Nalaganje fotografij na forum
Pomoč pogostih vprašanj  Pomoč pogostih vprašanj   Išči  Išči   Seznam članov  Seznam članov   Skupine uporabnikov  Skupine uporabnikov
 
Registriraj se  ::  Prijava Prijava za pregled zasebnih sporočil   
 
Kazalo po Smucisca.net forumu » Avstrija » Novi Goldeck

Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Naslednja
 Novi Goldeck « Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » 
Avtor Sporočilo
miki
PrispevekObjavljeno: Ned Feb 10, 2013 11:38 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Moderator
Moderator

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 13:25
Prispevkov: 3437
Kraj: Maribor

Prvič odkar so zgradili novo kabinsko žičnico iz doline in šestsedežnico Barnbiss, sva tudi midva preizkusila 'novi' Goldeck. Nazadnje ko sva bila tukaj smo še stali v dolgi vrsti za nihalko, se vozili z busom nazaj do spodnje postaje, edino Gipfelbahn je takrat že obratovala, prava eksotika med ostalimi muzejskimi napravami . Lani, brez proge v dolino, sem jih vztrajno ignoriral, letos pa sva si končno ogledala situacijo.

Vreme je bilo praktično brez oblačka, brez vetra in ob suhem zraku odlična vidljivost. Skoraj idealno torej, meni seveda malo premrzlo. Ampak je bilo za preživet. Sneg pa na vseh gornjih progah ODLIČEN, lepo stisnjen en teden star naravni sneg na 'nastreljani' podlagi. Nikjer nisem našel ledene plošče, pa tudi grbine niso nastajale. Pa še proge so ves ljubi dan v soncu, danes se je res dalo karvat da so noge pekle :




Vidiš, Age, tudi nama uspe da prideva na smučišče ko so proge še nedolžne. Vsaj občasno. In seveda samo na civiliziranih smučiščih ki naprave poženejo ob normalnih urah, torej ob devetih :


Proga v dolino pa tako - tako ... moram reči da je bila pred leti, preden so začeli s prenovo smučišča, že v boljšem stanju. Ne vem ali jim zdaj, ko so zgoraj razširili zasneževanje, primanjkuje vode za dolino, ali šparajo, ali kaj? Kakorkoli, na progi je vse preveč šodra, popoldan pa tudi ledenih plošč. Tudi 5 m pod topom brez nadaljnega najdeš rjavo ledeno ploščo, verjetno je to še sneg od prvega zasneževanja v decembru, ali pa mesto zdrsano do kopnega. Zasneževali pa očitno že dolgo niso nič, pa bi na nekaterih odsekih morali, in to nujno. Saj ni cela proga slaba, kritične so serpentine zgoraj in pa zadnjih 150 - 200 višincev nad kmetijo. No ja, štiri fure sem preživel in smučke tudi brez posledic, torej tako zelo hudo kot jamram tudi ni bilo :






Nova kabinska žičnica je prava lepotica, s strmo traso in višinsko razliko nad 1200 metrov. Ta prava stvar! Prav nič me ne moti da okoli spodnje postaje niso zgradili zidane palače s kafiči in trgovinami, to kar je trenutno je vse kar potrebujem:




Zadnji dve uri pa nazaj na sedežnice, sonček je na teh progah do štirih in še dalje. Smučišče je bilo kar lepo zasedeno, čakali pa nismo praktično nič (dve minuti na drugi vožnji s kabinko malo po deseti uri in minuto enkrat na Barnbissu). Tako pa je zgledala najbolj obljudena proga konec dneva, še vedno perfektno:

_________________
Sezona 2023/2024: 39 smučarskih dni = 24 x Pohorje, 3 x Rogla, 2 x Osojščica, Krvavec, 1 x Trije Kralji, Klippitz, Salzstiegl, Gitschberg, Plose, Seiser Alm, Tri Cime, Kope.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Ki9
PrispevekObjavljeno: Ned Feb 17, 2013 10:28 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Sre Dec 2012 22:52
Prispevkov: 447


Danes sem bil na Goldecku, najvec sem se prevozil na Barnbissu, ki je bil meni super se ob pol 2., v zgornjem delu Barnbissa se je kje pokazal tudi kak kamencek. Skyliner je bil meni bistveno slabsi, proga v dolino pa miloreceno slaba. Ko sem sel v prvo dol malo po 10 je bilo na progi ze veliko sodra, ob zakljucku dneva pa so bile se ledene plate (ce bi imel nove smuci bi se v 2. odlocil za odhod z gondolo). Ni mi jasno kako reklamirajo progo v dolino z 8km, ko sem pogledal na Topski pa mi je pokazal da sem naredil le 4km; tudi ze na progi se mi je zdelo da to ni dolgo 8km. Ljudi ni bilo veliko, kljub lepi napovedi, ki pa ni bila resnicna; do dveh ni na Goldeck posijal niti zarek sonca. Drugace so pa iz muzeja na prostem zadevo super prenovili

Edit: a tam kjer je sedaj park, bi bilo ob "normalnih" razmerah smučišče ali to pustijo za ljubitelje cevca?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
tomi
PrispevekObjavljeno: Pon Feb 18, 2013 12:01 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča v kavbojkah
Smuča v kavbojkah

Pridružen/-a: Pet Mar 2006 22:18
Prispevkov: 1310
Kraj: Jesenice

Še moje mnenje o skrajšanem vikendu (včerajšnje popoldne in današnje dopoldne):
Včeraj sem bil ob prvem spustu na Barnabisu prav neprijetno presenečen nad trdoto in zdrsanostjo snežne podlage., tudi nekaj vrste je bilo pred sedežnico (spodaj je bilo parkirišče skoraj polno). Zdrsana je bila tudi spodnja strmina na Skylinerju, zelo dober pa je bil zgornji del in naprej do sredine Barnabisa. Sicer se je na vrhu našel kakšen kamenček, a ni bilo hudega. Proga v dolino je bila na ozkih delih nekoliko razrita, na nekaterih delih tudi ledena, a je bilo ledu neprimerno manj, kot pred dvema tednoma. Na spodnji strmini in še eni višje o ledu ni bilo sledu , bil je lepo utrjen suh sneg. Glede na to, da novega snega tu ni veliko, so očitno zagnali zasneževanje. Tudi glede kamenčkov se mi ni zdelo tako kritično.
Včerajšnje sončno popoldne se je danes žal spremenilo v oblačno dopoldne, a je bila vidljivost kar dobra. Dovolj dobra, da se je videlo ogromno kamenčkov na vrhu, kakšen pa, kot je že napisal Ki9, tudi na Barnabisu . Tudi na progi proti zgornji postaji gondole je bilo veliko zdrsanih mest. Sneg je bil sprva sicer odličen, a se je zelo hitro zdrsalo do trde, mestoma ledene podlage. Malo po deseti uri bi za progo v dolino rekel da je odlična, če... Ja, ta če so pa spet kamenčki in pesek, ki ga je ogromno. Res ne vem, kaj so počeli ponoči, kajti po celem smučišču je bilo zjutraj šodra več, kot včeraj ob koncu dneva . Tudi ob enih je bila proga še dobra, seveda če..., spodnja strmina pa je bila že rahlo južna in rjava.

Zaključek: do naslednje pošiljke novega snega, ki pa mora biti kar konkretna, bom dal Goldeck na ''ignore''. Ob dobrih snežnih razmerah na Sloveniji bližjih smučiščih res nima smisla riniti gor.

Lp, Tomi
_________________
Sezona 2012/13: 64 x = 22 x Moelltal, 7 x Osojščica, 7 x Turrach, 6 x Mokrine, 6 x Sillian, 5 x BKK, 5 x Goldeck, 3 x Tromeja, 1 x Lienz, 1 x Kranjska gora, 1 x Mojstrana
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Ki9
PrispevekObjavljeno: Pon Jan 06, 2014 6:28 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Sre Dec 2012 22:52
Prispevkov: 447


Danes sem opazil na bergfexu da imajo odprte vse proge. Bil sem enkrat gor med prazniki pa so imeli spodaj le par kupčkov snega. Ni mi jasno, kako jim je uspelo ob teh temperaturah zasnežiti to progo. A kdo ve, če tole drži, ker malce dvomim
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Age
PrispevekObjavljeno: Pon Jan 06, 2014 7:42 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Sre Nov 2007 11:51
Prispevkov: 695
Kraj: Ljubljana

Iz njihove spletne strani, proga ni odprta.


Lp
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Ki9
PrispevekObjavljeno: Čet Jan 16, 2014 10:42 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Sre Dec 2012 22:52
Prispevkov: 447


Danes soliden dan na Goldecku. Sicer je bilo na začetku kar nekaj "mularije", ki se je učila vendar so se po 11 uri večinoma umaknili s proge, tako da kasneje ni bilo nikakršnih vrst. Proge pa zanimive: zgoraj malo mehkega snega, pod njim pa trd sprijet sneg, tako da se ni preveč razrilo ter ni bilo kupov. Vreme pa tudi soliden, Bergfex je sicer napovedal 1h sonca, vendar se je tokrat na mojo srečo zmotil Kamenja ni, razen pri zgornji postaji gondole- klasika
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
tomi
PrispevekObjavljeno: Pet Jan 17, 2014 12:00 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča v kavbojkah
Smuča v kavbojkah

Pridružen/-a: Pet Mar 2006 22:18
Prispevkov: 1310
Kraj: Jesenice

Prav res, izgleda da so vse špitalske šole danes imele športni dan, čakal sem že na gondoli . Na začetku sem bil prav slabe volje, saj je bilo še hujše kot ponavadi na Osojščici. Gneča na progi in tudi pred sedežnico smo stali že pred avtomati. A tako je bilo samo kratek čas in samo na Barnabisu. Potem se je, kot si že napisal, razčistilo. Tudi sonce sem videl, kamnov pa ne .

Samo ena slika:


Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
JakaB
PrispevekObjavljeno: Tor Feb 25, 2014 8:06 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sezuva pancarje na sedežnici
Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Sob Feb 2012 18:16
Prispevkov: 362


Danes sem imel v planu Grosseck/Speiereck, pa sem se potem doma tako dolgo obotavljal, da se mi ni več splačalo voziti tako daleč.
Ker je bil dan vseeno prelep, da se ne bi kam odpeljal, sem šel na popoldansko na Goldeck, ki mi je še najbližje všečno avstrijsko smučišče (nikoli ni gužve, pa všeč mi je relativno visokogorski ambient).

No, tudi tokrat nisem bil razočaran. Opoldne sem se najprej spustil po črni v dolino. Proga je bila sicer uradno zaprta, tako da na njej ni bilo žive duše. Zakaj? Ker je zadnjih 5% proge (torej ciljna strmina, ki je cel dan na soncu) polnih kamenja. Ni mi jasno, zakaj ne navozijo tja snega od naokoli, konec koncev ga je še v Spitallu kakih 20cm. Kakorkoli že, prvih 95% proge je bilo perfektnih - tudi zato, ker ni bilo nikogar. Sicer sem se na Goldecku v dolino peljal prvič, ker je bila proga ob mojem prejšnjem obisku neprevozna. Trasa mi je precej všeč, sneg je bil pa prav tako super - trd in še zelo zimski.

Tudi na Bärnbissu in Gipfelbahnu je bil, navkljub soncu, vse tja do tretje ure sneg res dober. Nadmorska višina se očitno kar pozna, tako da občutki sploh niso bili pomladni. Ljudi ni bilo kaj dosti, čakal nisem nikjer. Nad traso zaprte vlečnice je bilo še kar precej deviškega stiroporastega pršiča, ki je bil tako prijeten, da sem trikrat odpešačil tistih 5 minut do samega vrha Goldecka.

Kaj naj rečem, tale Goldeck mi je res simpatičen. Proge so bile vedno do sedaj super pripravljene, nikoli ni gužve, pa še blizu je. Odlična poldnevna smuka!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
gogocak
PrispevekObjavljeno: Ned Mar 09, 2014 12:26 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Sob Dec 2013 13:18
Prispevkov: 62


Včeraj bil na tem smučišču in bilo je fenomenalno. Kljub soncu in toploti so proge dejansko zdržale do 16:00. Odzgoraj pa vse kot zjutraj ob 9, suh pomrznjen sneg. Gneča je bila tam do 12 ure, čakalo se je 5-10 min na sedežnici, po 12 uri pa nič čakanja. Črna proga v dolino ni odprta, enostavno premalo snega, odzgoraj ga je pa precej. Po smučanju se je šlo še kopat za 2 urci v DrauPerle

Skratka, super dan
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Age
PrispevekObjavljeno: Sob Mar 15, 2014 7:43 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Sre Nov 2007 11:51
Prispevkov: 695
Kraj: Ljubljana

Goldeck danes, zjutraj ob 8:30 zgoraj so nas pričakale trde proge, čez dan je popustilo, bolj spodnja tretjina. Od 10:30 do 11:30 zmerna gneča, ostalo pa užitek, več ali manj prazno, vreme slabše od napovedi (manj sončka), zato pa je bil sneg boljši. Danes so obratovale vse naprave, tudi vlečnica Egger, ki pa v bistvu ni bila potrebna, ker šestseda Skyliner pokriva tudi ta del. Preživela sva lep pomladanski smučarski dan.










Lep pozdrav
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
tomi
PrispevekObjavljeno: Pon Feb 02, 2015 9:17 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča v kavbojkah
Smuča v kavbojkah

Pridružen/-a: Pet Mar 2006 22:18
Prispevkov: 1310
Kraj: Jesenice

Lep, mrzel zimski dan na Goldecku . Zjutraj je bila proga ob Bärnbissu prav perfektna, na nekaterih mestih tudi zasnežena z umetnim pršičem:







Precej manj perfektno je izgledal zgornji del ob Skylinerju:





Tu bi kakršenkoli sneg prišel hudo prav, nekaj ga je bilo sicer na kupu, ki ga je ponoči naredil top, še eden je bil levo zgoraj. A se je dalo bolj po desni normalno smučati do "prave" proge. Naprej od razcepa je bilo na levi progi nekaj trave in kamenčkov, desna pa je bila odlična. Po grebenu se da pripeljati tudi do vrha vlečnice:



Spodnja strmina pa je bila odlična:



Odličen je bil tudi prehod z vrha proti Bärnbissu:



Saj se že ponavljam, a tudi popoldne so bile razmere še vedno odlične :





Enako tudi vreme:



Proti severu in zahodu je bilo slabše:



Še enkrat najboljša dela proge, slikano ob 13h:





Tudi na največji strmini je bil le suh utrjen sneg, tudi na ostalih delih smučišča ni nobenega ledu. In, razen tam kjer sem omenil, odlično zasneženo in prav nobenega kamenčka.

Še en pogled proti vrhu:



Ljudi je bilo kar precej, poleg Avstrijcev je veliko Poljakov in Čehov, oz. Slovakov. "Gneča" na Skylinerju je vidna na slikah , na Bärnbissu je bila zaradi skupin občasno gneča na progi, na sedežnici pa ni bilo omembe vrednega čakanja.

Mogoče je kdo že opazil, da nič ne omenjam snežnega parka (zame sicer nepomembnega) in proge v dolino. Jih pač ni. No, proga v dolino sicer ni izginila, na njej je celo 5cm naravnega snega. To pa je tudi vse, topovi so bili tudi zjutraj pri hudem mrazu mrtvo hladni :



Miki, zgodovina se očitno ponavlja:
http://www.smucisca.net/forum/viewtopic.php?p=60303#60303
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
JakaB
PrispevekObjavljeno: Pon Feb 02, 2015 10:22 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sezuva pancarje na sedežnici
Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Sob Feb 2012 18:16
Prispevkov: 362


Res škoda, da na Goldecku tako mutijo s to progo v dolino, ker je zgoraj vedno super...
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
tomi
PrispevekObjavljeno: Ned Mar 15, 2015 8:07 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča v kavbojkah
Smuča v kavbojkah

Pridružen/-a: Pet Mar 2006 22:18
Prispevkov: 1310
Kraj: Jesenice

Po "pobegu" iz Heiligenbluta je bil Goldeck v idealnem dosegu za pravočasen začetek smuke. Naprej proti jugovzhodu je bilo sicer še bolj svetlo, a to bi že pomenilo zamudo . Zjutraj je bilo še nekaj jasnine, kanček sonca, a tudi malo redke megle na spodnjem delu:



Kmalu se je popolnoma pooblačilo, megla je bila le čisto na vrhu, vidljivost pa prav dobra:



Dobra, skoraj odlična je bila tudi snežna podlaga. Sneg je bil rahlo zrnat, lepo utrjen, a nikakor trd.Zaradi megle zgoraj sva dopoldne smučala samo na Barnabisu:



Opoldne se je pokazal tudi vrh:



Tudi tu odlično spodaj:



in zgoraj proti Barnabisu, proga na drugi strani je kazala nekaj reber in je nisem preizkusil:



Kasneje se je sicer pokazal kakšen košček ledene podlage, a ob tako zasedenem parkirišču se ni moglo kaj dosti zdrsati:

Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
tomi
PrispevekObjavljeno: Čet Mar 19, 2015 11:46 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča v kavbojkah
Smuča v kavbojkah

Pridružen/-a: Pet Mar 2006 22:18
Prispevkov: 1310
Kraj: Jesenice

Današnje slike so bistveno lepše . Za jutranjo snežno podlago pa tega jaz žal ne morem reči. Včeraj je bilo namreč očitno že pretoplo in zato se je nedeljski dober sneg spremenil v beton. Vmes je zapadlo tudi malo novega snega in na mojo srečo je na zgornjem delu smučišča ostalo dovolj hladno, tako da je bil sneg na zgornjih 200 višinskih metrih še perfekten, čisto zimski:





Desna proga ob Skylinerju ni več teptana, je pa teptana zgornja povezava do vlečnice Egeralm:



Okrog 11h je spodaj ob desnem delu proge le začelo počasi spuščati:



Ob 14h pa je bil že prav okusen putrček :





A na spodnji strmini ob Skylinerju se je takrat šele začelo južiti:





Zaradi lepega vremena je bil obisk nekoliko večji kot v nedeljo, a seveda daleč od gneče. Priporočam prav vsem, dopoldne trdoljubcem, popoldne pa ljubiteljem putrčka . Sam sem moral danes zaključiti, ko je ravno postalo najlepše.

Sicer pa sem, kljub grenkemu priokusu zaradi proge v dolino, letos dobil vtis, da se precej trudijo. Proge so odlično steptane, kamnov kljub majhni količini snega praktično ni... Danes sem opazil nekaj novega: dva možakarja sta kontrolirala debelino snežne podlage, eden je vrtal luknje, drugi pa vnašal podatke v računalnik . Aja, še ena črna pika je zgornji del, le 100, največ 200 dolžinskih metrov desne proge ob Skylinerju, ki je zdaj zaprta, rebra pa je kazala že v februarskem mrazu. A tu še zdaj stoji top, ki je celo zimo uspel narediti največ pol kubika snega .
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
tomi
PrispevekObjavljeno: Tor Mar 24, 2015 7:44 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča v kavbojkah
Smuča v kavbojkah

Pridružen/-a: Pet Mar 2006 22:18
Prispevkov: 1310
Kraj: Jesenice

Za nedeljsko zatočišče ob slabem vremenu sva ponovno izbrala Goldeck. Je pač ob poti (tokrat s Katschberga), dovolj visoko, da ni deževalo in hkrati dovolj nizko, da je vsaj spodnji del v gozdu, predvideval sem pa tudi, da ne bo veliko ljudi, ki bi lahko razrili nekaj centimetrov novozapadlega snega. A da bom na smučišču komaj videl kakšnega človeka .
Nekaj cm pršička na trdi podlagi:





Ob 10h druga proga še popolnoma nedolžna :



In takole zvožena ob 14h:

Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Naslednja Stran 3 od 7

Kazalo po Smucisca.net forumu » Avstrija » Novi Goldeck
Pojdi na:  



Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
 
 


© 2006-2014 - smucisca.net
Powered by phpBB