Nalaganje fotografij na forum
Pomoč pogostih vprašanj  Pomoč pogostih vprašanj   Išči  Išči   Seznam članov  Seznam članov   Skupine uporabnikov  Skupine uporabnikov

Registriraj se  ::  Prijava Prijava za pregled zasebnih sporočil   

Kazalo po Smucisca.net forumu » Mariborsko Pohorje » Mariborsko Pohorje - aktualne informacije 2011/12

Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 37, 38, 39 ... 43, 44, 45  Naslednja
 Mariborsko Pohorje - aktualne informacije 2011/12 « Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » 
Avtor Sporočilo
snowboarder
PrispevekObjavljeno: Ned Feb 12, 2012 8:12 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sezuva pancarje na sedežnici
Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Ned Okt 2009 11:20
Kraj: Domžale

no pohorci imajo pa kar srečo s snegom, čez noč ga je spet zapadlo 30 cm. upam da bodo znali to izkoristiti.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
fischerpro3
PrispevekObjavljeno: Ned Feb 12, 2012 8:27 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča v kavbojkah
Smuča v kavbojkah

Pridružen/-a: Sre Jan 2006 11:32
Kraj: sun city

[quote="KINDERWAGEN"]
fischerpro3 je napisal/a:
KINDERWAGEN je napisal/a:
Ja,ja fantje saj smo razumeli,da ste dobri smučarji!

Sam brez zamere,tisti,ki trdijo,da je bilo smučanje v sredo na Mariborskem Pohorju normalno,ste vsaj pri meni zgubili vso kredibilnost.

Sandokan....na Piskru je bilo normalno.....nisem govoril o MB Pohorju, tak da...glede prvega stavka, pa ne bi.....ker sam dobro veš kam sodiš.... Sem se hitro našel notri, anede??

Citiram:
Vem,da si ti govoril o Piskru,prav zaradi tega je obstajala nevarnost,da bodo tisti,ki se jih tiče tvojo izjavo, obrnili sebi v prid.Zato sem te mal dregno.
Znanje smučanja in urejenost smučišča pa res ne gre skupaj.Smučišče je urejeno ali pa" ne" .Naj lažje je je reč proga je super sam ti se smučat ne znaš.To gre samo voda na upravljalčev mlin.S tem jih samo razvajamo.
Pa saj se sploh ni šlo samo za urejenost prog,daleč od tega.
Ma ne ljubi se mi,daj bova ob priliki kako rekla .

P.S.Sam si pa trzno ha ??

Pa še to,daj se malo razpizdi,da vsaj povezavo zrihtajo če že kulturno zasčitenih VIDECA IN PARTIZANSKE ne morejo(kolk snega te rabijo,pred 30 leti je pri 30cm vse delalo,mehanizacija pa je bila dost slabša )

Nimam jaz nič z njimi Sandokan....samo povedat sem hotel, da enostavno moreš vedet, kaj lahko pričakuješ zgoraj, če je preko noči zapadlo 30 centi novega.....tudi če bi npr. včeraj zjutraj šli ob 5.00 peglat , bi bile proge razrite ob 9.30....tako pač je in bo po sneženju....evo jaz grem danes zopet gor, sicer s slalomkami (bemtiš, zakaj nimam onih debaluharc, tak kot ti).....Oja, znanje smučanja ima še kako vezo z uživanjem na smučišču (Tako kot na Grobniku, al se motim-racimo, ker imam premalo znanja, tam nisem nikoli užival kot bi lahko-glede lukenj na Grobniku je pa podobno kot na Pohorju po sneženju)....npr. nekdo ki zna se bo v takšnih pogojih še nekako znašel in potegnil kaj pozitivnega iz tega, tisti pa ki je začetnik in rine v takem gor, ter za to plača karto je pa... ( govorim za dnevne goste domačine, ne za hotelske goste)...
Nazaj na vrh
miki
PrispevekObjavljeno: Ned Feb 12, 2012 8:48 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Moderator
Moderator

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 13:25
Kraj: Maribor

Hehe, zanimivo je 'od daleč' spremljat vaše debate (in tudi druge komentarje, recimo na FB ali pa citiran članek v Večeru): je fajn pa ni fajn pa dalo bi se bolje porihtat pa ni možno bolje porihtat . Dejstvo je da še nikjer nisem doživel, da bi bile po nočnem sneženju naslednji dan proge porihtane 'u nulo' in bi take tudi ostale ves dan, sploh pa ne pri temperaturah kot vladajo trenutno.

(BTW, prav hecno mi je bilo, ko se je začel ta polarni mraz, brati komentarje na forumu, ne ravno pod naslovom Mariborsko Pohorje, v stilu: zdaj pa so končno nizke temperature, zdaj pa bodo proge fajn trde itd. Potem pa že čez nekaj dni razočaranje in jamranje kako je bilo mehko, kako so bili kupi, kako so na Katschbergu ob desetih že prodajali karte itd. Ja kaj pa ste pričakovali? Te temperature so za pripravo prog daleč od idealnih, mnogo bolje je če recimo sneži pri temperaturah tik pod ničlo, če čez dan morda celo malenkost spusti, ponoči pa se ohladi na -5. Mraza pod -10 si noben resen upravljalec smučišč niti slučajno ne želi, niti za zasneževanje niti za pripravo prog z naravnim snegom.)

Upam da ne bodo tisti, ki se zdaj najglasneje pritožujete zakaj še ne delajo Videc, Partizanka in povezave, potem čez nekaj dni (če bodo Pohorci blagovolili omenjena smučišča odpreti) jamrali da je na progah kamenje. Ker kamenje bo, garantirano, pa če pade meter tega ruskega puha! Ja, vem da smo na Videcu že smučali pri 30 cm naravnega, ampak to je bil sneg ki je padel južen in nato pomrznil. Pa tudi vem kako je kljub temu izgledala proga po enem tednu take smučarije ...
Sezona 2024/2025: 55 smučarskih dni = 7 x Kitzsteinhorn, 6 x Pohorje, Schladming, 5 x Meli, 3 x Obertauern, Tauplitzalm, 2 x Grosseck/Speiereck, Katschberg, 3 Kralji, Flachau, Riesneralm, Dachstein West, Kope, Golte, 1 x Fanningberg, Wurzeralm, Filzmoos, Rauris, Galsterberg, Zauchensee, Schmitten, Radstadt/Altenmarkt, Hochkönig.
Nazaj na vrh
volki
PrispevekObjavljeno: Ned Feb 12, 2012 9:32 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Pet Apr 2011 18:54

Tudi puhast sneg se da pri nizkih temperaurah pripravit v urejeno progo.
Včeraj smo se vrnili iz tedenskih počitnic na naši stari lokaciji Helm Rotwand in Tirolci so pripravili proge po 25 cm novega puhastega snega na sledeč način (temperature so se podnevi in ponoči cel teden gibale med -6 in -1:
Po zaključku obratovanja ob 17.00 uri so na nov sneg začeli delati po vseh progah umetni sneg. Predvidevam, da vlažen sneg in topovi so delali do 23.00 ure. Do 2. ure zjutraj so proge teptali in naslednjo jutro so bile proge kot iz škatlice in zdržale do konca smuke brez posebnih nanosov, navkljub solidnemu številu smučarjev na progah.
Isto zadevo so ponovi tudi naslednja dva dneva.

Če imaš znanje, tehniko, voljo in če ti narava da še primerne temperature, je možno narediti vse.
Nazaj na vrh
Qwert
PrispevekObjavljeno: Ned Feb 12, 2012 9:43 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Ned Jan 2010 22:21

Ja, kaj hočemo, enim se pač ne da dopovedat. Mi je prav smešno, ko mi nekateri "bentijo" kakšne so proge in da bi moralo zdaj bit vse odprto, ko je tolk snega. Pa jim obrazložiš situacijo pa "bentijo" še kar svoje v tri krasne. Eni pač imajo slamo, tam, saj veste kje, in si ne dajo nič dopovedat. Mogoče bi morali njim zaupat upravljanje s progami.
Nazaj na vrh
fischerpro3
PrispevekObjavljeno: Ned Feb 12, 2012 4:07 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča v kavbojkah
Smuča v kavbojkah

volki je napisal/a:
Tudi puhast sneg se da pri nizkih temperaurah pripravit v urejeno progo.
Včeraj smo se vrnili iz tedenskih počitnic na naši stari lokaciji Helm Rotwand in Tirolci so pripravili proge po 25 cm novega puhastega snega na sledeč način (temperature so se podnevi in ponoči cel teden gibale med -6 in -1:
Po zaključku obratovanja ob 17.00 uri so na nov sneg začeli delati po vseh progah umetni sneg. Predvidevam, da vlažen sneg in topovi so delali do 23.00 ure. Do 2. ure zjutraj so proge teptali in naslednjo jutro so bile proge kot iz škatlice in zdržale do konca smuke brez posebnih nanosov, navkljub solidnemu številu smučarjev na progah.
Isto zadevo so ponovi tudi naslednja dva dneva.

Če imaš znanje, tehniko, voljo in če ti narava da še primerne temperature, je možno narediti vse.

Tehnični sneg lahko delaš, če imaš vodo v zajetjih, ki je pa na Pohorju ni dovolj zaradi suše in preteklih mesecev brez snega....Kaj pa zdaj??? V zadnjih 4 dneh sem imel 4 fantastične smučarije.....2 nočni v Ribnici na trdih, vendar ne lednih progah s skoraj nič ljudmi, ter včerajšnja in današnja na Piskru po celem snegu (na progi in izven, kaj bi šele bilo če bi imel kakšne debeluharce gor, ampak saj z SL 12 tudi gre)....to po pršiču je bilo pri meni tako redko, da sem že mislil, da sem pozabil kako to gre...drl sem se od sile, tak mi je blo danes fajn...celo posnel sem nekaj, pa ugotovil, da delam reklamo za Atomic in Leki rokavice (beri kamero usmeril preveč navzdol)
Nazaj na vrh
KINDERWAGEN
PrispevekObjavljeno: Ned Feb 12, 2012 4:20 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sposoja si smuči od bloškega smučarja

Pridružen/-a: Sre Feb 2010 19:02
Kraj: MARIBOR

[quote="fischerpro3"]

Sam brez zamere,tisti,ki trdijo,da je bilo smučanje v sredo na Mariborskem Pohorju normalno,ste vsaj pri meni zgubili vso kredibilnost.

Sandokan....na Piskru je bilo normalno.....nisem govoril o MB Pohorju, tak da...glede prvega stavka, pa ne bi.....ker sam dobro veš kam sodiš.... Sem se hitro našel notri, anede??

Citiram:
Vem,da si ti govoril o Piskru,prav zaradi tega je obstajala nevarnost,da bodo tisti,ki se jih tiče tvojo izjavo, obrnili sebi v prid.Zato sem te mal dregno.
Znanje smučanja in urejenost smučišča pa res ne gre skupaj.Smučišče je urejeno ali pa" ne" .Naj lažje je je reč proga je super sam ti se smučat ne znaš.To gre samo voda na upravljalčev mlin.S tem jih samo razvajamo.

Pa še to,daj se malo razpizdi,da vsaj povezavo zrihtajo če že kulturno zasčitenih VIDECA IN PARTIZANSKE ne morejo(kolk snega te rabijo,pred 30 leti je pri 30cm vse delalo,mehanizacija pa je bila dost slabša )

Nimam jaz nič z njimi Sandokan....samo povedat sem hotel, da enostavno moreš vedet, kaj lahko pričakuješ zgoraj, če je preko noči zapadlo 30 centi novega.....tudi če bi npr. včeraj zjutraj šli ob 5.00 peglat , bi bile proge razrite ob 9.30....tako pač je in bo po sneženju....evo jaz grem danes zopet gor, sicer s slalomkami (bemtiš, zakaj nimam onih debaluharc, tak kot ti).....Oja, znanje smučanja ima še kako vezo z uživanjem na smučišču (Tako kot na Grobniku, al se motim-racimo, ker imam premalo znanja, tam nisem nikoli užival kot bi lahko-glede lukenj na Grobniku je pa podobno kot na Pohorju po sneženju)....npr. nekdo ki zna se bo v takšnih pogojih še nekako znašel in potegnil kaj pozitivnega iz tega, tisti pa ki je začetnik in rine v takem gor, ter za to plača karto je pa... ( govorim za dnevne goste domačine, ne za hotelske goste)...

[quote]Ja, pa saj vem kaj si hotel povedat pa,da nimaš nič s tem,to je blo bolj pregovorno.Trdim,da vse kar si napisal drži vode ,tu ni kaj.Vem,da hočeš povedat ,da naj ne jamramo za vsaki kurac in ti dam čist prav.
Samo žal o tem se sploh" nismo" debatirali.

Da ponovim,napisal sem:

Tisti ,ki trdijo da je v sredu bila na MB Pohorju "Normalna" smuka, je vsaj za mene zgubil vso kredibilnost.
Aja pa še to,v sredo je bilo Mb Pohorje največje prosto smučišče v Sloveniji.Vsaj nekaj.
To sem napisal in nič drugega.

Torej:
1.ti si bil na Piskru,jaz pa na MB-ju.Kot vidiš se gre o dveh čisto različnih prizoriščih.
2.nikjer nisem napisal nič o urejenosti prog samo,da smuka na MB ni bila normalna,kar definitivno ni bila,kdor to trdi laže ali pa je vaški posebnež al pajača svoj ego češ jaz zmorm vi šleve.Če boš šel čitat nekaj postov nazaj,boš videl,dajih je kar nekaj tako komentiralo(ne ti)
3.MB slalom, levi del Habakuka,spust v areno so bili nedotaknjeni. Seveda so to fantje izkoristili in nekatere je bilo prav lepo za pogledat.Keč je bilm samo v tem,da je smučanje tam bilo boljše kot po tako imenovanem urejenem delu.Trditev,da se ni dalo nič naredit ,na ja to pa mi po 45 letih smučanja na Pohorju in po svetu brez nekega res močnega argumenta težko težko dokažete.
Par postov nazaj vam je eden od članov že dal recept.( pa nebi zaj o vodi prosim-zaj se pa je kar naenkrat našla)
4.še enkrat, urejenost smučišča nima čisto nič z z znanjem in pripravljenostjo smučarja. Z primerom Grobnik,si v bistvu zadevo še samo potrdil.Grobnik je grob,smrtno nevaren v vstopu v ravnino,razpoke 10 metrov dolge in za pest široke, hiter.In kaj za božjo voljo ima to veze z mojo pripravljenostjo .Nič ,čisto nič,taki je kot je ,smrtno nevaren.Torej smučišče "je " urejeno ali pa "ni" PIKA
Pa daj bodiva resna,ja kaj pa te moraš bit pripravljen za Pisker.Saj pa si že tolko tujih smučišč presmučo no.To je ja bebika tu se boma pa ja strinjala,ali?
Se pa seveda v popolnosti s teboj strinjam,da pa pripravljenost in, znanje ter urejenost smuči v največji meri vplivata na"UŽITEK" in varnost smučarja.
Med nama rečeno pa v sredo na MB STRANI ni bilo ne glede na fizično pripravljenost dobenega užitka.Tisti ,ki to trdi je ,MAJA TO ŽE VESTE KAJ SI MISLIM
5.kam rinejo.Pa res rinejo?Kaj pa če jih je nekdo na pizdo po domače rečeno.Poglej internetno stran.To se dnevno dogaja dragi prijatelj.Za nameček pa mu naj rečem .Ja kam si pa rino,sam si si kriv.

Ja vem kaj si zdaj misliš,kaj mi pa te je da sem tak kritičen.Ne,še premalo sem kritičen.Glej obrni se okoli sebe,sami strokovnjaki ,same novosti,sami superlativi.A v resnici "beda".

P.S.Upam,da si razumel,da govorim o drugih,ja .Tvoje kometarje jemlem z spoštovanjem.Da me ne boš kje žvajzno po ne potrebnem.
Nazaj na vrh
uros_
PrispevekObjavljeno: Ned Feb 12, 2012 4:48 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Čet Jan 2010 15:37

Qwert je napisal/a:
Mi je prav smešno, ko mi nekateri "bentijo" kakšne so proge in da bi moralo zdaj bit vse odprto, ko je tolk snega.

Če že nemorejo odpreti vsega, potem pa naj ne prodajajo polne cene kart.
fischerpro3
PrispevekObjavljeno: Ned Feb 12, 2012 5:08 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča v kavbojkah
Smuča v kavbojkah

[quote="KINDERWAGEN"][quote="fischerpro3"]

Citiram:

Citiram:
Ja, pa saj vem kaj si hotel povedat pa,da nimaš nič s tem,to je blo bolj pregovorno.Trdim,da vse kar si napisal drži vode ,tu ni kaj.Vem,da hočeš povedat ,da naj ne jamramo za vsaki kurac in ti dam čist prav.

Da ponovim,napisal sem:

Tisti ,ki trdijo da je v sredu bila na MB Pohorju "Normalna" smuka, je vsaj za mene zgubil vso kredibilnost.
Aja pa še to,v sredo je bilo Mb Pohorje največje prosto smučišče v Sloveniji.Vsaj nekaj.

Torej:
1.ti si bil na Piskru,jaz pa na MB-ju.Kot vidiš se gre o dveh čisto različnih prizoriščih.
2.nikjer nisem napisal nič o urejenosti prog samo,da smuka na MB ni bila normalna,kar definitivno ni bila,kdor to trdi laže ali pa je vaški posebnež al pajača svoj ego češ jaz zmorm vi šleve.Če boš šel čitat nekaj postov nazaj,boš videl,dajih je kar nekaj tako komentiralo(ne ti)
3.MB slalom, levi del Habakuka,spust v areno so bili nedotaknjeni. Seveda so to fantje izkoristili in nekatere je bilo prav lepo za pogledat.Keč je bilm samo v tem,da je smučanje tam bilo boljše kot po tako imenovanem urejenem delu.Trditev,da se ni dalo nič naredit ,na ja to pa mi po 45 letih smučanja na Pohorju in po svetu brez nekega res močnega argumenta težko težko dokažete.
Par postov nazaj vam je eden od članov že dal recept.( pa nebi zaj o vodi prosim-zaj se pa je kar naenkrat našla)
4.še enkrat, urejenost smučišča nima čisto nič z z znanjem in pripravljenostjo smučarja. Z primerom Grobnik,si v bistvu zadevo še samo potrdil.Grobnik je grob,smrtno nevaren v vstopu v ravnino,razpoke 10 metrov dolge in za pest široke, hiter.In kaj za božjo voljo ima to veze z mojo pripravljenostjo .Nič ,čisto nič,taki je kot je ,smrtno nevaren.Torej smučišče "je " urejeno ali pa "ni" PIKA
Pa daj bodiva resna,ja kaj pa te moraš bit pripravljen za Pisker.Saj pa si že tolko tujih smučišč presmučo no.To je ja bebika tu se boma pa ja strinjala,ali?
Se pa seveda v popolnosti s teboj strinjam,da pa pripravljenost in, znanje ter urejenost smuči v največji meri vplivata na"UŽITEK" in varnost smučarja.
Med nama rečeno pa v sredo na MB STRANI ni bilo ne glede na fizično pripravljenost dobenega užitka.Tisti ,ki to trdi je ,MAJA TO ŽE VESTE KAJ SI MISLIM
5.kam rinejo.Pa res rinejo?Kaj pa če jih je nekdo na pizdo po domače rečeno.Poglej internetno stran.To se dnevno dogaja dragi prijatelj.Za nameček pa mu naj rečem .Ja kam si pa rino,sam si si kriv.

Ja vem kaj si zdaj misliš,kaj mi pa te je da sem tak kritičen.Ne,še premalo sem kritičen.Glej obrni se okoli sebe,sami strokovnjaki ,same novosti,sami superlativi.A v resnici "beda".

P.S.Upam,da si razumel,da govorim o drugih,ja .Tvoje kometarje jemlem z spoštovanjem.Da me ne boš kje žvajzno po ne potrebnem.

Sandokan......po 45 letih smučarije točno veš kaj lahko pričakuješ naslednji dan po snežnem metežu, tak da .....jaz po 40 letih namreč to točno vem in v tujini je bilo zmeraj podobno, zato sem dal sliko, ker je bilo stanje zelo podobno- pazi zdaj in to je Alta Badia ....zjutraj se odločam grem ali ne grem in točno vem kaj me čaka zgoraj....Še enkrat: za MB stran ne vem (tebi verjamem) govorim pa za Pisker (ti meni verjameš, al pa ne), da se je ob 12 uri dalo spodobno peljat......za Pisker ne rabim bit posebej pripravljen, imaš prav, je pa fajn če sem...tak na splošno, že zaradi nogic v teh letih je fajn....Glede Grobnika.....fajn je ja da si pripravljen in da veš kaj te lahko doli čaka,, da poznaš ovinke in veš kako jih jemat; meni to nikoli ni zneslo, zato tudi nisem ne vem kaj poganjal doli (sem bil drugačne vrste motorist, ki pa mu je zmeraj par furic pasalo po Grobniku narest).......Urejenost smučišča in znanje ter pripravljenost smučarja, da nima nobene povezave?? Zanimivo razmišljanje, katero boš moral ob piru (2,3,4) čimprej pojasnit.
Nazaj na vrh
iga10
PrispevekObjavljeno: Ned Feb 12, 2012 5:33 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Tor Avg 2008 10:10

Še moj komentar glede praznične srede...
Glede na to, da je prejšnji dan snežilo in da je bil praznih nekih velikih pričakovanj niti nisem imel. Gnečo sem pričakoval, razrite proge tudi...Ampak tudi ob minimalnih obetih so me znova razočarali... Proge so bile ob deseti uri zjutraj slabe, kupi pa že takrat zelo veliki. Med njimi pa seveda na precej mestih mariborska specialiteta - LED, ki ga verjetno noben robnik ne zdrži.
Ob 12 uri smuka komaj še užitna! Sem se pač sprijaznil in poskušal ter se učil smučanja po grbinah.... Tudi to pride večkrat prav... Tako sem vsaj malo užival, kajti normalna smuka je bila nemogoča!
Smučal sem na mariborskem delu.

Pogovarjal sem se z marsikom, pa tudi na forumu ste napisali, da je bil Pisker v redu, kar samo dodatno dokazuje, da se proge LAHKO zelo solidno uredijo tudi če prejšnji dan sneži... V enem postu trditi, da je bil Pisker v redu in da se prog v takšnih pogojih urediti ne da je po mojem mnenju malo smešno... Pa niti blizu ne trdim, da bi morale biti speglane v nulo...

V glavnem na ''mariborskem'' je pač tako, da skozi kaj ne štima, v večini primerov pa je kriva narava. Enkrat ni snega, drugič so previsoke temperature, tretjič ni vode, četrtič je prejšnji dan zapadel sveži sneg...

Še dobro, da sem dobil karte po vezah za zmerno ceno, ker če bi moral plačati polno ceno 29 EUR bi jih lepo poslal nekam. Še bom smučal na Pohorju, to sigurno, vsekakor pa ne zaradi njihove ponudbe, ampak zgolj zato, ker je blizu.
Se pa vsekakor veselim tistih 2 ali treh tednov (več jih zadnja leta tako ali tako ni), ko bo smuka optimalna.
Nazaj na vrh
KINDERWAGEN
PrispevekObjavljeno: Ned Feb 12, 2012 6:46 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

[quote="fischerpro3"][quote="KINDERWAGEN"]

Citiram:

Citiram:
Ja, pa saj vem kaj si hotel povedat pa,da nimaš nič s tem,to je blo bolj pregovorno.Trdim,da vse kar si napisal drži vode ,tu ni kaj.Vem,da hočeš povedat ,da naj ne jamramo za vsaki kurac in ti dam čist prav.

Da ponovim,napisal sem:

Torej:

Sandokan......po 45 letih smučarije točno veš kaj lahko pričakuješ naslednji dan po snežnem metežu, tak da .....jaz po 40 letih namreč to točno vem in v tujini je bilo zmeraj podobno, zato sem dal sliko, ker je bilo stanje zelo podobno- pazi zdaj in to je Alta Badia ....zjutraj se odločam grem ali ne grem in točno vem kaj me čaka zgoraj....Še enkrat: za MB stran ne vem (tebi verjamem) govorim pa za Pisker (ti meni verjameš, al pa ne), da se je ob 12 uri dalo spodobno peljat......za Pisker ne rabim bit posebej pripravljen, imaš prav, je pa fajn če sem...tak na splošno, že zaradi nogic v teh letih je fajn....Glede Grobnika.....fajn je ja da si pripravljen in da veš kaj te lahko doli čaka,, da poznaš ovinke in veš kako jih jemat; meni to nikoli ni zneslo, zato tudi nisem ne vem kaj poganjal doli (sem bil drugačne vrste motorist, ki pa mu je zmeraj par furic pasalo po Grobniku narest).......Urejenost smučišča in znanje ter pripravljenost smučarja, da nima nobene povezave?? Zanimivo razmišljanje, katero boš moral ob piru (2,3,4) čimprej pojasnit.

Jap po 45 letih že moraš vedet kaj te čaka se strinjam.Za to pa sem šel do LUKECA peš(lukav stari ,ha)Kaj si mogoče dvomil v mene?Sem ti pravkar na FB poslal sliko.Tak smo se luštno meli ,da so še tisti,ki so smučali hoteli it peš dol.Samo ne zaradi razmer ampak.....saj veš,skratka lep dan je bil.
Za ostalo pa te držim za besedo,ono mislim (2,3,4). Boš vido ,kak bova šele potem pametna!!

Še enkrat,da ne bo pomote in odvečnega letanja.Jaz govorim samo o MB STRANI smučišča in popolnoma verjamem,da je bilo na Piskru dobro za smučat.Verjetno se pa tudi sam strinjaš,da pa je to malo premalo.
Nazaj na vrh
KINDERWAGEN
PrispevekObjavljeno: Ned Feb 12, 2012 7:09 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

miki je napisal/a:
Hehe, zanimivo je 'od daleč' spremljat vaše debate (in tudi druge komentarje, recimo na FB ali pa citiran članek v Večeru): je fajn pa ni fajn pa dalo bi se bolje porihtat pa ni možno bolje porihtat . Dejstvo je da še nikjer nisem doživel, da bi bile po nočnem sneženju naslednji dan proge porihtane 'u nulo' in bi take tudi ostale ves dan, sploh pa ne pri temperaturah kot vladajo trenutno.

(BTW, prav hecno mi je bilo, ko se je začel ta polarni mraz, brati komentarje na forumu, ne ravno pod naslovom Mariborsko Pohorje, v stilu: zdaj pa so končno nizke temperature, zdaj pa bodo proge fajn trde itd. Potem pa že čez nekaj dni razočaranje in jamranje kako je bilo mehko, kako so bili kupi, kako so na Katschbergu ob desetih že prodajali karte itd. Ja kaj pa ste pričakovali? Te temperature so za pripravo prog daleč od idealnih, mnogo bolje je če recimo sneži pri temperaturah tik pod ničlo, če čez dan morda celo malenkost spusti, ponoči pa se ohladi na -5. Mraza pod -10 si noben resen upravljalec smučišč niti slučajno ne želi, niti za zasneževanje niti za pripravo prog z naravnim snegom.)

Upam da ne bodo tisti, ki se zdaj najglasneje pritožujete zakaj še ne delajo Videc, Partizanka in povezave, potem čez nekaj dni (če bodo Pohorci blagovolili omenjena smučišča odpreti) jamrali da je na progah kamenje. Ker kamenje bo, garantirano, pa če pade meter tega ruskega puha! Ja, vem da smo na Videcu že smučali pri 30 cm naravnega, ampak to je bil sneg ki je padel južen in nato pomrznil. Pa tudi vem kako je kljub temu izgledala proga po enem tednu take smučarije ...

Ja eni bodo tako ali tako jamrali temu se ne da izognit.Je pa vedno in to res vedno ko prvič teptajo,da je kamenje sej se drugače ne da. Ampak enkrat pa le morajo začet se ti ne zdi,da je sedaj že zadnji čas.Meni se ,če nič drugega ,ko pogledaš njihovo internetno stran smo magično mejo metra ruskega puha že dosegli,pa še vedno nič ne dela.A mogoče blefirajo.To pa ne ,ne ne verjamem,pa vi??
Sicer sem samo pobožno prosil,da uredijo povezave in nič drugega.Očitno preveč.Nič pa bomo trošili svoje peneze kje drugje.Človek se pač znajde,tak je pač narejen.

Pa brez zamer in prijetno smuko vam želim.
Nazaj na vrh
fischerpro3
PrispevekObjavljeno: Ned Feb 12, 2012 8:06 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča v kavbojkah
Smuča v kavbojkah

Jap po 45 letih že moraš vedet kaj te čaka se strinjam.Za to pa sem šel do LUKECA peš(lukav stari ,ha)Kaj si mogoče dvomil v mene?Sem ti pravkar na FB poslal sliko.Tak smo se luštno meli ,da so še tisti,ki so smučali hoteli it peš dol.Samo ne zaradi razmer ampak.....saj veš,skratka lep dan je bil.
Za ostalo pa te držim za besedo,ono mislim (2,3,4). Boš vido ,kak bova šele potem pametna!!

Še enkrat,da ne bo pomote in odvečnega letanja.Jaz govorim samo o MB STRANI smučišča in popolnoma verjamem,da je bilo na Piskru dobro za smučat.Verjetno se pa tudi sam strinjaš,da pa je to malo premalo. [/quote]

Za polno ceno 29 ? je to res premalo.....po 2,3,4, sn pa zmeraj pameten, tak da ni zime....drugače se bom pa počasi selil na Kaštivnik.-....Čopka na nočni (pa tudi preko dneva) mi nikoli ni bila interesantna, Kaštivnik je pa edina kolikor toliko spodobna proga.... Piskra sem se rahlo (eh kaj rahlo) nažrl...danes in včeraj mi je bil sicer zanimiv-zaradi novozapadlega snega.
Nazaj na vrh
lenko
PrispevekObjavljeno: Pon Feb 13, 2012 1:13 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pohorc
Pohorc

Pridružen/-a: Ned Okt 2005 13:34

Gospoda, tudi povezave so od jutri odprte. Pravtako tudi polovička Mb. slaloma.
Uživajte.
Nazaj na vrh
fischerpro3
PrispevekObjavljeno: Pon Feb 13, 2012 9:30 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča v kavbojkah
Smuča v kavbojkah

lenko je napisal/a:
Gospoda, tudi povezave so od jutri odprte. Pravtako tudi polovička Mb. slaloma.
Uživajte.

Bomo še malo počakali, da se vse lepo premelje...
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 37, 38, 39 ... 43, 44, 45  Naslednja Stran 38 od 45

Kazalo po Smucisca.net forumu » Mariborsko Pohorje » Mariborsko Pohorje - aktualne informacije 2011/12
Pojdi na:  

Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu

© 2006-2014 - smucisca.net