Nalaganje fotografij na forum
Pomoč pogostih vprašanj  Pomoč pogostih vprašanj   Išči  Išči   Seznam članov  Seznam članov   Skupine uporabnikov  Skupine uporabnikov

Registriraj se  ::  Prijava Prijava za pregled zasebnih sporočil   

Kazalo po Smucisca.net forumu » Avstrija » Nassfeld/Mokrine 2011/12

Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Naslednja
 Nassfeld/Mokrine 2011/12 « Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » 
Avtor Sporočilo
slowinter
PrispevekObjavljeno: Čet Jan 12, 2012 1:04 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sposoja si smuči od bloškega smučarja

Pridružen/-a: Tor Dec 2010 3:56
Kraj: Kamnik

akcija na popularnih smučiščih lahko pomeni prav to...
cresh
PrispevekObjavljeno: Čet Jan 12, 2012 11:52 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Pon Nov 2008 11:59

moje mnenje je da je v nassfeldu manj gužve ko je akcija, kot pa na Krvavcu kakšno sončno soboto.

Rabim eno toččno napoved glede sobote, predvsem me skrbi veter.
Ne bergfex kaže do 30 km/h, na snowforecast pa do 10 km/h.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
sernk
PrispevekObjavljeno: Čet Jan 12, 2012 12:04 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Tor Jan 2007 21:33
Kraj: Stanežiče

Tak veter naj te ne skrbi, je možno smučat brez problema. Na nassfeldu veter ponavadi piha na bolj izpostavljenih delih smučišča, se pravi na vrhovih, in pa na pobočju ki je obrnjeno proti smeri vetra, vsekakor pa se da smučat dokler naprave obratujejo.
slowinter
PrispevekObjavljeno: Pet Jan 13, 2012 2:37 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pridružen/-a: Tor Dec 2010 3:56
Kraj: Kamnik

Jutri bo rekordna gneča na Mokrinah. Vsaj brenčanje po socialnih omrežjih pravi tako. Avtobusi bodo vozili iz vse Slovenije, se vidimo gor
pj
PrispevekObjavljeno: Sob Jan 14, 2012 6:16 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Pet Nov 2008 9:43
Kraj: Malo tu, malo tam

Jebote Mobitel in njihove akcije... po vrhunskem tednu (res, da je snega krepko premalo, tako da je potrebno kar fino paziti na smuci), ki so ga malo pokvarile zgolj trume Hrvatov, je bilo danes tako "super" da sem ob 11:30 oddrical do avta in se odpeljal domov. Ce po 10:00 ne mores narediti niti enega samega GS zavoja, zraven te na vsaki zicnici skoraj pretepejo na pol pijani Slovencki, te navdusenje do smucanja hitro mine.
PS: Vsem ljubiteljem zgane pijaci (dve furi z dvemi razlicnimi skupinicami ljudmi na Zweikofel, je bilo enako to, da so vsi ob 10:30 ze krepko smrdeli po zganici, in pri eni skupini je bila 0.75l flasa hruskovca ze vec kot pol prazna) pa samo malo v razmislek... voznja avtomobila pri 80km/h je v pijanem stanju prepovedana. Od kje vam/jim ideja, da je smucanja pri 100km/h in prijetno visokem stevilu promilov varna stvar??? Ce je takim bedakom vseeno zase, naj jim ne bo vsaj za vse ostale.
Nazaj na vrh
s1
PrispevekObjavljeno: Sob Jan 14, 2012 6:21 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Pon Feb 2010 15:58
Kraj: Gorenjska

Zgolj in samo zato sem danes izbral Turracherhohe

Tako prazno, da sem mislil, da me kje snema kakšna skrita kamera?

Jebiga te akcije so utrgane, ko delam plan smuke, najprej pogledam na skipasstravel in se odločim v nasprotni smeri...
freeskifreak
PrispevekObjavljeno: Sob Jan 14, 2012 7:49 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča s sulicami
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Sob Feb 2011 22:41

@PJ-
Tisti ko pa vozijo pijani po smuciscu pa tudi nas freeskierje dobesedno raz*idijo. Če mi tak pot prekriža oz. me povozi po njegovi krivdi če pade pa je z mano vse v redo da vidim da je konkretno pijan če ni 2m velik pa 150kg grem do njega ko leži pa ga z pancarjo v glavo brcnem kolko se da. No brcnem ga v glavo polni šus ne. SORRY za to samo takšni pijani modeli mi pa res grejo naživce ker te ogrožajo. Ne rečem da smo freeskierji angelčki in vzor na progi. Samo kar počnemo počnemo trezno
cresh
PrispevekObjavljeno: Sob Jan 14, 2012 8:12 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Pon Nov 2008 11:59

Jah ne vem, jst sem bil pa danes zelo zadovoljen z smuko. Čakal pa tudi nism velik. Na smučišču pa niti enkrat nism bil oviran.

Ja gostilne so bile pa čisto nabite.

Nazaj grede so naju še carabineri ustavl in takoj dal pihat k so vidl smučke.
Nazaj na vrh
brodi
PrispevekObjavljeno: Ned Jan 15, 2012 6:52 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Pet Maj 2011 9:21

pj je napisal/a:
Jebote Mobitel in njihove akcije... po vrhunskem tednu (res, da je snega krepko premalo, tako da je potrebno kar fino paziti na smuci), ki so ga malo pokvarile zgolj trume Hrvatov, je bilo danes tako "super" da sem ob 11:30 oddrical do avta in se odpeljal domov. Ce po 10:00 ne mores narediti niti enega samega GS zavoja, zraven te na vsaki zicnici skoraj pretepejo na pol pijani Slovencki, te navdusenje do smucanja hitro mine.
PS: Vsem ljubiteljem zgane pijaci (dve furi z dvemi razlicnimi skupinicami ljudmi na Zweikofel, je bilo enako to, da so vsi ob 10:30 ze krepko smrdeli po zganici, in pri eni skupini je bila 0.75l flasa hruskovca ze vec kot pol prazna) pa samo malo v razmislek... voznja avtomobila pri 80km/h je v pijanem stanju prepovedana. Od kje vam/jim ideja, da je smucanja pri 100km/h in prijetno visokem stevilu promilov varna stvar??? Ce je takim bedakom vseeno zase, naj jim ne bo vsaj za vse ostale.

Naj še jaz napišem eno svojo dogodivščino. Na sedežnici La perla je ob meni sedelo 5 "naših" in med vožnjo so popili vsak svojo malo pivičko. khm...
brodi
PrispevekObjavljeno: Ned Jan 15, 2012 6:52 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Pet Maj 2011 9:21

cresh je napisal/a:
Jah ne vem, jst sem bil pa danes zelo zadovoljen z smuko. Čakal pa tudi nism velik. Na smučišču pa niti enkrat nism bil oviran.

Ja gostilne so bile pa čisto nabite.

Nazaj grede so naju še carabineri ustavl in takoj dal pihat k so vidl smučke.

Je precej odvisno od tega kje ti smučaš v primerjavi z "maso". Recimo se zgodi, da se kar naenkrat "vsi" usujejo na predel okoli Gartnerkofla. In tako zna bit kar precej gužve in na pistah in na sedežnicah.
svit
PrispevekObjavljeno: Ned Jan 15, 2012 7:43 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Pet Okt 2011 21:44

Ravno zaradi akcije v soboto, sem se odločil, da se Nassfeldu raje izognem. Izbral sem si Višarje in zadel v črno. Čeprav je bila odprt samo zgornji del proge in Florjanka ni bilo nobenega pijanega Slovenca + malo ljudi. Proga na Višarjih je zdržala do konca dneva (se pravi do 16:00 - to pomeni da ni kucljev in naritega snega). Tudi pihalo ni tako da popoln dan.
Nazaj na vrh
marko
PrispevekObjavljeno: Pon Jan 16, 2012 10:16 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča za mali srpan
Smuča za mali srpan

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 15:00
Kraj: Ljubljana

Glede gneče na smučišču je tole eno veliko pretiravanje. V glavni sezoni med vikendom in lepim vremenom je pač na Mokrinah nekaj običajnega, da so naprave polno zasedene in je malo čakanja na žičnicah nekaj najbolj običajnega. Na progah pač več kot je kapaciteta naprav smučarjev ne more biti, razen če si postavljajo šotore in bivakirajo.

Drugo pa je to, da so Mokrine postale smučišče prepotentnih in primitivnih Slovencev (aja, oni jim rečejo Nassfeld, ker se menda sliši bolj imenitno), kar je bil pred leti Krvavec. Zato jaz tam vse manjkrat smučam, morda 1-2x na sezono.
Nazaj na vrh
kotulc
PrispevekObjavljeno: Pon Jan 16, 2012 2:06 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pili dile po vsaki furi
Pili dile po vsaki furi

Pridružen/-a: Ned Okt 2006 13:46

No ja, lahko tudi ni gneče ..... včeraj kljub odličnemu vremenu (sonce in popolnoma brez vetra) gneče sploh ni bilo (tako malo ljudi na sončni konec tedna tam še nisem videl), zasedena je bila mogoče 1/3 parkirišč v dolini, hkrati pa je bilo prazno tudi parkirišče za avtobuse (bilo jih je ca 10)..

Na naprave se ni čakako, niti niso bile polno zasedene, izjemoma se je čakalo kakšno minuto na Gartenkofelbahn, kjer so bile meni včeraj najboljše proge (velja za vse variante) in so bile odlično prevozne in sončne do konca

Proge pa dobre, vendar se pozna, da dosti zasnežujejo, tako so smuko ponekod ovirali kupi snega (npr. v dolino, ampak če si na progi sam ni problema ) So pa popoldan, ko so proge malo popustile, postale še boljše in je bila mogoča odlična (hitra) smuka do 16h in temu ustrezno tudi statistika kaže prek 12000 višinskih metrov

Si pa predstavljam kako je bilo v soboto, Mokrine imajo (pre)veliko kapaciteto naprav in če so popolnoma zasedene + nekaj agresivnih smučarjev je lahko kar grozno.
Nazaj na vrh
Mustang
PrispevekObjavljeno: Pon Jan 16, 2012 2:43 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča s sulicami
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Ned Dec 2011 23:22

Bil sem v soboto gor... Katastrofa!
Najprej smo na spodnjem delu gondole čakali 1 uro, da smo se prebili na vrh (ob 9:00 smo bili že pred gondolo). Na vrhu so bile ob 10ih že kar načete proge kljub orng minusu. Kamnov na progi za popizdit! Kolega je odtrgal robnik ko je zapeljal na skalo sredi lepo teptane proge! Jaz sem parkrat potegnil po masi (servis mi ne uide).
Gužva za crknit - norci na progah, nekaj tudi org' pijanih. Vsekakor je sodu dno izbilo, ko sem videl punco tako pijano, da je šla po vseh štirih ven iz gostilne in si zapenjala bord celih 15 min. "Kolegi" so jo pa veselo snemali. Ko se je postavila na noge (po parih padcih) se je spustila v dolino (nisem hotel niti gledati kaj bo z njo!!!)
Zadnjič, da sem šel na akcijo, še posebej v Mokrine...
Nazaj na vrh
fischerpro3
PrispevekObjavljeno: Pon Jan 16, 2012 3:01 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča v kavbojkah
Smuča v kavbojkah

Pridružen/-a: Sre Jan 2006 11:32
Kraj: sun city

Hojlarija - skijarija je gostovala tudi v Nassfeldu??....Lepo se širi glas pijančekov....
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Naslednja Stran 3 od 8

Kazalo po Smucisca.net forumu » Avstrija » Nassfeld/Mokrine 2011/12
Pojdi na:  

Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu

© 2006-2014 - smucisca.net