Nalaganje fotografij na forum
Pomoč pogostih vprašanj  Pomoč pogostih vprašanj   Išči  Išči   Seznam članov  Seznam članov   Skupine uporabnikov  Skupine uporabnikov

Registriraj se  ::  Prijava Prijava za pregled zasebnih sporočil   

Kazalo po Smucisca.net forumu » Mariborsko Pohorje » Mariborsko Pohorje - aktualne informacije 2012/13

Objavi novo temo  Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave. Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 40, 41, 42 ... 52, 53, 54  Naslednja
 Mariborsko Pohorje - aktualne informacije 2012/13 « Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » 
Avtor Sporočilo
volki
PrispevekObjavljeno: Tor Feb 19, 2013 7:28 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Pet Apr 2011 18:54
Kraj: Maribor

Čakanja je bilo za od enega do sedem sedežev. Ocena današnje smuke na Piskru pa: noro, kičasto, ..... Najraje bi kar končal sezono, da si ne pokvarim občutek od popolne smuke.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
gospodk
PrispevekObjavljeno: Tor Feb 19, 2013 9:34 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Pet Jan 2013 11:51

Maximalno čakanje 5 minut in še to izjemoma. Fajn tekoče je vse potekalo.
Nazaj na vrh
iLoveSkiing
PrispevekObjavljeno: Sre Feb 20, 2013 9:37 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Sre Feb 2013 18:28

volki je napisal/a:
Čakanja je bilo za od enega do sedem sedežev. Ocena današnje smuke na Piskru pa: noro, kičasto, ..... Najraje bi kar končal sezono, da si ne pokvarim občutek od popolne smuke.

Malo več optimizma..
Nazaj na vrh
miki
PrispevekObjavljeno: Čet Feb 21, 2013 9:56 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Moderator
Moderator

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 13:25

Današnji dopoldan na mariborskem Pohorju: za prste polizat . Napovedanega sneženja seveda ni bilo nikjer, oblačnost se je trgala in na Maribor je kar nekaj časa sijalo sonce, Pohorje pa je v glavnem pokrival oblak, občasno pa se je tudi prikazal kak sramežljiv sončni žarek. Vidljivost OK, sneg pa odličen - trd, ampak ne leden. Vozil sem se samo na Vzpenjači, izmenično eno rundo mimo Luke in po Čopki in eno po mariborskem Slalomu in Stadionu (potem pa peš tistih 200m do Vzpenjače, je hitreje in manj mrzlo kot z Radvanjem in Poštelo).

Na Habakuku zelo dobro, zgoraj v strmini se je sicer našla kakšna ledena plošča, ampak saj ni treba voziti po njih :

Mariborski slalom pa fenomenalen, brez ledu, in tudi malo folka:

Tudi Stadion je bil odličen, nisem noben ljubitelj ledu, ne brusim po vsaki smuki in ne uživam v tiščanju kant v led, ampak danes je vse lepo prijelo. Malo sem bil razočaran, da se je na desni strani (gledano navzdol) pod prelomnico prikazalo nekaj kamnov - ali samo grud zemlje? - pa zgleda razen mene to nikogar ne moti. Topovi so zloženi na istem mestu kot so jih pospravili za Lisico, kopnine (ki je je le nekaj kvadratnih metrov) nihče ne ogradi, zgleda da jo celo teptajo, kamenčki pa se veselo kotalijo po strmini navzdol. Škoda. Po sredini in levem robu pa ni problemov:

Trenutek sončka:

Pa še dve fotki ki pričata o neverjetni iznajdljivosti voznikov, ko gre za vprašanje kdo bo svojo limuzino parkiral bolj po balkansko. Tale BMW-jev SUV, parkiran na kupu snega, me je bolj zabaval kot jezil, čeprav je zapiral pol poti za pešče od Vzpenjače na asfaltno parkirišče. Mogoče pa bo kateri od mojstrov, ki nosijo smučke na rami in se ob tem neprestano vrtijo v vse smeri, pustil kakšno sled na dragocenem laku :

Ta dva barbara pa sta mi malo dvignila pritisk, priznam. Medtem ko sem občudoval mojstra ki je enoprostorca z lipniško registracijo (me zanima če bi doma tudi tako parkiral ... malo morgen) zapeljal kar na travnik, je na parkirišču za invalide svojega mercedesa parkiral še mariborski genij. Tako lepo po diagonali, on ma tak dolgega da ga ne more ravno postaviti v gate, pardon, na parkplac . Glede na gibčnost s katero je zapustil avto, sklepam, da njegova invalidnost ni telesne narave ... ?

BTW, na makadamskem parkirišču zraven spodnje akumulacije je še bilo nekaj prostora, samo kaj ko je od tam treba hodit skoraj 150 metrov ...
Sezona 2024/2025: 55 smučarskih dni = 7 x Kitzsteinhorn, 6 x Pohorje, Schladming, 5 x Meli, 3 x Obertauern, Tauplitzalm, 2 x Grosseck/Speiereck, Katschberg, 3 Kralji, Flachau, Riesneralm, Dachstein West, Kope, Golte, 1 x Fanningberg, Wurzeralm, Filzmoos, Rauris, Galsterberg, Zauchensee, Schmitten, Radstadt/Altenmarkt, Hochkönig.

Nazadnje urejal/a miki Čet Feb 21, 2013 11:06 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
svfilip
PrispevekObjavljeno: Čet Feb 21, 2013 10:44 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Pet Okt 2012 14:25

Pa se dodam porocilo iz areha. Videc in partizanka perfektni cakanje je bilo na trenutke. Na arehu pisker in cojza tut super. Malo je bilo v zgornjem delu megleno a drugace smuka prefektna.
svfilip
PrispevekObjavljeno: Pet Feb 22, 2013 3:50 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Dans bil gori. Prvi dve rundi v dolino sta bili super. Nato so se zaceli delati kupi saj je zapadel novi sneg. Za areh se rajsi nisem odlocil saj je bil v megli. Ob enajstih pa sem se nato spomnil da bi lahko sprobal jonatanko pa kateri se se nisem peljal. Proga ni steptana torej je bil celc. Na progi je dovolj snega da bi jo speglali a je niso, rajsi jo pustijo v celcu. Stolp pa je ob kakih enih nekaj crkno a je ze cez pol ure delal.

Leki
PrispevekObjavljeno: Sob Feb 23, 2013 4:38 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Sre Jan 2013 19:49

Danes zjutraj sem se odpravil na Pohorje. Pričakoval sem steptane proge, da bo letelo v nulo. Ampak sem se malo zmotil. Habakuka niso niti steptali. Poštela je bila danes ena izmed boljših prog. Edino proti koncu je bilo malo zdrsavanja. Čopka je bila okoli pol ene že kar zelo znucana. Na stadionu nisem bil. Povezave so bile glede na videno na Habakuku še kar solidne. Pisker mi je bil danes PRVA LIGA. Gužve praktično ni bilo, skratka bil sem dobesedno sam na progi.

uros_
PrispevekObjavljeno: Sob Feb 23, 2013 9:49 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Čet Jan 2010 15:37

Ravnokar prišel iz nočne. Poštela sploh ni bila nič steptana, ogromni kupi snega - enostavno tam se ni dalo voziti. Mimo Lukeja in Čopka sta bili solidni a zaradi gneče sta se vseeno kar hitro uničli.
svfilip
PrispevekObjavljeno: Sob Feb 23, 2013 10:30 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

uros_ je napisal/a:
Ravnokar prišel iz nočne. Poštela sploh ni bila nič steptana, ogromni kupi snega - enostavno tam se ni dalo voziti. Mimo Lukeja in Čopka sta bili solidni a zaradi gneče sta se vseeno kar hitro uničli.

Tudi jaz sem se vrnil dol. Bil sem le do osmih zaradi slabe proge in vremena. Vozil sem se rajsi po andrejevi ker je ratrak ze narejo eno spuro
Copka je bila v s ovinku malo boga kupcki pa take pa to.
gost2
PrispevekObjavljeno: Ned Feb 24, 2013 10:06 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Pon Okt 2005 17:45

http://tvslo.si/predvajaj/sneg-pobelil-tudi-obalo/ava2.159407421/

Prispevek RTV Slovenija, ki od 0:25 minute govori predvsem o odličnem zimskem turističnem izplenu na Mariborskem Pohorju.
Nazaj na vrh
svfilip
PrispevekObjavljeno: Ned Feb 24, 2013 12:23 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Glih priso dol. Zjutraj ob desetih je lilo kot iz skafa cez nekaj casa je nehalo. Odjuga se zelo cuti proge so juzne naredili so se manjsi kupcki in tako naprej.
Danes je bil se najslabsi dan na Pohorju

Mraz
PrispevekObjavljeno: Ned Feb 24, 2013 1:26 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sposoja si smuči od bloškega smučarja
Sposoja si smuči od bloškega smučarja

Pridružen/-a: Tor Jan 2012 22:08

@svfilip

Tole definitivno ni odjuga
Od vzhoda je v višine prišlo nekaj toplejšega zraka, ki je poskrbel za dež.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
svfilip
PrispevekObjavljeno: Ned Feb 24, 2013 2:03 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Mraz je napisal/a:
@svfilip

Tole definitivno ni odjuga
Od vzhoda je v višine prišlo nekaj toplejšega zraka, ki je poskrbel za dež.

Oprosti. Imas prav.
dm222
PrispevekObjavljeno: Ned Feb 24, 2013 7:26 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča s sulicami
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Ned Jan 2013 10:00

Pozdravljeni,

nekateri imate prav gotovo nekaj več izkušenj z vremenom na Pohorju.. kaj menite se splača jutri zapeljat na Areh ali Mariborsko stran?

Lp
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
gospodk
PrispevekObjavljeno: Ned Feb 24, 2013 7:49 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Pet Jan 2013 11:51

Glede na to, da je danes na Pohorju tudi deževalo se bo novi sneg po teptanju bolje sprejel s podlago kot sicer. Glede megle je najbojle pogledati zjutraj web kamere ( http://www.pohorje.org/mariborsko-pohorje-pozimi/webcam-spletne-kamere-slika-v-zivo) in se na podlagi tega odločiti.

Dejstvo je, da če bo megla v dolini je na vrhu ne bo in obratno. Zgodilo se je že tudi, da je bila megla med nekje 500 in 850 m. Padavin praviloma ne bi smelo biti.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo  Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave. Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 40, 41, 42 ... 52, 53, 54  Naslednja Stran 41 od 54

Kazalo po Smucisca.net forumu » Mariborsko Pohorje » Mariborsko Pohorje - aktualne informacije 2012/13
Pojdi na:  

Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu

© 2006-2014 - smucisca.net