Avtor |
Sporočilo
|
kitcar |
Objavljeno: Pet Feb 03, 2012 12:22 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Pet Feb 2012 12:12 Prispevkov: 1
|
Lep pozdrav
Rad bi priporočilo za smučke. Visok sem 185cm in težak 85kg. Raje imam krajše zavoje, kondicija ni problem. Smuči bi raje kupil rabljene ter malo boljše, namen jih imam obdržati vsaj 4 leta. Cena do max 350 ?.
hvala za odgovor in lp  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kenny |
Objavljeno: Sob Feb 25, 2012 4:49 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Sob Feb 2012 16:35 Prispevkov: 12
|
Lep pozdrav.
Visok sem 172cm, težak 70kg, trenutno pa vozim malo starejše (5-6let) Fischer worldcup gs smuči. Smuči so dobre, vendar so prehitre in se ne držijo dobro v ovinkih. Do naslednje sezone nameravam kupiti druge, verjetno rabljene, ker v študentskem žepu ni veliko denarja. Na leto vozim 10-15 dni.
Zanima me kaj mi priporočate. Defenitivno hočem dobre slalomske, s katerimi se da odpeljati tudi daljše zavoje. Nagibam se k elan slx waveflex, speedwave 14 ali amphibio 14 (te sem pred kratkim sprobal in so odlične). Drugih firm niti ne poznam. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
uros_ |
Objavljeno: Sob Feb 25, 2012 6:40 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Čet Jan 2010 15:37 Prispevkov: 143 Kraj: Maribor
|
Če želiš delati kdaj pa kdaj tudi daljše zavoje definitivno opusti slx smuči. Z njimi boš težko užival ob daljših zavojih. Mislim da bo Amphibio 14 kar najboljša izbira. Res so odlične smuči. _________________ Work less, CLIMB more! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kenny |
Objavljeno: Sob Feb 25, 2012 8:20 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

|
Ravno hudo dolgih zavojev ne bom delal, večinoma kratki do srednji. Amphibio se mi res dopade, sploh kako se drži v zavojih, prav tako ne zahteva veliko truda. Iščem pa še kakšne podobne smučke drugih firm, ker ne poznam tržišča. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Amater:) |
Objavljeno: Ned Feb 26, 2012 12:38 am Naslov sporočila: |
|
|
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Pet Mar 2007 22:01 Prispevkov: 487
|
kenny je napisal/a: | Lep pozdrav.
ne držijo dobro v ovinkih. |
Verjetno ni problem v smučkah...
Izmed allround smučk je recimo zelo priljubljena recimo Fischerjeva serija Progressor, o kateri se je že parkrat govorilo tukaj gor.  _________________ 10/11: 21x
11/12: 16x
12/13: 13x
13/14: 12x |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
JakaB |
Objavljeno: Ned Feb 26, 2012 12:43 am Naslov sporočila: |
|
|
 Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Sob Feb 2012 18:16 Prispevkov: 415
|
Zdravo. Sem dober smučar, ampak o opremi pa nimam najmanjšega pojma, zato je nakup novih smučk zame težka uganka. Zadnjih 8 let sem se dričal na nekih Blizzard Firebird VX5 (o katerih na internetu ne najdem nič, ampak predpostavljam, da gre za neko rekreativno smučko nižjega kakovostnega razreda), ki jih do pred te sezone nekaj let niti nisem nabrusil. Ko sem letos končno jih, se mi je že malo začelo svitat kaj zamujam, potem sem pa še danes na Kaninu sprobal Fischer Superior (samo to sem si zapomnu od podatkov) in odprl so se mi popolnoma novi horizonti smučarskega doživetja.
Sicer mam najraje kratke, slalomske zavoje v mehkejšem snegu, ampak ta občutek pri karvanju s Fischerkami - kot da bi bil na tračnicah, ko robniki ful primejo - je bil pa tud fenomenalen.
Posledično imam torej kar precej vprašanj, če bi bli tok prjazni... Tip na Kaninu mi je rekel, da je ta Fischer Superior smučka nekje med slalomsko in veleslalomsko in da je že v višjem cenovnem razredu. Je tak tip smučke sploh primeren za moj slog smučanja, torej kratke zavoje? Bi moral mogoče posežt po popolnoma slalomski? Če sem iskren mi je, paradoksalno, manjši radij izjemno odgovarjal pri carvanju v dolgih zavojih, pri slalomiranju v kratkih mi je bil pa kar malce v napoto - verjetno bi se moral samo navadit, pa še bolj oldschool, ''klasični'' slog gojim, z nogami bolj skupaj. Kaj torej svetujete? Kakšen tip smuče in kateri model?
Pa še to mi ni jasno: na stari Blizzard smuči piše, da ima radij 14m, ta Fischer Superior naj bi ga mela pa 15m. Problem je v tem, da Blizzard smuča zgleda dosti manj ''zakrivljena'' oziroma ''slalomska'' od Fischerke, pa tudi ravno obratno se vozita. Kako je to mogoče?
Že vnaprej hvala za potencialne odgovore! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
marko |
Objavljeno: Ned Feb 26, 2012 8:17 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča za mali srpan

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 15:00 Prispevkov: 2897 Kraj: Ljubljana
|
Jaka nič ni paradoksalno. Si že sam odgovoril. Očitno imaš pri kratkih zavojih še bolj staro tehniko oddrsavanja in ne zarezovanja. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kenny |
Objavljeno: Ned Feb 26, 2012 8:47 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

|
Sem malo pregledal fischer smuči. Worldcup SC, superior ter progressor 900 se mi zdijo v rangu tega kar iščem. Drugače pa vem,da je precej odvisno od mene kako se smuči držijo v ovinku, vendar ko sem poskusil amphibio 14 ter sl (sprobal takrat kot amphibio, odlične, vendar pri hitrejši/agresivnejši vožnji rahlo nestabilne) sem videl, da je razlika v zavojih precejšnja. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
s1 |
Objavljeno: Ned Feb 26, 2012 9:35 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Pon Feb 2010 15:58 Prispevkov: 187 Kraj: Gorenjska
|
Pri malih oglasih prodajam leto dni staro Head isl , wc...tako da...
Za ceno se še lahko kaj zmenmo...
So pa boljše kot slx elan ali fischer, preveril sam... _________________ 2015/2016 - 32x |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
uros_ |
Objavljeno: Pon Feb 27, 2012 12:39 am Naslov sporočila: |
|
|
 Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Čet Jan 2010 15:37 Prispevkov: 143 Kraj: Maribor
|
s1 je napisal/a: | Pri malih oglasih prodajam leto dni staro Head isl , wc...tako da...
Za ceno se še lahko kaj zmenmo...
So pa boljše kot slx elan ali fischer, preveril sam... |
Jaz pravim da je to mnenje vsakega posameznika katere smuči so nekomu "boljše" oz. "slabše". Vsekakor se strinjam da so Head isl vrhunske smuči, ampak trditi da so boljše kot nekatere druge v tem rangu pa je nesmiselno. _________________ Work less, CLIMB more! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kuscar |
Objavljeno: Tor Mar 06, 2012 12:36 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Čet Dec 2010 15:28 Prispevkov: 5
|
Pozdravljeni!
Kupujem nove smuči. Trenutno vozim Atomic SL9 160cm. Rad bi tršo in stabilnejšo smučko ... gledam Elan SLX Race. Koliko je ta smučka trša? Velik sem 180cm, vzamem 160cm?
lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kenny |
Objavljeno: Sob Mar 10, 2012 10:26 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

|
Malo z zamudo pa vseeno... ...s1 hvala za ponudbo, vendar so smuči predolge.
Drugače sem pa danes za cca 3 ure dobil slx (tatrda fis, pre-waveflex). Imel sem sicer predolge 165cm. Smučka je odlična, odlično se je držala, je pa zame malo pretrda za celodnevno smučanje, sem bil pa presenečen, da se dobro drži tudi pri visokih hitrostih, popustila ni niti na kakšne koščku leda. Če jo primerjam z amphibio 14 je precej bolj agresivna in te kar vrže iz zavoja, zahteva pa tudi več "mišic". Tako, da mislim, da bo zame najbolje da gledam eno klaso pod najboljšimi.
Bi pa vprašal, če je kdo vozil slx waveflex (ne uno fis) in fischer wc sc. Kakšna je razlika ? Drugih firm nisem še nikoli niti preiskusil, tako da zaenkrat ostajam pri teh dveh. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
19.marko |
Objavljeno: Pon Mar 12, 2012 6:26 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Sob Dec 2010 17:43 Prispevkov: 154
|
Vsekakor odsvetujem nakup Atomicovih D2 smuči. Meni so po dveh letih klavrno odpovedale sodelovanje. Obe smuči so se mi enostavno zlomile pod prednjim okovjem. Seveda po poteku reklamacije in seveda ne gre za napako v kvaliteti.
[/img] |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ultralord |
Objavljeno: Ned Sep 16, 2012 12:11 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Ned Sep 2012 12:05 Prispevkov: 1
|
Pozdravljeni!
Rabm pomoč!
Kupujem nove smuči. Kaj priporočate za nekje srednjega rekreativnega smučarja, visokega 188cm, težkega 100kg? Cena nekje do 300?. Nerazumem se najbolj v te nove tehnologije ki jih imajo smuči, niti nevem kakšno trdoto morajo imeti tako da nimam pojma kaj kupiti. Malo sem gledal, pa me zanima če so te v redu http://www.mimovrste.com/artikel/4550005221/q=elan/smuci-elan-waveflex-8-pst-green-qt ali priporočate katere druge?
Hvala za Vaša mnenja in LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Amater:) |
Objavljeno: Ned Sep 16, 2012 4:31 pm Naslov sporočila: |
|
|
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Pet Mar 2007 22:01 Prispevkov: 487
|
Pomojem ti bo 8 premehka za tvojih 100 kg. Vsaj 10, verjetno pa še bolje amphibio12, ampak ta gre zelo težko v tvoj budžet. _________________ 10/11: 21x
11/12: 16x
12/13: 13x
13/14: 12x |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|