Nalaganje fotografij na forum
Pomoč pogostih vprašanj  Pomoč pogostih vprašanj   Išči  Išči   Seznam članov  Seznam članov   Skupine uporabnikov  Skupine uporabnikov

Registriraj se  ::  Prijava Prijava za pregled zasebnih sporočil   

Kazalo po Smucisca.net forumu » Smučarska oprema » pancerji

Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 45, 46, 47 ... 53, 54, 55  Naslednja
 pancerji « Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » 
Avtor Sporočilo
rokxy
PrispevekObjavljeno: Sre Dec 11, 2013 4:58 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Čet Dec 2007 19:42
Kraj: Zreče

marko je napisal/a:
rokxy:
Za udobnost je pomembno, daje pancer oblikovan po nogi in da je notranji čevelj mehak.

no to sem že v prvem odgovoru napisal, da je bistvenega pomena. najprej ustrezna oblika pancarja. potem pa fleks in barva in znamka. torej se strinjamo
Amater:)
PrispevekObjavljeno: Sre Dec 11, 2013 7:30 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Pet Mar 2007 22:01

S tem, da sta barva in znamka povsem nepomembni...
13/14: 12x
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
widek
PrispevekObjavljeno: Sre Dec 11, 2013 9:50 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Čet Feb 2013 9:51

hvala za odogvorje:)danes sem si res cas uzev in sou mal v hervis in intersport. testirat sem zacev kr od zacetka use pancarje. najbol so mi ble usec head edge gmx flex 70. imev sem jih na nogi saj pou ure in obcutki so bli zelo lepi juter sem se celo z prodajavcu zmenu da jih lahko dopovdan nesem domov in jih mam lahko cev dan na nogi. da jih sprobam se uzuni na mrazu.
tko kot je ze prej eden reku: smucam rad udobno in ne tako kot tina maze
juter se grem naprej mal v akcijo se v giga sport in rossi sport ....
ali ve kdo za kakso trgovino v okolici celja?
LP
Nazaj na vrh
nino
PrispevekObjavljeno: Sre Dec 11, 2013 11:49 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Tor Okt 2008 23:23

...tudi jaz sem imel velik problem okoli tega flexa,ko sem lani kupoval novi smučarski čevelj,fantje komaj po večih urah smučanja vidiš ali si kupil pravi čevelj ali ne,jaz sem prej imel flexa 90 sedaj sem šel na 115 head raptor imam pa 74kg...mislim da rabiš večji flex kot pa 90
Nazaj na vrh
Sorty
PrispevekObjavljeno: Čet Dec 12, 2013 12:10 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pridružen/-a: Sob Dec 2008 16:37

naj kupi 70 fleksa in naslednje leto trše.. Dokler te ne udari po žepu ne boli
2009/2010: 20x
www.vikom.si

z GLAVO na glavo!
Nazaj na vrh
rokxy
PrispevekObjavljeno: Čet Dec 12, 2013 10:43 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

saj se vsak sam na koncu odloči, kaj mu paše...tu se pač trudimo dati najboljši nasvet.

v celju so še najbolj sposobni prodajalci v giga-športu pa tudi izbira je najboljša tam. hervis in interšport sta revšna, ostalega pa tako ni. edino rossi v tušu še mogoče.

pa dejte razumet da čevljev tine maze in marcela hirscherja se v trgovini ne dobi...to kar ti v hervisu prodajajo za tekmovalni čevelj, ni tekmovalni čevelj. flex 130 je za tekmovalce neuporabn čigumi
pj
PrispevekObjavljeno: Čet Dec 12, 2013 1:24 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Pet Nov 2008 9:43
Kraj: Malo tu, malo tam

Zares ne Roxy Jih kar nekaj vozi (res da vecinoma hitre discipline s 130) je pa res, da je flex 130 pri tekmovalnih cevljih cisto nekaj drugega kot 130 pri trgovinskih Jaz sem imel pred nekaj casa za delo navadne pancarje s 130 flexa, za smucati pa imam tekmovalne s prav tako 130 flexa. In eni so bili dobesedno guma, drugi pa so trdi kot beton, pa so oboji 130, pa za po vrhu se od iste firme. Tako da oznaka flexa ni ravno standardizirana
Nazaj na vrh
rokxy
PrispevekObjavljeno: Čet Dec 12, 2013 3:04 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

pj je napisal/a:
Zares ne Roxy Jih kar nekaj vozi (res da vecinoma hitre discipline s 130) je pa res, da je flex 130 pri tekmovalnih cevljih cisto nekaj drugega kot 130 pri trgovinskih Jaz sem imel pred nekaj casa za delo navadne pancarje s 130 flexa, za smucati pa imam tekmovalne s prav tako 130 flexa. In eni so bili dobesedno guma, drugi pa so trdi kot beton, pa so oboji 130, pa za po vrhu se od iste firme. Tako da oznaka flexa ni ravno standardizirana

v bistvu si napisal isto kot jaz. hotel sem pač rečt, da takšno trdoto pancarjev, ki jo v trgovinah prodajajo za "tekmovalno", verjetno nima noben tekmovalc. problem je ker potem tukaj na forumu strašijo ne kupit tekmovalnega, sj nisi tina maze. pri tem "tekmovalnem" pa potem mislijo en običn pancar iz trgovine.
sarimari
PrispevekObjavljeno: Pet Dec 13, 2013 8:42 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Pet Jan 2012 18:52
Kraj: celje

Pozdravljeni.

Sama imam problem s pancerji. Kupila sem Salomonove pancerje Divine. Ko sem kupovala pancerje so se mi zdeli po cca. 30 min, ko sem jih imela na nogi zelo udobni, zato sem jih tudi vzela. Probala sem tudi druge pancerje pa mi niso pasali nekako na nogo.

Po treh smučanjih nekako dvomim, da je bila izbira pancerjev prava. Na vsakem smučanju me pod gležnjem peče, boli, imam mravljince itd. Pancerjev nimam preveč zategjenih od začetka, ko se peljem gor, si klipsne odpnem, po nekaj vožnjah počakam, ter si pancerje čisto odpnem... Po kakšni uri, uri pa pol bolečine minejo in lahko smučam normalno.

Zanima me, če je to normalno za nove pancerje, dokler se noga ne navadi na pancerje, oz. se ne oblikujejo na nogo. Ali sem pa kupila napačne pancerje?

Hvala za info

2013/2014 Molltaler 1X, 1x Golte, 15xRogla, 1xNassveld, Cerkno 2x

2014/2015 Rogla x
Nazaj na vrh
Sorty
PrispevekObjavljeno: Pet Dec 13, 2013 8:59 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pridružen/-a: Sob Dec 2008 16:37

za nove pancarje so bolečine normalne. Sam sem se prejšne leto z bolečino boril dobrih 10 dni..Seveda pa obstaja opcija, da čevlje prodaš in poizkusiš srečo drugje. Ženski rekreativni čevlji res niso narejen in mišljeni, da bi noga v kakršnem koli primeru bolela
2009/2010: 20x
www.vikom.si

z GLAVO na glavo!
Nazaj na vrh
Michael
PrispevekObjavljeno: Ned Feb 09, 2014 12:04 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča s sulicami
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Sre Jan 2011 19:27

Zivjo!
A ima kdo pancerje od Strolza?
http://www.youtube.com/watch?v=fdZQ-gAehpU

Izgleda super udobno. Je to res najbolje? Cena?
Rad bi si kupil odlične pancerje za 10 let recimo.

Smučam dobro za rekreativca.
Nazaj na vrh
Misfits
PrispevekObjavljeno: Ned Feb 09, 2014 6:42 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sposoja si smuči od bloškega smučarja

Pridružen/-a: Pon Nov 2011 20:30

Mihael pozdravljen

Delam v Lechu (Avstrija), karkoli te zanima v zvezi z Strolz pancarji ti lahko povem iz prve roke od fantov ki jih izdelujejo...

V osnovi imajo tri modele zunanjih školk, glede na trdoto. v te školke dajo zelo kvalitetno izdelane notranje čevljeki jih napolnijo s peno, vložke pa lahko izbiraš ortopedske, sidas, ali svoje lastne ali kar ti paš odgovarja.
Celoten postopek navadno traja dva obiska, prvi je namenjen dogovarjanju, svetovanju, merjenju itd, nato naslednji dan, čakajo nate že pripravljene zadeve za izdelavo notranjih čevljev in greš vn z super udobnimi čevlji!
Zagotavljajo tudi servis teh čevljev, vsi sestavni deli so narejeni tu v Avstriji, Lech in okolica, in vse lahko zamenjaš kadarkoli gre kaj narobe.

Jaz ne uporabljan Strolz Čevljev niti Strolz notranjih čevljev ampak doslej sem slišal le eno osebo ki je nezadovoljna z performansem čevljev, to pa zato ker potrebuje trde tekmovalne čevlje in ne udobnih vsenamenskih...

notranji čevlji bi verjel da zdržijo veliko dlje kot notranji čevlji drugih proizvajalcev, saj so veliko kvalitetneje narejeni + če se stržejo, jih lahko popravijo čevljarji itd...

LP
Misfits

sezona 12/13; 202x = 106x MtRuapehu Whakapapa NZ, 69x Bad Kleinkirchheim, 12x Pohorje, 14xKrvavec, 1xRogla
sezona 2011/12; 65x = 1x Möltall, 5x Risoul, 17x Pohorje, 35x Bad Kleinkirchheim,7x Saalbach

Michael
PrispevekObjavljeno: Ned Feb 09, 2014 9:05 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča s sulicami
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Sre Jan 2011 19:27

Hvala za hiter odziv.
Sem danes tudi od sorodnika slišal, da je to to in da je cena okoli 500? ?
Nazaj na vrh
Misfits
PrispevekObjavljeno: Pon Feb 10, 2014 1:04 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pridružen/-a: Pon Nov 2011 20:30

cena je odvisno od modela med 600 in 900 ?

sezona 12/13; 202x = 106x MtRuapehu Whakapapa NZ, 69x Bad Kleinkirchheim, 12x Pohorje, 14xKrvavec, 1xRogla
sezona 2011/12; 65x = 1x Möltall, 5x Risoul, 17x Pohorje, 35x Bad Kleinkirchheim,7x Saalbach

rokxy
PrispevekObjavljeno: Čet Feb 27, 2014 9:22 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

po nekaj smučarskih dneh uporabe lahko podam oceno nakupa pancarja pri koali. kot rečeno sem kupil x-max 100, velikost 27,5.

mislim, da sem se pravilno odločil za nakup v koali. če ne drugega zaradi izbire prave številke. prej sem imel 29, pa me je noga vseeno bolela. zdaj imam vsaj kontrolo, ker noga ne skače naprej in nazaj. bolečine na straneh se nisem popolnoma znebil, in mislim da se je tudi nikoli ne bom. zakaj? ker sem pancar kar dobro raztegnil in me niti ne tišči več, ampak rahla bolečina se vseeno pojavlja.

ker se mi ni dalo vozit v ivančno, sem se raztegovanja lotil sam. na netu je videonavodilo salomona in je dost simpl. važno je da maš ventilacijsko pečico.

poleg potrebnega raztezanja sem ugotovil, da so orginal vložki neuporabni, sploh če se noga zvrača navznoter tako kot meni in jih je potrebno menjati. sem kupil sofsole vložke, ki imajo 3 cm visok lok in lepo objeto peto. občutek se je takoj izboljšal.

tako da mi ni žal časa in denarja, ki sem ga investiral. vsem ki imate težave bi priporočal koalo in pa tudi salomon customshell tehnologijo, ki ni lari-fari. je pa res, da je pri koali zelo konzervativen pri raztezanju, kar pa je popolnoma razumljivo. kot je dejal, raztegnemo lahko, skupaj stiščat je pa bolj težko. zato sem jaz sam doma prevzel odgovornost in se lotil dela.
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 45, 46, 47 ... 53, 54, 55  Naslednja Stran 46 od 55

Kazalo po Smucisca.net forumu » Smučarska oprema » pancerji
Pojdi na:  

Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu

© 2006-2014 - smucisca.net