Nalaganje fotografij na forum
Pomoč pogostih vprašanj  Pomoč pogostih vprašanj   Išči  Išči   Seznam članov  Seznam članov   Skupine uporabnikov  Skupine uporabnikov

Registriraj se  ::  Prijava Prijava za pregled zasebnih sporočil   

Kazalo po Smucisca.net forumu » Mariborsko Pohorje » Mariborsko Pohorje - aktualne informacije 2012/13

Objavi novo temo  Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave. Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 44, 45, 46 ... 52, 53, 54  Naslednja
 Mariborsko Pohorje - aktualne informacije 2012/13 « Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » 
Avtor Sporočilo
bade25
PrispevekObjavljeno: Tor Mar 19, 2013 8:59 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sposoja si smuči od bloškega smučarja

Pridružen/-a: Čet Okt 2009 12:08

Hja, sicer moje subjektivno menje pa vendar:
(od lažje k težjim)

Luka (habakuk)
Ruška
Partizanka
Videc (rdeča)
Cojza (Pisker)
MB Slalom
Stadion

S tem, da bi jih nekako dal v dve, tri kategorije, prvih pet v lažjo (so zelo podobne), potem MB slalom in na koncu Stadion (ampak letos verjetno ne več
Ko boš pa to osvojil pa stara FIS-ka in po Jonatanki:)

Emm, kje si pa do sedaj smučal?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
iLoveSkiing
PrispevekObjavljeno: Tor Mar 19, 2013 9:01 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Sre Feb 2013 18:28

Zelo zanimivo, pa se mi je skoz zdelo da je slalom težji od stadiona, tak ko se voziš proti pohorju pa gledaš malo od spod se ti zdi oni zgornji del dosti bol strm.
Nazaj na vrh
bade25
PrispevekObjavljeno: Tor Mar 19, 2013 9:15 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

MB Slalom začne položno, potem ima kakih 200m strmine (tam ko je odcep za Lukeja), mogoče malo preozke, potem pa se do trikotne jase spet prevesi v neko srednjo rdečo progo. Mogoče je malo zahtevnejši samo zato, ker je kot pravim v strmem delu malo ozek in se zna gužva nabrat. Drugače pa kar pogumno.
Nazaj na vrh
Kunta
PrispevekObjavljeno: Tor Mar 19, 2013 9:46 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Tor Dec 2010 13:45

bade25 je napisal/a:
(od lažje k težjim)

Luka (habakuk)
Ruška
Partizanka
Videc (rdeča)
Cojza (Pisker)
MB Slalom
Stadion

S tem, da bi jih nekako dal v dve, tri kategorije, prvih pet v lažjo (so zelo podobne), potem MB slalom in na koncu Stadion (ampak letos verjetno ne več

No jaz bi se kar strinjal s tvojim spiskom, edino po moje je Ruška najlažja od naštetih, Habakuk je le nekoliko bolj strm...
Jonatanka? Hmmm kje je že ta proga
Nazaj na vrh
bade25
PrispevekObjavljeno: Tor Mar 19, 2013 10:01 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jonatanka je podaljšek FIS-ke (večinoma ni teptana), zavije na koncu fiske levo dol in se pred S-om pridruži Čopki.
Na karti ti je označena z črno osmico: http://www.skiholidaysslo.co.uk/images/stories/pohorje_zemljevid_zima.jpg

Samo za osvežitev.....Kunta sem prepričan, da jo dobro poznaš
Nazaj na vrh
cvetko
PrispevekObjavljeno: Sre Mar 20, 2013 12:29 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Sob Feb 2010 10:13

Danes je bila odlična smuka na pohorju, pričakoval sem zelo slabo smuko potem pa fantastično!

Spodaj je par slikic!

Zjutraj takoj odlična ruška, trda niti malo ledena.

Po parih smukah po ruški je bil na vrsti pisker, kjer sem se vozil do 12 potem se je zmeščalo v spodnjem delu, je bilo še vredu, ampak se je že poznalo sonce, ki je direkt svetilo na sneg in je tako bil zmeščan.

Srpbati sem seveda moral tudi Žihartov vrh, ampak je bila desna stran zaprta.

POvezave so bile v odličnem stanju, glede na temparature zelo pozitivno presenečenje! Edino povezava med partizanko in ruško je na enem delu (cca 1 m pri nekem križišču ali prehodu v zelo slabem stanju, drugače pa odlično!)

Vozil sem se tudi po partizanki in videcu. Videc odličen še ob dveh (rdeča proga), fantastičen je bil. Partizanka je bila v zgornjem delu dobra na koncu pa je bilo že zelo mehko, verjetno zaradi res lepega vremena.

Ob četrt na tri sem se odpravil še na ruško, ki me je presenetla v zelo pozitivnem smisli, odlična proga od začetka do konca!

Naj povem, da ni bilo niti malo gužve, bil je odličen dan za smučanje, eden boljših vsaj za mene to leto. Na bolfenk nisem šel, ker sem predvideval da so bile slabše proge, ampak to so samo moja predvidevanja.

Upam, da še vzdrži, mogoče se celo še enkrat odpeljem na areh in potem na še en super smučarski dan.
miki
PrispevekObjavljeno: Sre Mar 20, 2013 9:27 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Moderator
Moderator

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 13:25
Kraj: Maribor

Lepa reportaža in čudovite fotke! Ampak prazno, prazno . Ja, res je to kar pišemo tukaj že leta: marca folka enostavno ne spraviš več na smučanje, neodvisno od cene vozovnic. In to je zgleda odvisno od datuma, ne od vremena: nekako še razumem, da folku marca ni za smučat po globoki čofti in med kopninami, ampak kot vidimo na slikah, so razmere še povsem zimske - navsezadnje je v ponedeljek snežilo, še danes zjutraj je bil v Mariboru minus. Ne razumem in nikoli ne bom ...
Sezona 2024/2025: 55 smučarskih dni = 7 x Kitzsteinhorn, 6 x Pohorje, Schladming, 5 x Meli, 3 x Obertauern, Tauplitzalm, 2 x Grosseck/Speiereck, Katschberg, 3 Kralji, Flachau, Riesneralm, Dachstein West, Kope, Golte, 1 x Fanningberg, Wurzeralm, Filzmoos, Rauris, Galsterberg, Zauchensee, Schmitten, Radstadt/Altenmarkt, Hochkönig.
Nazaj na vrh
gost2
PrispevekObjavljeno: Sre Mar 20, 2013 9:43 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Pon Okt 2005 17:45

@Miki: Podpišem, pa vendar je žal povsod pri nas tako (pa tudi pri sosedih korošcih;), glej včerajšnje zapise, na enega najlepših dnevov v tej sezoni...
junche je napisal/a:
(Krvavec) Ljudi pa cca 500 kosov.

JakaB je napisal/a:
(Kranjska Gora) Prišel sem ob enajstih, ljudi ni bilo praktično nič (dobesedno par ducatov), sneg pa še super.

cviček je napisal/a:
(Cerkno)Tudi mene zanima glede obratovanja?
Po kamerah sodeč je mesto duhov, še snega iz terase gostilne niso nič očistili.
Proge pa tudi nedotaknjene. Za jutri me mika,da bi šel pa ne izgleda obetavno.

resda je bil še bolj začetek tedna, dan prej je povsod obilno snežilo, pa tudi vremenska napoved ni bila čisto popolnoma idealna, čeprav so se spet malo zmotili
("le" delno jasno z občasno povečano oblačnostjo, jz veter, popoldanske snežne plohe...seveda je bila šajba cel dan, šibek z veter, popoldne par meglic).

vreme ima pri tem bistven vpliv, pa ne tisto, ki je v hribih, pač pa tisto v dolini...
pri 15 stopinjah, brezvetrju in sončku pač obstaja še malo morje drugih športov,
s katerimi se lahko lažje/ceneje ukvarjamo, kot pa če je vse zasneženo, piha in je še mraz.

Nazadnje urejal/a gost2 Sre Mar 20, 2013 10:58 am; skupaj popravljeno 4 krat
Nazaj na vrh
metallicaslo
PrispevekObjavljeno: Sre Mar 20, 2013 9:53 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Sre Jan 2013 9:32

Me sploh ne moti če se smučam sam po smučišču a kaj ko ravno ta praznina prisili žičničarje, da zapirajo smučišča ob morda najboljših razmerah v celotni sezoni :/
Nazaj na vrh
Kunta
PrispevekObjavljeno: Sre Mar 20, 2013 10:12 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Tor Dec 2010 13:45

cvetko je napisal/a:
Danes je bila odlična smuka na pohorju, pričakoval sem zelo slabo smuko potem pa fantastično!

Spodaj je par slikic!

Zjutraj takoj odlična ruška, trda niti malo ledena.

Po parih smukah po ruški je bil na vrsti pisker, kjer sem se vozil do 12 potem se je zmeščalo v spodnjem delu, je bilo še vredu, ampak se je že poznalo sonce, ki je direkt svetilo na sneg in je tako bil zmeščan.

Srpbati sem seveda moral tudi Žihartov vrh, ampak je bila desna stran zaprta.

POvezave so bile v odličnem stanju, glede na temparature zelo pozitivno presenečenje! Edino povezava med partizanko in ruško je na enem delu (cca 1 m pri nekem križišču ali prehodu v zelo slabem stanju, drugače pa odlično!)

Vozil sem se tudi po partizanki in videcu. Videc odličen še ob dveh (rdeča proga), fantastičen je bil. Partizanka je bila v zgornjem delu dobra na koncu pa je bilo že zelo mehko, verjetno zaradi res lepega vremena.

Ob četrt na tri sem se odpravil še na ruško, ki me je presenetla v zelo pozitivnem smisli, odlična proga od začetka do konca!

Naj povem, da ni bilo niti malo gužve, bil je odličen dan za smučanje, eden boljših vsaj za mene to leto. Na bolfenk nisem šel, ker sem predvideval da so bile slabše proge, ampak to so samo moja predvidevanja.

Upam, da še vzdrži, mogoče se celo še enkrat odpeljem na areh in potem na še en super smučarski dan.

Kaj ti si imel včeraj zakupljeno Pohorje zase? Na slikah namreč ni videt nobenega - dobesedno Te ni bilo nič strah samega gori
Pa sem še študiral da bi skočil gor... bo treba še kak lep dan izkoristit, evo danes je ziher lepo...
Nazaj na vrh
volki
PrispevekObjavljeno: Sre Mar 20, 2013 10:37 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Pet Apr 2011 18:54

Majhen obisk med tednom se kompenzira s povečanim obiskom med vikendom. Spodnje parkirišče na Piskru je bilo v soboto polno kot še nikoli do sedaj, do zadnjega parkirnega mesta. Enako polni so bili vsi bifeji že od desetih zjutraj naprej.
Verjetno bo enako tudi v prihajajočem vikendu v primeru solidnega vremena.
Nazaj na vrh
lenko
PrispevekObjavljeno: Sre Mar 20, 2013 5:41 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pohorc
Pohorc

Pridružen/-a: Ned Okt 2005 13:34

Nazaj na vrh
iLoveSkiing
PrispevekObjavljeno: Sre Mar 20, 2013 8:12 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Sre Feb 2013 18:28

bade25 je napisal/a:
(od lažje k težjim)

Luka (habakuk)
Ruška
Partizanka
Videc (rdeča)
Cojza (Pisker)
MB Slalom
Stadion

Nisem prej videl onega kaj si napisal spodaj, se opravičujem.
Do zdaj sem sprobal v bistvu večino prog v predelu bolfenka, razn slaloma pa snežnega stadiona, samo pač na določenih se nisem počutil ( takrat ko sem pač na njih bil ) kak bi napisal.. ziher, oziroma v kontroli pravi.
No sem pa sprobal zdaj ruško pa je res lepa pa dobra proga, zlo dobro tudi urejena, pa smučanje na njej je blo super pa še zlo dobro sem se na njej počutil, nič težav ali pa kaj, tako da naslednič bom šel sprobat partizanko pa videc da vidim kak je kaj tam.
Nazaj na vrh
gospodk
PrispevekObjavljeno: Sre Mar 20, 2013 8:16 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Pet Jan 2013 11:51

Pohvala Pohorcem za znižanje cen in veljavnost določenih sezonskih kart vse dni v tednu.
Škoda, da več ljudi sedaj ne izkoristi možnosti cenejšega smučanja. Sploh, ko je dovolj snega in dobro urejene proge na Arehu in povezavah.

Upam, da bodo drug teden med tednom obratovali, da izkoristim nizke temperature in odlično pripravljene proge.
Nazaj na vrh
Bronco
PrispevekObjavljeno: Čet Mar 21, 2013 12:28 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Pet Mar 2007 11:31

Pohvale vredna poteza Pohorcev...
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo  Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave. Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 44, 45, 46 ... 52, 53, 54  Naslednja Stran 45 od 54

Kazalo po Smucisca.net forumu » Mariborsko Pohorje » Mariborsko Pohorje - aktualne informacije 2012/13
Pojdi na:  

Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu

© 2006-2014 - smucisca.net