Avtor |
Sporočilo
|
jurij7 |
Objavljeno: Pet Feb 28, 2014 10:53 am Naslov sporočila: |
|
|
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Sob Mar 2008 17:02 Prispevkov: 129 Kraj: maribor
|
Hvala,
mam sezonsko. Drugače niti razmišljal ne bi o nočni. Nažalost pa lahko res samo govorimo o preluftanju, o kaki resni smučariji žal ne.
Prevozno še je pa vse normalno (razen čopke seveda)? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jama |
Objavljeno: Ned Mar 02, 2014 10:02 am Naslov sporočila: |
|
|
 Sposoja si smuči od bloškega smučarja

Pridružen/-a: Tor Feb 2005 20:51 Prispevkov: 80 Kraj: KK
|
Lp
Mi lahko kdo poda kakšne aktualne informacije ?
Predvsem Areh pa partizanka me zanimata.
Vnaprej hvala za odgovor. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Bronco |
Objavljeno: Ned Mar 02, 2014 12:14 pm Naslov sporočila: |
|
|
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Pet Mar 2007 11:31 Prispevkov: 177 Kraj: Maribor
|
Areh včeraj: do 11h so proge še dokaj dobro držale, gužve nobene, smuka ok.
Areh danes: podlaga super, vendar izjemno gosta megla, kjer nisi videl skoraj nič pred seboj. zato sem po dobri uri obupal in odšel domov. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
volki |
Objavljeno: Ned Mar 02, 2014 6:15 pm Naslov sporočila: |
|
|
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Pet Apr 2011 18:54 Prispevkov: 194 Kraj: Maribor
|
Ves pretekli teden je bila dopoldan odlična smuka na Videcu in Partizanski. Danes na spodnjem delu obeh prog že manjše kopnine, vendar bodo ob sedanjih temperaturah proge vzdržale vsaj do vikenda.
Večina povezav je v odličnem stanju.
Priporočam dopoldansko smuko naslednji teden. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Bronco |
Objavljeno: Ned Mar 02, 2014 11:07 pm Naslov sporočila: |
|
|
Išče plažo na smučišču

|
Me je hči prepričala, da sva zvečer še na nočno skočila... Ljudi skoraj nič, v bistvu mi2 pa par Madžarov iz hotela. Snežna površina primerna temperaturam - gris. Me pa skrbi za Poštelo, kateri so po mojem mnenju šteti dnevi. Še posebej je kritično na previsu, kjer je vmes veliko kamenja in malo snega. Sem en zavoj potegnil kar do zemlje  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Bronco |
Objavljeno: Pon Mar 03, 2014 12:16 pm Naslov sporočila: |
|
|
Išče plažo na smučišču

|
Malo za hec, copy/paste s pohorje.org
Aktualne informacije
Danes ni nične smuke. čopova proga je zaprta. Gondola obratuje od 9.00 do 16.00 neprekinjeno nato ob 18.00, 19.00, 20.00 ter zadnja vožnja ob 22.00 uri. Sankaške proge na Arehu so odprte. Tekaške proge na Arehu so urejene za prosti slog.
 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
nino |
Objavljeno: Sre Mar 05, 2014 10:50 am Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Tor Okt 2008 23:23 Prispevkov: 45
|
fantje a sem nam obeta zadnji vikend smuke na mb pohorju,glede temp.že kaže tako  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
miki |
Objavljeno: Sre Mar 05, 2014 3:08 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Moderator

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 13:25 Prispevkov: 3669 Kraj: Maribor
|
Če misliš z mb pohorje samo del okoli Belvija in pod njim, se bojim da utegneš imeti kar prav. Zagotovo je Poštela v zadnjih vzdihljajih, če pogledam skozi okno se pravzaprav čudim kako se še sploh da prismučat do Luke, pa tudi nad Trikotno zgleda hudo bogo. Na areškem delu pa mislim, da nas še čaka teden ali dva pomladne smuke. Napovedane temperature se mi niti ne zdijo taka katastrofa za proge, sneg bolje zdrži v razmerah ko je jasno, zjutraj stopinja ali dve pod ničlo in magari +12 čez dan kot pa sr***e kot ga imamo že praktično celo letošnjo 'zimo', ko je dan in noč oblačno, megleno in nekaj stopinj nad ničlo. To pa je res smrt za sneg . _________________ Sezona 2024/2025: 55 smučarskih dni = 7 x Kitzsteinhorn, 6 x Pohorje, Schladming, 5 x Meli, 3 x Obertauern, Tauplitzalm, 2 x Grosseck/Speiereck, Katschberg, 3 Kralji, Flachau, Riesneralm, Dachstein West, Kope, Golte, 1 x Fanningberg, Wurzeralm, Filzmoos, Rauris, Galsterberg, Zauchensee, Schmitten, Radstadt/Altenmarkt, Hochkönig. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
zmelkoow |
Objavljeno: Sre Mar 05, 2014 3:10 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Čet Jan 2011 14:47 Prispevkov: 13
|
LP!
Kako je pa s povezavami med Arehom in Bevijem? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Bronco |
Objavljeno: Čet Mar 06, 2014 9:19 am Naslov sporočila: |
|
|
Išče plažo na smučišču

|
Poštela je izdihnila za to sezono  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
iLoveSkiing |
Objavljeno: Čet Mar 06, 2014 7:19 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Sre Feb 2013 18:28 Prispevkov: 130
|
Kakšno pa je kaj stanje na arehu glede prog? Ruška, Cojzarica, Pisker? Stanje prog in snega? solidne? do kere ure? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bigmac |
Objavljeno: Pet Mar 07, 2014 9:03 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Sob Dec 2009 14:22 Prispevkov: 4
|
Je kdo bil v zadnjih dneh na Videcu in Partizanki, kakšna je situacija, že gleda kaj zemlje ven? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jama |
Objavljeno: Pet Mar 07, 2014 10:53 pm Naslov sporočila: |
|
|

|
iLoveSkiing je napisal/a: | Kakšno pa je kaj stanje na arehu glede prog? Ruška, Cojzarica, Pisker? Stanje prog in snega? solidne? do kere ure? |
Lahko ti povem samo za Ruško, sem bil gor ta teden. Drugje nisem smučal, ker je bila Ruška popolnoma prazna razen par madžarov.
Prve dve rundi malo ledeno, pol pa počasi proga postane mehka.
Skratka do enajste ali dvanajste ure je odlična smuka. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kotulc |
Objavljeno: Sob Mar 08, 2014 11:04 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pili dile po vsaki furi

Pridružen/-a: Ned Okt 2006 13:46 Prispevkov: 886
|
Stanje danes:
Videc, Partizanka ... še prevozna in se da še dobro smučati vendar je treba pazit na več kopnin.
Povezovalne ceste prevozne, vendar je ponekod že kritično malo snega.
Proge zjutraj pomrznjene, že ob 10h pa zmehčane, vendar se je bila še dobra pomladanska smuka vse do 14h (ko sem zaključil). Na Piskru občasno veliko ljudi na progi: tečajniki, skupine Hrvatov in Madžarov, pa tudi kar nekaj kamenja se najde na prelomnici.
Glede na količino snega in temperature kar dober smučarski dan. So pa razmere popolnoma pomladanske.
Ne razumem pa zakaj pohorci ob takšnih razmerah gondolo poženejo točno ob 9:00, v teh dneh veliko smučišč (Krvavec, Cerkno, Osojščica, ..) začenja že ob 8h. To čakanje z zagonom gondole točno na 9:00 (ob tem, da čaka že veliko ljudi) se mi zdi res neumno, sploh v teh toplih dneh. Kar se tega tiče, si zaslužijo en velik MINUS. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jama |
Objavljeno: Ned Mar 09, 2014 11:13 am Naslov sporočila: |
|
|

|
kotulc je napisal/a: |
Ne razumem pa zakaj pohorci ob takšnih razmerah gondolo poženejo točno ob 9:00, v teh dneh veliko smučišč (Krvavec, Cerkno, Osojščica, ..) začenja že ob 8h. To čakanje z zagonom gondole točno na 9:00 (ob tem, da čaka že veliko ljudi) se mi zdi res neumno, sploh v teh toplih dneh. Kar se tega tiče, si zaslužijo en velik MINUS. |
Pod tole en velik podpis. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|