Nalaganje fotografij na forum
Pomoč pogostih vprašanj  Pomoč pogostih vprašanj   Išči  Išči   Seznam članov  Seznam članov   Skupine uporabnikov  Skupine uporabnikov
 
Registriraj se  ::  Prijava Prijava za pregled zasebnih sporočil   
 
Kazalo po Smucisca.net forumu » Rogla » Novosti na Rogli?

Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 11, 12, 13 ... 18, 19, 20  Naslednja
 Novosti na Rogli? « Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » 
Avtor Sporočilo
lenko
PrispevekObjavljeno: Pon Jun 11, 2012 8:33 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pohorc
Pohorc

Pridružen/-a: Ned Okt 2005 13:34
Prispevkov: 3117


http://www.rogla.eu/si/zima/novica/n/smucarska-karta-99/
Verjetno lahko kar štejem pod novost. Če smo pa že pri novostih, pa je od letos tudi bike park na rogli:
http://www.rogla.eu/si/zima/novica/n/bike-park-rogla/
pa še malo razveseljiva novica:
http://www.rogla.eu/si/zima/novica/n/rogla-uvrscena-v-koledar-fis-svetovnega-pokala/
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
tommy
PrispevekObjavljeno: Pon Feb 18, 2013 12:07 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Tor Jan 2013 19:37
Prispevkov: 65
Kraj: Ljubljana

Malo offtopic. A mogoče kdo ve kakšni so kaj plani na Rogli za prihodnje sezone? Pa kaj je sedaj s to nesojeno 6-sedo na Mašinžagi?
_________________
Be Safe - Sleep With a Firefighter!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
simo
PrispevekObjavljeno: Pon Feb 18, 2013 12:17 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Čet Feb 2009 14:45
Prispevkov: 189
Kraj: Prlekija

Zdaj po letošnji novi jasi2, upam, da je po letošnji-predvidevam da dobri do odlični sezoni res na vrsti odklopna 6-seda , v naslednjih letih pa še kakšna razširitev na sosednjih hrib z kako daljšo progo in 6-sedo. ...vem da malo meji na znanstveno fantastiko

LP
_________________
2022/23: 2x Mb. Pohorje, 1x Rogla, 1x Stuhleck
2021/22: 2x Kranjska Gora, 1x Rogla, 6x Jahorina, 1x Mb. Pohorje, 1x Golte
2020/21: 2x Mb. pohorje, 1xRogla, 6x Jahorina
2019/20: 1x Rogla, 1xKreischberg, 6xJahorina
2018/19: 2x Rogla, 1x Osojščica, 1x Golte, 3x Mb. Pohorje, 1x Kranjska Gora, 1x Vogel
2017/18: 4x Jahorina, 3x Rogla, 1x Trije Kralji
2016/17: 5x
2015/2016: 8x
2014/2015: 8x
2013/2014: 6x, 2012/2013: 10x
2011/2012: 9x, 2010/2011: 11x
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
tommy
PrispevekObjavljeno: Pon Feb 18, 2013 1:13 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Tor Jan 2013 19:37
Prispevkov: 65
Kraj: Ljubljana

simo je napisal/a:
Zdaj po letošnji novi jasi2, upam, da je po letošnji-predvidevam da dobri do odlični sezoni res na vrsti odklopna 6-seda

LP


Tudi jaz upam na novo 6 sedo, ki bi precej razbremenila grlo ki tam nastaja. Glede na trenutno sezono res lahko malo bolj optimistično zremo naprej, če le ne bo znanih težav glede tromeje občin. Po tolikem času pa upam da so se že uspeli kaj dogovorit......
_________________
Be Safe - Sleep With a Firefighter!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
gost2
PrispevekObjavljeno: Pet Feb 22, 2013 12:17 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Pon Okt 2005 17:45
Prispevkov: 678


http://www.siol.net/novice/lokalne_n...re_majdic.aspx

Zares bo zaživel z odprtjem športnega hotela

Tekaški center Petre Majdič na Rogli končan leta 2014

Zreče - Na Rogli na Zreškem Pohorju že nekaj let nastaja center za tek na smučeh, ki nosi ime po naši vrhunski tekmovalki Petri Majdič. Konec gradnje centra se, kot kaže, bliža.

A na prvi pogled, ko se pripeljemo na Roglo, tega ni opaziti. Potem ko nas na jumbo plakatu pozdravi napis Tekaški center Petre Majdič (TCPM), kmalu zbode v oči ogromna nedokončana zgradba, ki je ob velikem tekaškem poligonu. Z njega se je sicer mogoče podati na razgibane in lepo urejene tekaške proge različnih dolžin v obeh tehnikah, klasični in drsalni.

Kriza upočasnila odprtje športnega hotela

V tej nedokončani zgradbi naj bi po prvotnem načrtu že lani zaživel športni hotel s 16 sobami oziroma apartmaji s skupno površino 2.760 kvadratnih metrov, z drugo faza gradnje tega objekta pa bi zagotovili še dodatnih 35 ležišč. Kot pravi Damjan Pintar, svetovalec uprave za turizem pri družbi Unior Zreče, ki je s svojimi dolgoletnimi izkušnjami pri upravljanju smučarskih objektov partner občine Zreče, investitorja v TCPM, gre vzroke za zamudo iskati v dejstvu, da se je vmes zgodila kriza in da so v Uniorju ob tem izvajali še številne druge investicije, kot je bila gradnja novega sodobnega hotela Atrij, kolesarskega parka, lani so zgradili tudi novo smučarsko progo in obnovili še številne druge objekte.

Celotna naložba gradnje tekaškega centra na Rogli je ocenjena na okrog osem milijonov evrov, od tega je tri milijone evropskih sredstev.

Poligon in naprave za zasneževanje zgrajeni v roku

Iz občine Zreče, ki se je leta 2008 prijavila na razpis ministrstva za šolstvo in šport za sofinanciranje športno-rekreacijske infrastrukture iz sredstev Evropskega sklada za regionalni razvoj, so nam sporočili, da so bila sredstva v vrednosti skoraj 3 milijone 300 tisoč evrov konec leta 2011 v celoti uporabljena. S tem denarjem jim je v predvidenih časovnih rokih uspelo dokončati tekaški poligon, kjer je poleti tudi nogometno igrišče, rolkarsko asfaltno stezo v dolžini 2,7 kilometra, akumulacijsko jezero in sistem za tehnično zasneževanje, kar omogoča tek na smučeh, tudi če ni naravnega snega. Ta dela je opravljajo podjetje CM Celje, ki pa je šlo pozneje v stečaj, in kot pravi Srečko Retuznik, tehnični direktor v družbi Unior, program turizem, so glede na težave gradbenih podjetij lahko zadovoljni, da jim je s tem izvajalcem uspelo dokončati ta del investicije.

Pri gradnji samega hotela se je namreč v tem smislu zapletlo, saj je moralo Gradbeno podjetje Ptuj, ki je začelo graditi hotel, v stečaj, zaradi česar je občina Zreče prekinila pogodbo s tem podjetjem in poiskala drugega izvajalca. To je zdaj podjetje Lesnina inženiring iz Ljubljane, ki pa je tudi v prisilni poravnavi. Upajo, da ne bo še kakšnih dodatnih zapletov.

Čeprav na prvi pogled ni videti, da bi se pri gradnji hotela kaj dogajalo, pa videz vara, kot pravi Retuznik, saj so še pred kratkim opravljali notranja inštalacijska dela, objekt pa so tudi že zasteklili, res pa je, da so dela zaradi zime zdaj prekinili in jih bodo nadaljevali spomladi. Doda še, da je na dinamiko gradnje hotela zagotovo vplivalo tudi dejstvo, da je odpadla organizacija zimske univerzijade v Mariboru, v okviru katere naj bil del tekmovanj, tekaška in biatlonska, gostili na Rogli.

S hotelom izkušnja teka na smučeh po vzoru skandinavskih držav

Glede na nove okoliščine je zdaj cilj, da bi hotel dogradili leta 2014 v okviru javno-zasebnega partnerstva, v katerem se še naprej vidijo tudi v podjetju Unior turizem. In kot so nam še sporočili iz občine Zreče, je ta postopek zdaj v teku.

Občina Zreče svoj vložek v projekt javno-zasebnega partnerstva z zemljišči in komunalnim prispevkom ocenjuje na nekaj več kot 1,8 milijona evrov, vložka potencialnega zasebnega partnerja pa v tej fazi še ni mogoče oceniti, nam pojasni Sandra Godec Mavhar, direktorica občinske uprave pri občini Zreče. Po pogodbi z ministrstvom mora biti večnamenski objekt v TCPM-ju zgrajen do konca julija 2014

Čeprav bo za dokončanje hotela zahtevno zagotoviti denar, potem ko je bila večina evropskih sredstev namenjena za gradnjo poligona in spremljajočih naprav, pa Damjan Pintar iz Unior turizma verjame, da jim bo to uspelo. Po dokončanju prve faze bo hotel ponujal garderobne prostore z wellness centrom, restavracijo, večnamenske dvorane in seminarske prostore ter, kot že omenjeno, tudi nekaj ležišč.

Takrat bodo, kot še poudarja Pintar, lahko tudi v celoti začeli uresničevati vizijo delovanja tekaškega centra po vzoru razvitih tovrstnih centrov v skandinavskih in drugih evropskih državah. To pomeni, da se bodo tekači po teku lahko tudi oprhali, preoblekli, se okrepčali in se odločili še za kakšno savno in podobno, za kar bodo pripravili tudi različne pakete vstopnic. Pintar še priznava, da smučarjem tekačem, ki jih šteje za zelo dobre stranke, v turističnem smislu v Sloveniji morda premalo ponudijo. Verjame, da jim bodo po letu 2014 lahko ponudili bolj kakovostne storitve.

Tudi center za priprave vrhunskih športnikov in reprezentanc

"Drugi cilj te vizije pa je, da v Sloveniji naredimo center, ki bo na voljo za domače in tuje vrhunske športnike ter bo živel v vseh letnih časih, predvsem pa tudi poleti in ne le pozimi. Lani smo gostili veliko reprezentanc iz vzhodne Evrope, letos so se pri nas pripravljali številni biatlonci, ki so nastopili na nedavnem svetovnem prvenstvu v Novem Mestu na Češkem, gostili smo 50 članov ruske mladinske tekaške reprezentance, veliko zanimanje pa v zadnjem času kažejo tudi skandinavske države. Smo pa zelo presenečeni nad obiskom tekaškega centra v poletnih mesecih."

Na leto prodanih od tri do štiri tisoč tekaških vstopnic

Kakorkoli, ne glede na nekoliko moteč videz gradbišča ob poligonu pa tekaški center Petre Majdič živi, in to čeprav je že tretje leto v centru tek po progah plačljiv (cena dnevne vozovnice je 4 evre, sezonske pa 120 evrov), medtem ko je tek samo na poligonu brezplačen. "Vsako leto prodamo od tri in štiri tisoč dnevnih in sezonskih kart, s tem izkupičkom pa pokrijemo stroške vzdrževanja in urejanja prog. Ko smo se odločili, da bomo uporabo tekaških prog zaračunavali, smo se tudi zavezali, da bodo proge vrhunsko urejene. Na začetku je bilo med tekači zaradi tega sicer nekaj nezadovoljstva oziroma začudenja, vendar so se zdaj uporabniki navadili, saj najbrž opazijo, da je storitev, ki jo zaračunavamo, kakovostna. Žal pa se za zdaj niso uveljavile t. i. kavcijske karte, v katerih sta bila zajeta tudi čaj in kakšen pohorski lonec, na kar je gotovo vplivala razdalja hotelskega objekta od tekaškega poligona, z novim hotelom pa verjamemo, da bo to zaživelo, pravi Aleš Slapar, vodja smučišč na Rogli.

Ob tem doda, da Unior turizem od vsake prodane tekaške vozovnice deset odstotkov nameni v Sklad za ohranjanje narave, ker se zavedajo, da bodo samo v tesnem sodelovanju z zavodi, ki upravljajo te naravne danosti, lahko v prihodnje izpeljali še večje projekte in da bo zato treba podreti še kakšno smreko.

Petra Majdič razume težave in pozdravlja uvedbo tekaških vozovnic

In kako na delovanje tekaškega centra na Rogli in na zamudo pri dokončanju športnega hotela gleda naša najboljša tekačica vseh časov Petra Majdič, po kateri center nosi ime? "Z veliko častjo sem posodila ime temu centru, saj sem leta in leta trenirala na Rogli in iz tega sodelovanja je tudi nastala ideja, da bi šli korak dlje in oblikovali takšen center. Dejstvo je, da je pri nas gospodarska kriza in da zaradi tega zamuja hotel, ki edini še manjka v tem centru. In čeprav je videz morda drugačen, center dobro deluje. Kot opažam, ga obiskuje vedno več smučarjev tekačev. Zelo pozdravljam odločitev, da se urejenost prog zagotavlja s tem, kar je praksa v tujini, z dnevnimi vozovnicami, saj se tako oblikuje tudi višja kultura teka na smučeh, kar bo seveda zares zaživelo z odprtjem hotela."

Tekme za svetovni pokal si želijo v drugem terminu

Dokončanje hotela in celovita ureditev tekaškega centra bi bila seveda dobrodošla tudi za organizacijo tekem svetovnega pokala v smučarskih tekih, saj bi prispevala k še večjemu ratingu Rogle kot uspešnega prizorišča tekem. Rogla je tekmo za svetovni pokal prvič gostila v sezoni 2009/2010, potem pa še v sezoni 2011/2012 in naj bi jo praviloma vsaki dve leti. "Z naše strani je seveda še naprej želja, da organiziramo tekmovanje, vse pa je odvisno od dogovora domače in mednarodne smučarske zveze. Je pa res, da nam decembrski termin ne ustreza najbolj, ker pri nas takrat ni toliko naravnega snega kot januarja in februarja. Pokriti celotno tekaško progo z umetnim snegom pa je zelo velik strošek. Se pa bojim, da mednarodna smučarska zveza pogojuje izpeljavo tekme tudi z ustreznim obiskom takšne tekme, na kar pa seveda vplivajo tudi rezultati naših tekačev in tekačic. Potem ko se je poslovila Petra Majdič, ki je bila v svetovnem vrhu teka na smučeh, je zanimanje upadlo," je še povedal Damjan Pintar, ki se po devetih letih dela na položaju izvršnega direktorja programa turizem v Uniorju in po tem, ko je, kot pravi, izpolnjen cilj, da Rogla in Zreče postanejo svetovno prepoznan center za priprave in rehabilitacijo vrhunskih športnikov, vrača na Olimpijski komite Slovenije (OKS), kjer bo od maja naprej poslovni direktor.

Petra Majdič s tečaji teka na smučeh na Rogli

Ob tem dodajmo, da v tekaškem centru na Rogli Petra Majdič izvaja tečaje teka na smučeh. Eden bo prav ta konec tedna, kjer bo Petra tudi med demonstratorji, kar sicer ne bo vedno praksa. Kot pravi Majdičeva, se ljudje, če se želijo naučiti alpskega smučanja, odločajo za tečaje in osebne trenerje, za smučarski tek pa to običajno ni praksa, saj so v veliki meri prepričani, da je dovolj, če so samouki. Toda brez obvladanja tehnike je tek na smučeh bistveno težji in ne prinaša zadovoljstva, kot bi ga sicer lahko, pravi Majdičeva.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
gost2
PrispevekObjavljeno: Sob Jan 25, 2014 8:37 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Pon Okt 2005 17:45
Prispevkov: 678


http://www.rtvslo.si/tureavanture/podobe-slovenije/dravinjska-dolina-spodbuja-svojo-turisticno-zilo/327661

Dravinjska dolina spodbuja svojo turistično žilo
Turistični ponudniki z novo blagovno znamko
18. januar 2014 ob 10:59,
zadnji poseg: 18. januar 2014 ob 11:05
Rogla - MMC RTV SLO/STA

Turistični ponudniki Dravinjske doline so v prizadevanju za dvig kakovosti in raznolikosti turistične ponudbe ustvarili blagovno znamko Okusi Rogle.

Turistična destinacija Rogla-Pohorje ob naravnih in kulturno-zgodovinskih zakladih skriva tudi številne kulinarične posebnosti, ki se ohranjajo med generacijami in navdušujejo obiskovalce.

Kot je pojasnil direktor hotelirstva in gostinstva na Rogli Robert Kejžar, so se pri uvajanju znamke oprli na bogato naravno in kulturno dediščino, znotraj katere želijo ob sledenju sodobnim smernicam o zdravem načinu prehranjevanja z veliko mero skrbnosti in občutka ohranjati tradicionalne kulinarične prvine.

"Okusi Rogle bodo hkrati povezovali lokalne ponudnike gostinskih storitev ter proizvajalce kmetijskih in živilskih izdelkov. S tem bomo omogočili našim gostom in obiskovalcem uživanje v tradicionalnih jedeh po enotnih recepturah pri različnih ponudnikih gostinskih storitev v turistični regiji," je dejal Kejžar.

Lansko jesen so tako že potekala prva ocenjevanja za podelitev omenjenega znaka kakovosti, ki so jih ta teden podelili prvim prijavljenim iz občin Slovenske Konjice, Zreče, Vitanje in Oplotnica. Med drugim so blagovno znamko podelili za pridelke in izdelke v kategorijah pijač, jedi, rokodelskih izdelkov in prireditev. Znak kakovosti je za zdaj prejelo 92 izdelkov, ki jih je prijavilo 24 gostincev, hotelirjev in kmetov.
K. K.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
gost2
PrispevekObjavljeno: Tor Jan 27, 2015 10:00 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Pon Okt 2005 17:45
Prispevkov: 678


Za smučišče Rogla ni zanimanja http://4d.rtvslo.si/arhiv/prispevki-in-izjave-slovenska-kronika/174316586
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Sneg100
PrispevekObjavljeno: Tor Dec 29, 2015 6:59 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sposoja si smuči od bloškega smučarja
Sposoja si smuči od bloškega smučarja

Pridružen/-a: Tor Dec 2015 18:38
Prispevkov: 81
Kraj: Lj

Haha k smo na tej temi že pri novostih: Danes sem na smučanju uprašu prodajalko kart pa enga žičkota kdaj bodo gradili 6sedo Mašinžaga?... Pol pa tisto: Js tega nevem... odvisno od razmer... Po moje ni keša. Pa sej tut na Golteh tkole vlečejo gradnjo Kladij. Sploh ne verjamem če bodo zgradil to Mašinžago al so to spet ene od sanj...
Lp
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Skimar
PrispevekObjavljeno: Sre Sep 28, 2016 5:17 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Pon Sep 2016 21:46
Prispevkov: 28


Zivjo od torka sm nov na forumu in sem ze pod temo Vogel sprasval o 6sedi Zadni Vogel.S tole Masinzago pa tudi pomojem nic ne bo glede na tezave podjetja Unior.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Skimar
PrispevekObjavljeno: Sre Sep 28, 2016 5:17 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Pon Sep 2016 21:46
Prispevkov: 28


Zivjo od torka sm nov na forumu in sem ze pod temo Vogel sprasval o 6sedi Zadni Vogel.S tole Masinzago pa tudi pomojem nic ne bo glede na tezave podjetja Unior.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
gost2
PrispevekObjavljeno: Sob Sep 29, 2018 10:00 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Pon Okt 2005 17:45
Prispevkov: 678


https://4d.rtvslo.si/arhiv/porocila/174565220

Naslednje poletje na Rogli sprehod po novozgrajeni 560 m dolgi in 10 m visoki poti med krošnjami,
35 m visokim razglednim stolpom z 440 m notranje poti ter 40 m toboganom,
naložba bo vredna 4.5 milijona evrov, dela bodo končana prihodnje poletje...


https://www.rtvslo.si/tureavanture/podobe-slovenije/na-rogli-se-bo-prihodnje-poletje-mogoce-sprehajati-med-krosnjami/467325

Na Rogli se bo prihodnje poletje mogoče sprehajati med krošnjami
Naložba je vredna 4,5 milijona evrov
28. september 2018 ob 19:30
Rogla - MMC RTV SLO, STA
Poleti prihodnje leto naj bi na Rogli odprli prvo pot med krošnjami v Sloveniji, ki jo bosta sestavljala 560 metrov dolgo sprehajališče do 20 metrov nad tlemi in 35 metrov visok razgledni stolp z dodatnimi 440 metri krožne poti.

Projekt so splavili s podpisom pogodbe o stavbni pravici med zreško občino in nemškim investitorjem Erlebnis Akademie oziroma njihovim češkim hčerinskim podjetjem Zažitkova Akademie. Naložbo v višini 4,5 milijona evrov bo v celoti pokril zasebni vlagatelj.

S podpisom pogodbe bo občina Zreče vlagateljem za dvajset let dala v najem zemljišče, na katerem bodo zgradili za Slovenijo doslej edinstven projekt poti med krošnjami. Gre za večinoma iz lesa izdelano konstrukcijo, ki jo bosta sestavljala sprehajališče in razgledni stolp.

Za konec poti še tobogan
Kot je povedal izvršni direktor obeh podjetij, ki sta se za naložbo na Rogli dogovarjala nekaj let, Bernd Bayerköhler, bo omenjena pot med krošnjami na Rogli tako kot na vseh drugih lokacijah v celoti dostopna tudi ljudem na vozičkih.

"Konstrukcija bo vsebovala tudi tobogan, ki bo omogočal zabavno spuščanje s stolpa na sprehajališče, pot pa bo nato vodila proti izhodu, kjer se bodo obiskovalci lahko ustavili v trgovini s spominki," je dejal Bayerköhler in dodal, da bi z gradnjo radi začeli še letos, a je to odvisno od vremena. Ker postavitev traja tri do štiri mesece, računajo na odprtje konec julija.

Nemški Erlebnis Akademie je največji evropski upravljavec naravnih parkov, zaposluje 100 ljudi in je imel lani skoraj 12 milijonov evrov prometa. Med drugim načrtujejo, postavljajo in upravljajo še adrenalinske in družinske parke ter izobraževalne centre, ki temeljijo na trajnostnem turizmu. Krovno podjetje trenutno upravlja pet podobnih projektov v Nemčiji in Avstriji, njihovo češko podjetje pa tri na Češkem in Slovaškem.

Rogla želi privabiti še več turistov
Zreški župan Boris Podvršnik je spomnil, da prvi leseni razgledni stolp na Rogli stoji že od leta 1934, z novim projektom pa bodo nadaljevali tradicijo lesenih razglednih stolpov za obiskovalce. "Od prvih zametkov turizma na Rogli smo do danes tu razvili smučišča, terme, kmečki turizem, pohodniške in kolesarske poti, kar je narekoval trajnostni turizem," je dejal Podvršnik.

V Uniturju, ki sicer upravlja turizem na Rogli in v Zrečah, so po besedah izvršne direktorice Barbare Soršak od začetka podpirali idejo za ta projekt, saj gre za dokazano uspešno atrakcijo na mnogih lokacijah.

"Ne ponuja le možnosti za sprostitev in zabavo, ampak tudi pomembne izobraževalne elemente, saj gostom predstavi naravo Pohorja in floro ter favno na tem področju. Za naše obiskovalce bo to še ena dodatna možnost," je dodala Soršakova in povedala, da Roglo letno obišče okoli pol milijona ljudi, s to novostjo pa si lahko obetajo dodatne goste.

A. P. J.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Frenk
PrispevekObjavljeno: Sob Sep 29, 2018 6:22 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Sre Sep 2005 21:52
Prispevkov: 558
Kraj: Šoštanj

Sicer bi imel raje, da se ta denar investira v zasneževanje (in , ali za smučanje na splošno), ampak celeletna turistična ponudba je tudi nujna.
LP Frenk
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Frenk
PrispevekObjavljeno: Čet Okt 18, 2018 9:34 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Sre Sep 2005 21:52
Prispevkov: 558
Kraj: Šoštanj

Na Uniorčku montirajo nov tekoči trak za začetnike...Ampak bo pokrit!!!
Slike na njihovi strani!
LP Frenk
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
lenko
PrispevekObjavljeno: Sre Jul 10, 2019 12:26 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pohorc
Pohorc

Pridružen/-a: Ned Okt 2005 13:34
Prispevkov: 3117


V prejšnjih vročih dneh sem se odločil za hiter skok na Roglo, kjer je za nekaj stopinj hladneje kot pri nas v pečki v dolini. Seveda sem tudi šel vohunit z namenom napovedane investicije (https://www.vecer.com/stolp-na-rogli-bo-atrakcija-za-turiste-10015194), pa da vidim kaj se dogaja. Po prvotnem načrtu vzpona čez Lovrenc naletim na znak in obvestilo da je cesta zaprta zaradi sanacije po neurju, po vožnji po alternativni cesti pa pridem do spoznanja da je moglo biti res hudo, nenazadnje je samo po padavinski postaji na Rogli padlo nekje 70l/m2 dežja, glavnina pa je bila nižje, proti Lovrencu...

No kakorkoli, sprehodim se mimo razglednega stolpa, rahlo razočaran saj nisem opazil nobenih količkov, kakršnih koli del ali sploh karkoli kar bi nakazovalo na kakršnokoli investicijo na Rogli.
Je pa za videti da še nekaj rovarijo in navažajo okoli izteka novo postavljenega pokritega traku na Uniorčku:



Pred mrakom se odpeljem proti Zrečam, kjer pa na presenečenje opazim večje gradbišče, bagerje za zabijanje pilotov, lesene stebre itd...:



Kar pa nakazuje na napovedano investicijo. Sem naprej mislil da bo izvedena na grebenu med Mašinžago in razglednim stolpom, ampak so se očitno odločili jo postaviti na nekoliko vetrovno zavarovanem področju omejenem z bungalovi, hotelu Rogla in odcepom za Mislinjo. Lepo. Kakšna slika več pa ko bo dokončano.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
lenko
PrispevekObjavljeno: Sre Nov 20, 2019 10:25 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pohorc
Pohorc

Pridružen/-a: Ned Okt 2005 13:34
Prispevkov: 3117


Ravno brskam dalje po katastru, po najdbi načrtovanih vetrnic, sem še odšel pogledati na Roglo, kje naj bi nove vetrnice bile, ampak jih nisem našel še zaenkrat. No sem pa našel tole:


Očitno se na spodnji postaji Planje planira manjše naselje, vsaj tako izgleda po tisti notranji črti, ki nakazuje cesto (?), okoli pa apartmajske hiške (?). Upam da le ni klasična zadeva, ko se zadeva lastnini in se dediči ne znajo zmeniti...
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 11, 12, 13 ... 18, 19, 20  Naslednja Stran 12 od 20

Kazalo po Smucisca.net forumu » Rogla » Novosti na Rogli?
Pojdi na:  



Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
 
 


© 2006-2014 - smucisca.net
Powered by phpBB