Nalaganje fotografij na forum
Pomoč pogostih vprašanj  Pomoč pogostih vprašanj   Išči  Išči   Seznam članov  Seznam članov   Skupine uporabnikov  Skupine uporabnikov
 
Registriraj se  ::  Prijava Prijava za pregled zasebnih sporočil   
 
Kazalo po Smucisca.net forumu » Avstrija » Z avtodomom na Avstrijska smučišča

Objavi novo temo  Odgovori na to temo
 Z avtodomom na Avstrijska smučišča « Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » 
Avtor Sporočilo
tim
PrispevekObjavljeno: Sre Feb 05, 2014 11:46 am    Naslov sporočila: Z avtodomom na Avstrijska smučišča Odgovori s citatom

Pili dile po vsaki furi
Pili dile po vsaki furi

Pridružen/-a: Pet Jan 2007 22:49
Prispevkov: 799
Kraj: Birmingham, UK

Kam priporočate, da grem z avtodomom v Avstrijo? So kakšni campi/parkirišča z elektriko?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
tomi
PrispevekObjavljeno: Sre Feb 05, 2014 6:13 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča v kavbojkah
Smuča v kavbojkah

Pridružen/-a: Pet Mar 2006 22:18
Prispevkov: 1311
Kraj: Jesenice

Lahko ti povem samo za Koroško in Vzhodno Tirolsko: edini kamp na smučišču je v Kalsu. To pomeni, da lahko pred AD natakneš smuči in se tudi (z malenkost poganjanja in štamfanja) prismučaš nazaj:

http://www.nationalpark-camping-kals.at/

Vsi ostali kampi na tem območju so vsaj nekaj km oddaljeni od smučišč. Če potrebuješ samo elektriko, je rešitev agregat, a ga boš v trenutni situaciji najbrž težko dobil.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
udi
PrispevekObjavljeno: Tor Dec 29, 2015 11:46 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sposoja si smuči od bloškega smučarja
Sposoja si smuči od bloškega smučarja

Pridružen/-a: Čet Sep 2011 11:49
Prispevkov: 107


Poročilo o kratki turneji po tirolskih ledenikih :

a) Hintertux

V dolini Zillertal je ta trenutek že na pogled zimsko samo na ledeniku Hintertux. Snežne razmere na ledenikih so odlične, v bistvu so najboljše na Kasererju, ki pa je ta čas vseskozi v senci. Na Kaserer ledenik te od letos dostavi tudi nova udobna 6-sedežnica z ogrevanimi zici, ki je vsekakor zelo dobrodošla novost. Posebej za starejše razvajene osebke, ki jim je počasno potovanje z vlečnico že malo odveč. Izstop iz sedežnice je impozanten, saj se dobesedno zaletiš v 7-8 metrsko ledeno gmoto. V teh razmerah bi si želeli, da bi šla sedežnica še 20 višinskih metrov višje, ker bi se potem lahko samo odpeljal tudi na Gefrorene Wand brez porivanja. Vendar pa verjamem, da ko je črna proga 11 tudi operativna, potem ni več panike.
Tudi obe progi na spodnjo postajo Gletscher Bus 2 sta bili v četrtek, 24.12.2015 izredno dobri in popolnoma brez kamenja.
Da ne bo vse kičasto, se je na TuxerJochu najdel kakšen kamen, pa tudi proga v dolino je bila bolj pogojno užitna. Pač za zadnji spust brez škode na dilcah, za več kot to pa je itaq brezvezna. Edina resna kririka leti na 3-sedežnico Schlegeis, ki sploh ni bila zratrakirana. Sicer gladka, pofrezana, in ledena, ampak rebrca smo zjutraj na sončku še kako pogrešali.

Na spodnji postaji GletsherBusa 1 lahko s kamperjem brez problema spiš na asfaltnem parkirišču. Nekaj Nemcev bo tam očitno preživelo celotne Novoletne praznike. Oskrbe ni.

b) Soelden

Soelden je vsaj meni popoln zmagovalec. Tako v dobrih snežnih razmerah, kot tudi v slabih, kot so letošnje. Dela vse razen Heidebahn, ki se zasnežuje in SchwarzKogla, ki čaka vdano na boljše čase. Popoldne se posebej na Gaislachkoglu pokažejo zaplete peska in drobnega kamenja, pa tudi na progah v dolino je razumljivo potrebno biti previden. Rettenbach boljši ne more biti, Tiefenbach pa je ta čas vseskozi v soncu in temu primerno bolj oblegan in postane tudi malo zdrsan. Kašnih posebnih novosti letos nisem opazil, je pa seveda vse v znamenju Spectre. Tudi v tem času je smučišče zelo sončno. Najbolj se splača zjutraj zapoditi na Gaislachkogel preden ga trume Rusov zdrsajo. Odlična je zjutraj in povsem prazna tudi proga 11 ob Langeggu. GigiJoch še ni pripravljen v polni širini, je pa tudi najbolj oblegan s slabšimi smučarji, ki jih je v tem terminu največ.
S kamperjem lahko na parkingu prespiš samo v vlogi diverzanta, tako da se premikaš vsako noč na drug parkplac. Težijo pa samo s prijaznim obvestilom župana o odprtih kampih, nobenih kazni.

c) Pitztaler ledenik

V bistvu sem glede tega ledenika spremenil mnenje in si ne želim več povezave s Soldnom. Mislim, da je bolje, da ostane tak kot je. Klientela gostov je povsem druga, predvsem je opazno to, da se znajo smučat.
Priprava prog je slabša kot v Soldnu, posebej na Wildspitzbahnu je pri pristopu na ledenik treba biti zelo pazljiv na skalurde in ne na pesek. Čisto odkrito bi jih lahko kakšn žičničar tudi pobiral za ta denar, kolikor stane karta. Tudi na Mitelerberg strani je bilo v spodnjem delu kar nekaj ledenih plošč. Snežne artilerije sploh ni bilo na vidiku z razliko od Soldna, kjer špricajo tudi čez dan. Na določenih mestih je tako ledenik sparskan do leda, medtem ko pri sosedih lahko koplješ več dni do tega dosežka. Je pa prednost Pitzalerja ta, da zaradi pristopa z vlakom in odmaknjene doline, je smučarjev zelo malo. Še vedno pa za ta čas odlična smučarija, z malo pazlivostji, so smučke ostale povsem brez rajs.
Obe gondoli sta precej novi, Wildspitzbahn je iz leta 2013, ima ogrevane zice in je res drzno speljana. Poleg teh gondol, ima smučišče še eno 6-sedo in dve vlečnici. V bistvu so naprave idelano speljane, tako da so res polno funkcionalne in nimaš nobenih prepletanj z vlečnicami, kot je to primer na ostalih ledenikih. če bi še dolgo Brunenkogl vlečnico zamenjali z eno 4-sedežnico, bi bilo pa čisto kičasto.
Na spodnji postaji vlaka je za kamperje posebej namenjeno parkirišče P3.

d) Stubai

Pozna se, da v dolini Stubaija ni nikjer snega in tako je bila gužva včeraj na zgornjem robu sprejemljivosti. V bistvu je sedaj najbrž na vseh ledenikih enako z izjemo Pitztalerja in bi bilo boljše, če bi na slednjem ostal še en dan. Masa ljudi je naredila svoje, kar seveda tudi vpliva na oceno priprave prog. Rak rana je tudi dostop na ledenik, saj metuzalemska 4 sedežna Gamsgarten gondola in malo novejša Eisgrat(narejena nekje v sedemdesetih, obnovljena nekje sredi devedesetih) ne sfolgata in zato je srednja postaja do dvanajsti vključno s progamih kar zaprta. Stebri za novo 3S gondolo že stojijo, prav tako sta spodnja in srednja postaja že kar lepo oblikovani. Drugo leto naj bi bila ta nova pridobitev dokončana. Kamnov niti ni bilo, zato pa toliko več ledenih plošč. Žičničarji so pravi dunajski kavalirji, od zastonj čaja , ki ga delijo v vrsti do zatikanja smučk v gondole.
S kamperjem spiš normalno pod gondolo.
Razumljivo mi je bil Stubai zaradi gužve od vseh ledenikov najslabši, v primeru konkretne količine snega pa se seveda zgodba drastično obrne.

Na koncu bi dodal samo še to, da je v bistvu Molli smešno majhen v primerjavi z tirolskimi ledeniki, ampak sem zelo srečen da ga imamo tako blizu. In ima vse, kar imajo tudi veliki.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
iga10
PrispevekObjavljeno: Tor Dec 29, 2015 3:37 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Tor Avg 2008 10:10
Prispevkov: 117


Lepo poročilo.
A imaš kaj slik s tega konca?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo  Odgovori na to temo Stran 1 od 1

Kazalo po Smucisca.net forumu » Avstrija » Z avtodomom na Avstrijska smučišča
Pojdi na:  



Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
 
 


© 2006-2014 - smucisca.net
Powered by phpBB