Nalaganje fotografij na forum
Pomoč pogostih vprašanj  Pomoč pogostih vprašanj   Išči  Išči   Seznam članov  Seznam članov   Skupine uporabnikov  Skupine uporabnikov
 
Registriraj se  ::  Prijava Prijava za pregled zasebnih sporočil   
 
Kazalo po Smucisca.net forumu » Avstrija » Dorfgastein - smučišče

Objavi novo temo  Odgovori na to temo
 Dorfgastein - smučišče « Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » 
Avtor Sporočilo
Nataša
PrispevekObjavljeno: Čet Jan 19, 2012 11:38 am    Naslov sporočila: Dorfgastein - smučišče Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Sre Sep 2006 17:31
Prispevkov: 35


Pozdravljeni,
zanima me ali je že kdo bil kdaj v Dorfgastein-u?izkušnje, mnenja, nasveti???
hvala vam...

lp Nataša
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
polh
PrispevekObjavljeno: Čet Jan 19, 2012 1:13 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sezuva pancarje na sedežnici
Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Sob Nov 2009 3:52
Prispevkov: 280


Nekaj je že napisenega tukaj: http://www.smucisca.net/forum/viewtopic.php?t=1903

Z moje strani pa še tole...torej, na samem Dorfgastein smučišču še nisem bil, sem pa obredel celoten Bad Hofgastein, Bad Gastein in Sportgastein.

Smučarsko področje je precej veliko, žičnice povečini seveda precej moderne, zraven vračunaj še s snegom bogato tekočo sezono in mislim, da ne moreš biti razočarana.

Spal tam sicer še nisem, vendar bi ti nekako odsvetoval Bad Gastein, je sicer zanimivo, slikovito in dokaj (v primerjavi z ostalimi tipičnimi avstrijskimi gorskimi vasmi/mesti) nenavadno mestece z dolgo zgodovino zdraviliškega in zimskega turizma, vendar je zelo hitro povsem v senci in nekako 'zarinjeno' v breg. Prav gotovo pa je vredno ogleda.

Meni najbolj simpatično naselje v Gasteinertal-u (dolini Gastein), je po legi srednja vas 'Bad Hofgastein'. Že sama lega vasi ja najbolj odprta, ima seveda svojo povezavo na smučišče, si pa tudi na sredini doline in imaš zelo blizu (par min. z avtom) dostop do spodnjih postaj žičnic Bad Gasteina in Dorfgasteina.

Smučarsko področje je vključeno v karto Ski-Amade, tako, da ti karta velja za vsa Gastein smučišča in še drugje seveda.

Dostop: v Mallnitzu na avtovlak, stane sicer 17eur v eno smer, vendar te tudi pot okoli po avtocesti stane najprej 10eur za oba tunela in seveda več bencina.

Več o smučišču, nastanitvi: http://www.bergfex.at/badgastein/#/badgastein/
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
marko
PrispevekObjavljeno: Čet Jan 19, 2012 1:38 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča za mali srpan
Smuča za mali srpan

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 15:00
Prispevkov: 2837
Kraj: Ljubljana

Dorfgastein je zelo prijetno smučišče, meni je najbolj všeč od vseh v dolini Gastein. Ima nekaj lepih dolgih prog, ki se na stran proti Grosarlu lepo prepletajo, tako da imaš občutek, da jih je še več kot v resnici in bi jaz tam mirno smučal tudi več dni zapored, za kar jaz običajno rabim večje smučišče. Naprave so moderne, gostinska ponudba v redu. Če se prav spomnim sem v temi od Gasteina enkrat obesil par slik in krajšo reportažo. Tule:
http://www.smucisca.net/forum/viewtopic.php?t=1903
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
SUSTI
PrispevekObjavljeno: Pet Jan 20, 2012 11:31 pm    Naslov sporočila: Dorfgastein Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Tor Okt 2011 22:49
Prispevkov: 53


Z ženo sva bila od 15 . jan do danes v Dorfgasteinu v app 300 m pod Fulseck gondolo, ki pelje na vrh na povezavo z Grossarltalom. Snega je v glavnem dovolj, sam pa tja kakšna sled da je ratrak šel pregloboko. Proge v dolino na obe strani so kar lepo raznovrstne predvsem v Grossarl. Žičnice so dobre in hitre. Moje mnenje je da jih pa pri pripravi prog šišajo južnotirolci. Vendar smučišče kot tako kar priporočam, apartmajev je dovolj, kot tudi koč in to s solidnimi cenami je kar dosti. Midva sva bila na tem smučišču dva dni. Imela sva ap z zajtrkom za 63 ?/dan za oba. Haussteiner če koga zanima ..hiša zelo lepo urejena in prijazna, saune, shrambe smuč, čevljev...
Prvi dan sva se ustavila v Flachau Winklu, šla najprej s Highliner l+ll na vrh in v Zauchensee, proge katastofalne, tudi precej ozke, res da je bil sneg od prejšnega dne ampak so ga z ratraki večinoma samo enkrat prepeljali, zato so bili ob 11 kar veliki kupi, dobra le proga na kontra hribu pod 6 sedo Tauernkar, zato sva se vrnila v Winkl in 500 m skibusa na drugo stran in s tremi 6 sedami na Rosskopf in v dolino v Kleinarl, proge so kar lepe, bilo je sicer malo mehko ampak zadovoljen, enako tudi s progami v dolino do Winkla.
BadHofgastein in Badgastein: Dobra proga iz Schlossalma v Angertal, potem na Stubnerkogel in v BagGastein, kjer je bilo vse skupaj ena sama katastrofa. Snega zelo malo, pa še tega jim je uspelo z ratraki zmešati s kamnom in peskom - uboge dilce. Proga proti Badu normalna le do polovice, nato spodnji del kar neke plave ozke kurje steze - le kaj tam ljudje vidijo, razen dobre 8 gondole, ki pelje nazaj ta Stubner. Gor pa prava zima, po levi progi v Angertal - dovolj snega in urejena, naslednja fura pa po desni, spet kamenje in kupi. S Schlossalma v BHofgasstein pa je bilo spet kar dobro, samo zaradi snega in megle je šlo bolj počasi.
V četrtek slabo vreme pa sva se peljala na izlet v Zell am See, pogledat kako zgleda smučišče in pod Kaprun kjer je pogorel vlak v tunelu. V Zellu pa Rusi, Poljaki, Romuni in ostali Vostok, da imajo tudi vse napisano po njihovem..
Danes zjutraj je v Dorfgast. tako snežilo, da že dolgo nisem videl, 5 cm v pol ure..zato sva ušla na vlak v Böckstein, pa povedano po pravici, nikjer cestarjev, zato sem od Bada do železnice cvikal ali bom lahko prišel v 10 cm snega v hrib, smo bili pa na vlaku le tri avti, nato pa še hud sneg do Spitalla.
V glavnem priporočan Gasteinertal predvsem Dorf in BadHofgastein, ki pa je po nastanitvah dražji, ampak na vsakih 15 min vozijo skibusi in je vse lepo dostopno in označeno.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo  Odgovori na to temo Stran 1 od 1

Kazalo po Smucisca.net forumu » Avstrija » Dorfgastein - smučišče
Pojdi na:  



Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
 
 


© 2006-2014 - smucisca.net
Powered by phpBB