Nalaganje fotografij na forum
Pomoč pogostih vprašanj  Pomoč pogostih vprašanj   Išči  Išči   Seznam članov  Seznam članov   Skupine uporabnikov  Skupine uporabnikov
 
Registriraj se  ::  Prijava Prijava za pregled zasebnih sporočil   
 
Kazalo po Smucisca.net forumu » Francija » La Plagne

Objavi novo temo  Odgovori na to temo
 La Plagne « Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » 
Avtor Sporočilo
ravensburger
PrispevekObjavljeno: Pon Dec 14, 2015 11:57 pm    Naslov sporočila: La Plagne Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Sob Nov 2015 10:48
Prispevkov: 47


Zdravo. Je že kdo smučal v La Plagne?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Leopold
PrispevekObjavljeno: Sre Dec 16, 2015 10:48 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča v kavbojkah
Smuča v kavbojkah

Pridružen/-a: Pon Okt 2005 12:28
Prispevkov: 1205
Kraj: Mengeš

Jaz sem bil 2009 (http://www.smucisca.net/forum/viewtopic.php?t=1786) in 2013 (sicer v Les Arcsu, samo sem imel karto za cel Paradiski). Kaj te pa zanima.
_________________
Sezona 21/22: 5x Krvavec, 4x Kranjska gora, 1x Vogel, Stari Vrh, Cerkno
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ravensburger
PrispevekObjavljeno: Čet Dec 17, 2015 10:53 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Sob Nov 2015 10:48
Prispevkov: 47


Kako si bil zadovoljen? Predvsem me zanima, kaksni so snezni pogoji v sredini decembra in konec marca?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Leopold
PrispevekObjavljeno: Čet Jan 07, 2016 11:16 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča v kavbojkah
Smuča v kavbojkah

Pridružen/-a: Pon Okt 2005 12:28
Prispevkov: 1205
Kraj: Mengeš

Ok malo pozno ampak vseeno. Snežni pogoji, letos je bil izjmene december, ampak je bilo kar nekaj odprto, na splošno s snegom je tako da ga imajo več kot v 3 dolinah in manj kot Espace Killy. Za aktualne pogoje je najbolje preveriti naslednjo stran http://www.perso-laplagne.fr in predvsem forum (sam v francoščini).

Samo smučišče mi je super, najbolj všeč mi je velikost in oblika smučišča (kraki), kjer greš lahko vsak dan na potovanje na kakšen drug del. Zelo fajn je velika višinska razlika: imaš ledenik za tople dni in dosti prog pod gozdno mejo (trije kraki gredo na 1200) za oblačne dni, veliko freeride terenov in ski rout. Osebno najboljše proge so na južni strani. Prog je seveda vseh sort, manjkajo mi edino kakšne urejene črne proge.

Minusi so slabše proge in naprave kot pri sosedih (manj atraktivnih prog) - 3 doline, Espace Killy. Poleg tega je par naprav prav butasto postavljenih (preveč prestopov da se vrneš iz Les Arcsa), ledenik je malo preveč odročen, osrednji del je planina kjer so proge kar preveč položne.
_________________
Sezona 21/22: 5x Krvavec, 4x Kranjska gora, 1x Vogel, Stari Vrh, Cerkno
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
snoxey
PrispevekObjavljeno: Sob Dec 02, 2023 11:33 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Pon Feb 2017 21:43
Prispevkov: 30


Živjo, letos smo se odločili za smučanje tu pa me zanima malo glede alternativnih poti do tja. Vem za najbolj "straightforward" opcijo torej Torino - Frejus - avtocesta do Albertvilla ampak, ker je bila že tolikokrat prevožena in malo dolgočasna me zanima, če je kdo v tiste konce že poiskusil alternativo.

Torej Aosta - Tunel Mont Blanc - Megeve - Ugine - Albertville. Če sem si prav preračunal naj bi bila pot celo mal cenejša od tiste prek Frejusa glavni faktor pa je seveda, da bi še malo pogledali smučišča na tistem koncu. Ima kdo izkušnje s to cesto pozimi, predvsem odsek Megeve - Albertville sem bral, da naj bi potekal po neki plazoviti dolini in nas malo skrbi glede zaprtij zaradi snega..

Hvala!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
snoxey
PrispevekObjavljeno: Pon Jan 22, 2024 11:44 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Pon Feb 2017 21:43
Prispevkov: 30


Po daljšem času opis s smučišča, ki očitno glede na bližnje velikane s strani slovencev ni tolikrat obiskano.

Tedensko smučanje v terminu 13-21.januar, sistem Paradiski, ki s 425km prog povezuje sistem smučišč La Plagne in Les Arcs. Nastanitev v vasi Montchavin Les Coches, ki je povezovalna vas med obema sistemoma se je izkazala za pravilno, saj je lega vasi zelo
prikladna za pobege tako na eno in drugo stran smučišča, ter omogoča pozno vračanje direkt v apartma brez pretiranega lovljenja žičnic.

Samo smučišče je ogromno in omogoča da vsak dan potuješ na različne krake smučišča, ki so si med sabo precej različni. Za razliko od ostalih večjih centrov v franciji nas je presenetilo dosti prog pod gozdno mejo, kar se je ob pisani vremenski napovedi izkazalo za dobro. Vreme smo imeli od sonca, do dežja na 2500m, do pol metra snega in -15stopinj, torej pestro (običajne zime so očitno preteklost).

Očitno so par starejših sistemov iz prejšnjih reportov tudi posodobili tako, da je sedaj skoraj vse proge mogoče presmučati z odklopnimi sistemi, kar je super. Osebno nam je bila stran La Plagne malce ljubša, a zaradi vremena par prog v Les Arcsu nismo mogli presmučati v soncu - mogoče tudi zato tak vtis. Če omenim še cene, z malo iznajdljivosti nas je teden smučananja z nakupom karte v predprodaji in apartmajem prišel cca. 400e/os. Karte preko pošte dobiš direkt domov, zaradi par dni snega smo se nato odločili smučati še v soboto. Nakup karte opraviš kar prek aplikacije YUGE in jo naložiš direkt na 6dnevno karto. Cena smučanja v soboto je 40e/dan, jah ni kaj lokalci se imajo tam res fino.

Za pot smo izbrali že omenjeno verzijo skozi predor Mont Blanc in Megeve. Cesta normalno prevozna tudi po sneženju, čeprav kar zavita je pa ambient okoli Megeve res hud.


La Plagne:

+ Zelo razvejano smučišče, omogoča dosti potovanja med posameznimi sektorji, s kombiniranjem prog pa dobiš tudi precej dolge proge
+ Najljubši del smučišča proge na južni strani v Champagny in spusti z Roche de Mio
+ Dovolj variacij prog na posamezno napravo, da je gneča povečini le na napravah ne pa tudi na progah, s par izjemami (čeprav med počitnicami mora biti kar huda gneča)
+ Par prav vratolomnih črnih oz. tudi rdečih natur prog, ki bi vrjetno drugje kot v FR bile označene kot off-piste oz. ski route (Proga Rochu + Derochoir iz ledenika 3080m v vas Montchavin na 1250m omogoča skoraj 2000 višincev v šusu)
+ Informiranje o aktualni odprtosti prog in posameznih sektorjev ter gneči na napravah je zelo dobro (se pozna po sneženih dneh)
- V vmesnem delu skoraj malo prepoložne proge
- Del Glacier je bil zaradi taljenja ledenika prejšnje leto opuščen, na mestu stare gondole pa so letos odprli novo. S tem je ta sektor izgubil dve sedežnici in par prav lepih off piste prog. Sedaj so zgoraj na ledeniku ostale bolj kot ne le še tri proge, ledenik pa je bolj foto-točka kot resen del smučišča.
- Malo pikolovska a žičnice se lotijo odpirat 2min pred uradnim odprtjem, par sistemov za povezavo v glavni sistem pa se odpre še 15min kasneje, kar se ob zimskem obratovanju smučišča 9 - 16:20 pozna.

Les Arcs:

+ Proge z večjo višinsko razliko in veliko lepih širokih, ravno prav strmih rdečih prog, posebaj v delu Peisey Vallandry
+ Manj gneče na progah kot v La plagne (razen v delu 2000)
+ Ambient okoli Arcsa 2000 je res fenomenalnen in ima neko svojo dimenzijo
+ Offpiste variante in črne proge okoli Arcsa 2000
- Zjutraj je razen Arcsa 2000 večina prog v januarju še v senci do nekje 10:30, kar privede do migracij v del 2000 in posebaj nekaj čakanja na povezovalnih napravah. V pozni sezoni je to vrjetno plus.
- Gondola Augille Rouge je bila cel teden zaprta kar je na vreme do neke mere razumljivo, a recimo podobno gondolo ob podobnih razmerah so lani v Alpe d'Huez v roku enega dni po sneženju odprli
- Prvič sem videl prakso premium + karte, ki ima posebno linijo za prehitevanje gneče na sedežnicah. Malo spominja na kakšen Disneyland.



Jutranji pogled na planoto La plagne

[

Pogled proti delu Roche de mio



Pogled na funitel Grand Rochette in Plagne center, ter Villages



Pogled na sončni Champagny, v ozadju Courchevel in tri doline.



Dolga avtocesta z Roche de Mio.



Povezovalne proge med delom La plagne proti Les Arcsu, v ozadju ves čas Mont Blanc



Spusti v gozd nad vasjo Montchavin - v ozadju Les Arcs



Pogled na Arcs 2000 z grebena



Proti delu Arcs 2000, v ozadju Augille Rouge



Ambient 2000, res hude dimenzije



Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
JurijB
PrispevekObjavljeno: Tor Jan 23, 2024 9:21 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pili dile po vsaki furi
Pili dile po vsaki furi

Pridružen/-a: Sre Mar 2016 17:15
Prispevkov: 941


Samo na tole, kar nekateri očitajo tudi Pohorcem: - Malo pikolovska a žičnice se lotijo odpirat 2min pred uradnim odprtjem, par sistemov za povezavo v glavni sistem pa se odpre še 15min kasneje, kar se ob zimskem obratovanju smučišča 9 - 16:20 pozna.

Temu se reče red in jaz ga opažam povsod po Franciji in Italiji. Saj banke, trgovine, upravne enote,... tudi ne odprejo "po potrebi" ampak ko je "ura".

Je pa precej običajno, da imajo posamezni sklopi različen čas odpiranja.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
snoxey
PrispevekObjavljeno: Tor Jan 23, 2024 8:14 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Pon Feb 2017 21:43
Prispevkov: 30


Ja, saj to je moj point, če se odprejo, ko je "ura". Če se banka odpre ob 9.00, to ne pomeni, da uslužbenka 2min. prej začne kidat sneg izpred vhoda in se banka zato odpre 5min kasneje, ker se ji prej ni dalo lotit čeprav je bila v službi že pol ure prej. Pravim samo, da je opazna razlika že med enim in drugim hribom. V Les Arcsu, se tudi trudijo spucat sedežnice po sneženju, medtem ko tega v La Plagne nismo doživeli. Seveda pa pač vzameš to v zakup, ni to nemška oz. avstrijska mentaliteta kjer je po mojem mnenju res "red", je pač bolj v izi kar v je v nekaterih aspektih smučanja plus v nekaterih pa pač minus.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo  Odgovori na to temo Stran 1 od 1

Kazalo po Smucisca.net forumu » Francija » La Plagne
Pojdi na:  



Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
 
 


© 2006-2014 - smucisca.net
Powered by phpBB