|
Mariborsko Pohorje - aktualne informacije 2012/13 |
« Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » |
Avtor |
Sporočilo
|
fischerpro3 |
Objavljeno: Tor Jan 15, 2013 10:03 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Smuča v kavbojkah

Pridružen/-a: Sre Jan 2006 11:32 Prispevkov: 1772 Kraj: sun city
|
bilica je napisal/a: | zanima me, če je dostop do spodnje postaje 6 sedežnice pisker možen z avtomobilom? lp |
Se da....iz centra Ruš po cesti....drži se kažipotov.... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
volki |
Objavljeno: Tor Jan 15, 2013 10:29 pm Naslov sporočila: |
|
|
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Pet Apr 2011 18:54 Prispevkov: 194 Kraj: Maribor
|
Kratko poročilo iz današnje nočne smuke:
Novi sneg se je dobro sprijel s podlago in Sleme je bilo zelo dobro pripravljeno. Kar veliko število smučarjev je proti koncu malo zdrsalo progo in nastali so manjši kupi. Dobro smuko je motila samo gosta megla, ki se je nonstop dvigala in spuščala po progi.
Dovolj snega je tudi na levi strani Habakuka in za pričakovati je odprtje proge v naslednjih dneh. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bilica |
Objavljeno: Tor Jan 15, 2013 10:30 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Tor Jan 2013 15:36 Prispevkov: 13
|
fischerpro3 je napisal/a: | bilica je napisal/a: | zanima me, če je dostop do spodnje postaje 6 sedežnice pisker možen z avtomobilom? lp |
Se da....iz centra Ruš po cesti....drži se kažipotov.... | hvala! Smučarska karta se da tudi kupiti pri spodnji postaji? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bilica |
Objavljeno: Tor Jan 15, 2013 10:34 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Tor Jan 2013 15:36 Prispevkov: 13
|
fischerpro3 je napisal/a: | bilica je napisal/a: | zanima me, če je dostop do spodnje postaje 6 sedežnice pisker možen z avtomobilom? lp |
Se da....iz centra Ruš po cesti....drži se kažipotov.... | hvala! Smučarska karta se da tudi kupiti pri spodnji postaji? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
gospodk |
Objavljeno: Tor Jan 15, 2013 10:47 pm Naslov sporočila: |
|
|
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Pet Jan 2013 11:51 Prispevkov: 112
|
Hvala za odgovor. Vožnja do Areha z avtobusom je dolgočasna, zato upam, da bo nova pošiljka snega omogočila obratovanje potrebnih naprav  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
svfilip |
Objavljeno: Tor Jan 15, 2013 10:56 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Pet Okt 2012 14:25 Prispevkov: 193 Kraj: Maribor
|
bilica je napisal/a: | fischerpro3 je napisal/a: | bilica je napisal/a: | zanima me, če je dostop do spodnje postaje 6 sedežnice pisker možen z avtomobilom? lp |
Ja _________________ sezona 2015/2016=8dni:3xKaprun, 1xObertauern, 3x Mb. Pohorje, 1x Mb. Pohorje nočna |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
svfilip |
Objavljeno: Tor Jan 15, 2013 11:28 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Išče plažo na smučišču

|
Grem pred pol ure na spletno stran od Pohorja,pa mi piše da jo prenavljajo.Pa si mislim ok.Pa poglejam zdaj pa vidim Čopka je odprta  _________________ sezona 2015/2016=8dni:3xKaprun, 1xObertauern, 3x Mb. Pohorje, 1x Mb. Pohorje nočna |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PohorskaVzpenjača |
Objavljeno: Tor Jan 15, 2013 11:52 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Sob Avg 2011 11:46 Prispevkov: 276 Kraj: Maribor
|
gospodk je napisal/a: | Zanima me, če se kdo spomni, kdaj se je nazadnje dalo prismučati iz Mb Pohorja do Areha in obratno s pomočjo povezav med posameznimi progami.
Kdaj nazadnje so bile bile odprte čisto vse proge navedene na zemljevidu smučišča? |
simo je napisal/a: | Lani...sicer nevem točno kateri datum, pa na partizanki in videcu je blo malo travce zunaj
lp |
Lani definitifno niso bile odprte vse proge, vedno je manjkal najboljši stadion in pa stari fis, jonatan in bolfenk (vsaj uradno niso bile odprte), spodaj je odgovor na tvoje vprašanje.
Smucisce Janina je napisal/a: | Vse proge so bile odprte v sezoni 2009/2010.Videc in partizanka sta bila umetno zasnežena, drugač pa poglej od prejšnjih let teme.  |
Samo kar se zasneževanja tiče, Partizanka nima sistema za umetno zasneževanje.  _________________ 2013/14 1x dnevna 13x nočna
2012/13 25x dnevna 20x nočna
2011/12 23x dnevna 18x nočna
Najnovejši video: http://youtu.be/Cc4PfsCz4hI |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
miki |
Objavljeno: Sre Jan 16, 2013 12:12 am Naslov sporočila: |
|
|
 Moderator

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 13:25 Prispevkov: 3683 Kraj: Maribor
|
@gospodk: Povezave, vključno z Videcom in Partizanko, so lani delale slaba dva tedna sredi febuarja, glej npr. http://www.smucisca.net/forum/viewtopic.php?t=2659&postdays=0&postorder=asc&start=600
Citiram: | Samo kar se zasneževanja tiče, Partizanka nima sistema za umetno zasneževanje. | Če smo natančni, zasneževanje je na povezovalni poti Videc - Partizanka, po spodnjih 300m Partizanke in nato po povezavi proti Glažuti. Definitivno sem nekaj let nazaj že videl top pri spodnji postaji Partizanke, pa tudi zadnjega pol kilometra povezave Ruška - Partizanka so pred leti že enkrat ali dvakrat zasneževali, ko je bila situacija z naravnim snegom ravno 'na meji'.
Res pa se še komaj spomnim, kdaj so nazadnje zasneževali Bolfenk (in kdaj je bil nazadnje odprt z naravnim snegom), škoda da to smučišče tako zelo zanemarjajo, in to ne samo odkar so v finančnih težavah, Bolfenk so bolj ali manj odpisali že v 'boljših' časih . _________________ Sezona 2024/2025: 55 smučarskih dni = 7 x Kitzsteinhorn, 6 x Pohorje, Schladming, 5 x Meli, 3 x Obertauern, Tauplitzalm, 2 x Grosseck/Speiereck, Katschberg, 3 Kralji, Flachau, Riesneralm, Dachstein West, Kope, Golte, 1 x Fanningberg, Wurzeralm, Filzmoos, Rauris, Galsterberg, Zauchensee, Schmitten, Radstadt/Altenmarkt, Hochkönig. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
svfilip |
Objavljeno: Sre Jan 16, 2013 3:26 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Išče plažo na smučišču

|
Danes bil na Arehu.Na cojzi oziroma na piskru je bila gosta megla.Levo stran cojze so ze probali ratrakirat in se vidi da manjka le malo snega.Proge pa so ble perfektne v tej sezoni najbolse.Na krogce na cojzi pa so nazaj pripeljali elektromotor zaradi cesar ni delala.Guzve ni bilo,razen sol v naravi . _________________ sezona 2015/2016=8dni:3xKaprun, 1xObertauern, 3x Mb. Pohorje, 1x Mb. Pohorje nočna |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
tomek |
Objavljeno: Sre Jan 16, 2013 9:25 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Čet Mar 2008 22:56 Prispevkov: 181 Kraj: Maribor
|
Ravnokar prišel z nočne, glede na vremenske razmere solidno, proge razrite, spodaj pa trda podlaga, ampak se je dalo še solidno smučat, edino na Čopki je blo na S-u polno grudic. Ljudi ni bilo preveč edino na bejbiki se je našlo par skupin.
 _________________ 15/16: 3x Obertauern
14/15: 13x 13/14: 11x 12/13: 23x 11/12: 12x 10/11: 63x |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PohorskaVzpenjača |
Objavljeno: Sre Jan 16, 2013 11:10 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Sob Avg 2011 11:46 Prispevkov: 276 Kraj: Maribor
|
Danes z nočne ... Čopka odlična in ravno prav trda, malo ljudi, tako da je bila smuka res popolna
 _________________ 2013/14 1x dnevna 13x nočna
2012/13 25x dnevna 20x nočna
2011/12 23x dnevna 18x nočna
Najnovejši video: http://youtu.be/Cc4PfsCz4hI |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Zzzverca |
Objavljeno: Sre Jan 16, 2013 11:12 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Pon Dec 2010 0:30 Prispevkov: 39 Kraj: Celje
|
Pridružujem se poročilu @Tomek-a. Bi pa omenil eno stvar, ki me na nočni smuki moti in to je slaba osvetljava proge na nekaterih mestih. A je res tako težko zamenjati žarnico?  _________________ Sezona 09/10: 3xRogla
Sezona 10/11: 1x Cerkno, 1x Celjska koča
Sezona 11/12: 1x Krvavec, 1x Rogla |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
volki |
Objavljeno: Čet Jan 17, 2013 8:26 am Naslov sporočila: |
|
|
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Pet Apr 2011 18:54 Prispevkov: 194 Kraj: Maribor
|
Pred nekaj časa je na forumu tekla beseda o preverjanju smučarskih kart. Včeraj sem si na spodnji postaji gondole ogledal kako deluje sistem. Na ekranu se žičničarju prikažejo podatki (ime priimek, datum rojstva) iz karte (sezonske, celoletne, ...) in pa slika.
Po pripovedovanju žičničarja so na spodnji postaji gondole odkrili že kar nekaj primerov posojanja kart. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
miki |
Objavljeno: Čet Jan 17, 2013 9:28 am Naslov sporočila: |
|
|
 Moderator

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 13:25 Prispevkov: 3683 Kraj: Maribor
|
Ja hvala Bogu da so končno posnemali en dober zgled iz tujine. V Badu imajo tak sistem ne samo na glavnih dostopnih žičnicah, ampak celo na nekaterih vlečnicah na smučišču, ravno prejšnjo nedeljo sem občudoval svojo sliko na ekranu v hiški na spodnji postaji Spitzegglifta. To s posojanjem kart je bilo pred leti na Pohorju skoraj že nacionalni šport, prav neumen sem se občasno zdel sam sebi ko sem vsako jesen odštel lep kupček denarja za sezonsko, polovica ljudi okoli mene pa je ponosno razlagala kako smuča s sposojenimi kartami ... _________________ Sezona 2024/2025: 55 smučarskih dni = 7 x Kitzsteinhorn, 6 x Pohorje, Schladming, 5 x Meli, 3 x Obertauern, Tauplitzalm, 2 x Grosseck/Speiereck, Katschberg, 3 Kralji, Flachau, Riesneralm, Dachstein West, Kope, Golte, 1 x Fanningberg, Wurzeralm, Filzmoos, Rauris, Galsterberg, Zauchensee, Schmitten, Radstadt/Altenmarkt, Hochkönig. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|
|
|