Nalaganje fotografij na forum
Pomoč pogostih vprašanj  Pomoč pogostih vprašanj   Išči  Išči   Seznam članov  Seznam članov   Skupine uporabnikov  Skupine uporabnikov

Registriraj se  ::  Prijava Prijava za pregled zasebnih sporočil   

Kazalo po Smucisca.net forumu » Projekti in ostala smučišča » Novo smučišče ob Kobli

Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 11, 12, 13 ... 71, 72, 73  Naslednja
 Novo smučišče ob Kobli « Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » 
Avtor Sporočilo
freesteyle
PrispevekObjavljeno: Pet Feb 08, 2013 12:49 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sposoja si smuči od bloškega smučarja

Pridružen/-a: Sob Nov 2008 18:41
Kraj: cerkno

http://petrinenovice.wordpress.com/2013/02/07/vse-je-odvisno-od-lastnikov-zemljisc/
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
polde
PrispevekObjavljeno: Ned Feb 10, 2013 9:50 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Ned Nov 2005 9:25
Kraj: Ljubljana

kaj naj rečem. Če zaradi 4 (ne) soglasij tale projekt propade, potem predlagam, da se v Soteski postavi 15 metrov visok zid, Bohinjski predor pa zazida. Na ta način bo Bohinj postal naravno zaraščen rezervat z nekaj sto preživelimi med seboj skreganimi domorodci
Nazaj na vrh
ledenko 1
PrispevekObjavljeno: Ned Feb 10, 2013 7:40 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča s sulicami
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Ned Feb 2013 19:09

Zdravo;

Ne vem, ampak če bi bil lastnik enega od teh gozdov, bi glede na prebrano tukaj na teh straneh verjetno hudo razmislil preden bi podpisal soglasje. Zakaj?

- nekajkrat je že padla beseda:"To zimo bomo smučali!" in vedno se nekje čudežno zašteka.
- po nekaj letih prelaganja pride na plano, da sploh še ni podpisov z strani lastnikov zemljišč, čeprav bi moralo biti to glede na vsakoletne napovedi o dokončanju projekta že davno urejeno. Če smo pošteni bi bili na vrsti že prvi generalni servisi strojne opreme, ki dejansko še sploh ni v proizvodnji...
Konec koncev ni gradbenega dovoljenja, če nimaš urejenih lastniških razmerij za zemljišča. Nisem ravno strokovnjak a ne vem kako se lahko brez tega poteguješ za razne koncesije.
- nazadnje po nekaj letih pride do pogoja: "Ali podpis, ali pa se Leitner ob koncu meseca umakne in mi zapremo hotele!"

Ne vem, ampak tak scenarij bi bil morda običajen pri gradnji neke zakotne garaže, ampak tukaj se menda govori o projektu za 50 mio evrov!
Upoštevajoč vse dosedanje pompozne napovedi in dejansko stanje se mi glede na prebrano v tem forumu z vsem spoštovanjem do investitorja zdi, da milo rečeno to ni ravno vzorno zastavljen projekt. Zaenkrat lahko kar lepo rečem, da ne verjamem v uspešno zaključen projekt.
Seveda ob tem močno upam, da so te informacije, ki se dajo najti na teh straneh le nekaj, kar je pricurljalo ven in se tistega pravega bistva ne vidi. Ampak vseeno, lepo vas prosim, po nekaj letih ob 50 mio projektu še vedno ne imet rešenega ključnega vprašanja z lastništvom? Tale je le malce huda. Se vam ne zdi? Ob taki ceni bi se verjetno lahko našla rezerva za odkup polovice Bohinja in ne le najema teh nekaj frat, še posebej če upoštevaš razliko med začetno oceno investicije 25 mio evrov in to o kateri se piše letos.
Po doslej prebranem se mi nek kmet, ki ne da soglasja ne zdi ravno poglavitni krivec za fijasko. Razlog morebiti že, krivec pa ne. Še enkrat; upam, da se motim.
padalec
PrispevekObjavljeno: Pon Feb 11, 2013 12:03 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pridružen/-a: Pet Jan 2008 17:56

polde je napisal/a:
kaj naj rečem. Če zaradi 4 (ne) soglasij tale projekt propade, potem predlagam, da se v Soteski postavi 15 metrov visok zid, Bohinjski predor pa zazida. Na ta način bo Bohinj postal naravno zaraščen rezervat z nekaj sto preživelimi med seboj skreganimi domorodci

like
Nazaj na vrh
proton
PrispevekObjavljeno: Pon Feb 11, 2013 5:34 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Pet Dec 2009 0:01

freesteyle je napisal/a:
http://petrinenovice.wordpress.com/2013/02/07/vse-je-odvisno-od-lastnikov-zemljisc/

Zanimivo branje. Sploh glede tistega o ženskem smuku

Pišejo, da ima smučišče za ženski smuk zadostno višinsko razliko, torej 1050 m. Poraja se mi torej logično vprašanje, ali je teren primeren tudi za moški smuk? Kitzbühel ma recimo višinsko razliko med startom in ciljem 860m, če so še kakšne zahteve potrebne pa povejte...

Res noro, da bi imeli v Sloveniji smuk. Srčno upam, da se jim jutri uspe dogovorit.
Nazaj na vrh
tim
PrispevekObjavljeno: Tor Feb 12, 2013 5:26 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pili dile po vsaki furi
Pili dile po vsaki furi

Pridružen/-a: Pet Jan 2007 22:49
Kraj: Birmingham, UK

http://www.24ur.com/novice/slovenija/preverjeno-decembra-novo-smucisce.html

Danes zvečer ob dvajsetih.
Nazaj na vrh
yoichi
PrispevekObjavljeno: Tor Feb 12, 2013 9:26 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pridružen/-a: Pon Maj 2012 22:38

Če sem prav zasledil 190 topov pa da se da celo smučišče v 70 urah zasnežit prav tako če sem prav slišau je reku da da raj karte 30eurov pa da gostje pol več zapravjo še za hrano pa prenočišča tkoda kle upanje, da le nebo tok drago!
tim
PrispevekObjavljeno: Tor Feb 12, 2013 9:27 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pili dile po vsaki furi
Pili dile po vsaki furi

Pridružen/-a: Pet Jan 2007 22:49
Kraj: Birmingham, UK

Tale Čokl je precej sanjav biti videti ... Pa od kdaj je Leitner največji proizvajalec žičnic na svetu? A ni Doppelmayr?
Nazaj na vrh
Leki
PrispevekObjavljeno: Tor Feb 12, 2013 9:43 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Sre Jan 2013 19:49

Tudi sam sem si ogledal prispevek. Izjavil je, da bodo že čez dva tedna začeli s poseko gozdov. Decembra, bi se še naj videle samo bele piste v dolino.
Milko
PrispevekObjavljeno: Tor Feb 12, 2013 10:53 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pridružen/-a: Sre Feb 2008 22:26
Kraj: Radovljica

Enkrat sem že napisal, da dam za kuhano vino vsakemu, ki ga srečam na novemu Čoklovem smučišču 12.12.2012. Pa so me skoraj raztrgali in obrcali.
Sicer pa so nam dvajset let nazaj obljubljali, da bomo druga Švica !!!
Sori, ne verjamem...
Vučko
PrispevekObjavljeno: Tor Feb 12, 2013 11:01 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča s sulicami
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Tor Feb 2013 22:43

Vsa podpora projektu! Menim, da krvavo potrebujemo take ljudi, ljudi ki imajo vizijo, predvsem pa, da si upajo nekaj premaknit v tej Sloveniji, sploh pa v Bohinju.

.....ne pa forum klobasače, ki samo iščejo kaj bi lahko šlo narobe.

Aja, hotel je do sedaj dobro delal, investicija se je že skoraj zaprla.
Nazaj na vrh
samokham
PrispevekObjavljeno: Sre Feb 13, 2013 12:40 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pridružen/-a: Ned Maj 2007 11:47

Hm, jaz sem pa slišal, da hotel in vodni park propadata. Poleg tega je vse skupaj v hudem finančnem minusu. Upam, da ni tako.
proton
PrispevekObjavljeno: Sre Feb 13, 2013 1:33 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Pet Dec 2009 0:01

Torej, ali so se kaj uspeli zmenit z lastniki zemljišč?
Nazaj na vrh
Zajla
PrispevekObjavljeno: Sre Feb 13, 2013 6:37 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Pon Sep 2012 21:19

Kakšn je bil včerajšni podpis dogovorov?
Upam, da je zadeva končana.
lp
Nazaj na vrh
Leki
PrispevekObjavljeno: Sre Feb 13, 2013 8:03 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Sre Jan 2013 19:49

samokham je napisal/a:
Hm, jaz sem pa slišal, da hotel in vodni park propadata. Poleg tega je vse skupaj v hudem finančnem minusu. Upam, da ni tako.

Cel projekt bi naj financirala Leitner ter nekaj malega še država
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 11, 12, 13 ... 71, 72, 73  Naslednja Stran 12 od 73

Kazalo po Smucisca.net forumu » Projekti in ostala smučišča » Novo smučišče ob Kobli
Pojdi na:  

Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu

© 2006-2014 - smucisca.net