Nalaganje fotografij na forum
Pomoč pogostih vprašanj  Pomoč pogostih vprašanj   Išči  Išči   Seznam članov  Seznam članov   Skupine uporabnikov  Skupine uporabnikov
 
Registriraj se  ::  Prijava Prijava za pregled zasebnih sporočil   
 
Kazalo po Smucisca.net forumu » Avstrija » Novosti Avstrija 2014/15

Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
 Novosti Avstrija 2014/15 « Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » 
Avtor Sporočilo
miki
PrispevekObjavljeno: Sre Sep 03, 2014 3:10 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Moderator
Moderator

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 13:25
Prispevkov: 3437
Kraj: Maribor

@marko: ja, tudi meni je to malo čudno. Še bolj me skrbi nov plan prog:


Če bo sedežnica na Rudniku res grajena tako kot je tukaj vrisano, se bo zgodilo natančno to kar pišeš, namreč, do obstoječe proge bi se moral spustiti po cesti in bi pri tem izgubil prvo strmino . Glede na to kam je kopal najvišji bager, še vedno upam da bodo zgornjo postajo postavili nekam v modri krog, od koder bi se lahko spustil na vrh obstoječe proge ali pa na progo ki jo pravkar ravnajo:


Vem da je teren tam strm, ampak plato za eno kompaktno zgornjo postajo z 90 - stopinjskim izstopom pa bi se menda dal skopati v breg? Ja nič, bo treba počakat kaj bodo na koncu res naredili.

O novostih v Alpendorfu (St. Johann) sem sicer že pisal, zdaj pa je ves projekt s številkami predstavljen tudi na seilbahn.net. Ob teh cifrah se ti kar milo stori, recimo da lahko naredijo 5600 m3 snega na uro. Ali pa, da je kapaciteta črpalk takšna, da lahko novo orjaško jezero spraznijo prej kot v 100 urah - ampak v tem času lahko zasnežijo 'preko palca' 25 km prog. Tudi investicija (14.5 milijona) je v rangu ene dobre kabinske žičnice ...

Še ena dobra novica, čeprav bolj srednjeročna, prihaja iz Fieberbrunna:

http://www.tt.com/politik/landespolitik/8893754-91/35-mio.-euro-f%C3%BCr-gro%C3%9Fes-skigebiet.csp
in
http://www.tt.com/wirtschaft/standorttirol/8927169-91/klare-mehrheit-f%C3%BCr-skigebiet.csp

Potem ko so okoljski uradi obeh dežel potrdili, da za povezavo Fieberbrunna s Hinterglemmom ni potrebna dolgotrajna študija vpliva na okolje, ampak samo 'navadni' postopek za pridobitev gradbenega dovoljenja, pričakujejo da bi do oktobra pridobili papirje in prihodnje leto zgradili kabinsko žičnico v 2 odsekih in pripadajoči progi in tako povezali obe smučišče. Ampak to še ni vse:
Citiram:
Im Jahr 2016/17 soll auch der Zusammenschluss mit Zell am See und Kaprun erfolgen.
Torej 2015 povezava Fieberbrunn - Hinterglemm in 2016 Saalbach - Zell am See , to pa bodo že skoraj francoske dimenzije smučišča.

Za tiste ki jih zanima kako za vraga take projekte financirajo pri sosedih (Fieberbrunn finančno ni ravno najmočnejše smučišče), je zanimiva tudi finančna konstrukcija 18 - milijonskega projekta:

- občina bo prispevala 175.000 evrov na leto za obdobje 20 let, kar bo v pričakovani življenjski dobi žičnice naneslo 3,5 milijona. Kljub finančnemu vložku občina ne bo vstopila v žičniško podjetje kot solastnik, edini pogoj je da župan ostane član nadzornega sveta
- turistična zveza bo prispevala, če prav razumem, okrog 350.000 evrov letno od pobranih turističnih taks
- skupaj bodo od občine in turistične zveze, torej iz javnih financ, dobili več kot 50% sredstev za investicijo

Ja, s tem modelom bi tudi pri nas šlo kaj dalje. Ampak da bi pri nas za tako odločitev glasovali vsi občinski svetniki in 80% članov turistične zveze je pa zgolj iluzija ...
_________________
Sezona 2023/2024: 39 smučarskih dni = 24 x Pohorje, 3 x Rogla, 2 x Osojščica, Krvavec, 1 x Trije Kralji, Klippitz, Salzstiegl, Gitschberg, Plose, Seiser Alm, Tri Cime, Kope.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
marko
PrispevekObjavljeno: Čet Sep 04, 2014 12:16 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča za mali srpan
Smuča za mali srpan

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 15:00
Prispevkov: 2833
Kraj: Ljubljana

Hvala Miki. Če sem prav razumel (moja nemščina še zdaleč ni tako dobra kot tvoja), je pomemben vir financiranja dvig turistične takse za 1€ in se lastniki prenočitev zdaj razburjajo. Jamrajo tudi zaradi kart, ki bodo sedaj precej dražje, problem pa je tudi v tem, da so bili prej povezani z nekaterimi drugimi tirolskimi smučišči, Saalbach pa je v Salzburški. Niikjer nisem zasledil, kje natančneje naj bi potekala nova žičnica in kje proge. Ker naj bi šla preko Horndlinger Grabna, se bo očitno na Saalbach navezovala nekje na Reichkendlkopf ali Hochalmspitze. To so tiste sedežnice na koncu doline, jaz sem prej pričakoval navezavo na Barenkogel. povezava gotovo ne bo samo povezava, saj se na obeh straneh odpirajo lepa pobočja za več možnih prog in na severnem pobočju tudi za off piste. Vprašanje je tudi, kje se bo nova naprava navezovala na strani Fieberbrunna. Jaz si je želim nekje pri zgornjih postajah obstoječih žičnic, tako, da pri povratku ne bo potrebno prestopanje, ampak sem skoraj prepričan, da bo šla le do spodnje postaje oziroma v njeno bližino.

Do načrta o povezavi s Zell am See sem pa nekoliko skeptičen. Do Schattberga so tri precej globoke doline in kar velika razdalja. Mogoče je mišljena povezava preko Viehhofna, do koder že vodi (nezasneževana in zato redko odprta) proga, ki je še nisem uspel prevoziti, ampak teren na pogled od daleč ni kaj dosti drugačen kot više v dolini na tej strani. Mogoče bi tam zadostovali že dve napravi in ena malo daljša na drugo stran proti Zellu. Tako bi rešili še problem Vehhofna, ki ima kar precej postelj. S tem bi po moje pridobili še največ, ne vem pa, če bodo smučarji v Saalbachu posebno zadovoljni, ko se bodo v Ski circus valile še trume iz Zell am Seeja.

Se mi pa zdi čudno, da pri vseh teh investicijah v Saalbachu ne poskrbijo za sklenitev kroga (pešačenje pri Barenkoglu) in postavitev manjkajoče žičnice, ki bi odprla tudi krog v smeri urnega kazalca.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
miki
PrispevekObjavljeno: Čet Sep 04, 2014 7:33 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Moderator
Moderator

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 13:25
Prispevkov: 3437
Kraj: Maribor

Ker moje sive celice tudi niso več najmlajše (pogosto vem da sem nekje nekaj prebral, ampak kje, kdaj in kaj natančno je tam pisalo pa pozabim), sem prebrskal AF glede detajlov obeh omenjenih povezav.

Fieberbrunn - Hinterglemm: podrobnosti se najdejo v precej pravniško - suhoparnem dokumentu:
https://wwwstatic.tirol.gv.at/t3tiro/uploads/media/5274_82_240414_Bergbahnen_Fieberbrunn_GmbH_01.pdf

Bistveno:
Citiram:
2.2.1. Seilbahn
Die seilbahntechnische Verbindung zwischen der bestehenden 8 EUB Reckmoos - Süd und dem
Bergstationsbereich der bestehenden Reiterkoglbahn am Reiterkogel soll durch eine 10 EUB mit zwei
Sektionen erfolgen. In der rund 710 m langen 1. Sektion zwischen der geplanten Tal-/Zwischenstation und
der bestehenden Talstation der 8 EUB Reckmoos - Süd sind 6 Stützenbauwerke vorgesehen, in der ca.
2.110 m langen 2. Sektion in Richtung Reiterkogel 12. Die Anlage soll eine Kapazität von 2.400 P/h
aufweisen und wird der Fahrbetriebsbahnhof in die Talstation/Zwischenstation integriert.

2.2.2. Schipisten
Projektsgemäß sind zwei Pisten vorgesehen:

a. Von der Talstation der bestehenden 8 EUB Reckmoos - Süd soll eine Schiverbindung zur geplanten
Talstation/Zwischenstation der neuen Verbindungsbahn entlang des bestehenden Alpsweges
geschaffen werden.

b. Auf der Südseite ist die Anbindung vom Reiterkogel zur geplanten Talstation/Zwischenstation der
neuen Verbindungsbahn in Form einer mittelschweren Abfahrt geplant. Diese Piste umfasst einen ca.
350 m langen Schiweg.
Insgesamt sollen ca. 3,6 km Schipiste geschaffen werden (davon ca. 1,1 km Schiwege).

Prvi odsek nove kabinske žičnice bo torej dolg le 710m, tekel bo od spodnje postaje obstoječe Reckmoos - Süd (torej bo potrebno prestopanje ) do vmesne postaje nekje v Hordlinger Grabnu. Pripadajoča proga bo položni povezovalni 'Skiweg'. Drugi odsek bo šel navzgor na Reiterkogel, ob njem bo rdeča proga naklona 35 - 40% s širino 30 - 40m (kar je za moje pojme sicer čisto premalo, ampak razumem da se z zmanjšanjem povšine skušajo izogniti dolgotrajni študiji vplivov na okolje (UVP). Obe progi bosta seveda zasneženi. Se pa povsem strinjam da se bodo odprli lepi severni off-piste tereni s praktično vseh vrhov (Reichkendlkopf, Hasenauerkopfl) dol v 'graben' k vmesni postaji.

Povezava s Zell am See-jem bo seveda tekla preko Viehhofna, mogoče sem v prejšnjem postu malo nerodno zapisal. Tudi za to povezavo, oziroma za odsek med Viehhofnom in Schmittenhohe, obstaja soroden dokument: http://www5.umweltbundesamt.at/uvpfb/docs/Feststellungsbescheide/Behoerdenbescheide/2013/FB_Projekt_Viehhofen.pdf. Zanimiva je predvsem str. 3: predvidena je proga s Saalersbachkopfla (mali vrh med Schmittenhohe in Sonnkoglom) proti Viehhofnu v dolžini 3,3 km in v nasprotno smer kabinka v 2 odsekih.

Zanimivo je, da nikjer ni najti podobnega dokumenta za žičnico od Viehhofna proti Asitzu, ki še manjka da bo povezava sklenjena. Sem pa nekje prebral, da bo nova akumulacija ki jo gradijo pri spodnji postaji sedežnice Polten (gotova 2015) namenjena med drugim prav zasneževanju proge v Veihhofen, ki jo omenjaš (in ki je zaenkrat brez zasneževanja bolj kot ne izjemoma prevozna).

Odpiranje kroga v smeri urinega kazalca je tudi nekje v srednjeročnih načrtih (kabinska žičnica od konca proge Jausern na Schattberg), edino glede pešpoti v Saalbachu pa se očitno ne morejo domisliti nobene pametne rešitve ... malo me spominja na Arrabbo kjer tudi že leta čakamo na žičnico ki bi povezala obe strani doline.
_________________
Sezona 2023/2024: 39 smučarskih dni = 24 x Pohorje, 3 x Rogla, 2 x Osojščica, Krvavec, 1 x Trije Kralji, Klippitz, Salzstiegl, Gitschberg, Plose, Seiser Alm, Tri Cime, Kope.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
marko
PrispevekObjavljeno: Pet Sep 05, 2014 10:47 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča za mali srpan
Smuča za mali srpan

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 15:00
Prispevkov: 2833
Kraj: Ljubljana

Miki, zame si še vedno enciklopedija. Sem izbrskal tale članek o povezavi Viehhofna, ki kaže, da bo Viehofen prej dobil žičniško povezavo s Zellom kot s Salbachom, kar zame ni ravno najbolj logično:
http://search.salzburg.com/display/ks241000_24.01.2014_41-50794251
zanimivo je predvsem tole:
1. Ne potrebujejo okoljevarstvenega dovoljenja
2. Proga v Viehhofen iz Salersbachkopfla je že obstajala od leta 1940, ampak je že dolgo izven uporabe.
3. Celo Avtrijci morajo šparati in jim drobiž od 20 mio predstavlja problem.
4. Gradili bodo po etapah. Najprej samo smučarsko progo z zasneževanjem. Viehhofen bo tako res čudno smučarsko središče. Imelo bo dve smučarski progi in nobene žičnice. Slepo črevo dveh svetovno znanih smučišč hkrati.
5. Za žičnico na drugo stran pa na žalost še ni nobenih konkretnih načrtov, čeprav je proga tam že od leta 2006.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
marko
PrispevekObjavljeno: Pon Sep 15, 2014 4:26 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča za mali srpan
Smuča za mali srpan

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 15:00
Prispevkov: 2833
Kraj: Ljubljana

Pa še nekaj novosti iz Gstaina. končno so uredili zasneževanje spodnjega dela proge Ahorn, ki gre v Bad Gastein. Sama proga sicer ni nič posebnega. Označena je z modro, ampak je čisto solidna proga, predvsem pa gre za progo z največjo višinsko razliko v celotnem sistemu Gsteinov (1250 m).

Po tistem seznamu naprav, ki ga je že nekdo objavil, pa je za leto 2015 potrjena krožna kabinka iz Bad Hofgastaina na Schlossalm, s katero bo odpadlo zoprno stanje na vspenjači in nihalki in in gneča predvsem na spodnji postaji. Hkrati načrtuje zaem nepotrebno zamenjavo 4-sede Sendleten za 8-sedo, pri čemer pa ostajajo predpotopne haitzingalm Schloshochalm, Hohe scharte in še kakšna.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
miki
PrispevekObjavljeno: Pet Sep 26, 2014 11:33 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Moderator
Moderator

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 13:25
Prispevkov: 3437
Kraj: Maribor

En izrez z današnjega Webcama, na katerem se lepo vidi nova proga v Mokrinah. Glede na velikost bagerja bo to kar ena konkretna široka 'avtocesta' . Trenutno rijejo nižje, na obstoječi progi:


Še vedno pa mi je skrivnostno tisto kar se vidi v rdečem krogu. Zgeda kot poravnan plato, lahko da bo tam bodoča zgornja postaja sedežnice (ali pa imam privide ).
_________________
Sezona 2023/2024: 39 smučarskih dni = 24 x Pohorje, 3 x Rogla, 2 x Osojščica, Krvavec, 1 x Trije Kralji, Klippitz, Salzstiegl, Gitschberg, Plose, Seiser Alm, Tri Cime, Kope.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Age
PrispevekObjavljeno: Pet Sep 26, 2014 8:28 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Sre Nov 2007 11:51
Prispevkov: 695
Kraj: Ljubljana

Našel sem nekaj slikic edine novogradnje na smučiščih, ki so v okviru avstrijske koroške karte (TOPSKI pass). V malem vzhodno tirolskem Obertilliachu pospešeno končujejo letošnjo pridobitev. Tale primer gradnje je lahko zelo zanimiv in poučen za naša 'vaška' smučišča. Novogradnja je bila (so)financirana z zbranimi sredstvi samih prebivalcev, ki so sicer solastniki smučišča in z večjimi evropskimi in državnimi sredstvi. (o tem je pisal že miki). Bo treba to sezono enkrat spet zaviti v ta konec.

Nova gondola je že vrisana v letošnji karti smučišča.







Lep pozdrav
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
marko
PrispevekObjavljeno: Tor Sep 30, 2014 10:34 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča za mali srpan
Smuča za mali srpan

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 15:00
Prispevkov: 2833
Kraj: Ljubljana

Novosti v Brixnu (SkiWelt): novost na največjem avstrijskem smučišču se je pa Mikiju očitno izmuznila. Nova 8-sedežnica Aualm (iz vrha Zinsberga v smeri proti Sollu)je nadomestila prejšnjo, nekaj krajšo napravo. Sedežnica je seveda ogrevana in opremljena s kupolami in avtomatskim zapiralom (to so tista zapirala, zaradi katerih večina smučarjev, ki so navajeni dvigniti zapirala veliko prezgodaj, potem živčno poskuša odpreti avtomatsko zapiralo). Na drugi strani hriba je tudi ena nova proga dolžine 1,2 km.
http://skimap.skiwelt.at/
Za prihodnje leto je na istem hribu napovedana zamenjava 20 let stare 4-sede Jochbahn. Zamenjala jo bo 2x daljša 8 seda, nisem prepričan, če čisto do doline, kar bi bilo sicer logično saj je iz Brixna šla do sedaj samo 1 žičnica, pa še ta na drugi strani mesta.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
zlatko83
PrispevekObjavljeno: Sre Okt 01, 2014 11:50 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Sob Nov 2009 10:29
Prispevkov: 168


A kdo ve, kaj se dogaja z Peco?
Naši trdijo takole:
http://nov.vecer.com/clanek/201410016062858

Sosedje pa tako:
http://volksgruppen.orf.at/slovenci/stories/2670584/

In kje je resnica? Imam občutek, da se Slovenci bolj trudimo za Peco, kot Avstrijci Žalostno, nimam občutka, da bi se tako trudili za maribor, kanin,.....
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
miki
PrispevekObjavljeno: Sre Okt 01, 2014 12:29 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Moderator
Moderator

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 13:25
Prispevkov: 3437
Kraj: Maribor

Citiram:
Imam občutek, da se Slovenci bolj trudimo za Peco, kot Avstrijci Žalostno, nimam občutka, da bi se tako trudili za maribor, kanin,.....

Odvisno kaj razumeš pod besedo Slovenci. Da je občinam Mežiške doline bolj zanimivo reševanje Pece kot oddaljenega Kanina, ni težko razumeti . Pač razmišljajo regionalno in ne nacional(istič)no. V Mariboru pa se recimo občinska politika kar precej trudi za Pohorje, samo nekam pozno so se spomnili pa še silno nerodni so pri tem. Dejstvo da se približujejo tudi lokalne volitve (in da se ne ve kdo bo pozimi zasedal županske stolčke) pa zadevo še dodatno otežuje ... vemo da imajo pred volitvami vsi polna usta obljub .

Je pa res škoda, če bi zaradi 400 premalo prodanih kart Peca zaprla vrata - če se prav spomnim so sezonske prodajali po 150 evrov, torej jim je 'zmanjkalo' 400 x 150 = 60000 ojrov. Če pa Pliberk, Bistrica in druge občine na 'senčni' strani Pece ne spravijo skupaj tega zneska, pa naj jih lepo ... gleda, najbolje da se kar Sloveniji priključijo (kamor po mentaliteti itak bolj pašejo) pa gremo skupaj v maloro .
_________________
Sezona 2023/2024: 39 smučarskih dni = 24 x Pohorje, 3 x Rogla, 2 x Osojščica, Krvavec, 1 x Trije Kralji, Klippitz, Salzstiegl, Gitschberg, Plose, Seiser Alm, Tri Cime, Kope.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Cvajs
PrispevekObjavljeno: Pet Nov 21, 2014 12:09 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Tor Mar 2009 23:02
Prispevkov: 56


Kot kaže slika na spodnjem linku, so letos v Nassfeldu na Madritschenbahn-u zamenjali stare sedeže z novimi, ki imajo kupole

http://instagram.com/p/vod1SCoBDR/
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
sarimari
PrispevekObjavljeno: Sre Nov 26, 2014 3:48 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Pet Jan 2012 18:52
Prispevkov: 64
Kraj: celje

Sicer sem mogoče falila temo, vendar vseeno, lani je nekdo nalepil link na forum, kjer so bile akcijske cene na določen datum za avstrijska smučišča. Zanima me če letost to tudi obstaja, ali pa sem kje spregledala link.
hvala za info
_________________
2012/2013 21X: Golte 5x, Areh 1x, Les Sybilles 6x, Krvavec 2X, Kope 1, MB Pohorje 4X, Vogel 2x

2013/2014 Molltaler 1X, 1x Golte, 15xRogla, 1xNassveld, Cerkno 2x

2014/2015 Rogla x
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Cvajs
PrispevekObjavljeno: Sre Nov 26, 2014 4:17 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Tor Mar 2009 23:02
Prispevkov: 56


sarimari je napisal/a:
Sicer sem mogoče falila temo, vendar vseeno, lani je nekdo nalepil link na forum, kjer so bile akcijske cene na določen datum za avstrijska smučišča. Zanima me če letost to tudi obstaja, ali pa sem kje spregledala link.
hvala za info

Evo tukaj so vsi datumi akcij (če si seveda imela te akcije v mislih) http://www.skipasstravel.si/?contid=356
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
sarimari
PrispevekObjavljeno: Sre Nov 26, 2014 11:02 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Pet Jan 2012 18:52
Prispevkov: 64
Kraj: celje

točmo te akicje. hvala
_________________
2012/2013 21X: Golte 5x, Areh 1x, Les Sybilles 6x, Krvavec 2X, Kope 1, MB Pohorje 4X, Vogel 2x

2013/2014 Molltaler 1X, 1x Golte, 15xRogla, 1xNassveld, Cerkno 2x

2014/2015 Rogla x
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
tslok1
PrispevekObjavljeno: Tor Dec 30, 2014 10:55 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Pet Feb 2014 18:32
Prispevkov: 15


http://blog.saalbach.com/
Ena novost za 2015/16
Saalbach bodo povezali z Fieberbrunn-om z novo kabinko. Celoten skicircus bo tako obsegal 240 km prog in 68 naprav, nova kabinka pa bo tudi povezala Tirolsko in Salzburško
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2 Stran 2 od 2

Kazalo po Smucisca.net forumu » Avstrija » Novosti Avstrija 2014/15
Pojdi na:  



Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
 
 


© 2006-2014 - smucisca.net
Powered by phpBB