Nalaganje fotografij na forum
Pomoč pogostih vprašanj  Pomoč pogostih vprašanj   Išči  Išči   Seznam članov  Seznam članov   Skupine uporabnikov  Skupine uporabnikov
 
Registriraj se  ::  Prijava Prijava za pregled zasebnih sporočil   
 
Kazalo po Smucisca.net forumu » Avstrija » Petzen-Peca

Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 22, 23, 24 ... 37, 38, 39  Naslednja
 Petzen-Peca « Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » 
Avtor Sporočilo
ledenko
PrispevekObjavljeno: Tor Maj 13, 2014 7:02 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Mojster zasneževanja
Mojster zasneževanja

Pridružen/-a: Pet Okt 2005 22:49
Prispevkov: 1891


marko je napisal/a:
Za avstrijske podjetnike sem pa jaz bral da imajo pravico večkrat začeti znova. Torej tudi če bankrotira, dobi celo pomoč od države, da začne znova in to od ničle.


Zelo izjemoma. Navadno so pečeni do konca življenja in kar nekaj takih sem že srečal.
Problem je v tem, da ko zaidejo v težave ne smejo napravit niti ene napake in morajo pravočasno sprožit stečaj, kjer prav nobeden ni oškodovan, vsi morajo biti poplačani. Seveda se to zelo redko zgodi, ker tudi tam vsak nekaj upa in celo če sebi ne nakaže ene plače je navadno že v dreku!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
tomi
PrispevekObjavljeno: Sob Sep 13, 2014 11:54 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča v kavbojkah
Smuča v kavbojkah

Pridružen/-a: Pet Mar 2006 22:18
Prispevkov: 1310
Kraj: Jesenice

Če prav razumem, bo letošnja sezona rešena, predvsem na račun dobre predprodaje kart. Posamezna sezonska stane 150, družinska pa 300 evrov . Seveda to velja tudi za Slovence. Čudno, da Štajerci in Korošci tega še niste našli. A ni nič reklame?
Čudno se mi pa zdi tudi, kje so v tej situaciji na Peci našli 635.000 evrov za kolesarsko progo.

http://kaernten.orf.at/news/stories/2667679/
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
polh
PrispevekObjavljeno: Sob Sep 13, 2014 4:49 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sezuva pancarje na sedežnici
Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Sob Nov 2009 3:52
Prispevkov: 280


Ja, zanimivo...sicer pa naj bi bila to samo prva proga, nekakšen 'family line' za razvoj kolesarskega turizma, sledijo še nove, zahtevnejše.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
miki
PrispevekObjavljeno: Ned Sep 14, 2014 10:04 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Moderator
Moderator

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 13:25
Prispevkov: 3438
Kraj: Maribor

Župan Prevalj se namerava aktivno vključiti v reševanje Pece: http://kaernten.orf.at/news/stories/2668313/, omenja tudi evropska sredstva za čezmejno sodelovanje. Upam da jim uspe. Zagotovo bo kdo, ki mu poged seže samo do tistih grdih belih kamnov po grebenu Pece z letnico 1920, rekel zakaj bi se slovenski župan zavzemal za avstrijsko smučišče, ampak po moje je poanta čezmejnih projektov ravno v tem da se pogleda tudi čez plot. Sicer pa, katero 'domače' smučišče pa ima Mežiška dolina? Mežica in Ošven sta zgleda preteklost, Kope pod vprašajem pa še vožnja traja bistveno bolj dolgo, ob osamljenih vlečnicah v Ravnah in Črni preostane samo še Peca.
_________________
Sezona 2023/2024: 39 smučarskih dni = 24 x Pohorje, 3 x Rogla, 2 x Osojščica, Krvavec, 1 x Trije Kralji, Klippitz, Salzstiegl, Gitschberg, Plose, Seiser Alm, Tri Cime, Kope.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Emil
PrispevekObjavljeno: Ned Sep 14, 2014 11:58 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Sre Dec 2012 12:56
Prispevkov: 39


Naj potem zrihta še slovenski prevod na spletni strani od pece... Ne pa da se porabim 10 minut, da najdem delovni čas, ker ne znam nemško!
_________________
2013/2014 10x Kope, 1x Rogla, 1x Turracher Höhe, 1x Nassfeld, 1x Bad Kleinkirchheim, 1x Gerlitzen Alpe
2012/2013 10x Kope, 1x Rogla, 1x Innerkrems, 1x Bad Kleinkirchheim, 1x Koralpe, 1x Poseka, 1x Peca, 1x Bukovnik
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ledenko
PrispevekObjavljeno: Ned Sep 14, 2014 12:32 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Mojster zasneževanja
Mojster zasneževanja

Pridružen/-a: Pet Okt 2005 22:49
Prispevkov: 1891


miki je napisal/a:
Župan Prevalj se namerava aktivno vključiti v reševanje Pece: http://kaernten.orf.at/news/stories/2668313/, omenja tudi evropska sredstva za čezmejno sodelovanje. Upam da jim uspe.



Morda se motim, ker ne poznam situacije na področju zimskošportnega turizma, niti ne vem kaj se na obeh straneh meje dogaja z kupno močjo na Koroškem, niti ne vem kakšni so srednjeročni obeti in v tej nevednosti sem naslednjega mnenja:

Srčno upam, da mu ne uspe, ker bo to za Prevalje večji brodolom kot Pohorje za Kanglerja! Bolje, da Koroška že kar takoj nima spodobnega smučišča, kot da bi čez leto ali dve bila brez smučišča in zapufana čez in čez.
Peca je bila včasih nekdaj perspektivna, ampak ko kmet-Petzenkoenig ni hotel nič slišat o širitvi je šla investicija v Mokrinje in od takrat je vse skupaj le še mečkanje pokrajinske politike, ki ne ve kaj bi turistično napravila z območjem okrog Pece. Ne vem zakaj bi bili zdaj mi idioti in rihtali ponudbo za njihove nočitvene zmogljivosti (ki jih tudi ni na pretek, vsaj pozimi uporabnih ne), pri nas itak nihče od turistov ne bo spal in na hribu itak nikoli ne bo pozitivne nule.
Grahi niso po župi priplavali in v kolikor bi bila perspektiva, bi Ivarčko funkcioniralo, pa so ga raje opustili in kako daleč vstran je Peca...?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
stubai
PrispevekObjavljeno: Pon Sep 15, 2014 9:47 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sezuva pancarje na sedežnici
Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Ned Dec 2005 23:40
Prispevkov: 348


Letošnja sezona bo rešena, če bo prodanih 2000 sezonskih kart (obratujejo samo vlečnice na gori, proga v dolino se ne ureja). Če jim uspe prodati več kot 5000 sezonskih kart, bo urejena tudi proga v dolino. Res je, da so se v problematiko “reševanja” Pece vključili župani občin Mežiške doline, vendar je to mojem skromnem mnenju to bolj povezano z volitvami kot pa resnimi dolgoročnimi nameni. Upam, da so vsaj toliko modri, da ne bodo šli s kakšnimi garancijami za evropska sredstva, saj jih na tej strani meje bolj potrebujemo kot tam.

Se strinjam z Ledenkovim mnenjem: srednjeročno Peca nima nobene perspektive, ker pač na avstrijskem Koroškem ne vedo, kaj bi z njo. Denarja za investicije ni, je splaval drugam, takih vaških smučišč (v avstrijskem merilu) pa je nebroj, precej jih tudi ne obratuje več, ker pač ni ustreznih sredstev. Zimsko obratovanje Pece pomeni okoli 1 mio EUR stroškov.

Zadeva se lahko obrne le, če uspe avstrijsko koroškim županom skupaj z deželno vlado najti ustrezna investicijska sredstva za dvig smučišča na višji nivo (naprave, proge, hotelska infrastruktura) drugače bo tako, da se bodo še kakšno leto na ta način reševale zimske sezone, potem bo pa ta vnema počasi pojenjala.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ledenko
PrispevekObjavljeno: Pon Sep 15, 2014 11:48 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Mojster zasneževanja
Mojster zasneževanja

Pridružen/-a: Pet Okt 2005 22:49
Prispevkov: 1891


Tista verzija z progami v dolino, ki jih je blokiral zdaj že bivši lastnik hotela v dolini zaradi klimatskih sprememb ne pride več v poštev.

drugo verzijo smučišč iz Kordeževe glave po Fajmutovi Peci in potem po zahodni strani v dolino so posredno zminirali naši centri, ker so se usrali konkurence pred pragom in naložba je šla v Mokrinje. Ravno Prevaljški župan je bil tisti, ki je upravičeno odstopil od pogajanj in tudi tokrat se zagotovo ne bo zaletel. Ta projekt bi bil v kakih drugih časih špica projekt, saj zajema noro dobre proge na ustrezni nadmorski višini-vse okrog ali nad 2.000 mnm, ampak v teh časih ga verjetno ni, ki bi vložil v kaj takega. Vsaj tisti, ki imajo denar, ga ne bodo dajali, imajo na voljo preveč donosnejših priložnosti za vlaganje, recimo Pohorje ko se stvar spuca nesnage.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
zigon
PrispevekObjavljeno: Pet Okt 10, 2014 4:58 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča s sulicami
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Pet Okt 2014 15:52
Prispevkov: 1
Kraj: Slovenj Gradec

Jaz sem gledal malo po zemljevidu in mislim da bi bilo težko zgraditi povezavo da Fajmutovih travnikov namreč od najvišjih delov do Fajmutovih travnikov je pobočje grozljivo strmo in skalnato, tam je nemogoče smučati. Možno je sicer zgraditi napravo ali dve na najvišjem planotastem delu med zgornjo postajo zgornje vlečnice, Končnikovim vrhom in območjem pod Kordeževo glavo. Najboljša varianta je po mojem mnenju kabinka od Mežiškega smučišča do prej omenjenih naprav, pa morda še kakšna sedežnica na spodnjih terenih, kajti tam bi bile odlične proge. Edina težava je, kako speljati progo recimo od Kordeževe glave (tam blizu) in Mežico, namreč na delu pobočja je prevelika strmina za progo. Glede klimatskih sprememb, ja s tem se strinjam, vendar mislim da glede na to, da je Mežiška dolina pozimi dokaj mrzla, ne bi bil problem z izdelavo snega, če ga slučajno ne bi bilo (primer smučišče v Črni, res da je kakih 100 metrov višje, a kljub temu). Ali bi se finančno izplačalo, ne vem.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
stubai
PrispevekObjavljeno: Pet Dec 26, 2014 6:56 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sezuva pancarje na sedežnici
Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Ned Dec 2005 23:40
Prispevkov: 348


Da ne bo prevelikega razburjenja med bralci foruma: smuke NI!
Danes je gondola vozila v okviru alternativne ponudbe na Peci. Torej prevoz gor/dol in aktivnosti na gori: krpljanje in podobno.
Ker se je ponudila priložnost sem skočil na vrh Pece in vmes poslikal situacijo na smučišču. Na kratko: intenzivno se dela tehnični sneg, lepo je videti topništvo na delu. Posebej impresivni so Crystali, ki imajo ob pravih razmerah res izjemno kapaciteto. Vreme na gori je bilo pravo zimsko: mrzlo in v zgornjem delu vetrovno. Če in kot kaže jim bodo razmere naklonjene, bi lahko vlečnice na gori pognali v parih dneh.

Zasnežuje se tudi smučišče ob spodnji vlečnici


Crystali ob zgodnji vlečnici



Snega na progi še ni ravno v izobilju




Proti vrhu Pece


Vrh - pogled proti J


Pogled proti Bistriški Špici


Po progi nazaj proti gondoli





Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pecnkenik
PrispevekObjavljeno: Pet Jan 02, 2015 10:20 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča s sulicami
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Pon Okt 2008 13:54
Prispevkov: 7


Upam da bo jutri otvoritev,kot piše na njihovi strani
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
miki
PrispevekObjavljeno: Ned Jan 11, 2015 9:42 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Moderator
Moderator

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 13:25
Prispevkov: 3438
Kraj: Maribor

Današnja vremenska napoved ni bila posebej obetavna, ampak za tri ure solidne smučarije na Peci je vreme vseeno zdržalo.

Standarden začetek na krogcih v dolini (ne vidim nobenega razloga zakaj bi pešačil mimo zaprtega Petzenkoniga proti kabinski žičnici, če to delo lahko namesto mene naredi vlečnica ):


Malo manj standarden pogled z zgornje postaje:


Na zgornji vlečnici so imeli neko otroško tekmo, občasno je bilo treba počakat minuto ali dve:


Več sva smučala na spodnji vlečnici, ker je bila proga širša in vidljivost boljša. Proga je bila sicer lepo steptana, ampak skoraj prepričan sem, da so jo teptali šele proti jutru, saj sneg ni bil nič sprijet (podobno kot na Pohorju, kadar blagovolijo steptati pred začetkom nočne):




Spomin na staro enodesežnico:


Naravnega snega je izjemno malo, najbolj se vidi na trasi zgornje vlečnice ki so jo delno 'našavflali' z naravim snegom iz zametov v gozdu:


Proga v dolino bo letos sameva, kot so tudi napovedali pred sezono. Edino tega ne vem kaj tam dela en osamljen top. Sicer pa po mojih izkušnjah s Pece iz preteklih sezon, proga v dolino letos še ne bi bila odprta, tudi če bi se pred sezono odločili da jo bodo zasneževali. Čisto premalo mrzlih dni je bilo:


Za konec pa vseeno manjša pohvala topničarjem s Pece: proge na zgornjih vlečnicah so ob skoraj popolnem pomanjkanju naravnega snega zasnežili bolje kot zadnjih nekaj let. Snega je dosti, kopnin in kamnov na progah nisem našel, in to kljub dvema dnevoma hude odjuge. Malo problematična je edino trasa zgornje vlečnice, kot rečeno so tem v glavnem uporabili naravni sneg (nekaj malega so tudi 'streljali') ki ga je zelo malo, zato se tu in tam pokaže kaj rjavega in dva ali tri kamne sem tudi videl, se jih pa da obvoziti. Zelo solidno!
_________________
Sezona 2023/2024: 39 smučarskih dni = 24 x Pohorje, 3 x Rogla, 2 x Osojščica, Krvavec, 1 x Trije Kralji, Klippitz, Salzstiegl, Gitschberg, Plose, Seiser Alm, Tri Cime, Kope.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
stubai
PrispevekObjavljeno: Ned Jan 18, 2015 7:50 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sezuva pancarje na sedežnici
Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Ned Dec 2005 23:40
Prispevkov: 348


Nedelja je na Peci ponudila lep dan, temperature malo pod ničlo, menjavali so se oblaki in sonce. Kljub temu. da je pretekle dni deževalo praktično do 1800 m in je pobelilo le vrh smučišča, so bile danes razmere dobre. Proge lepo zasnežene, nobenega kamenja. Prav tako nobene gneče.






Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
miki
PrispevekObjavljeno: Sob Jan 24, 2015 9:21 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Moderator
Moderator

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 13:25
Prispevkov: 3438
Kraj: Maribor

Danes sva preživela soliden smučarski dopoldan na Peci: zapadlo je slabih 10 cm novega snega in zjutraj se je po robovih našlo nekaj 'celca' na steptani podlagi, paše za spremembo. Smučišče je bilo kar polno, na vlečnicah smo občasno čakali minuto ali dve (vmes pa so bili tudi trenutki ko se je na sidro prišlo povsem brez čakanja). Zanimivo je bilo, da je bilo smučišče polno tudi še ob enih, ko sva zaključila - na Peci sva po 12. uri navadno bolj ali manj sama . Veter je občasno potegnil, ampak obratovanja ni oviral, po malem je snežilo, skozi oblake pa se je zraven slutilo sonce, tako da je bila vidljivost ... recimo solidna. Po nekaj urah se je nov sneg seveda narinil na kupe, vmes pa so se prikazale sive in modre ledene plošče, kjer tudi sveže nabrušeni robniki niso nič pomagali. Slabo ni bilo, in po dolgem času vsaj malo zimskega filinga. Fotke pa jutri!
_________________
Sezona 2023/2024: 39 smučarskih dni = 24 x Pohorje, 3 x Rogla, 2 x Osojščica, Krvavec, 1 x Trije Kralji, Klippitz, Salzstiegl, Gitschberg, Plose, Seiser Alm, Tri Cime, Kope.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
stubai
PrispevekObjavljeno: Ned Jan 25, 2015 6:27 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sezuva pancarje na sedežnici
Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Ned Dec 2005 23:40
Prispevkov: 348


Nedelja je bila na Peci prava zimska: mrzlo, vetrovno z rahlim sneženjem. Na progah je kakih 20 cm novega snega, zraven pa so še intenzivno dosneževali in to med obratovanjem smučišča. Domači pravoverci bi se zagotovo zgražali.









Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 22, 23, 24 ... 37, 38, 39  Naslednja Stran 23 od 39

Kazalo po Smucisca.net forumu » Avstrija » Petzen-Peca
Pojdi na:  



Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
 
 


© 2006-2014 - smucisca.net
Powered by phpBB