Nalaganje fotografij na forum
Pomoč pogostih vprašanj  Pomoč pogostih vprašanj   Išči  Išči   Seznam članov  Seznam članov   Skupine uporabnikov  Skupine uporabnikov

Registriraj se  ::  Prijava Prijava za pregled zasebnih sporočil   

Kazalo po Smucisca.net forumu » Italija » Kronplatz

Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 38, 39, 40 ... 65, 66, 67  Naslednja
 Kronplatz « Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » 
Avtor Sporočilo
smučar1002
PrispevekObjavljeno: Pon Feb 18, 2013 1:31 pm    Naslov sporočila: Na katerih progah smučati Odgovori s citatom

Smuča s sulicami
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Pet Feb 2013 9:21

Zdravo , na katerih progah priporočate smučati ( da je manj gužve , dobra in ne prestrma proga). lp
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
kokekec
PrispevekObjavljeno: Pon Feb 18, 2013 2:58 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Sre Dec 2010 8:48

Nazaj na vrh
miki
PrispevekObjavljeno: Ned Mar 10, 2013 10:42 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Moderator
Moderator

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 13:25
Kraj: Maribor

V ponedeljek, 4. 3., sva se od 'najinega' apartmaja v Sillianu odpeljala na Kronplatz, natančneje v Olang. Vožnja je trajala 35 minut, neprijetno pa me je presenetilo katastrofalno stanje glavne magistralne ceste prvih 10 km za italijansko mejo - luknje kot na nekaterih ulicah v Mariboru . Tako zgleda, če državo vodi banda ki namesto za investicije v javno dobro skrbi izključno za svoje žepe (SEVEDA govorim o italijanskih politikih, da ne bo pomote ).

No, od Toblacha dalje je cesta OK, parkiranje in nakup kart je potekal zelo tekoče (neverjetno kako se človek odvadi kupovat karte, ob koroški sezonski in četrtkovi Večerovki je to prva dnevna karta ki sem jo kupil to sezono). Pogled z vrha na vzhod - obetavno:

Za začetek smuka v dolino proti Olangu. Sneg, kot se za Kronplatz spodobi, fenomenalen: trd, ne leden (en teden po servisu so kante povsod prijele), preparacija pa še za odtenek boljša od vzhodnotirolske:

Skok na kabinko Marchner, glede na to da sva na Kronplatzu bila nazadnje decembra 2006, je bila za naju nova. Proga odlična, prava avtocesta za hitro karvanje :

Novost aktualne sezone je nova proga Lorenzi desno (gledano navzdol) od sedežnice Arndt. Pol ožja kot 'glavna' proga v Olang, ampak bolj razgibana. Simpatično:

S sedežnicama Arndt in Plateau navzgor:

Proga Ried v percho, novost pretekle sezone. Enim je všeč, drugim ni - da vidimo:

Končni vtis: prijetna popestritev ponudbe, ni pa proga ki bi se lahko primerjala z najboljšimi tipa Sylvester in Hernegg. Preveč je zeeelo položnih ravninskih delov, k sreči je bil sneg še kar hiter. Ob novem snegu ali hudi čofti ne priporočam. Navzgor pa s kabinko Ried:

Meni najboljša je severna stran, marca so proge vsaj čez opoldan že v soncu:

Proga Pramstall nad Herzlalm - uživancija na povsem zimskem snegu. Podlaga trda, a ne ledena, pod vsakim topom pa svež pršič nočnega zasneževanja (ja, v marcu!):

Temnočrna proga Hernegg:

Iz reischacha navzgor peljeta dve vzporedni kabinki, ampak smučarjev je bilo toliko da je obratovala samo ena:

Še ena od severnih prog ... :

... perfektna in prazna 2R (Seewise:

Sylvester opoldne. ja, tako 'polne' so proge na enem najbolj 'industrijskih' smučišč v Alpah. OK, bilo je poldne in polovica gostov je polnila želodčke :

Ena od južnih prog pod spodnjo postajo sedežnice Sonne - tudi tukaj nepopisna gneča :

Progi Col Toron in Miara proti St. Vigilu:

Na Piculin sva prišla prepozno, ko je že dodobra spustila. Predvsem nov sneg, proizveden ponoči, je krepko 'cukal' (zanimivo, kako je novo nastreljan sneg izboljšal razmere na severnih progah, na sončnih pa jih je definitivno poslabšal) :

Proga Erta proti St. Vigilu, tudi mehka, ampak ne gnila:

Pre da Peres ob dveh, tukaj na severnem pobočju še povsem zimske razmere:

In tudi še ob štirih odličen sneg:

Panorama južne strani Kronplatza:

Največje grbine dneva, malo po 16. uri:

Štirisedežnica Sonne ob pol petih. Posebej všeč mi je na kronplatzu obratovalni čas, vse žičnice vozijo do 16:40 ali 16:50:

Plateau malo čez pol peto, še vedno v soncu:

Celo proga v Olang, čeprav v senci, je bila na zgornjih 2/3 še odlična. Zadnja tretjina, ki je čez dan malo spustila, ob pol petih pa ponovno zmrzovala, je bila nekoliko zoprna, ampak je šlo:

13000 višincev - dovolj za stare kosti :

Za konec: Kronplatz poznam že skoraj 25 let, vsakih nekaj let ga obiščem, bodisi za en dan (če se ravno vračava s tedenskga dopusta na katerem drugem smučišču v Dolomitih), včasih tudi za 2 - 3 dneve. Letos me je bilo malo strah, kako se mi bo dopadlo tole zloglasno 'industrijsko' smučišče, navsezadnje sem se v letih odkar smučam na koroško karto zelo navadil na vaška smučišča tipa Obertilliach. Se bom še vedno dobro počutil na hribu, na katerega žičnice prepeljejo 70000 smučarjev na uro? No, vsi pomisleki so se izkazali za neutemeljene. Če še enkrat pogledate slike, ni bilo razmerje število smučarjev : površina proge nič večje kot na kakšni Peci ali Pohorju. Na žičnicah nismo čakali skoraj nič (3 minute ob pol desetih na Olang I, pa maksimalno minuto na nekatrih drugih, v glabnem pa nič), ampak tudi na progah je bilo malo bolj polno samo na začetniških terenih, točno tistih ki jih je označil kokekec. Na črnih progah na severni strani ni bilo niti g od gneče .

Citiram:
Pogled na drugo stran doline, Miara in Col Toron. (...) Prestopanje med napravama je nadležno.

A veš da je bil moj komentar povsem enak? Na splošno me množica kabink niti ni motila, ampak ravno na obenjenih dveh napravah je pa nerodno ...
Sezona 2024/2025: 54 smučarskih dni = 7 x Kitzsteinhorn, 6 x Pohorje, Schladming, 4 x Meli, 3 x Obertauern, Tauplitzalm, 2 x Grosseck/Speiereck, Katschberg, 3 Kralji, Flachau, Riesneralm, Dachstein West, Kope, Golte, 1 x Fanningberg, Wurzeralm, Filzmoos, Rauris, Galsterberg, Zauchensee, Schmitten, Radstadt/Altenmarkt, Hochkönig.
Nazaj na vrh
marko
PrispevekObjavljeno: Pon Mar 11, 2013 12:07 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča za mali srpan
Smuča za mali srpan

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 15:00
Kraj: Ljubljana

Miki, mene pa tole malo skrbi. Kakorkoli že vsi uživamo, da imamo tako krasno smučišče skorajda sami zase, se zadeva na dolgi rok nekako ne more iziti. Če smučarjev ne bo dovolj, bodo številke rdeče in vnajboljšem primeru bodo samo zaprli kakšno progo, s katero imajo največ stroškov in dela (npr. Piculin), pa najmanj smučarjev.

Glede ceste je pa tako, da za luknje ni kriva banda od vlade, ampak letošnja zima s številnimi zmrzalmi in odjugami. Cesta je bila namreč decembra še čisto v redu.

Ti pa moram čestitati, da si bil tako zgodaj na smučišču.
Nazaj na vrh
boštl
PrispevekObjavljeno: Ned Mar 17, 2013 3:06 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Ned Sep 2010 17:41

Pa me je kolega ,ki hodi na Kronplatz vsako leto prepričal,da greva gor.Malo čez osmo sva že bila na Olangu.Najbolj so mi bile všeč dolge in široke proge,naprave vrhunske,o urejenosti prog pa nebi zgubljal besed.Za povrhu pa še včerajšnje fantastično vreme.Odpeljala sva praktično vse proge,tako da je Piculin prišel na vrsto šele popoldan(škoda ,ker mi je všeč),tako da je bil že precej ojužen.Ostale južne proge so bile boljše,severne, pa so ostale cel dan trde.proti koncu se je našla kaka osamljena ledena plošča,kupov pa tudi ob pol petih ni bilo.Smučarjev mislim ,da je bilo nekaj več kot je opisal Miki,vendar gužve praktično nobene,največ je bilo za počakat dve do tri kabine.Fantastično smučišče ,škoda da je predaleč za en dan.

Nazaj na vrh
josi
PrispevekObjavljeno: Sre Nov 20, 2013 10:10 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Sre Nov 2013 9:38

Preko Petrol Travel imamo eno varianto v hotelu Oberleiter. Ker se v te kraje odpravljamo prvič, bi prosil vse, ki poznate ta hotel za mnenja (hrana, pijača, osebje, bazen, savna oddaljenost od smučišča, animacija za mlajše, wi-fi itd).
Katera pot iz Ljubljane ja najugodnejša?

Nazadnje urejal/a josi Sre Nov 20, 2013 10:23 am; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Sorty
PrispevekObjavljeno: Sre Nov 20, 2013 10:21 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Sob Dec 2008 16:37

hotela ne poznam poznam pa tiste konce. Od spodnje postaje ste oddaljeni cca. 4km tako da se boste vozili z avtom ali avtobusom, ki vsake toliko časa pobira ljudi in jih vozi do spodnje postaje in nazaj. Nekega pestrega življenja tam ni ga pa najdete v bližnjem mestu Bruneck
2009/2010: 20x
www.vikom.si

z GLAVO na glavo!
Nazaj na vrh
josi
PrispevekObjavljeno: Sre Nov 20, 2013 1:19 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Sre Nov 2013 9:38

Kolikor sem videl po Googlu, je ta hotel (Oberleiter) v kraju Uttenheim, od smučišča oddaljen nekih 30 km. Bo držalo?
Nazaj na vrh
marko
PrispevekObjavljeno: Sre Nov 20, 2013 1:52 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča za mali srpan
Smuča za mali srpan

V temle hotelu v Uttenheimu sem jaz bil pred 2 ali 3 leti. Luškan hotel, dobra hrana. Je bila lepa savna, bazena pa ne. Tako, da verjetno ne gre za isti hotel, ampak najbrž za dva različna hotela z istim imenom v dveh krajih. Spomnim se, da mi je nekoliko paral živce samo vaški zvonik, ki je tik ob hotelu nabijal vsako uro. Do Kronplatza je nad 10 km, čisto obvladljiva razdalja, cesta je dobra. Meni osebno je vseeno, ali se vozim 3 ali 10 km. Bližje je prijetno manjše smučišče Speikboden, ki se ga zame splača obiskati za kakšen dan. Wi-fi se ne spomnim, ampak se mi zdi, da je še povsod okoli Kronplatza bilo bolj tako-tako. ALi sploh ne, ali plačljivo, ali pa počasi in nezanesljivo.
Nazaj na vrh
marko
PrispevekObjavljeno: Sre Nov 20, 2013 2:02 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča za mali srpan
Smuča za mali srpan

Sem šel prav pogledat Petrolovo ponudbo. Piše, da je hotel v Uttenheimu, torej 10+ km od Kronplatza. Bazena definitivno ni, tam ne piše niti za savno, najbrž sem jaz pomešal s kakšnim drugim hotelčkom. Jih je bilo preveč, da bi se za vse spomnil.
Nazaj na vrh
elan
PrispevekObjavljeno: Sre Nov 20, 2013 3:39 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Sre Dec 2006 9:56

josi je napisal/a:
Preko Petrol Travel imamo eno varianto v hotelu Oberleiter. Ker se v te kraje odpravljamo prvič, bi prosil vse, ki poznate ta hotel za mnenja (hrana, pijača, osebje, bazen, savna oddaljenost od smučišča, animacija za mlajše, wi-fi itd).
Katera pot iz Ljubljane ja najugodnejša?

kdaj bi šli smučat? do božiča imaš akcijo 3 za 4 (velja za prenočišča in sm. karte. poglej si tukaj http://www.kronplatz.com/en/book-your-holiday/specialoffers/dolomiti-super-premiere/
verjamem da najdeš kaj bolj ugodnega od petrolove ponudbe.

iz lj se sigurno najbolj splača LJ-BELJAK-AC DO ŠPITALA-potem pa po reg. cesti ŠPITAL-LIENZ-BRUNIKO
če bi rad prišparal za tunel, greš čez korensko
Nazaj na vrh
elan
PrispevekObjavljeno: Pon Dec 16, 2013 9:18 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

je že kdo bil letos??
Nazaj na vrh
nikolaj
PrispevekObjavljeno: Pon Dec 16, 2013 11:59 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Čet Feb 2007 17:09

Jaz, smučal od četrtka do sobote. Proge še niso ne v polni širini ne v polni pripravljenosti. Najde se še kakšna gruda ali stopnica.

Dela praktično vse, mogoče manjka kaka gozdna povezava.

Kar hitro nastanejo kupi oz. se zdrsa do trdega, se pa da še proti koncu dneva najti odseke, kjer kupov ni.

Da se kvalitetno nasmučat.
Nazaj na vrh
Stane60
PrispevekObjavljeno: Pon Dec 16, 2013 9:00 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pridružen/-a: Tor Dec 2010 15:18
Kraj: Kašarija (Dežela kranjska nima lepšga kraja,...)

Gruda ali stopnica; o ježeš krišč, kva bo pa zdej - to pa ne bo dobr...
Nazaj na vrh
elan
PrispevekObjavljeno: Pon Dec 23, 2013 9:44 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

bil 4 dni zdajle v kronplatzu.
naravnega snega 0, ampak proge vse odprte. italijani so res mojstri za pripravo prog. kamenja res zelo malo, pa še to samo na nekaterih progah. edino na nižjih progah se je sneg zlo hitro zmehčal, ampak nič čudnega pri takih temperaturah.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 38, 39, 40 ... 65, 66, 67  Naslednja Stran 39 od 67

Kazalo po Smucisca.net forumu » Italija » Kronplatz
Pojdi na:  

Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu

© 2006-2014 - smucisca.net