Nalaganje fotografij na forum
Pomoč pogostih vprašanj  Pomoč pogostih vprašanj   Išči  Išči   Seznam članov  Seznam članov   Skupine uporabnikov  Skupine uporabnikov

Registriraj se  ::  Prijava Prijava za pregled zasebnih sporočil   

Kazalo po Smucisca.net forumu » Avstrija » Mölltaler Gletscher 2014/15

Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Naslednja
 Mölltaler Gletscher 2014/15 « Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » 
Avtor Sporočilo
Mazyk
PrispevekObjavljeno: Sre Nov 26, 2014 9:00 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Tor Jan 2007 17:28

bili smo danes z ekipo gor. podlaga je kvalitetna, seveda pa ne takšna kot sredi prave zime. deli proge so bili zratrakiranii ok, druge so ble pa manjše grudice.
vozili smo večinoma panoramabahn, črno, kjer se je pod največjo strmino bvidelo do kje je bil minus. spodaj je bil sneg še toliko bolj grudast in dosti bolj mehki kot zgoraj.
težko tudi pričakuješ boljše ko so pa skos drugje slabi pogoji. kakorkoli, super dan, le vidljivost jj bla švohna, vjutro difuza in snisi videl podna,od pol 10 do pol 11 malo sonca in super vidljivost, potem pa spet difuza in tipanje podlage. sem kr modre pikice videl
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
streif
PrispevekObjavljeno: Čet Nov 27, 2014 1:38 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Pon Dec 2007 13:40
Kraj: pod Strmcem

Bil od ponedeljka do srede. Parkirisce nekje na tricetrt polno, zgoraj nobene guzve . Ponedeljek je ze opisal predhodnik, torek soncno, kicasto... enako obljubljeno za sredo (po snowforecast-u) zal le eno uro, nadalje precej difuze. Podlaga zelo kulturna, razen ze omenjenih kupov in nekaj kamenckov v zadnjem delu proti vlakcu. Alteck odlicen, praviloma sameval, zoprno pa sprva zakamuflirano kamenje na koncu kjer sem v otrocjem navdusenju zj..al in takoj za novi zlajf pripravil sg dile.
Pod crto: zeloo ok .
Nazaj na vrh
streif
PrispevekObjavljeno: Pet Nov 28, 2014 12:55 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Pon Dec 2007 13:40
Kraj: pod Strmcem

še malo optike:

...že videno... edino desno od zgornje postaje Altecka bode v oči kar dolg, izredno ratrakiran del; očitno za bolj leno turno klientelo

Nazaj na vrh
Pončo
PrispevekObjavljeno: Ned Nov 30, 2014 11:39 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sposoja si smuči od bloškega smučarja
Sposoja si smuči od bloškega smučarja

Pridružen/-a: Sre Okt 2012 8:04

Še jaz, še jaz...
Končno je tudi meni uspelo priplezati do Melija. Bil gor včeraj. Vreme kičasto pomladansko, na zg. postaji gondole je pisalo +9°C. Gneča povsod znosna, razen na dvosedi Panoramabahn, kjer je bila katastrofa. Proge seveda razrite, najhuje je bilo na koncu 9-ke, pred spodnjo postajo gondole. Najboljša je bila črna 10-ka, a kaj ko se je končala z razmerami iz prejšnjega stavka.
Dopoldanski kič:

Nekaj čez tretjo popoldne se je pa od nikoder vzela twilight zone in smo se pobrali v dolino.

Nihče se ni kaj veliko sekiral, saj smo se za otvoritev sezone več kot nasmučali.
Nazaj na vrh
H2o
PrispevekObjavljeno: Ned Nov 30, 2014 11:50 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Pon Dec 2006 22:18

V petek sem se odločal med sobotnim sočnkom na Mölltalu ali našo sivino, pa si nisem želel pokvariti odličnega četrtkovega okusa, ko ni bilo nobenih vrst in predvsem na progah nobene gužve:

ps: tista temperatura na vrhu gondole je povsem nepravilna in previsoka. Verjetno je temperaturni senzor nezaščiten.
21/22: 49x
20/21: 11x
19/20: 36x (čista jeeeba)
18/19: 59x
17/18: 50x
16/17: 49x
15/16: 56x
14/15: 51x
13/14: 28x (žled)
12/13: 55x
11/12: 56x
10/11: 50x
09/10: 82x
08/09: 45x
Nazaj na vrh
miki
PrispevekObjavljeno: Ned Nov 30, 2014 5:57 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Moderator
Moderator

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 13:25
Kraj: Maribor

Da še jaz pristavim svoj piskrček, tokrat samo od sobote. Kot rečeno, gneča niti ni bila prehuda, Panoramabahn sva se v konicah uspešno izognila (med 12. in 13. in po 15. gneče tam ni bilo).

Načeloma je bilo kičasto - lepo:

Ne morem pa brez kritike. Kot se je dobro videlo na Webcamih, v tej sezoni Altecka niso zasneževali, ampak so po obilnem sneženju v začetku novembra topove pospravili, še preden so z njimi prišli do Altecka. In po tistem ko so topove pospravili je bilo še kar nekaj noči z minusom! Juhuhu, naravni sneg. In naravne skale na zadnji sončni strmini:

Na fotkah sicer zgleda da gre za 'šodr', ampak v resnici so vmes tudi skale velikosti 20 x 30 cm . Škoda, zaradi take malomarnosti so pri meni dobili en velik debel minus (saj vem, Schulza BK za moj minus, dokler drugje ne bo snega bomo vsi rinili na Melija, pa če bodo na Altecku skale ali ne).

Aja, še o kamenju: ob štirih ga je bilo kar precej tudi na strmini črne proge proti vlakcu, na tem pobočju (na sliki izgleda super in tako je dopoldan tudi bilo, ko pa se je sneg zmehčal in razril je bilo na levi polovici proge ornk skalnato; desno bližje topovom je bolje, sem pa eno skalo videl tudi neposredno pod najvišjim topom):

Za konec pa še ena kičasta od tiste zadnje ure ko je Pončo pobegnil ... :

... in ena slikana nekaj minut čez štiri, ko je megla spet izginila. Ubogi utrujeni topovi ki so to jesen tako zelo garali (zato je tudi akumulacija polna do vrha) pa počivajo:

Sezona 2024/2025: 55 smučarskih dni = 7 x Kitzsteinhorn, 6 x Pohorje, Schladming, 5 x Meli, 3 x Obertauern, Tauplitzalm, 2 x Grosseck/Speiereck, Katschberg, 3 Kralji, Flachau, Riesneralm, Dachstein West, Kope, Golte, 1 x Fanningberg, Wurzeralm, Filzmoos, Rauris, Galsterberg, Zauchensee, Schmitten, Radstadt/Altenmarkt, Hochkönig.
Nazaj na vrh
tomi
PrispevekObjavljeno: Ned Nov 30, 2014 10:42 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča v kavbojkah
Smuča v kavbojkah

Pridružen/-a: Pet Mar 2006 22:18
Kraj: Jesenice

Ja, na Meliju smo preživeli še en, v povprečju prav super vikend .
Soboto ste že obširno opisali in orisali, dodajam samo moje mnenje glede kvalitete prog, ki so se mi zdele prav dobre. Po progi v dolino nisem smučal, po modri progi na ledeniku samo takoj zjutraj, tako da je bilo nekoliko slabše edino na Altecku, rdeča proga na ledeniku pa je bila super prav do konca dneva.
Včerajšnja Bergfexova super napoved za danes se mi je zdela nekoliko sumljiva, a nekaj sonca smo le imeli. Tudi sicer so bili oblaki precej prosojni, zato je bila vidljivost vseskozi dobra. Proge so bile prav vse odlične, nekoliko bolj utrjene in brez grudic ter kamenčkov. Prvo jutranjo uro sva smučala na Altecku, kjer je bila črna proga enostavno perfektna . Še popoldne je bila odlična tudi črna proga v dolino:

Tudi spodnja strmina je bila še opoldne prav dobra. Obiska je bilo danes precej manj kot včeraj, čakalni časi so bili praktično zanemarljivi. To velja tudi za vlakec, ki je neprestano vozil že od 7h naprej. Glede tega si upravljalci res zaslužijo pohvalo . V vlakcu so tudi zložili klopi in je tako ostalo več prostora. Tako so onemogočili razne nesramneže, ki so se pogosto na široko razkomotili na klopi, povrh pa še smuči podtaknili na drugo stran in ovirali ostale potnike.

Še ena slika, da ne bodo vedno samo sončne, sem ujel edini kratek trenutek, ko se je na vrhu nabrala meglica:

Slikal sem sicer zato, ker so bili sredi popoldneva oblaki obarvani kot ob sončnem zahodu, a se na sliki žal ne vidi.

To je bil zaenkrat verjetno najin zadnji vikend na Meliju. Po svoje mi je kar žal, da bo zdaj treba na druga smučišča .
Nazaj na vrh
Milko
PrispevekObjavljeno: Ned Nov 30, 2014 10:57 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pridružen/-a: Sre Feb 2008 22:26
Kraj: Radovljica

Mi je dosti,,,grem...sam aali pa če koga najdem s seboj.
Dilce so še brez praske...
divancan
PrispevekObjavljeno: Pon Dec 01, 2014 11:17 am    Naslov sporočila: Molltaler 21-23.11 Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Sre Jul 2013 13:36
Kraj: Koprivnica, Hrvaška

Otvorili i mi sezonu gore.
Vrijeme od podnošljivo (magla)

do perfektno u nedjelju.

Pozdrav

Sezona 14/15
27 - 3x Molltaler, 4x Obertauern, 2x Katschberg, 1x Kreischberg, 1x Gerlitzen, 1x Bad, 5x Nassfeld, 2x Klippitz, 1x Krvavec, 1x Tarvisio, 1x Tauplitz, 2x Dachstain West, 1x Grosseck, 1x Fanningberg, 1x Zauche see
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Ki9
PrispevekObjavljeno: Tor Dec 02, 2014 8:31 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Sre Dec 2012 22:52

Če prav vidim je vodja smučišča videl kritiko na tem forumu ter spodaj prižgal par topov.
Nazaj na vrh
Mazyk
PrispevekObjavljeno: Sre Dec 03, 2014 9:53 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

kaj mislite, za v nedeljo je super napoved, a bo gor pol slovenije in 3/4 karntena, švicarjev poljakov in ostalo kar ma kuplene aranžmaje gor in bo iber gužva al bo znosno?
tomi
PrispevekObjavljeno: Čet Dec 04, 2014 11:44 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča v kavbojkah
Smuča v kavbojkah

Pridružen/-a: Pet Mar 2006 22:18
Kraj: Jesenice

Saj smo ti napisali, kako je bilo ta vikend in tudi zdaj gotovo ne bi bilo bistveno drugače. Če bi bilo lepo vreme seveda, le kje ga ti vidiš ?
Nazaj na vrh
matejp
PrispevekObjavljeno: Čet Dec 04, 2014 12:08 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pridružen/-a: Pet Nov 2012 10:40

Napoved je bolj kisla kot pa super... Razen seveda, če ljubite smučati v megli...
Nazaj na vrh
Mazyk
PrispevekObjavljeno: Pet Dec 05, 2014 10:17 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

gledam skos snow forecast
http://www.snow-forecast.com/resorts/Molltal-Glacier/6day/mid

ki se res spreminja kar na ure ampak trenutno je sonce v nedeljo. trenutna napoved pa oblačno in po kamerah sodeč tudi je.

nevem kje ste vi kislo srečal?

lp
Ki9
PrispevekObjavljeno: Pet Dec 05, 2014 12:11 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Sre Dec 2012 22:52

http://www.zamg.ac.at/cms/de/wetter/wetteranimation/aladin_animation.php?imgtype=2

Sonce si lahko le narišeš
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Naslednja Stran 5 od 9

Kazalo po Smucisca.net forumu » Avstrija » Mölltaler Gletscher 2014/15
Pojdi na:  

Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu

© 2006-2014 - smucisca.net