Nalaganje fotografij na forum
Pomoč pogostih vprašanj  Pomoč pogostih vprašanj   Išči  Išči   Seznam članov  Seznam članov   Skupine uporabnikov  Skupine uporabnikov

Registriraj se  ::  Prijava Prijava za pregled zasebnih sporočil   

Kazalo po Smucisca.net forumu » Projekti in ostala smučišča » Novo smučišče ob Kobli

Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 54, 55, 56 ... 71, 72, 73  Naslednja
 Novo smučišče ob Kobli « Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » 
Avtor Sporočilo
matejp
PrispevekObjavljeno: Sre Sep 03, 2014 3:53 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Pet Nov 2012 10:40

Ta Martin poka take štose, da še sam sebi ne verjame več.

Skuša razumsko utemeljiti svoje nasprotovanje (mutni posli, korupcija, zastarele tehnologija, kraja, tožbe, krivica...) ampak bolj kot "odkriva" ozadje, bolj se vidi pravi razlog -> nasprotovanje iz principa oziroma NIMBY (not in my back yard) sindrom oziroma "naj tudi sosedu crkne krava, če je že meni!"

Škoda, da taki ljudje ne razmišljajo z lastno denarnico (ali pač), ampak čustveno, tako da so na koncu na škodi sami + socialno okolje kot kolateralna škoda.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Martin
PrispevekObjavljeno: Sre Sep 03, 2014 5:22 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Sre Maj 2014 12:09

Potem je rešitev preprosta - vsi simpatizerji Čokla gredo k njemu v hotel, za en mesec, da mu naredijo promet - da bo "lažje " zadihal...

Zelo mislim na svojo denarnico - nekaj srednjega je bila vedno napolnjena, nič posebnega - pa nisem imel nikoli megalomanskih projektov, s tujim denarjem - ki ga bo potrebno vrniti - potem bo pa kriva klima in ne vem kaj še vse. Zato je potrebno neumnost preprečiti, dokler ne bo prepozno.

Pravkar je pisalo na STA ( Slovenska tiskovna agencija) - med izbranimi 144 državami na svetu je samo v Iranu, Libiji, Mongoliji in Mnjanmaru težje dobiti bančni kredit, kot v Sloveniji. Po razvitosti finančnega trga pa smo med 144 državami na 144-tem mestu.

Zaradi mojih strank nima država Slovenija nobene škode. Svoje kredite sama vračata, ne moti ju, da želi nekdo peljati projekt, a ne tako,da ju spravi ob vse, kar sta s trudom naredila, zraven pa proti njima goni celo medijsko vojno z vsemi sredstvi- to pa ne bosta pustila. Tudi, ko sta onadva imela koncesijo, sta peljala vse tako, kot je bilo treba - po pravilih - nikogar nista oškodovala.
In, ko se jima je zalomilo, nista nikogar krivila. Dve zeleni zimi, brez snega.

In pravila veljajo za vse- v urejeni družbi. Časi pravljic pa so mimo - ponavadi, ko človek odraste.

Lp, Martin
Nazaj na vrh
tim
PrispevekObjavljeno: Sre Sep 03, 2014 7:06 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pili dile po vsaki furi
Pili dile po vsaki furi

Pridružen/-a: Pet Jan 2007 22:49
Kraj: Birmingham, UK

Martin je napisal/a:
Potem je rešitev preprosta - vsi simpatizerji Čokla gredo k njemu v hotel, za en mesec, da mu naredijo promet - da bo "lažje " zadihal...

Zelo mislim na svojo denarnico - nekaj srednjega je bila vedno napolnjena, nič posebnega - pa nisem imel nikoli megalomanskih projektov, s tujim denarjem - ki ga bo potrebno vrniti - potem bo pa kriva klima in ne vem kaj še vse. Zato je potrebno neumnost preprečiti, dokler ne bo prepozno.

Pravkar je pisalo na STA ( Slovenska tiskovna agencija) - med izbranimi 144 državami na svetu je samo v Iranu, Libiji, Mongoliji in Mnjanmaru težje dobiti bančni kredit, kot v Sloveniji. Po razvitosti finančnega trga pa smo med 144 državami na 144-tem mestu.

Zaradi mojih strank nima država Slovenija nobene škode. Svoje kredite sama vračata, ne moti ju, da želi nekdo peljati projekt, a ne tako,da ju spravi ob vse, kar sta s trudom naredila, zraven pa proti njima goni celo medijsko vojno z vsemi sredstvi- to pa ne bosta pustila. Tudi, ko sta onadva imela koncesijo, sta peljala vse tako, kot je bilo treba - po pravilih - nikogar nista oškodovala.
In, ko se jima je zalomilo, nista nikogar krivila. Dve zeleni zimi, brez snega.

In pravila veljajo za vse- v urejeni družbi. Časi pravljic pa so mimo - ponavadi, ko človek odraste.

Lp, Martin

Bankam nista nič dolžna?
Nazaj na vrh
Martin
PrispevekObjavljeno: Sre Sep 03, 2014 8:43 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Sta. Vzela sta hipoteki na svoji hiši in jih odplačujeta. Redno.

Ko se je strgala vrv na žičnici in je bila naročena v tujino , je bil strošek 100.000,00 €. Mislim, da je bila dražja tudi zato, da je bila čimprej dobavljena - iz Švice. Če se prav spomnim, ker se o tem nismo veliko pogovarjali, sta bili okvari dve.

Vsa zgodba se je začela samo z željo, da se umakne koncesija iz Gostišča pri Janezu, kjer eden od njiju živi - druge zahteve ni bilo. Da se trasa žičnice malo premakne - ni bilo možno...In zato me je dvignilo, ko na predstavitvi projektant ni znal povedati, kakšno je varnostno območje delovanja gondole, hitrost gondole in še kaj. Enkrat je bilo 12 m, drugič 14 m. tretjič 16m in nazadnje 22m - ni pa bil prepričan...
Ni vedel teže kabine žičnice, ugibal sem in zgrešil za 100 kg- ko smo potem izbrskali iz literature na tej predstavitvi, ki je bila v italijanščini. Na srečo nekaj znam.
Bil sem zraven pri nesreči na Mokrinah, v Avstriji - na povabilo avstrijske policije.

Na poniževalen in nesramen način se nas je odrivalo eno leto, da smo vsaj delno rešili zadevo. Pri enem od pogovorov na pristojnem ministrstvu, bi kmalu vstal in odšel, toliko arogance še nisem doživel iz strani državnih uradnikov - pa sem sam nekaj časa delal na enem od ministrstev.

Zato sem tudi prej omenil Lafarge in zdaj gledal na TV in prebral v časniku.
Osebno sem danes tudi govoril, okoli 14.00, z Urošem Macerlom, iz inciative Eko krog. Potrdil je moje navedbe - država se proti drugače mislečim pri določenem projektu, obnaša kot buldožer. Kot, da je sama sebi namen in, da ji nihče ničesar ne more. In sami "biseri" na Agenciji za okolje in prostor. Ko prijazno vprašaš za pojasnilo, ker je tako napisano, da se ne da razumeti, dobiš odgovor, da preberi zakon.

Lp, Martin
Nazaj na vrh
miki
PrispevekObjavljeno: Sre Sep 03, 2014 10:37 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Moderator
Moderator

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 13:25
Kraj: Maribor

pj je napisal/a:
(...)Po vecini Evrope prevladuje kapital in se jim za ljudi gladko j**be. Ce bo kdo crknil bo pac crknil, vazno da je dobicek. Tako da "po Evropi to ze dlje delajo" ni receno, da je to neka strasna referenca. Konec koncev, 90% predpisov o kvaliteti raznoraznih dobrin (od hrane in vode do naprav), ki smo jih mi (in se par drzav v Evropi, kjer je mogoce sociala vsaj malce visje po prioritetah in kjer brezpogojen profit kapitala ni edini cilj) imeli preden smo sli v EU so bili za ljudi neprimerno boljsi, saj so zagotavljali bolj kvalitetne dobrine. (...)

Saj ti je že Marko dal lep odgovor, ampak vseeno ne morem kaj da ne bi še sam malo pokomentiral: ko sem to bral, se mi je zazdelo, da sem se vrnil v leto 1985, v gimnazijo, in poslušam predment Samoupravljanje s temelji marksizma (pa še tam smo imeli prfokso ki je malo relativirala največje bedarije iz učbenika). Ali pa da berem strankarski program Združene levice .

Za začetek ti priporočam zelo preprost vir: http://en.wikipedia.org/wiki/Life_expectancy in tam se najde nekaj lepih barvnih sličic. In glej ga zlomka: 'zahodne' države v katerih se jim za ljudi po tvoje j**e imajo najdaljšo povprečno življenjsko dobo. Potem je tam krivulja odvisnosti povprečne življenjske dobe od BDP na prebivalca - in ponovno so države z največjim BDP (torej tiste ki gledajo samo na dobiček) pri vrhu. Še bolj informativna je nemška verzija: http://de.wikipedia.org/wiki/Lebenserwartung, posebej zanimiv je graf življenjske dobe v V in Z Nemčiji pred letom 1990: v vzhodnem raju, kjer je bil človek največja dobrina, je bila le-ta kar nekaj let krajša kot v kapitalističnem peklu kjer je važen zgolj profit. Zares čudno ...
Sezona 2024/2025: 55 smučarskih dni = 7 x Kitzsteinhorn, 6 x Pohorje, Schladming, 5 x Meli, 3 x Obertauern, Tauplitzalm, 2 x Grosseck/Speiereck, Katschberg, 3 Kralji, Flachau, Riesneralm, Dachstein West, Kope, Golte, 1 x Fanningberg, Wurzeralm, Filzmoos, Rauris, Galsterberg, Zauchensee, Schmitten, Radstadt/Altenmarkt, Hochkönig.
Nazaj na vrh
Martin
PrispevekObjavljeno: Čet Sep 04, 2014 5:59 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Imate prav. Počakajmo pa bomo videli.

Bodoči graditelj je v desetih letih napravil za 17 milijonov € minusa - državljanom Slovenije. Dokazano. Kaj vse bo še naredil, samo več časa potrebuje.

Lp, Martin
Nazaj na vrh
marko
PrispevekObjavljeno: Čet Sep 04, 2014 8:44 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča za mali srpan
Smuča za mali srpan

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 15:00
Kraj: Ljubljana

Martin je napisal/a:
Sta. Vzela sta hipoteki na svoji hiši in jih odplačujeta. Redno.

Ko se je strgala vrv na žičnici in je bila naročena v tujino , je bil strošek 100.000,00 €. Mislim, da je bila dražja tudi zato, da je bila čimprej dobavljena - iz Švice. Če se prav spomnim, ker se o tem nismo veliko pogovarjali, sta bili okvari dve.

Vsa zgodba se je začela samo z željo, da se umakne koncesija iz Gostišča pri Janezu, kjer eden od njiju živi - druge zahteve ni bilo. Da se trasa žičnice malo premakne - ni bilo možno...In zato me je dvignilo, ko na predstavitvi projektant ni znal povedati, kakšno je varnostno območje delovanja gondole, hitrost gondole in še kaj. Enkrat je bilo 12 m, drugič 14 m. tretjič 16m in nazadnje 22m - ni pa bil prepričan...
Ni vedel teže kabine žičnice, ugibal sem in zgrešil za 100 kg- ko smo potem izbrskali iz literature na tej predstavitvi, ki je bila v italijanščini. Na srečo nekaj znam.
Bil sem zraven pri nesreči na Mokrinah, v Avstriji - na povabilo avstrijske policije.

Na poniževalen in nesramen način se nas je odrivalo eno leto, da smo vsaj delno rešili zadevo. Pri enem od pogovorov na pristojnem ministrstvu, bi kmalu vstal in odšel, toliko arogance še nisem doživel iz strani državnih uradnikov - pa sem sam nekaj časa delal na enem od ministrstev.

Zato sem tudi prej omenil Lafarge in zdaj gledal na TV in prebral v časniku.
Osebno sem danes tudi govoril, okoli 14.00, z Urošem Macerlom, iz inciative Eko krog. Potrdil je moje navedbe - država se proti drugače mislečim pri določenem projektu, obnaša kot buldožer. Kot, da je sama sebi namen in, da ji nihče ničesar ne more. In sami "biseri" na Agenciji za okolje in prostor. Ko prijazno vprašaš za pojasnilo, ker je tako napisano, da se ne da razumeti, dobiš odgovor, da preberi zakon.

Lp, Martin

Martin, jaz ti verjamem, da si bil deležen arogance in podcenjevanja s strani uradnikov župana, Čokla itd. in te je to potrlo. Verjamem ti zato, ker me sploh ne čudi, da so se tako obnašali, če si nastopal približno tako kot na temle forumu. Z nekimi pol(ne)resničnimi podatki in zgodbicami, uporabo pravno netočnih formulacij (pa bom dobronamerno verjel, da drugače kot menda pravnik zakone poznaš).

Šele v tem zadnjem postu si nekaj nakazal, da gre pri vsej zgodbi morda za ohranitev gostišča, ki naj bi bilo v varovanem območju (ne pa za željo, da nekdo na račun starega železa obogati, če že izsiljevanje z odškodninanmi ni uspelo). Vidiš, to pa bi nas zanimalo (z resničnimi podatki) in nas morda prepričalo v tvoj prav, ne pa cela vrsta napačnih podatkov in neresničnih zgodbic. Sam sicer ne vem, kako je s temi varovanimi območji (zakon v 7. členu samo omenja varovalni pas, nič pa, kaj je lahko v njem), ampak nikakor ne bi bila to edina žičnica, ki bi šla nad hišami. Tudi pri nas je nekaj takih, najbolj ekstremen primer pa je v Braziliji, kjer imajo žičnico za mestni potniški promet nad mestom.

Ker te pa ravno toliko skrbi za denar bank, ti lahko povem, da je ena banka, ki ni bila v državni lasti, je bilo pa mesto Ljubljana njen velik lastnik, pred približno 20 leti že odpisala kar velik kredit Kobli, premoženje le te pa je za simbolično ceno prešlo v roke novih lastnikov, ki so seveda potem vse skupaj do konca zafurali.
Nazaj na vrh
marko
PrispevekObjavljeno: Čet Sep 04, 2014 8:54 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča za mali srpan
Smuča za mali srpan

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 15:00

Martin je napisal/a:
Imate prav. Počakajmo pa bomo videli.

Bodoči graditelj je v desetih letih napravil za 17 milijonov € minusa - državljanom Slovenije. Dokazano. Kaj vse bo še naredil, samo več časa potrebuje.

Lp, Martin

No potem pa prosim dokaži ta minus, da vidim, kako si prišel do njega. Po mojih podatkih namreč še ni bil narejen niti 1€ v škodo državljanom Slovenije, jih pa gotovo nekaj bo (samo še ne vemo koliko). Pa če si ravno pri dokazovanju, izračunaj tudi, koliko plusa je naredil s plačevanjem davkov, s plačami zaposlenih, ki so spet porabljene in se učinek multiplicira.

Potem bi bilo pa dobro narediti podobno analizo še za tvoja dva trouble-makerja. Koliko sta onadva prispevala z na črno prodanim šnopsom in pivom v svojem gostišču. Me tudi zanima, ali bosta sposobna poravnati dolgove in odstraniti staro železje iz Koble.
Je bil učinek gotovo večji
Nazaj na vrh
Martin
PrispevekObjavljeno: Čet Sep 04, 2014 8:56 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Če ni kritične mase v treznem razmišljanju in razpravljanju o določeni temi, je bolje, da se človek umakne. Verjamem, da ima vsak od članov na portalu, možnost, da iz drugih virov preveri določene navedbe - če želi in si ustvari svoje mnenje. Če želi.

Nikogar nisem žalil in vse, kar sem napisal, je res. Čas je najboljši sodnik, pravica je čudna gospa, a pride. Vedno.

In zadeve v urejeni družbi morajo biti tako postavljene, da je za vse enako - ne pod "mizo" in druge nelegalne načine. Zato smo tam, kjer smo - na dnu.
Predvsem gospodarsko -in ni kriva Evropa.

Lep pozdrav vsem, Martin
Nazaj na vrh
Stane60
PrispevekObjavljeno: Pet Sep 05, 2014 8:51 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pridružen/-a: Tor Dec 2010 15:18
Kraj: Kašarija (Dežela kranjska nima lepšga kraja,...)

Dobro, debata, a vseeno je že malo težka... Saj vpliva na na to tako ali tako nimamo!
Nazaj na vrh
arktika
PrispevekObjavljeno: Sre Sep 10, 2014 9:10 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Sre Sep 2014 18:18

Na Kobli začnejo jutri s sečnjo
Nazaj na vrh
LukaSLO
PrispevekObjavljeno: Sre Sep 10, 2014 1:53 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Ned Dec 2010 22:17

Najnovejše:

Pričenjamo z drugim razširjenim krogom zbiranja ponudb za zemeljska in gradbena dela. Zainteresirana podjetja lahko pošljejo reference zadnjih 5 let na projekt@2864.si, na osnovi katerih bodo izbrani prejeli popise za oddajo ponudbe. Rok za oddajo/prijavo je do petka, 12. septembra.
Nazaj na vrh
helsinki
PrispevekObjavljeno: Sre Sep 10, 2014 9:05 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sposoja si smuči od bloškega smučarja
Sposoja si smuči od bloškega smučarja

Pridružen/-a: Pet Mar 2012 9:50

spet bodo podizvajalci ostali lačni
pa naj ustavijo tale hohštaplerski projekt
gapi202
PrispevekObjavljeno: Sre Sep 10, 2014 11:06 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča za mali srpan
Smuča za mali srpan

Pridružen/-a: Sre Mar 2010 22:08

Glede na to da je do roka samo 2 dni je vrjetno izvajalec že določen, očitno pa je tudi da se jim precej mudi.
13/14=17x
14/15=23x
15/16=23x
16/17=62x
17/18=31x
18/19=34x
19/20=6xLesOrres,1x Katsci,2xKanin,5xkrgora,1xRudno, 3xStražaBled,4xMojstrana,2xStariVrh,1x Schladming,1xCerkno,
20/21=5xVogel2xMojstrana,3xSoriška,8xKr.gora, 3xKrvavec+15xturno
21/22=15xVogel,21x Kranjska Gora,1xstari vrh,1xkrvavec,3xKanin
22/23=21xVogel,17xKr. Gora,1xKanin
23/24=1xVogel,2xKr. Gora,1xKozji hrbet,1xMojstrana, 2xStari vrh
24/25=3xSan pelegrino/alpe lusia,3xMojstrana,1xKr.Gora,1xSoriska
Nazaj na vrh
Zajla
PrispevekObjavljeno: Čet Sep 11, 2014 8:08 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Pon Sep 2012 21:19

Sem preveru pri izvajalcu žičnic zaenkrat status neznan.
Bomo videli. Jz upam na najbolje.

http://www.seilbahntechnik.net/en/lifts/projects/page1.htm

Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 54, 55, 56 ... 71, 72, 73  Naslednja Stran 55 od 73

Kazalo po Smucisca.net forumu » Projekti in ostala smučišča » Novo smučišče ob Kobli
Pojdi na:  

Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu

© 2006-2014 - smucisca.net