Avtor |
Sporočilo
|
ledenko |
Objavljeno: Čet Jan 16, 2014 1:05 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mojster zasneževanja

Pridružen/-a: Pet Okt 2005 22:49 Prispevkov: 1945
|
Zadnji teden v januarju zna stisnit, že 23. 01. naj bi bilo malo bolje.  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
andmer99 |
Objavljeno: Čet Jan 16, 2014 2:38 pm Naslov sporočila: |
|
|
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Pon Jan 2010 10:24 Prispevkov: 219
|
ledenko je napisal/a: | Zadnji teden v januarju zna stisnit, že 23. 01. naj bi bilo malo bolje.  |
ASRO za SV Slovenijo za 23.1 napoveduje +7 stopinj čez dan in +1 stopinjo ponoči. Z lepim se že tolažimo (tudi jaz), verjetno je to zadnja stopnja obupa. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ledenko |
Objavljeno: Čet Jan 16, 2014 4:06 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mojster zasneževanja

Pridružen/-a: Pet Okt 2005 22:49 Prispevkov: 1945
|
andmer99 je napisal/a: | ledenko je napisal/a: | Zadnji teden v januarju zna stisnit, že 23. 01. naj bi bilo malo bolje.  |
ASRO za SV Slovenijo za 23.1 napoveduje +7 stopinj čez dan in +1 stopinjo ponoči. Z lepim se že tolažimo (tudi jaz), verjetno je to zadnja stopnja obupa. |
Ja, dan pozneje pa ponoči pod ničlo. Ker se bo najprej "shladilo" v višjih legah, bi že 23. znal hladnejši zrak priplavat proti vznožju Pohorja. Če se napovedi o jasnem vremenu uresničijo, bodo ziher mrzle noči in prihajajoči hladen zrak je vedno suh... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
nikolaj |
Objavljeno: Pet Jan 17, 2014 4:11 pm Naslov sporočila: |
|
|
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Čet Feb 2007 17:09 Prispevkov: 133
|
Jaz se pri modrovanju naših forumskih mladičkov samo nasmehnem, očitno sem dobro treniran že doma, pa hormoni so še par let premladi, da bi postali tečni.
Zdaj pa zares. Vreme ne Pohorju je vsako leto enako. V drugi polovici novembra ohladitev, takrat je potrebno narediti zadosti snega. Letos so zamočili, ker so topove namesto žičkotov "upravljali" bankirji.
Kasneje se otopli, in se resno sneženje začne komaj konec januarja, februar je ponavadi snežno bogat in mrzel, marca pa so pogoji idealni (zadosti snega, temperature okrog slabe nule).
Če kdo ne verjame, naj gre pogledat arhive na arso. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
NoriSnezak |
Objavljeno: Pet Jan 17, 2014 5:17 pm Naslov sporočila: |
|
|
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Pon Feb 2013 13:25 Prispevkov: 133
|
nikolaj je napisal/a: | Če kdo ne verjame, naj gre pogledat arhive na arso. |
Ne vem, če imajo na arsotu podatke za pohorje? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
volki |
Objavljeno: Pet Jan 17, 2014 6:47 pm Naslov sporočila: |
|
|
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Pet Apr 2011 18:54 Prispevkov: 194 Kraj: Maribor
|
V devedesetih letih je bilo vreme ponavadi enako na dan Zlate lisice in koncerta Piše se leto. Okoli 15 stopinj in po možnosti dež.
Razlika med obema prireditvama je samo ta, da je prva sredi januarja druga pa sredi junija.
Od kar so koncert preselili v Ledno dvorano, je na dan koncerta vedno lepo vreme.
Mogoče bo treba tudi Lisico spraviti v dvorano? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jama |
Objavljeno: Pet Jan 17, 2014 6:59 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Sposoja si smuči od bloškega smučarja

Pridružen/-a: Tor Feb 2005 20:51 Prispevkov: 80 Kraj: KK
|
nikolaj je napisal/a: | Jaz se pri modrovanju naših forumskih mladičkov samo nasmehnem, očitno sem dobro treniran že doma, pa hormoni so še par let premladi, da bi postali tečni.
|
Kje sem pa napiso da sem mladiček? Se bližam 40 in resnično upam da bom čim kasnej dobil te vaše hormone in to vašo krizo. .
Ne resno, vsaki dan delam z nešteto ljudi in ko bi vi vedli kako bolj tečni in nesramni so ratali vsi ljudje v zadnjih 10 letih, da to preprosto ni več za zdržat. Vsaka malenkost jih moti in itd.... da ne bluzim predolgo.
In še pol ko pridem domov in grem na forum se malo sprostit pa še tle dočakam nestrpnost in nesramnost me res pogreje.
Fisherpro3 imaš prav, 90 % objav je brezveznih, ampak kljub temu ti ni treba bit za vsako sarkastičen oz. " jebat folk".
V nečem se pa strinjama- prosim moderatorje da par zadnjih prispevkov pobrišejo.
VREME BO !!!!!!!! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Bronco |
Objavljeno: Pet Jan 17, 2014 8:34 pm Naslov sporočila: |
|
|
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Pet Mar 2007 11:31 Prispevkov: 177 Kraj: Maribor
|
Vsem nam je dolgčas in tečni smo, ker ni snega za smučarijo in se pač nadrkavamo po forumu.  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
nino |
Objavljeno: Sob Jan 18, 2014 12:02 am Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Tor Okt 2008 23:23 Prispevkov: 45
|
fantje nič nebo letos pospravimo skije,bomo naslednjo sezono skijali če bog da  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
iLoveSkiing |
Objavljeno: Sob Jan 18, 2014 12:08 am Naslov sporočila: |
|
|
 Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Sre Feb 2013 18:28 Prispevkov: 130
|
nino je napisal/a: | fantje nič nebo letos pospravimo skije,bomo naslednjo sezono skijali če bog da  |
Brez skrbi, bo še snega letos.. Trenutno je pač situacija takšna kot je, čez 2 tedna pa zna biti bistveno drugače. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
modri mislec |
Objavljeno: Sob Jan 18, 2014 1:25 am Naslov sporočila: |
|
|
Sposoja si smuči od bloškega smučarja

Pridružen/-a: Tor Nov 2010 18:14 Prispevkov: 85 Kraj: slovenska bistrica
|
Drug teden prihaja hladen zrak tak da na Arehu bodo najverjetneje lahko začeli zasneževat v torek ponoči ali najkasneje v sredo-nepospravljajte smuči!  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
iLoveSkiing |
Objavljeno: Sob Jan 18, 2014 2:49 am Naslov sporočila: |
|
|
 Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Sre Feb 2013 18:28 Prispevkov: 130
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lenko |
Objavljeno: Sob Jan 18, 2014 9:03 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Pohorc

Pridružen/-a: Ned Okt 2005 13:34 Prispevkov: 3277
|
Takoj po odpovedi zlate lisice, so se vsi modeli začeli obračat na bolje. Vsak zagon vremenskih modelov kaže ohladitev po torku, konec tedna bi že lahko zasneževali tudi dolino, saj napovedujejo temperature tudi čez dan pod lediščem...
 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
priško |
Objavljeno: Sob Jan 18, 2014 10:47 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Pon Nov 2012 23:28 Prispevkov: 30
|
Malo sarkasticno receno, bi bilo bolše, če bi prestavli Lisico na 15.december... bi bla vsaj turisticna sezona rešena
Gremo lobirat na Fis, ker je vsako leto ista pesem. Popeniš!  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
miki |
Objavljeno: Ned Jan 19, 2014 4:07 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Moderator

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 13:25 Prispevkov: 3669 Kraj: Maribor
|
Zelo nerad ubijam optimizem, ampak potem ko sem danes pregledal najnovejše modele, se močno bojim da so nas z napovedjo prodora polarnega zraka nategnili že tretjič v tej 'zimi'. Seveda se bo ohladilo glede na nemogočo toploto ki jo imamo ta konec tedna, ampak recimo Aladin za nižine tudi v drugi polovici prihodnjega tedna še vedno vidi temperature okoli +5 stopinj, Weatheronline še malo več. Snowforecast je še zjutraj za Pohorje napovedal, da se bo v petek nulta izoterma spustila na 900m, trenutno je korigirana na 1150m. Seveda bodo napoved še desetkrat spremenili, ampak vidim trend ki smo ga letos že nekajkrat: najprej na veliko napovedo polarni mraz, potem ga zmanjšujejo in premikajo nekam na konec prognostičnega obdobja, na koncu pa veselo napovejo atlantski zrak in +10 stopinj .
PS: če do srede zvečer na Arehu prižgejo vsaj en top, 'častim' pir. In to z velikim veseljem, obljubim ... _________________ Sezona 2024/2025: 55 smučarskih dni = 7 x Kitzsteinhorn, 6 x Pohorje, Schladming, 5 x Meli, 3 x Obertauern, Tauplitzalm, 2 x Grosseck/Speiereck, Katschberg, 3 Kralji, Flachau, Riesneralm, Dachstein West, Kope, Golte, 1 x Fanningberg, Wurzeralm, Filzmoos, Rauris, Galsterberg, Zauchensee, Schmitten, Radstadt/Altenmarkt, Hochkönig. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|