Nalaganje fotografij na forum
Pomoč pogostih vprašanj  Pomoč pogostih vprašanj   Išči  Išči   Seznam članov  Seznam članov   Skupine uporabnikov  Skupine uporabnikov

Registriraj se  ::  Prijava Prijava za pregled zasebnih sporočil   

Kazalo po Smucisca.net forumu » Italija » Kronplatz

Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 34, 35, 36 ... 65, 66, 67  Naslednja
 Kronplatz « Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » 
Avtor Sporočilo
koli99
PrispevekObjavljeno: Pon Dec 10, 2012 2:32 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča s sulicami
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Pon Dec 2012 14:07

Gremo v petih in gremo iz Vipavske doline, pobrati morava še dva prijatelja in se hitro zavleče... Upam da bomo kaj prej a računam na najkasnejšo varijanto (12.00).

Apartma smo že rezervirali mesec nazaj. Valdaora di Sopra (prejšnja leta smo bili v Mezzo in je blo super), apartma za 5 ljudi (3 sobe, 2 kopalnici, kuhinja) je prišel 76 Eur na osebo (z čiščenjem).
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
marko
PrispevekObjavljeno: Tor Dec 11, 2012 11:25 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča za mali srpan
Smuča za mali srpan

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 15:00
Kraj: Ljubljana

Tale varianta s poldnevno gotovo odpade. 3-dnevna stane 107, 4 dnevna pa 137. Razlika je pa točno toliko, kot stane popoldanska karta (30). Variante s točkami po moje tudi odpadejo. Točk zdaj na ceniku sploh ne najdem več, ampak spomnim se pred časom, da so bile namenjene bolj obiskovalcem oz. hudim turistom, ker pri smučanju bi mogoče smučal samo 1 uro. Jaz bi na vašem mestu izbiral med 5 dnevno karto (5. dan te stane le še 27 EUR) in posameznimi dnevnimi kartami. Zakaj posamezne dnevne karte? Zato, ker potem lahko 1. dan smučaš nekje bližje domu in ti ni treba vstati ob 3 zjutraj ali priti na smučišče popoldne, ko bo vse razrito. Ker boš morda hotel iti še do Alta badie in bi pri 4-dnevni karti Dolomiti Superski to zneslo 148 ali 37/na dan, kar pa ni daleč od 38, kolikor daš za dnevno. Ker obstaja možnost, da bo kakšen dan tako slabo vreme (ali pa imaš tako hud musklfiber), da sploh ne greš smučat. Ker morda niste prav zagrizeni smučarji in si lahko dnevno karto zamenjate (se mi zdi, da je to še možno, da te pri dnevnih ne slikajo)
Nazaj na vrh
koli99
PrispevekObjavljeno: Tor Dec 11, 2012 12:06 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča s sulicami
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Pon Dec 2012 14:07

Na Kronplatzu sem bil že 2x in zaenkrat smo vsak dan smučali, tako da se ni za bati da bomo doma:). Sem pisal na informacije od Kronplatza, ker me je zanimalo kaj je najbolj ugodna varianta (podobno kot tu sprašujem). Predvsem me je zanimalo za jutri, ker po mojem se mislimo le 2x spustiti, toliko da dobimo "feeling".
Odgovorili so mi, da lahko s punco kupiva 1 karto po točkah (40 EUR 460 pik) in si te točke deliva (tako da hodiva na iste proge). Zdaj recimo po teh točah lahko smučaš:
1 x Olang 1 = 2 * 78 = 156
1 x Alpen 1 (tutta) = 2 * 61 = 122
1 x Olang 1 = 2 * 78 = 156

Skupaj torej 434.

Lahko pa si tudi dokupuješ točke, ampak je najbrž to kar drago.
Tako da za sredo je en alpen in dva olanga, v četrtek pa na polno...
Nazaj na vrh
marko
PrispevekObjavljeno: Tor Dec 11, 2012 3:47 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča za mali srpan
Smuča za mali srpan

Nimam te namena prepričevati, se boš že sam odločil, kaj se splača. Po moje je točkovna karta ena slabših izbir. Za to boš dal 40 EUR. Za 5 dnevno namesto 4 dnevne pa bi dal 54 EUR (samo 14 več za 2) in bi se vozil kolikor bi hotel. Zdaj, če si se res odločil narediti samo 3 vožnje, potem nisi ravno nek zagrizen smučar.

No jaz sem bil na Kronplatzu že veliko večkrat. In sem doživel dneve, ko se dejansko ni dalo smučati (oziroma se je dalo samo na spodnji otroški progi, kjer so se potem drenjali vsi smučarji), potem pa je bolje iti na kakšno vaško smučišče, kjer lahko smučaš za drobiž ob mnogo manjši gneči. Veš zgoraj je visokogorje in ko je v visokogorju vihar, si ne želiš biti tam. So pa tudi dnevi, ko se sicer da smučati, pa za večino smučarjev to ni poseben užitek. Tisti s tedenskimi kartami se potem nekaj mučijo, toliko da nimajo občutka, da so denar vrgli stran, tisti brez pa grejo raje na kakšen sprehod, v bazen, po mestu itd.
Nazaj na vrh
elan
PrispevekObjavljeno: Tor Dec 11, 2012 3:48 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Sre Dec 2006 9:56

koli99 je napisal/a:

Tako da za sredo je en alpen in dva olanga, v četrtek pa na polno...

se ti splača za teh par voženj natikat pancarje?
Nazaj na vrh
snezeni
PrispevekObjavljeno: Pon Dec 17, 2012 6:00 am    Naslov sporočila: še so kart na točke na kronplatzu Odgovori s citatom

Smuča s sulicami
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Ned Okt 2012 23:48

Saisonskipässe Dolomiti Superski

Das Dolomiti Superski Angebot im Detail
Saisonbeginn 01.12.2012*
Saisonende 14.04.2013*
* Zu Saisonbeginn und Saisonende (nach dem 31.03.2013) ist die Schließung von Anlagen und eingeschränkter Skibetrieb möglich. Einige Lifte werden bis 14.04.13 in Betrieb sein.

Wahl-Abo-Skipass Dolomiti Superski
- 10 Tage Skifahren innert 14 Tagen zum Preis von 11 Tagen
- 12 Tage in der Saison: ? 460,00, für Junioren (geb. nach 01.12.1996): ? 305,00

Saisonskipass*
Vorverkauf innerhalb 24.12.2012: ? 710,00
ab 25.12.2012: ? 770,00

- für Junioren bis 16 (geb. nach 01.12.1996): ? 540,00
- für Supersenioren 70+ (geb. vor 01.12.1942): ? 580,00
- für Kinder (geb. nach 01.12.2004): ? 230,00
* gültig ab 01.12.2012 - Saisonsende

Wertkarten (übertragbar) für Einzelfahrten mit zunehmender Ermäßigung:
460 Einheiten ? 40,00
1400 Einheiten ? 100,00

ŠE LINK KOLIKO ODBIJE VSAKA NAPRAVA TOČK!!!!
http://www.kronplatz.com/smartedit/documents/download/wertkarten_kronplatz_punti_plan_de_corones-2012-13.pdf
Nazaj na vrh
marko
PrispevekObjavljeno: Pon Dec 17, 2012 3:44 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča za mali srpan
Smuča za mali srpan

Se spomnim, da je nekdo spraševal za bližnico iz Olanga v San Vigilio. Zanimivo, da Viamichelin meni to pot priporoča kot osnovno za pot iz Ljubljane v San Vigilio. Meni seveda ne pade na pamet, da bi šel tam čez. To je v bistvu cesta čez smučišče (čez znameniti Furcelpass, kjer je šel enkrat tudi Giro, pa so morali poleti skrajšati etapo zaradi neprevoznosti.
Nazaj na vrh
elan
PrispevekObjavljeno: Pon Dec 17, 2012 4:37 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

poleti je čist ok cesta..je pa to lokalna cesta, ozka...
giro je bil pa čisto do vrha kronplatza
Nazaj na vrh
marko
PrispevekObjavljeno: Pon Dec 17, 2012 9:09 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča za mali srpan
Smuča za mali srpan

Elan, tole, ko je bil Giro do vrha je bilo leta 2008, tisto, ko so etapo zaradi slabega vremena (snega poleti in neprevoznosti cest) skrajšali pa 2006, ko se je končala na Furkelpassu. Pa so tudi leta 2008 kolesarji govorili, da je to neumnost, da je to cesta za mountainbikerje in bi v primeru dežja bila to klavnica. Po cesti tudi niso spustili avtomobilov, tako da so imeli spremstvo mehanikov na motorjih.

Tole so recimo objavili:
"Descrizione: Giro d'Italia, Stage 16, San Vigilio Di Marebbe - Plan De Corones, individual time trial. May 26, 2008. This race is just insane! David Millar commented on the 2008 Giro after stage 16. Its a stupid race I dont like it! We are at a ski area! Leave it to the mountain bikers! said an angry Voigt who finished the stage as 11th . I dont want to sound like an old grand-mother, because I know cycling is hard. But this Giro is too much. The paved section climbs nearly 500 vertical meters with ramps as steep as 16 percent, and that was the easy part. The sterrato takes over from there. Just over 5km long, the narrow forest road winds to the top of the Plan de Corones (Kronplatz in German), a stand-alone peak serving up spectacular, 360-degree views of the towering Dolomites of Sud Tirol. The steepest bits are at the bottom and top, with ramps as steep as 20 percent and 24 percent, respectively. The gravel section stair-cased up nearly 600 vertical feet for one tough day at the office. That last kilometer is just brutal, said Ryder Hesjedal, an ex-mountain biker who rode a 38??27. Im a little more used to the loose gravel than some of these guys. I just got up it the best I could. If it was raining, it would have just been a slaughter. Team cars werent allowed to go up the road, so riders were followed by mechanics on the back of motorbikes. Each rider had one trailing mechanic, who carried spares wheels. The final 20 riders had two trailing motorbikes, one with a mechanic with two ..."
Nazaj na vrh
sandokan
PrispevekObjavljeno: Pon Dec 17, 2012 10:44 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Pon Feb 2007 11:32
Kraj: Posavje

marko je napisal/a:
Se spomnim, da je nekdo spraševal za bližnico iz Olanga v San Vigilio. Zanimivo, da Viamichelin meni to pot priporoča kot osnovno za pot iz Ljubljane v San Vigilio. Meni seveda ne pade na pamet, da bi šel tam čez. To je v bistvu cesta čez smučišče (čez znameniti Furcelpass, kjer je šel enkrat tudi Giro, pa so morali poleti skrajšati etapo zaradi neprevoznosti.

Ja, jaz sem spraševal za to povezavo, ravno zaradi Viamichelin, ki je ponudil to pot kot osnovno. Zdela se mi je malce sumljiva, zato sem raje vprašal tu na forumu.
Nazaj na vrh
Stane60
PrispevekObjavljeno: Pon Dec 17, 2012 10:46 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Tor Dec 2010 15:18
Kraj: Kašarija (Dežela kranjska nima lepšga kraja,...)

To je v bistvu cesta čez smučišče (čez znameniti Furcelpass

Marko, to ne bo čisto držalo, saj gre zares cesta pod smučiščem, pravzaprav se mi vozimo čez cesto po mostu. Jaz sem se po tej cesti iz Olanga v San Vigilio peljal tudi pozimi-no ja, začetek te ceste tako ali tako vidimo iz gondolc Olang in gre skozi tisto slikovito vas preko katere se peljemo z gondolo. Naprej gre blizu spodnje postaje Marchner in potem preko že omenjenega prelaza. Je pa res prava gorska cesta, ki pa je krasnaza vožnjo poleti.
Nazaj na vrh
-_m4tj4z_-
PrispevekObjavljeno: Tor Dec 18, 2012 9:38 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Ned Feb 2010 12:11

Jaz vedno hodim po tej cesti in tudi ko je blo kakšno močnejše sneženje je bla ščiščena in normalno prevozna. Se pa prišpara kr neki 10km napram če se gre okoli.

Pa še slike kakšna je približno cesta:

Nazaj na vrh
elan
PrispevekObjavljeno: Tor Dec 18, 2012 2:54 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

marko je napisal/a:
Elan, tole, ko je bil Giro do vrha je bilo leta 2008, tisto, ko so etapo zaradi slabega vremena (snega poleti in neprevoznosti cest) skrajšali pa 2006, ko se je končala na Furkelpassu. Pa so tudi leta 2008 kolesarji govorili, da je to neumnost, da je to cesta za mountainbikerje in bi v primeru dežja bila to klavnica. Po cesti tudi niso spustili avtomobilov, tako da so imeli spremstvo mehanikov na motorjih.

Tole so recimo objavili:
"Descrizione: Giro d'Italia, Stage 16, San Vigilio Di Marebbe - Plan De Corones, individual time trial. May 26, 2008. This race is just insane! David Millar commented on the 2008 Giro after stage 16. Its a stupid race I dont like it! We are at a ski area! Leave it to the mountain bikers! said an angry Voigt who finished the stage as 11th . I dont want to sound like an old grand-mother, because I know cycling is hard. But this Giro is too much. The paved section climbs nearly 500 vertical meters with ramps as steep as 16 percent, and that was the easy part. The sterrato takes over from there. Just over 5km long, the narrow forest road winds to the top of the Plan de Corones (Kronplatz in German), a stand-alone peak serving up spectacular, 360-degree views of the towering Dolomites of Sud Tirol. The steepest bits are at the bottom and top, with ramps as steep as 20 percent and 24 percent, respectively. The gravel section stair-cased up nearly 600 vertical feet for one tough day at the office. That last kilometer is just brutal, said Ryder Hesjedal, an ex-mountain biker who rode a 38??27. Im a little more used to the loose gravel than some of these guys. I just got up it the best I could. If it was raining, it would have just been a slaughter. Team cars werent allowed to go up the road, so riders were followed by mechanics on the back of motorbikes. Each rider had one trailing mechanic, who carried spares wheels. The final 20 riders had two trailing motorbikes, one with a mechanic with two ..."

leta 2010 je bil kronometer do vrha kronplatza. sem bil tudi sam gor.
so pa še motorji crkovali proti vrhu..:-)

drugače pa verjamem da je po km bližje čez ta prelaz. samo časovno pa ne vem če je kaj krajše!?
Nazaj na vrh
Stane60
PrispevekObjavljeno: Tor Dec 18, 2012 10:45 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pridružen/-a: Tor Dec 2010 15:18
Kraj: Kašarija (Dežela kranjska nima lepšga kraja,...)

No ja, po kilometrih je v San Vigilio preko Passa di Furchia 18km, ki jih opraviš v 33 minutah, naokrog pa je 30 km, ki jih opraviš v 47 minutah. Tako pravi Michelin. Če priznam, sem mislili, da je razlika večja kot pa 14 minut. Če je pa še sneg ... ???
Nazaj na vrh
marko
PrispevekObjavljeno: Sob Dec 22, 2012 12:43 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča za mali srpan
Smuča za mali srpan

Stane, ne bo držalo, če gledaš pot iz Ljubljane, kakor je spraševal Sandokan. Razlika po Via Michelinu je 5 minut in to v škodo prelaza. Pot od Ljubljane do San Vigilia traja 4:26, če greš pa čez Furcio pa 4:31. V praksi je prva pot tudi pri zmerni vožnji nekaj krajša, če le ne čakaš pri Karavanškem tunelu pol ure. V zimskih razmerah je najbrž časovna razlika še večja. Je pa cesta kar lepo prevozna (z zimskimi gumami) in na prelazu redno parkira večje število avtov. Je pa cesta vseeno nekoliko problematična. Je tako ozka, da se na daljših odsekih ne moreta srečati dve vozili, na njej pa je tudi par centimetrov snega. Tu v San Vigiliu namreč cest ne čistijo kot pri nas, kjer jih pozimi domala sušijo s feni.

Sicer pa je trenutno na Kronplatzu zelo malo ljudi. Precej običajno je, da na progi 100 metrov od tebe ni nobenega smučarja. Ponovno se je pokazalo, da je Kronplatz za predsezono najboljše smučišče. Odprte so vse proge z vsemi podvariantami v celotni širini, čeprav naravnega snega ni bilo dovolj. Vse proge vsak dan teptajo, tudi če je po njih peljal komaj kak smučar. Topovi obratujejo zelo diskretno, v glavnem ponoči, podnevi pa le tu in tam kakšen zelo nemoteče. Kaj več o novostih in kakšno sliko pa prilepim, ko pridem domov.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 34, 35, 36 ... 65, 66, 67  Naslednja Stran 35 od 67

Kazalo po Smucisca.net forumu » Italija » Kronplatz
Pojdi na:  

Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu

© 2006-2014 - smucisca.net