|
Naše želje, načrti, predvidevanja,... |
« Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » |
Avtor |
Sporočilo
|
zdrawc |
Objavljeno: Sre Dec 14, 2005 12:24 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Tor Nov 2005 13:04 Prispevkov: 7 Kraj: na levem bregu Savinje
|
gost2 je napisal/a: | [img]
Do leta 2008 nova štirisedežnica
Je tole ugibanje kje blizu resnice? |
Menda bi nej blo nekaj takega
 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bole |
Objavljeno: Sre Dec 14, 2005 3:46 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pili dile po vsaki furi

Pridružen/-a: Sre Dec 2004 15:01 Prispevkov: 874 Kraj: Maribor
|
Skrij to slikco, ke bo Atomic jezn kr je fiksna. O boge kante ko se vozijo okol  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Atomic |
Objavljeno: Sre Dec 14, 2005 3:51 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Obvlada dile

Pridružen/-a: Sre Sep 2005 17:58 Prispevkov: 649
|
Ma zakaj bo že spe fiksna  _________________ Live your life
21xsmuču v letošnji sezoni vse Avstrija |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lenko |
Objavljeno: Sre Dec 14, 2005 4:04 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Pohorc

Pridružen/-a: Ned Okt 2005 13:34 Prispevkov: 3277
|
kakšna razlika pa je med fiskno in montažno ali kak se ze reče [/quote] |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ledenko |
Objavljeno: Sre Dec 14, 2005 4:38 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mojster zasneževanja

Pridružen/-a: Pet Okt 2005 22:49 Prispevkov: 1945
|
Atomic je napisal/a: | Ma zakaj bo že spe fiksna  |
Da boš lepo zamrznil med počasno vožnjo.
lp
Ledenko |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Lux |
Objavljeno: Sre Dec 14, 2005 4:46 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Moderator

Pridružen/-a: Pet Dec 2004 0:06 Prispevkov: 516 Kraj: Mozirje
|
Ko bo (2007, 2008... ) mislim da zagotovo ne bo fiksna. 1700 m dolga fiksna sedežnica? Mislim da ne.
Tudi vsa razmišljanja o novi sedežnici so v smeri odklopne sedežnice.
@ledenko1: Razlika med fiksno in odklopno (ne montažno) je na hitro povedano, da je ena fiksno pripeta na 'zaljo' (kot ta na sliki in vse sedežnice v Sloveniji z izjemo Dolenčevega Ruta, Brda, Loma in Počivala, ki so odklopne), odklopne pa se na postajah odpnejo z jeklenice - sistem 'jajčk'.
@zdrawc:  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
morel |
Objavljeno: Čet Dec 15, 2005 12:00 am Naslov sporočila: |
|
|
 Spammer

Pridružen/-a: Pon Apr 2005 17:34 Prispevkov: 609 Kraj: Ljubljana - valda
|
ja pa mora met pokrov čez ta na Golteh |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dadi |
Objavljeno: Ned Feb 12, 2006 12:52 am Naslov sporočila: Panoramski posnetek Golt in morebitne novosti v prihodnosti |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Tor Okt 2005 7:50 Prispevkov: 39
|
Spodaj je prikazan panoramski posnetek Golt, točneje Starih Stan in Ročke
S temno barvo so označene sedanje naprave in proge, s svetlo pa morebitne variante bodoče sedežnice in prog.
Podroben relief (predvsem naklon) iz slike ni razviden, vendar sem ves teren prehodil in ga poznam. Pri sedežnici sem upošteval dosedanje izjave glede načrtov, pri čemer sem upošteval, da je posek gozda čimmanjši. Za vse proge sem prepričan, da so izvedljive, mogoče je potreben manjši posek gozda.
Dolžina obeh variant sedežnice je od 1.400-1.500m zračne razdalje (okrog +10 % je poševna) in dolžina obeh variant prog znaša od 500-800m zračne razdalje (poševna enako kot prej). Skupna dolžina nove proge približno 1.600-2.500m.
Mogoče so to le sanjarjenja (verjetno mnogih), ampak upajmo, da je vsaj nekaj na tem. Pa da se ne bodo komu sline cedile
Lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Lux |
Objavljeno: Tor Feb 14, 2006 9:01 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Moderator

|
O dadi, meni se cedijo. Lep načrt! Misliš, da je mogoča kakšna 'vmesna varianta' - tako da bi do spodnje postaje prišli obe varianti bodočih prog?
Drugo leto žal te sedežnice še ne moremo pričakovati. Kaj bi dal, da bi jo videl v sezoni 2007/2008...
Maš v rokavu še kakšen podoben 'zračni načrt' mogočih novih naprav in prog (Stari Stani, Morava, Planinska Ravna,...)?
Mimogrede...kje pa si dobil ta lep barvni zračni posnetek? Nekaj sem že gledal v interaktivnem atlasu pa sem našel samo črno-bele... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dadi |
Objavljeno: Tor Feb 14, 2006 10:59 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Tor Okt 2005 7:50 Prispevkov: 39
|
Lux je napisal/a: | O dadi, meni se cedijo. Lep načrt! Misliš, da je mogoča kakšna 'vmesna varianta' - tako da bi do spodnje postaje prišli obe varianti bodočih prog?
Drugo leto žal te sedežnice še ne moremo pričakovati. Kaj bi dal, da bi jo videl v sezoni 2007/2008...
Maš v rokavu še kakšen podoben 'zračni načrt' mogočih novih naprav in prog (Stari Stani, Morava, Planinska Ravna,...)?
Mimogrede...kje pa si dobil ta lep barvni zračni posnetek? Nekaj sem že gledal v interaktivnem atlasu pa sem našel samo črno-bele... |
Vmesna varianta po mojem najbrž ni mogoča zaradi grabna, ki ločuje obe varianti bodočih prog. Za spodnji del nisem prepričan, zgornjega pa sem pred kratkim pregazil.
Ali so načrti izvedljivi predvsem zaradi lastništev zemljišč, ne vem. Levi del je Praprotnica, ki jo je direktor v svoji izjavi že omenjal. Izvedel sem, da je v lasti dveh zasebnikov. Kar pa se tiče desnega dela, je to zemljišče v lasti kmeta Ročnika, ki po mojem mnenju ne podpira širitve, kar potrjujejo govorice in nakazujeta izjavi direktorja o širitvi drugam. Mogoče še bolj levo od Ročnika proti kmetiji Kladnik.
Ta lep barvni zračni posnetek panorame Golt in celotne Slovenije je dostopen vsakomur, ki se malo znajde. Poleg posnetkov je omogočeno tudi merjenje zračnih razdalj in površin ter še marsikaj.
Če te res zanima kako se dokopati do omenjenega, mi pošlji zasebno sporočilo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Leopold |
Objavljeno: Pet Jun 23, 2006 12:13 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Smuča v kavbojkah

Pridružen/-a: Pon Okt 2005 12:28 Prispevkov: 1216 Kraj: Mengeš
|
Včeraj je v Delu pisalo, da Italjani prodajajo svoj delež  _________________ Sezona 24/25: 5x Obertaurn, 4x Krvavec, 1x Vogel, Kranjska Gora, Pokljuka, Jezersko |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Lux |
Objavljeno: Pet Jun 23, 2006 6:29 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Moderator

|
Še celoten članek iz včerajšnjega Dela:
Najbolj zanimiv del članka se mi zdijo Stampflove besede, da so se slovenski vlagatelji zelo zanimali oz. se zanimajo za nakup italijanskega deleža. Zelo me zanima, katero podjetje oz. podjetja so to. Bomo videli v roku treh mesecev, pustimo se presenetiti. Italijanski delež v družbi Golte je 2.100.000 EUR. Ne glede na to, da se umika močno podjetje, ki je, potem ko so 'planino' kupili za (če me spomin ne vara) 95 mio SIT, v posodobitev vložilo veliko (celoten sistem umetnega zasneževanja, posodobitev nihalke,...), mislim da lahko to s pravimi vlagatelji, ki bi imeli željo center razvijati, prinese tudi veliko pozitivnega. Bomo videli kako se bo vsa stvar razvila.  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
matiček |
Objavljeno: Sob Jun 24, 2006 10:32 am Naslov sporočila: |
|
|
 Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Sre Jun 2006 16:48 Prispevkov: 499 Kraj: Ljubljana
|
Jaz sem predlani smučal na 1x Golteh in je blo dobr
Upajmo, da bo Golte kuplo kako dobro podjetje. _________________ Letos smučal: 1x Stari Vrh, 1x Kranjska gora, 3x Soriška Planina, 1x Kope |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lenko |
Objavljeno: Pet Jun 30, 2006 2:43 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Pohorc

Pridružen/-a: Ned Okt 2005 13:34 Prispevkov: 3277
|
Recimo... branik  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
matiček |
Objavljeno: Pet Jun 30, 2006 3:48 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Sre Jun 2006 16:48 Prispevkov: 499 Kraj: Ljubljana
|
Neeeee!! Samo bog se nas usmili. Ne Branika!! Če se to zgodi, se obeta revolucija fiksnih sedežnic tudi na Golteh.
Samo pomoje Branik ne bo kupil, ker ima že kar nekaj smučišč. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|
|
|