|
pancerji |
« Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » |
Avtor |
Sporočilo
|
Ki9 |
Objavljeno: Pon Jan 05, 2015 5:13 pm Naslov sporočila: |
|
|
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Sre Dec 2012 22:52 Prispevkov: 460
|
Sarimari:
Tudi sam se letos v Koali kupil nove Head-ove pancarje (Raptor 115). Ker je bil čevelj ožji kot pa je moj podplat, mi je mojster v Koali opravil boot fitting. Na prvih dveh smučanjih so bile bolečine hude, tako da sem se ustavil že po kakšnih 2 urah, dal dol čevelj, ter pogledal nogo, ki je bila čisto rdeča zaradi tiščanja. Sedaj je bilo 2-krat bolje, smučarijo sem zdržal brez da bi dajal dol pancarje, ampak so bile bolečine še vedno prisotne. Drugače pa ob vsakem vstopu na sedežnico/kabinko/vlečnico odprem vse klipsne, ker bi drugače zaradi bolečin moral smučarijo zaključiti po 2h urah. Ampak s tem odpiranjem pa postane čevelj moker . Sedaj ne vem ali naj grem še enkrat na boot fitting ali je malce tišanja+ odpiranje klipsen popolnoma normalno? Ima kdo kakšen nasvet?
fischerpro3: Saj res veliko ljudi kupuje pancarje, glede na to kakšne barve so in ali "pašejo" na njihove hlače... Ampak smo nekateri tudi taki, ki nam je za barve vseeno. Drugače so pa florestenčno rumeni  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
marko |
Objavljeno: Tor Jan 06, 2015 5:46 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča za mali srpan

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 15:00 Prispevkov: 2897 Kraj: Ljubljana
|
Če bo to trajalo, se meni to ne zdi normalno. Jaz ne smučam zato, da bi trpel, ampak zato, da uživam. Mogoče se boš navadil, kot so se japonske deklice pred 100 leti. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
junche |
Objavljeno: Tor Jan 06, 2015 8:49 pm Naslov sporočila: |
|
|
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Čet Feb 2009 22:06 Prispevkov: 509
|
nazaj pa popravit. al pa nogo obrezat. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
gjural |
Objavljeno: Čet Jan 22, 2015 7:25 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Čet Jan 2015 19:00 Prispevkov: 4
|
Da ne odpiram nove teme... bom kar tukaj dalje napisal...
torej temo sem celotno prebral in ne bom spraševal o felxu.. ker je bilo že dovolj tem napisanega.... in iščem nek flex okoli 100-110 (kar mislim da gre tudi skupaj z elan race slx 2011 model).
V glavnem zamenjujem 15 let stare smučarske čevlje... dejansko so mi zelo premehki, sploh ko vozim karving ali pa hitreje smučam... to sem pač reševal tak, da sem si pred progo dosti bolj zategnil čevelj.. in seveda po koncu proge v gondoli odpel in je nekako šlo (čeprav še zmeraj se mi je kdaj noga premaknila in je bil hip nekontrole)...
moje vprašanje je torej... kakšne so razlike med znamkami.. oziroma kaj se najbolj od ponujenega splača? mogoče tudi kje?
znamke imajo tudi malo morje modelov.... tako da če kdo priporoča znamko naj tudi prosim napiše model...
hvala za pomoč
p.s. sem napisal pod prejšnjo temo ampak vidim da je ta bistveno aktivnejša |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
andrej77 |
Objavljeno: Čet Jan 22, 2015 8:34 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Ned Feb 2014 20:01 Prispevkov: 11
|
Jaz sem decembra lani kupil Salomon X Pro 100. Preizkušal sem Atomic, Head, Alpina, Nordica (flex 100-110) in so mi Salomonovi bili nekako najbolj udobni (ne premehki, ne pretrdi), pa še zelo primerni so za širša stopala, ker jih lahko s toploto prilagodiš. Z njimi sem se vozil 3x in nisem čutil nobenih bolečin. Vozim pa Amphibio 12. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
alja_snow |
Objavljeno: Sob Feb 07, 2015 10:30 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Čet Mar 2012 22:34 Prispevkov: 60 Kraj: Maribor
|
Mene zanima koliko bi morala imeti številko pancerjev, če imam številko noge 38? Hvala. _________________ 2017-2018: 1x Sölden, 3x Rogla, 14x Mariborsko Pohorje, 1x Turracher Höhe
2016-2017: 1x Sölden, 1x Katschberg 1x Tauplitz, 22x Mariborsko Pohorje, 3x Rogla , 4x Helm- Rotwand, 1x Kronplatz, 1x Innichen, 1x Cortina d'Ampezzo, 1x Dorfgastein -Grossarl, 2x Bad Hofgastein - Bad Gastein
2015-2016: 1x Mölltal, 1x Sölden, 4x Rogla, 1x Weinebene, 18x Mariborsko Pohorje, 5x Sextner Dolomiten, 1x Alta Badia, 1x Cortina d' Ampezzo, 1x Kreischberg, 1x Schladming, 2x Hochkönig |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
alessio |
Objavljeno: Ned Feb 08, 2015 9:19 am Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Čet Jan 2008 22:28 Prispevkov: 39 Kraj: Obala
|
Potrebno je izmeriti dolžino stopala. Naprimer če imaš stopalo dolgo 24 cm, potrebuješ pancer številko 24. Pancerji imajo številke v MP (mondo point).
24 cm je 24 MP, 24,5 cm je 24,5 MP in tako naprej. Prav tako kot dolžina pa je pomembna tudi širina smučarskega čevlja.
"Edit admin: prosim, ne citiraj." |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
44moka22 |
Objavljeno: Pon Feb 16, 2015 11:19 am Naslov sporočila: |
|
|
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Ned Jan 2015 13:49 Prispevkov: 10
|
kakšna se Vam zdi Hervisova cena 250eu z vsemi popusti za HEAD RAPTOR pancarje 115RS (beli s fluorescentnimi klipsnami)? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
NoriSnezak |
Objavljeno: Pon Feb 16, 2015 11:37 am Naslov sporočila: |
|
|
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Pon Feb 2013 13:25 Prispevkov: 133
|
Če ti dobro pašejo na nogo - obvezno preberi kak guide za bootfitting, da preprečiš nakup napačnih (prevelikih, pretesnih itd.) pancerjev - se mi zdi še kar v redu cena. Dobiš pa solidne pancerje skupaj z bootfittingom tudi za manj denarja.
"Edit admin: prosim, ne citiraj." |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
tim |
Objavljeno: Čet Feb 19, 2015 5:35 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Pili dile po vsaki furi

Pridružen/-a: Pet Jan 2007 22:49 Prispevkov: 799 Kraj: Birmingham, UK
|
Eno vprašanje ... Če človek polomi klipsno (zaponko), se jo da zamenjati? Zlomila se je plastika, ki drži prečko, s katero zatakneš za kljukice (ne znam poimenovati ...). |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Charlie Uno |
Objavljeno: Čet Feb 19, 2015 6:46 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Sob Nov 2008 18:09 Prispevkov: 327
|
Meni so pred leti na smučarskem servisu uspešno in lepo zamenjali klipsno. Kaj točno sem polomil, se niti ne spomnil.
Če prav razumem tvoj primer, nimaš klasične zankice, ki jo vstaviš v izbrano zarezo, ampak neke vrste "T kos".
Sam sem najprej povprašal v Alpini, a so me poslali na servis. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
tim |
Objavljeno: Čet Feb 19, 2015 8:10 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Pili dile po vsaki furi

Pridružen/-a: Pet Jan 2007 22:49 Prispevkov: 799 Kraj: Birmingham, UK
|
Hvala za nasvet. Imam čisto običajno klipsno - kot zanko. Samo sem tako nesposoben, da nisem znal razložiti  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
borci |
Objavljeno: Čet Mar 05, 2015 11:11 am Naslov sporočila: |
|
|
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Pon Jan 2007 11:37 Prispevkov: 134
|
Ki9 je napisal/a: | Sarimari:
Tudi sam se letos v Koali kupil nove Head-ove pancarje (Raptor 115). Ker je bil čevelj ožji kot pa je moj podplat, mi je mojster v Koali opravil boot fitting. Na prvih dveh smučanjih so bile bolečine hude, tako da sem se ustavil že po kakšnih 2 urah, dal dol čevelj, ter pogledal nogo, ki je bila čisto rdeča zaradi tiščanja. Sedaj je bilo 2-krat bolje, smučarijo sem zdržal brez da bi dajal dol pancarje, ampak so bile bolečine še vedno prisotne. Drugače pa ob vsakem vstopu na sedežnico/kabinko/vlečnico odprem vse klipsne, ker bi drugače zaradi bolečin moral smučarijo zaključiti po 2h urah. Ampak s tem odpiranjem pa postane čevelj moker . Sedaj ne vem ali naj grem še enkrat na boot fitting ali je malce tišanja+ odpiranje klipsen popolnoma normalno? Ima kdo kakšen nasvet?
fischerpro3: Saj res veliko ljudi kupuje pancarje, glede na to kakšne barve so in ali "pašejo" na njihove hlače... Ampak smo nekateri tudi taki, ki nam je za barve vseeno. Drugače so pa florestenčno rumeni  |
Če te pancer že na začetku žuli je to napaka.
Nekateri modeli npr za Lange vem imajo širino 100mm nekateri pa so ožji.
Imam občutek ,da folk naseda na boot fitting trgovcu ,ki mu je važno da proda ,pa še tebi se dobro zdi da se je ukvarjal s tvojim nogami .To je zadeva ,ki se prakticira pri tekmovalcih ,kjer ti obrusi tudi zunanjo školko iz notranje strani ali pa butne ven (segreje) na mestih kjer imaš kakšno kost ,ki ti štrli ven(tekmovalci imajo velikokrat probleme z izrastki na peti).Če ti je pa čevelj preozek po celi dožini moraš pa vzeti širšega . |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
borci |
Objavljeno: Čet Mar 05, 2015 11:15 am Naslov sporočila: |
|
|
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Pon Jan 2007 11:37 Prispevkov: 134
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sarimari |
Objavljeno: Sob Mar 14, 2015 6:43 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Pet Jan 2012 18:52 Prispevkov: 64 Kraj: celje
|
sarimari je napisal/a: | Pozdravljeni
Spet me zanima kakšno mnenje glede pancerjev. Pancerje sem kupila pri Koali, model Head Raptor 90 flexa.
Pancerje sem doma pred smuko mela kar nekaj časa na nogi, da bi se malo prilagodili, seveda se to prilagodi po parih smučanjih.
Ampak prvo smučanje je bilo muka, noga bolela, pekla, zeblo, na koncu sploh nisem več čutila noge. po eni uri v gostilno, pancerje dol za pol ure, potem je bilo cca 10 min smučanje ok, potem spet izsto.
Včeraj sem na rogli presmučala 3x, potem na čaj, pancerje dol, po treh vožnjah, pa sem je bila stvar ista, tako, da sem zaključila za tisti dan.
Noga mi okoli narta čisto omrtvi, mi zateguje, peče... tako da sploh nimam občutka na tem delu noge. Pancerje imam zapete na prvi klipsni, samo toliko, da mi nogo drži ok.
Vem, da sprva novi pancerji niso udobni, ampak tile moji niso za zdržat na smučanju. Res je da imam zelo visok nart in široko nogo, vendar po vseh pancerjih, ki sem jih probala so bili najboljši na nogo.
Hvala za mnenje
LP |
Citiram svoj post, da se ve o čem je bilo govora in kje je sedaj problem.
Pancerje sem takrat nesla v koalo so mi notranji plastični vložek pobrusili, med smučanjem pa tudi nisem uporabljala notranjega vložka. Po 4 smučariji se je stanje recimo da umirlo, kar se tiče bolečine oz tišanja. Sedaj imam tudi notranji vložek.
Je pa problem v tem, da ko smučam mi pancerji nogo super držijo in nimam nekega občutka, da bi me kje tiščalo. Vendar me po pol ure začne zebit in mi potem noga kar otrpne na predelu narta. Predvidevam, da če nimam občutka, da bi me kje tiščalo, da ni problem v tem, ampak da me zazebe. Čeprav ponavadi s tem nisem imela problemov, je pa res, da nisem imela ravno ustreznik pancerjev (preveliki).
Uporabljam normalne smučarske zokne, na sedežnici oz. vlečnici si pa klipsne skoraj vedno odprem. Situacijo rešim tako, da po kakšni uri grem na čaj, si dam pancerje dol, zagrejem nogo. Potem pa je po pol ure, uri situacija ista.
Sedaj razmišljam, da bi si nabavila grelnike za pancerje. Predvsem pa rajši prej vprašam, če ima kdo podobne probleme.
LP _________________ 2012/2013 21X: Golte 5x, Areh 1x, Les Sybilles 6x, Krvavec 2X, Kope 1, MB Pohorje 4X, Vogel 2x
2013/2014 Molltaler 1X, 1x Golte, 15xRogla, 1xNassveld, Cerkno 2x
2014/2015 Rogla x |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|
|
|