|
Mariborsko Pohorje - aktualne informacije |
« Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » |
Avtor |
Sporočilo
|
lenko |
Objavljeno: Ned Jan 15, 2006 7:05 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Pohorc

Pridružen/-a: Ned Okt 2005 13:34 Prispevkov: 3287
|
*Edit Miki:*
Citiram: | pri sed. postlipas e kr dela top |
Tako, zdaj imam pa dovolj! Dolgo sem te samo opozarjal, zdaj pa sem zbrisal tvoj, nikomur razumljiv prispevek. Glej, Ledenko1, saj nismo v šoli, zarade mene piši v mariborskem narečju ali v žargonu najstnikov, bom preživel. Ampak ti pišeš stavke ki jih nihče ne razume, take pa bom brez milosti brisal ! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dule |
Objavljeno: Pon Jan 16, 2006 11:36 am Naslov sporočila: |
|
|
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Tor Jan 2006 17:53 Prispevkov: 10
|
Bil včeraj na nočni proge v dobrem stanju,sicer je na nočni bla zaprta proga od lukeja pa do trikotne jase.Progo so zaprli zato ker jo zasnežujejo.Delalo je najmanj 20 topov in žirafa,ki sem jo prvič vido da dela.  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lenko |
Objavljeno: Pon Jan 16, 2006 2:19 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Pohorc

|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Snegoslav |
Objavljeno: Sre Jan 18, 2006 10:54 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Pet Nov 2005 18:03 Prispevkov: 27 Kraj: Ptuj
|
Včeraj bil na nočni. Veliko ledenih plošč. Ve kdo kaj se je zgodilo s smučarjem, ki se je zaletel v snežni top, je težje poškodovan? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
fischerpro3 |
Objavljeno: Čet Jan 19, 2006 8:56 am Naslov sporočila: |
|
|
 Smuča v kavbojkah

Pridružen/-a: Sre Jan 2006 11:32 Prispevkov: 1772 Kraj: sun city
|
Smučar je podlegel poškodbam. R.I.P |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lenko |
Objavljeno: Čet Jan 19, 2006 3:37 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Pohorc

|
ali ponoci delajo topoi na stadionu?? ker sem videl kupe ali pa na copku???? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dule |
Objavljeno: Čet Jan 19, 2006 4:55 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Tor Jan 2006 17:53 Prispevkov: 10
|
Ponoči topi delajo na stadionu in čopki,drugje po progi pa jih nisem opazil.
Na kerem delu proge se je smučar zaletev v top?
Urejal Lux: dule, uporabljaj edit! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
fischerpro3 |
Objavljeno: Čet Jan 19, 2006 5:31 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Smuča v kavbojkah

Pridružen/-a: Sre Jan 2006 11:32 Prispevkov: 1772 Kraj: sun city
|
Na progi Mariborski slalom. Proga je bila zaprta, ker so delali topovi. Na točno katerem delu se je ubil, pa ne vem. Fantje, pamet nucat, ker ti topovi so zares lahko smrtno nevarni. Sem pa tudi na lastne oči videl, ko je kolega šel pri polni hitrosti v četri steber prve sedežnice in če ne bi bilo varnostne mreže, bi se lahko končalo podobno. Pri smučanju na polno, lahko vse skupaj postane tudi smrtno nevarno........ |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
fischer |
Objavljeno: Pet Jan 20, 2006 9:20 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Ned Okt 2005 8:38 Prispevkov: 5
|
Nič niso delali topovi, niti takrat in niti prej, ker ni bilo niti enega kupa, in vsi so bili odklopljeni. Zaletel se je pri 4-tem stebru, sem bil takrat na nočni, vendar nisem videl kako je padel, šele ko je že ležal pod topom.
Če pohorci nebi bili toliko leni in bi rajši, čez dan umaknili topove in ne kar zapirali proge, ker jim je lažje ,bi bil človek še živ. In da ne boste mislili, da je bil na "zaprti" progi edini, je bila kar gneča. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
smuciscar |
Objavljeno: Sob Jan 21, 2006 11:33 am Naslov sporočila: |
|
|
 Smuča v kavbojkah

Pridružen/-a: Tor Dec 2004 16:44 Prispevkov: 778
|
Citiram: | Zaradi okvare elektro motorja Pohorska vzpenjača
ne bo obratovala do nadaljnjega.
Smučarski avtobus vozi
med spodnjo in zgornjo postajo
Pohorske vzpenjače vsako polno uro. |
Svašta  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Bojč |
Objavljeno: Sob Jan 21, 2006 12:12 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Pon Okt 2005 20:12 Prispevkov: 59 Kraj: Mirna
|
fischer je napisal/a: | Nič niso delali topovi, niti takrat in niti prej, ker ni bilo niti enega kupa, in vsi so bili odklopljeni. Zaletel se je pri 4-tem stebru, sem bil takrat na nočni, vendar nisem videl kako je padel, šele ko je že ležal pod topom.
Če pohorci nebi bili toliko leni in bi rajši, čez dan umaknili topove in ne kar zapirali proge, ker jim je lažje ,bi bil človek še živ. In da ne boste mislili, da je bil na "zaprti" progi edini, je bila kar gneča. |
če je bila proga zaprta se ne vozi po njej,ker verjetno ni bila zaprta brez razloga-TO JE NAUK VSE ZGODBE,kjub temu mi je človeka žal in nobenemu to ne privoščim. _________________ AC/DC |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
gk |
Objavljeno: Sob Jan 21, 2006 5:01 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Ned Avg 2005 21:00 Prispevkov: 158 Kraj: Prlek!
|
Bil danes spet...
Sončno in zelo toplo vreme... Stadion je bil še zgodaj "razrivan"(pa še ena tekmo so imeli )...Cojzarca in pa ostale proge pa , sicer pa gužva
Mislim, da so delovale vse naprave razen gondole  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
miki |
Objavljeno: Sob Jan 21, 2006 7:46 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Moderator

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 13:25 Prispevkov: 3690 Kraj: Maribor
|
Še moj komentar k današnji smuki: če bi bilo eno tretjino manj ljudi (ali pa naprave tretjino bolj zmogljive), bi bil idealen dan - sončno, odličen sneg, prijetne temperature, brez vetra. Gondole niti nisem pogrešal, itak se nisem imel namena voziti na njej, je pa seveda zaradi okvare gondole bila še nekoliko večja gneča na sedežnicah . Ob devetih je še kar šlo s kratkim čakanjem, pa sem se odločil da za začetek naredim eno furo v dolino - napaka! Ob pol desetih smo na Radvanju čakali 10 minut in nato na Pošteli še dvajset - kar je preveč je preveč ! Dalje po Pohorju pa so se množice kar porazgubile, na Videcu in Partizanki nisem čakal več kot tri minute, kar je za sončno soboto sprejemljivo. Brez čakanja, kot po navadi, na Stolpu in Bolfenku. Ob pol dveh, ko sem se namenil nazaj v dolino, je bila na Pošteli še vedno krepka vrsta (okoli 10 minut), na Radvanju pa le minuta ali dve, pa sem še hitro naredil dva stadiona.
Stanje prog: zjutraj je bil povsod pravi 'tepih', vključno s progami v dolino. Na Bolfenku so na rdeči progi ves dan imeli treninge, zato pa je odprta in steptana črna proga (stara fiska) - priporočam ! Videc je tudi še ob enih bil zelo lep, Partizanka malo bolj zrita (pozna se kapaciteta dveh vlečnic na eni progi), najde se kaka ledena plošča, kamna pa nobenega. Stadion popoldan pa tudi nad pričakovanji - seveda so ledene plošče, ampak med njimi dovolj mehkega snega, da se ni treba dričati po ledu.
Za konec: ob dveh je Vzpenjača obratovala s praznimi kabinami, očitno so nekaj testirali.
Glas vpijočega v puščavi:G. Rataj, kdaj se boste nehali pretvarjati da je na Pohorju vse v redu in nam lagati v obraz, kako so naše naprave sicer 'stare, a varne in dobro vzdrževane'??? _________________ Sezona 2024/2025: 55 smučarskih dni = 7 x Kitzsteinhorn, 6 x Pohorje, Schladming, 5 x Meli, 3 x Obertauern, Tauplitzalm, 2 x Grosseck/Speiereck, Katschberg, 3 Kralji, Flachau, Riesneralm, Dachstein West, Kope, Golte, 1 x Fanningberg, Wurzeralm, Filzmoos, Rauris, Galsterberg, Zauchensee, Schmitten, Radstadt/Altenmarkt, Hochkönig. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lenko |
Objavljeno: Ned Jan 22, 2006 10:11 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Pohorc

|
da nes sem bil gori na nocni in na dnevni dnevna super razen mocne megle nocna pa se boljsa  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
miki |
Objavljeno: Čet Jan 26, 2006 7:58 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Moderator

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 13:25 Prispevkov: 3690 Kraj: Maribor
|
Kratko pročilo od danes: zelo dobra smuka, bo pa treba počasi brusit kante! Vozil sem samo v dolino po vseh treh progah (Stadion, Čopka in Jonatanka) in še nekaj Bolfenkov vmes. Snega je zelo dosti, tudi sveže nastreljanega, ponoči zasnežujejo Čopko, Stadion, Mariborski Slalom in tudi Sleme, kamna na zasneženih progah ne vidiš, na Jonatanki pa se na prelomnicah najde kak manjši primerek, ampak bolj za vzorec, tako da niti jaz še ne delam panike. Je pa popoldan precej ledenih plošč. Na Stadionu so do enih imeli tekmo slovenske policije, za katero so zaprli 2/3 (ne pol!) proge, zato pa je bilo toliko bolje potem, ko so zaporo umaknili.
Zanimivo: daleč najbolj ledena je stara Fiska, takoj za njo pa Jonatanka, torej obe progi ki se (še) ne zasnežujeta. Verjetno tudi zato, ker - za razliko od ostalih - nista redno teptani, ocenjujem da je minilo že 2 ali 3 dni, odkar sta nazadnje videli ratrak. Tiste ki še verjamejo v pravljico o 'mehkem naravnem in trdem umetnem snegu' bi poslal na Bolfenk, kjer naj izmenično vozijo črno progo oz. po domače staro Fisko (samo naravni sneg) in rdečo progo, na kateri je mešanica naravnega in nastreljanega snega. Mislim da bi hitro spremenili mnenje, rdeči Bolfenk je danes (ponovno) bil perfekten, malo vožen, še ob pol štirih si kje ob robu našel ostanke ratrakove 'špure' .
Gneča: na Vzpenjači med 5 in 10 minut, po 15. uri brez čakanja. Na sedežnicah ni treba čakati, niti na Pošteli, ki je še najbolj polna. Bolfenk pa standardno prazen - mislim da smo se v nekem trenutku na vlečnici vozili trije. _________________ Sezona 2024/2025: 55 smučarskih dni = 7 x Kitzsteinhorn, 6 x Pohorje, Schladming, 5 x Meli, 3 x Obertauern, Tauplitzalm, 2 x Grosseck/Speiereck, Katschberg, 3 Kralji, Flachau, Riesneralm, Dachstein West, Kope, Golte, 1 x Fanningberg, Wurzeralm, Filzmoos, Rauris, Galsterberg, Zauchensee, Schmitten, Radstadt/Altenmarkt, Hochkönig. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|
|
|