Nalaganje fotografij na forum
Pomoč pogostih vprašanj  Pomoč pogostih vprašanj   Išči  Išči   Seznam članov  Seznam članov   Skupine uporabnikov  Skupine uporabnikov

Registriraj se  ::  Prijava Prijava za pregled zasebnih sporočil   

Kazalo po Smucisca.net forumu » Avstrija » Petzen-Peca

Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 15, 16, 17 ... 39, 40, 41  Naslednja
 Petzen-Peca « Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » 
Avtor Sporočilo
pbrj
PrispevekObjavljeno: Sob Mar 05, 2011 8:17 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča s sulicami
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Sre Dec 2010 18:03

Danes bil na Peci praktično popoln dan. Proge fantastično urejene, ne preveč hladno in pa prav nič veliko gneče. proga v dolino prav tako v fantastičnem stanju. Škoda edino le da se sezona zaključuje in da je šele sedaj padlo malo naravnega snega (na gori cca 10-15 cm)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
stubai
PrispevekObjavljeno: Ned Mar 06, 2011 8:49 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Ned Dec 2005 23:40

Nedelja na Peci.

Nazaj na vrh
miki
PrispevekObjavljeno: Ned Mar 06, 2011 9:59 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Moderator
Moderator

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 13:25
Kraj: Maribor

Pridružujem se pbrj-ju stubaiu: Peca je trenuno res v odličnem stanju (OK, kamnov na strmini ne omenjam več, da se ne bom ponavljal) in ne na žičnicah ne na progah ni nobene gneče. Pa še z vremenom smo danes imeli srečo, medtem ko so na Pohorju, kot lahko preberemo, smučali po gosti megli, je na Peci ves dan sijalo sonce, oblačno/megleni sloj je segal ravno do Uršlje in se ves dan ni skoraj nič premaknil. Zgoraj pa večji del dneva brez vetra, temperature okoli ničle, sneg na severnih pobočjih (to pa je 90% smučišča) zimski, popoldan nekaj osamljenih ledenih plošč. Uživancija!

Za Age-ja: tudi midva sva tu in tam na smučišču (skoraj) ob devetih :

Pol enajst in nobene gneče:

Točno ob pol dveh: haalooo? Kam so šli vsi? Na progi in na žičnici sem bil popolnoma sam (tudi moja boljša polovica si je privoščila pavzo na soncu):

Ob pol treh je bilo zgoraj še vedno sonce, dolino pa je zagrnila nekakšna polpropustna meglica, zapihal je vzhodni veter in na hitro se je ohladilo - torej na mošt in nato domov :

Sezona 2024/2025: 55 smučarskih dni = 7 x Kitzsteinhorn, 6 x Pohorje, Schladming, 5 x Meli, 3 x Obertauern, Tauplitzalm, 2 x Grosseck/Speiereck, Katschberg, 3 Kralji, Flachau, Riesneralm, Dachstein West, Kope, Golte, 1 x Fanningberg, Wurzeralm, Filzmoos, Rauris, Galsterberg, Zauchensee, Schmitten, Radstadt/Altenmarkt, Hochkönig.
Nazaj na vrh
miki
PrispevekObjavljeno: Ned Mar 13, 2011 11:48 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Moderator
Moderator

Po včerajšnji odlični smuki v Bad Kleinkirchheimu sva se danes zadovoljila s poldnevno smučarijo na Peci, glede na vremensko napoved se nama ni dalo voziti kam daleč. Zjutraj sploh ni bilo slabo, ob vlečnicah trde in lepo speglane proge:

Parkirišče je bilo že ob devetih kar polno, ampak v glavnem zaradi neke mladinske tekme ki je potekala na polovici proge ob spodnji vlečnici:

Proga v dolino pa lepo spomladanska, pravi 'putrček', ki je dolgo ostal lep in nerazrit - kdo bi pa ga naj razril, pri takšnem 'zanimanju' za smuko v dolino ?

Do pol enih se je sonce menjavalo z oblaki, nato pa se je zgoraj povsem pooblačilo, proga v dolino pa je postala še meni preveč 'pocasta' , zato sva zavila na mošt in nato domov. Mislim da sva za to sezono s Peco zaključila, ne vem če bo proga v dolino zdržala še en teden - na zadnjih 300 metrih je popoldan kar vse teklo. Počasi mi tole 'vaško' smučišče na avstrijsko - slovenski meji postaja vse bolj simpatično, ponudba je seveda majhna, ampak 7000 višincev v pol dneva narediva brez težav. Gneče letos tam nisem doživel, teptanje je bilo celo sezono odlično, samo topničarje morajo še malo vzeti v roke, pa bo!
Sezona 2024/2025: 55 smučarskih dni = 7 x Kitzsteinhorn, 6 x Pohorje, Schladming, 5 x Meli, 3 x Obertauern, Tauplitzalm, 2 x Grosseck/Speiereck, Katschberg, 3 Kralji, Flachau, Riesneralm, Dachstein West, Kope, Golte, 1 x Fanningberg, Wurzeralm, Filzmoos, Rauris, Galsterberg, Zauchensee, Schmitten, Radstadt/Altenmarkt, Hochkönig.
Nazaj na vrh
tdm
PrispevekObjavljeno: Sob Nov 12, 2011 9:59 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Sob Jan 2007 21:18

Na Peci po danes sprobali artiljerijo in kot kaže so na zimo že pripravljeni. Delali so vsi topovi, tako da samo še prave temperature in že sebo smučali
Nazaj na vrh
gorazd78
PrispevekObjavljeno: Sob Nov 12, 2011 1:46 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Pon Sep 2010 16:09
Kraj: Prevalje

pred leti,ko še peca ni imela zasneževanja,sem se tega smučišča izogibal kot vrag križa,ker nikoli ni bilo dovolj naravnega snega in vedno je bilo kamnov ogromno,zadnja leta ko pa smučišče obilno zasnežijo,pa se kr z veseljem podajam na njega,je pa to seveda zgolj moje razmišljanje.
Nazaj na vrh
gorazd78
PrispevekObjavljeno: Pet Dec 23, 2011 7:53 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Danes sem tudi sam naredil otvoritev nove smučarske sezone,končno bi lahk rekel,glede na vreme kakšno je blo še nedolgo tega nazaj.Otvoritvena smuka je bila lahk rečem fenomenalna in sicer;snega narejenega dovolj,brez kamenčkov,sonca kolker želiš,je pa res,da v dolino še ni možen spust,a tudi na tem močno delajo,da bo kolker smo se pogovarjali gor tudi to možno naslednji vikend...

Skratka,za prvi dan je bila smučarija enkratna

sezona 2011/12...1xPeca
Nazaj na vrh
miki
PrispevekObjavljeno: Ned Dec 25, 2011 7:47 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Moderator
Moderator

Zaradi družinskih obveznosti se je danes izšlo le pol dneva smuke, torej sva se odločila za Peco. Nobena skrivnost ni, da to malo smučišče večkrat kritiziram kot hvalim, ampak danes so krepko presegli moja pričakovanja: proge ob obeh zgornjih vlečnicah so bile odlično pripravljene, dovolj umetnega snega, nobenega kamna in predvsem je bil sneg zelo kvaliteten, nobene grude in dopoldan tudi nobene ledene plošče . Vsaj za dva razreda boljše kot Osojščica teden dni nazaj! No, po 13. uri se je tu in tam našla kakšna plošča, ampak še vedno zelo solidna smučarija.

Seveda, slabosti ne smem zamolčati: proga v dolino je, kolikor se je videlo od spodnje postaje vlečnice, še precej daleč od kakšnega odprtja, in dveh vlečnic se človek hitro naveliča. Pa tudi proge so v tem času zelo temačne, osončenih mest je le za vzorec.

Ena standardna; dolina ni prav nič zimska:

Redki trenutki sončka na vrhu zgornje vlečnice:

Perfektno stanje proge:

Proga z naravnim snegom desno od vlečnice je seveda povsem neuporabna, čeprav je nekaj freeriderjev zgleda bilo drugega mnenja ... če si poskusim predstavljati kako po tem 'junaškem' dejanju izgledajo njihove smučke me kar stisne pri srcu :

Za konec dneva pa z gondolo navzdol - tega nekako nisem več vajen, mislim da 3 ali 4 leta nisva obiskala Pece preden je bila odprta proga do doline:

Pod črto - priporočljivo za 3 ali 4 ure, nobene gneče in dobre proge. Da pa imam kaj za 'šimfati', so poskrbeli že navsezgodaj zjutraj. Po navedbah njihove spletne strani naj bi danes odprli vlečnico na krogce v dolini. In res, ko sva parkirala je vlečnica obratovala - OK, odpade pešačenje s parkirišča do gondole. Tako sem vsaj upal. No, ko sva si pripela smuči še je vlečnica pokvarila, zato sva vendar pešačila tistih 200m (ni mi padla krona z glave rahlo navzgor. Medtem so vlečnico sicer pognali, vendar .... :

Ja, prav vidite: vlečnica je sicer zasnežena, tistih ubogih 150m od vlečnice do sp. postaje gondole pa niso uspeli zasnežiti. natančneje: niso niti začeli zasneževati! Ko sem naredil ta posnetek, je bilo spodaj enih -5, topovi pa očitno potrebujejo božični počitek?! Pri vsem skupaj gre maksimalno za dve noči obratovanja dveh topov (mraza pa je pod Peco že od konca novembra kolikor hočeš), ampak ne, tega na Peci očitno ne zmorejo. Torej pozor: do nadaljnega vlečnica ni uporabna za dostop do kabinke!
Nazaj na vrh
stubai
PrispevekObjavljeno: Čet Dec 29, 2011 7:35 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pridružen/-a: Ned Dec 2005 23:40

Danes je bilo na Peci bolj oblačno, opoldne je pričelo rahlo snežiti. Obratuje le zgornji del smučišča, proga v dolino je ZAPRTA. Najbrž so tudi zaradi tega cene kart nižje, zato pa je bila dopoldne kar gneča na vlečnicah, ki je trajala do nekje dvanajste ure.
Proge so ob tej količini snega solidno pripravljene, praktično brez kamenja.

Seveda tudi danes ni šlo brez zaustavljanja vlečnic, kar je stalen problem na Peci, dodatno popestritev pa so predstavljali čitalci smučarskih kart na vlečnicah, ki nikakor niso hoteli delovati brez zastojev. Za povrh je na vsaki vlečnici le eden čitalec tako, da so se naredili zastoji pred njimi, sidra pa so medtem bila prazna. No, ko so se upravljalci naveličali stati ob čitalcih in za skoraj vsakega drugega odpirati zaporo, jim je končno le kapnilo, odmonirali so leseno ograjo ob čitalcih in "promet je stekel".

Par slik:

So se kar izkazale

Kot kaže je Mikijeva kritika padla na plodna tla, zato so danes zasneževali pot od spodnje vlečnice do spodnje postaje gondole.
Nazaj na vrh
miki
PrispevekObjavljeno: Sob Jan 07, 2012 10:29 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Moderator
Moderator

O današnji smučariji na Peci težko povem dosti dobrega. OK, kamenja ni, to je že nekaj, in čakali na obeh odprtih vlečnicah tudi nismo skoraj nič (natančneje: na zgornji nikoli, na spodnji pa nekajkrat po minuto, enkrat pa 5 minut, ko so jo zaradi reševanja ponesrečenca z akijem večkrat ustavili). Pa še nekaj sonca je bilo dopoldan. Sneg pa katastrofa, ne vem ali je večjo škodo naredila odjuga prejšnji teden ali včerajšnji veter, kakorkoli, ledene plošče so se menjavale z nanosi napihanega snega in grudami. Na zgornji vlečnici je sneg za spoznanje boljši, zato pa mrzlo in vetrovno; na spodnji pa ravno obratno .

Bejbika v dolini:

Nagradno vprašanje: so uspeli v skoraj dveh tednih zasnežiti tistih 150 m poti od bejbike do gondole? Malo morgen, manjka še recimo 50m, z nekaj sreče se da prismučati nekje do kombija na sliki. Ker so ta del tudi že poskusili zasneževati (in pri tem proizvedli v glavnem vodo), je zadeva prav neprijetna: smučk je škoda, če pa daš smučke na rame in poskusiš s pancarji hoditi po nastreljanem ledu, pa je padec skoraj neizbežen. Torej: še vedno pešaka od parkirišča do gondole!

Zgleda lepše kot je bilo v resnici:

Prvič odkar hodim na Peco (!!) sem videl čez dan delujoč top, natančneje dva, na prvem bregu pod spodnjo postajo Stollenlifta. S progo v dolino se še kar mučijo, iz doline se je videli da zasnežujejo tudi 'veliko' strmino nad Moštno kočo. Zadnji, ravninski odsek nad zg. postajo bejbike v dolini pa je še povsem kopen.

Tri ure sva imela danes povsem dovolj, potem pa so mi v koči na vrhu prodali še najbolj posušen sirov štrudl ki sem ga jedel v življenju (porabil sem cel zakuhani mošt, da sem spravil po grlu pol kosa tiste sahare), s čemer mi zagotovo niso polepšali vtisa dneva ...
Nazaj na vrh
tdm
PrispevekObjavljeno: Ned Jan 08, 2012 11:30 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Sob Jan 2007 21:18

Zgleda da se bolj malo smučaš na Peci, vsaj kar se delovanja topov tiče, so na začetku sezone, dokler ni bilo dovolj snega po celi progi delovali topovi tudi podnevi tako da se je bilo prav težko tam mimo peljat. Ni prijetno ko te tak top zasuje s snegom. Drugače pa ja škoda zaradi vremena in da jim je še teh nekaj cm naravnega veter v teh dneh spihal.
Nazaj na vrh
gorazd78
PrispevekObjavljeno: Tor Jan 10, 2012 3:40 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

po nekaj tednih premora,zaradi službenih obveznosti,in pa tudi zaradi vremena,se mi je danes izšlo,da sem spet smučal na Peci.proge so silidne,edino spodnja proga ima proti koncu kar nekaj ledenih plošč,vendar s pravimi robniki to ni nikakršen problem,proga v dolino pa zaenkrat še ne obratuje...

sezona 2011/12 2xPeca
Nazaj na vrh
miki
PrispevekObjavljeno: Sob Jan 14, 2012 9:27 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Moderator
Moderator

Velika novost s Pece :

Ne, proga v dolino ni odprta (so jo pa danes dopoldan krepko zasneževali, z vsaj 10 mest se je kadilo), so pa uspeli zrihtat vsaj povezavo od bejbike do spodnje postaje.

Zgoraj pa mraz, veter in kar nekaj ljudi - na zgornji vlečnici je bilo ob enajstih polno skoraj vsako sidro. Proge so zgledale kar vredu - zagotovo bolje kot teden dni nazaj:

Zakaj zgledale? Ker sva danes namesto smučk za spremebo vzela gojzarje in pohodne palice (dereze, ki sem jih za vsak slučaj vrgel v nahrbtnik so tam tudi ostale) in se odpravila na vrh, natančneje Bistriško Špico - upam da ne zamerite treh fotk, ki sicer s smučarijo nimajo dosti skupnega:

Za turne smučarje: nekaj starih smučarskih špur je sicer bilo, načeloma pa je snega za turno smuko absolutno premalo, velike površine na grebenu pa povsem kopne - nič čudnega, glede na to kako že cel mesec piha. Bomo še kar ostali pri gojzarjih !
Nazaj na vrh
miki
PrispevekObjavljeno: Pet Jan 20, 2012 7:24 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Moderator
Moderator

Od danes na Peci:
Citiram:
Talabfahrt offen

Nazaj na vrh
miki
PrispevekObjavljeno: Ned Jan 22, 2012 11:04 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Moderator
Moderator

Seveda sva se v soboto odpravila pogledati, v kakem stanju je proga v dolino s Pece in sva bila zelo prijetno presenečena: naredili so zelo kvaliteten umetni sneg, nobenih ledenih plošč, skoraj nič grud in predvsem nobenega kamenja. V boljših zimah z več naravnega snega in mraza sem s Pece smučal že po bistveno slabši progi! Včeraj pa nad pričakovanji - seveda, proga je odprta šele 2. dan, upam da jo bodo znali tudi vzdrževati in dosneževati tako kot so jo pripravili za otvoritev.

Levo parkirišče je bilo polno, desno ne, ljudi pa dopoldan na gondoli dvakrat toliko, da smo čakali po 2 minuti, sicer pa brez čakanja. Vreme pa povprečno, malo sončka je bilo pred deseto in nato še eno uro med dvanajsto in eno, drugače pa oblačno in precej hladno:

S 1250m viš. razlike (od vrha zgornja vlečnice) ena najdaljših prog v bližnji okolici, meni je pač nekaj povsem drugega če se enkrat peljem po takšni progi kot če bi npr. naredil 8 Cojzaric, čeprav je glede prevožene dolžine in višinske razlike primerljivo :

Omenjena ura sončka čez opoldne:

Prvič v tej sezoni sem s Pece gledal na zasneženo dolino (sicer ga v Pliberku in okolici leži samo 3 cm, a vendar ... ):

Kot po navadi, kadar odprejo progo v dolino, na zgornjih vlečnicah ni bilo nobenega čakanja:

Skratka: lep dan (včeraj bi napisal zelo lep, ampak današnja Osojščica je vendar bila še za razred boljša ), še kaj prideva, sploh za mrzle dni z ne najlepšim vremenom je Peca s svojo dolgo gozdnato progo in kabinsko žičnico kot ustvarjena ...
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 15, 16, 17 ... 39, 40, 41  Naslednja Stran 16 od 41

Kazalo po Smucisca.net forumu » Avstrija » Petzen-Peca
Pojdi na:  

Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu

© 2006-2014 - smucisca.net