
Glede razdalj, vožnje in utrujenosti: Na Turrachu (ne vem, zakaj sva zapela ravno za to smučišče?) smo bili to sezono (samo) dvakrat: prvič tunel še ni bil enosmeren, drugič smo pa zaradi Planice šli čez Ljubelj. In ja, čez Ljubelj je bilo pa res 3 ure. Pa kaj. Bil je krasen izlet in najboljši smučarski dan v tej sezoni. Nazaj grede pa otroci spijo. 2x3 ure v avtu, vmes pa malo športa po svežem gorskem zraku, ko se vsakič znova prijetno spočiješ na sedežnici z ogrevanimi zici (To ima tudi Stari vrh? Ne vem, spomnim se samo, da je bila tako zasnežena in mokra od meglenega kondenza, da sem na vrh prišel z mokro ritjo.), se malo pohecaš z mularijo, gledaš dol na borderje, ki si lomijo kosti, in komaj čakaš, da boš prišel gor in sprobal še progo po levi strani…temu ti praviš napor? Hej, folk se tudi po uro in več vozi v službo (in to med tednom, ko so prometne konice), potem pa 8 in več ur trdo dela in je cel dan pod stresom, potem pa spet uro nazaj. Bolj se boj takega na nasprotnem pasu.
Glede utrujenosti na samem smučišču: seveda se vozimo turistično, kaj si pa mislil? Da bom jaz igral Hiršerja, medtem, ko bo moj petletnik brez nadzora izvajal akrobacije po skakalnicah? Žena ga namreč ne more več dohajati, tavelika dva pa že jaz s težavo.
Ah, bodi dovolj z moje strani. Mi uživamo na naš način, ti daj pa na svojega. Ti privoščim. Jaz sem z najino debato zaključil.
Over & out.

Jao Pončo, glej meni je čisto vseeno kje in kako smučate, važno je, da se imate vi v redu. Turrach je v tej zgodbi zato, ker si ga ti omenil kot nekakšen presežek. Kaj in kako jeste mi je tudi čisto vseeno, mislil sem samo to, da na Koroškem za rukzak turiste ni tako dobro poskrbljeno kot kje drugje. V Franciji sem videl ogromno piknik placov in celo gostilne, ki imajo cel plato namenjen rukzak gostom. Zdaj če se že hočeš primerjati z mano je precejšnja razlika. Ti se izogneš gostilni, ker hočeš privarčevati (tudi prav, spoštujem varčne ljudi, tudi sam sem zelo varčen, a na smučanje grem raje 20x kot gospod kot 30x kot revež), jaz pa zato, ker moja žena smuča počasneje in nima toliko kondicije, pa njen počitek izkoristim za par hitrih fur ali kakšen cevc, potem pa pridem samo plačat in včasih eno pijačko na hitro. Resnici na ljubo zadnje čase tudi jaz večkrat posedam pred kočami. Delno iz družabnih, delno pa iz lenobnih vzgibov.

Ja, ima pa ravno Stari vrh ogrevano sedežnico, edino v Sloveniji. Je sicer ena razlika. Na tujih smučiščih ogrevanje dela tudi če je temperatura 15 stopinj in že tako crkavamo od vročine, potem te pa še podkurijo s sedeži, na Starem vrhu pa gretje ne dela že pri temperaturah okoli ničle, ko bi si morda to celo še želeli. Je tudi posebnost, ker večina ogrevanih sedežev ima kupole, ti pa ne. Da ne bi imel mokre riti, bi moral kupiti boljše hlače (že take iz Hoferja za 50 EUR bi bile dobre), ali pa iti smučat na dan brez padavin.

Glede utrujenost je pa tako, da se daleč največ nesreč zgodi ob koncu smučanja in večina poškodovanih je mislila, da sploh še ni utrujena.
Ampak itak imam občutek, da ti vse sam najbolje veš in dajanje kakršnihkoli nasvetov nima smisla.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ledenko
PrispevekObjavljeno: Sob Apr 02, 2016 9:19 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Mojster zasneževanja
Mojster zasneževanja

Pridružen/-a: Pet Okt 2005 22:49
Prispevkov: 1891


marko je napisal/a:

Ledenko, a ti niso Kope vseeno še bližje, če že raznih biserov kot Ošven, Rahtelov vrh, Mežica, Mislinja in podobnih ne štejem.


Časovno žal niso bližje. Morebiti je poleti tam, tam, pozimi pa ni šans, da priplezaš gor enako hitro. Naštetih biserov žal nikoli več ne bo na seznamu smučišč, je pa ono v Otiškem Vrhu, ampak to je ena kratka vlečnica in je nisem omenjal.
Prek Celovca in Feldkirsha je zagotovo najhitreje, gledano iz naše smeri. Je pa možno priletet do Ribnice v okrogli uri, če vmes ne naletiš na kakega polža ali repatice.

p.s.
Nikjer po Avstriji ne vozim 200 km/h, čeprav vem za vsak radar med Velikovcem in St. Antonom, si pa včasih dam duška po Nemčiji. Je pa tudi res, da na lokalnih cestah upoštevam le omejitve predpisane z prometnimi znaki, splošnih pa ne.



@Pončo, Marko,

Mar ni smučarija sicer drag, a lep in zdrav šport?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 Stran 3 od 3

Kazalo po Smucisca.net forumu » Avstrija » Nekaj za glavne protagoniste tega foruma
Pojdi na:  



Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
 
 


© 2006-2014 - smucisca.net
Powered by phpBB