Avtor |
Sporočilo
|
janim |
Objavljeno: Ned Jan 15, 2012 9:36 pm Naslov sporočila: pancerji |
|
|
 Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Tor Jan 2009 8:59 Prispevkov: 52
|
Uff, moji so stari sedaj že 5 let, tako da točno oznako bi moral iti na njih gledat, so pa bili takrat ko sem jih kupil najboljši njihov model (oranžne barve), sedaj mislim da je nadgradnja tega model PERFORMANCE One 12. Jaz sem jih verjetno že kakšnim dvajsetim priporočil alpino in vsi, ki so jo kupili pravijo da so zadovoljni. Je pa tudi mene pri drugih modelih bolela noga pa podplat, pa zeblo meje velikokrat. Pri teh Alpininih pa sem danes pri minus deset smučal cel dopoldan brez vsakega problema. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
19.marko |
Objavljeno: Ned Jan 15, 2012 9:40 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Sob Dec 2010 17:43 Prispevkov: 154
|
Ja točno take tudi že sam ogledujem nekaj časa. Če prav vem so to pancarji, ki jim "nalijejo" notranji čevelj po nogi. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
janim |
Objavljeno: Ned Jan 15, 2012 9:45 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Tor Jan 2009 8:59 Prispevkov: 52
|
Ja tudi možno verjetno lahko kupiš standarden vložek ali pa naročiš po nogi. Po moje je to eden izmed boljših čevljev. Pa kolikor vem imajo sedaj razprodajo tako da se splača nabavit. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
19.marko |
Objavljeno: Ned Jan 15, 2012 9:53 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Išče plažo na smučišču

|
Janim, najlepša hvala za inf. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
cresh |
Objavljeno: Ned Jan 15, 2012 10:35 pm Naslov sporočila: |
|
|
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Pon Nov 2008 11:59 Prispevkov: 172
|
Jst mam problem da me prvi dve uri smučanja fuuul bolijo podplati. Tako, da ne morm cele proge presmučat v enem kosu ampak se morm ustavit, ker tolk peče/boli. Kaj bi bil vzrok? Kaj narediti?
Ko minijo dve uri, ko se zgleda noga privadi je pa čisto normalno, bi jih pa lohka mel cel dan gor. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sernk |
Objavljeno: Pon Jan 16, 2012 6:22 pm Naslov sporočila: |
|
|
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Tor Jan 2007 21:33 Prispevkov: 127 Kraj: Stanežiče
|
cresh je napisal/a: | Jst mam problem da me prvi dve uri smučanja fuuul bolijo podplati. Tako, da ne morm cele proge presmučat v enem kosu ampak se morm ustavit, ker tolk peče/boli. Kaj bi bil vzrok? Kaj narediti?
Ko minijo dve uri, ko se zgleda noga privadi je pa čisto normalno, bi jih pa lohka mel cel dan gor. |
Si mogoče razmišlajl o tem da bi pancar med tem ko se pelješ s sedežnico odpel, in preden se spet spustiš zapel?? Tudi sam sem imel tak problem pa sem začel odpenjati pancarje na sedežnici in pomaga. _________________ Sezona 14/15 2x Stari vrh |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
deep impact |
Objavljeno: Pon Jan 23, 2012 7:29 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Tor Jan 2011 0:36 Prispevkov: 24
|
Zdravo!
Zanima me vaše mnenje glede izbire pancerjev, saj obeh na snegu nisem probal, če jih imam pa doma obute pa ne vidim velike razlike.
Katere izmed teh dveh bi vi izbrali? Smučam s smučmi Elan wf speed wave 12, je morda kateri od pancerjev občutno boljši? Imam tudi nekaj težav s koleni, je kateri bolj primeren temu?
Prvi je Atomic, drugi pa Alpina. Točnih oznak ne poznam, oba sta malo rabljena.
http://shrani.si/f/Q/73/2P20f2O7/imag0268.jpg
Hvala za odgovor!
Lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Amater:) |
Objavljeno: Pon Jan 23, 2012 7:44 pm Naslov sporočila: |
|
|
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Pet Mar 2007 22:01 Prispevkov: 487
|
Če doma ne vidiš razlike, smučaj v tistih, v katerih se boljše počutiš na snegu? Dvomim, da ti kdorkoli preko slike lahko da tako točen odgovor kot tvoje lastne noge...  _________________ 10/11: 21x
11/12: 16x
12/13: 13x
13/14: 12x |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
deep impact |
Objavljeno: Pon Jan 23, 2012 8:51 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Tor Jan 2011 0:36 Prispevkov: 24
|
Vem kaj misliš. Noben drug neve v kateremu pancerju se moja noga boljše počuti, ampak kot pravim, ker atomica še nisem probaval na snegu, me zanima kateri pancerji so nasplošno boljši, katerega bi vi izbrali, kaj svetujete, itd. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
marko |
Objavljeno: Tor Jan 24, 2012 1:35 am Naslov sporočila: |
|
|
Smuča za mali srpan

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 15:00 Prispevkov: 2897 Kraj: Ljubljana
|
Tudi jaz pravim, da Alpina dela posrečene pancerje. Poznam kar nekaj smučarjev, ki ne morejo prehvaliti udobnosti in toplote v njih, kar je glavno za rekreativce. Zelo dobri smučarji in tekmovalci so bolj zadržani. No jaz sem v preteklosti že tudi imel Alpina pancerje, ki so bili tudi zelo odzivni in se je dalo v njih fino dirkati. Glede na to, da sem sedaj že v teh letih, da hočem pri smučanju uživati in ne trpeti, da se mi ne da stalno zapenjati in odpenjati pancerjev, bodo mogoče naslednji pancerji tudi iz Alpine. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
19.marko |
Objavljeno: Sre Jan 25, 2012 8:54 am Naslov sporočila: |
|
|
 Išče plažo na smučišču

|
Sem ravno kupil Alpinine One 12 F - po nogi "nalite" pancarje in jih moram pohvalit v vseh pogledih. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
spicek |
Objavljeno: Sre Jan 25, 2012 8:58 am Naslov sporočila: |
|
|
 Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Tor Nov 2010 15:29 Prispevkov: 146 Kraj: Krim
|
Kakšna pa je bila cena teh pancarjev in kje si jih nabavil?
Hvala
Matija |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
19.marko |
Objavljeno: Sre Jan 25, 2012 9:39 am Naslov sporočila: |
|
|
 Išče plažo na smučišču

|
Trenutno imajo 50 odstotni popust in so me prišli 150 EUR. Dobijo se po mojem v vseh Alpininih prodajalnah, če ne drugače pa v Žireh. Naliti sem jih dal pa v Žireh. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
marko |
Objavljeno: Pet Jan 27, 2012 12:42 am Naslov sporočila: |
|
|
Smuča za mali srpan

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 15:00 Prispevkov: 2897 Kraj: Ljubljana
|
To je pa zelo malo denarja za tak pancer. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
19.marko |
Objavljeno: Pet Jan 27, 2012 9:05 am Naslov sporočila: |
|
|
 Išče plažo na smučišču

|
Ja, res. Prvi dan sem iskal optimalno nastavitev, že 2. dan pa sem jih imel cel dan na nogah zapete, ne da bi me tiščali, ali pa da bi me zeblo. Sem z njimi bolj zadovoljen, kot pa sem mislil, da bom. Spomnim se še starih Alpininih pancarjev (izpred 10+ let), ki so bili zares obupni. No, tole pa je nekaj popolnoma drugega. Pancerji so enakovredni, če ne celo boljši od "zvenečih" imen. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|