Avtor |
Sporočilo
|
kikak |
Objavljeno: Pet Sep 11, 2015 10:19 am Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Sre Feb 2013 13:04 Prispevkov: 36
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
joško |
Objavljeno: Ned Sep 13, 2015 6:34 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Sre Avg 2015 10:41 Prispevkov: 246
|
Zakaj izgubljajo čas najprej s cesto in sedaj z optičnim kablom?
Vse to so stvari, ki nimajo nobene zveze s prvotnim ciljem - interventnim popravilom žičnic za zagotovitev obratovanja do začetka zimske sezone 15/16.
S takšnim tempom, kot se trenutno izvajajo dela, bo do 15.12. opravljeno za max. 1,0 mio EUR del. Kam bo poniknila razlika 4,7 mio? Vem, da težim, a naj si še kdo ogleda razpisno dokumentacijo, ki je še vedno dostopna na portalu javnih naročil - vse skupaj je na nivoju otroške pravljice za lahko noč ali razpisa za izvedbo 10 m vrtne škarfe... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ledenko |
Objavljeno: Ned Sep 13, 2015 9:01 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mojster zasneževanja

Pridružen/-a: Pet Okt 2005 22:49 Prispevkov: 1945
|
Oktober zna biti v tistih koncih hudo moker mesec in takrat adijo dela z težko mehanizacijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
joško |
Objavljeno: Ned Sep 13, 2015 10:01 pm Naslov sporočila: |
|
|

|
Verjetno bo ob jesenskem deževju vseeno bistveno lažje pikirat skale na cesti kot pa švasat skrivljene stebre.... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ledenko |
Objavljeno: Pon Sep 14, 2015 9:58 am Naslov sporočila: |
|
|
Mojster zasneževanja

|
Po mojih izkušnjah v tistih vaših jesenskih nalivih ni možno ne eno ne drugo. Voda brizga iz vseh lukenj v terenu.
Najlepše brizga slap Boka!  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
polde |
Objavljeno: Pon Sep 14, 2015 10:32 am Naslov sporočila: |
|
|

Pridružen/-a: Ned Nov 2005 9:25 Prispevkov: 368 Kraj: Ljubljana
|
Na začetku sem bil tudi jaz mnenja, da je mogoče z obnovo bolje počakati. Sedaj pa, ko so začeli, želim vsem, da jim uspe. Negativno energijo pa dajmo sproščati kje drugje |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MSIN |
Objavljeno: Pon Sep 14, 2015 11:40 am Naslov sporočila: |
|
|
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Tor Mar 2015 11:39 Prispevkov: 197 Kraj: Ljubljana
|
Sej jim bo uspelo vprasanje je koliko dolgo se bo odbrzalo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
skijat |
Objavljeno: Sob Sep 19, 2015 9:07 am Naslov sporočila: |
|
|
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Pet Avg 2015 16:31 Prispevkov: 133
|
Če bi se šlo samo za negativno energijo bi bilo preprosto Gre za smučišče, ki nikoli ni prav zaživelo. Bo zdaj? Dvomim da bo! In tu je problem. Ne vem če je kdaj bila narejena študja realnih razmer. Že debata na tem forumu je obelodanila probleme pred katerimi si izvajalci zatiskajo oči, so pa usodni. Upam ,da kdo izmed njih bere ta forum.  _________________ 2017/18 42 dni |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
joško |
Objavljeno: Sob Sep 19, 2015 9:13 pm Naslov sporočila: |
|
|

|
Izvajalcem je popolnoma vseeno kaj delajo, pa tudi če vozijo skale iz Bovca na Kanin. Izvajalce zanima zaslužek in nič drugega kot zaslužek.
"Komisije za reševanje Kanina" se tudi ne sekira prav dosti, v medijih so bili že dodobra predstavljeni kot rešitelji Kanina in si nabrali potrebne politične točke.
Lastniki kapitala v Bovcu se tudi ne sekirajo, vrednost njihovih nepremičnin je nehala padati, za kar jim ni bilo potrebno vložiti niti evra.
Za tiste, ki bi se morali sekirati, pa oblast itak že dolgo ve, da smo ovce in nam je popolnoma vseeno kam se steka naš davkoplačevalski denar. Oblast že od samega začetka projekta ve, da Kanin decembra ne bo zalaufal, hkrati pa dobro ve, da smo davkoplačevalci hlapci in se zato pač ne sekira.
Kanin je mali TEŠ 6 in čeprav smo še nedolgo nazaj vsi udrihali čez akterje afere TEŠ 6, smo se po enem letu spet pustili gladko nategniti. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ledenko |
Objavljeno: Sob Sep 19, 2015 10:20 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mojster zasneževanja

|
joško je napisal/a: |
Kanin je mali TEŠ 6 in čeprav smo še nedolgo nazaj vsi udrihali čez akterje afere TEŠ 6, smo se po enem letu spet pustili gladko nategniti. |
Ni res!
Pri Tešu so nas nategnili, da smo ga dvakrat preplačali, ampak oprema je nova in sodobna. Tule se vlaga v staro in razmeram neprimerno podrtijo, ki nikoli ne bo resnično uporabna. Morda bi lahko tej "prenovi" našli primerjavo v Stožicah? Tudi te so nastale zaradi političnih točk, tudi te so črna luknja, tudi te ne najdejo investitorjev, tudi te so zrušene še preden bodo gotove, tudi te bo plačal proračun, tudi tam nihče ne bo odgovarjal, tudi tam je bila neka vlada za...
p.s.
Kako je kaj napredovalo delo ta teden? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Stane60 |
Objavljeno: Ned Sep 20, 2015 11:29 am Naslov sporočila: |
|
|

Pridružen/-a: Tor Dec 2010 15:18 Prispevkov: 408 Kraj: Kašarija (Dežela kranjska nima lepšga kraja,...)
|
No, no! Toliko pesimizma pa tudi ni na mestu. Saj smo vseh pizdar.j že navajeni. Ej, mogoče bo pa v redu . _________________ 2022/2023 21x: 11x Krvavec, 1x Cortina dʼAmpezzo, 3x Kronplatz, 6x Rogla
2023/2024 20x: 12x Krvavec, 4x Kronplatz, 4x Rogla
2024/2025 24x: 16x Krvavec, 4x Kronplatz, 4x Rogla |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ledenko |
Objavljeno: Ned Sep 20, 2015 11:48 am Naslov sporočila: |
|
|
Mojster zasneževanja

|
In kaj ima realnost skupnega z pesimizmom? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
skijat |
Objavljeno: Ned Sep 20, 2015 2:54 pm Naslov sporočila: |
|
|
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Pet Avg 2015 16:31 Prispevkov: 133
|
Ufff totalka, hudo , pa se zelo blizu resnice Če odmislim realnost. Prejšnji teden sem pohajal v okolici Trenta v italjanskem delu. Presenetila me je neverjetna urejenost in prijaznost, ki seveda tudi ni poceni. Ogledal sem si nekaj smučišč. Porihtano. Kar neprijetno mi je bilo se vračat v naše razmere. Vendar tudi mi bomo šli naprej, če ne danes pa jurti. Če mi dovolite sanjat naprej sem še bolj na stališču, da bi do cc 1700m morala biti cesta - v zadnji tretjini pokrita v galeriji (veter, sneg)
Vem da bi bilo drago bi pa bilo za vedno. Z vodo v cesti bi rešili problem zsneževanja jeseni ko ga spiha, za pripravo podlage in kompaktnost prog, ki je danes pravilo posebej še na južni. Na Sedlo in v Krnico naprave prirejena za težke razmere in konec. Itak vse v dogovoru z Promoturjem, ki je edini sposoben to smučišče furat. Upam, da se bo dobila ekipa, ki bo pristopila k stvari pošteno z jasnimi cilji.
Nekaj se sliši (nepreverjeno) da že zmanjkuje denarja. (tudi slik ni)
Zanima me kako se bo to končalo. _________________ 2017/18 42 dni |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
zlatko83 |
Objavljeno: Ned Sep 20, 2015 8:36 pm Naslov sporočila: |
|
|
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Sob Nov 2009 10:29 Prispevkov: 168
|
Prejšnji vikend sem si privoščil malo planinarjenja po Kaninu. Na B postaji sem srečal dva (tako po spominu) stara žičničarja, mislim, da delata na obnovi. Nisem slišal ravno optimističnih komentarjev. Zapleta se z Pomo in izvajalcem, Pome menda zahteva eno, izvajalec malo improvizira po svoje....Bila sta skeptična za prihajajočo sezono in tudi naprej. Potem se je pojavil nek tip, pa sta se me na brzino rešla in .....vohunjenja je bilo konec
Sicer pa tudi sam nisem videl nekega napredka, praktično ni nič videt, razen razrite ceste. Žal telefona za kakšno fotko nisem imel s seboj. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ledenko |
Objavljeno: Ned Sep 20, 2015 8:43 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mojster zasneževanja

|
zlatko83 je napisal/a: | Zapleta se z Pomo in izvajalcem, Pome menda zahteva eno, izvajalec malo improvizira po svoje... |
Pri 5 mio evrov bi bilo za pričakovat, da kak evro namenijo tudi za načrtovanje in profesionalno dodelajo projekt pred pričetkom del, kar bi vnaprej uredilo taka nesoglasja.
Pa saj to so gotovo storili in so vse to le čveke. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|