|
Mariborsko Pohorje - aktualne informacije 2011/12 |
« Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » |
Avtor |
Sporočilo
|
PohorskaVzpenjača |
Objavljeno: Ned Dec 25, 2011 11:10 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Sob Avg 2011 11:46 Prispevkov: 276 Kraj: Maribor
|
Začne se se ob okoli 10:30 na prelomnici Ruške...
... kaj sploh delam na Žigartu??! Uživam v naravnem snegu seveda...
... kdaj bo prvič obratoval?? Pisker seveda...
... in še zasneževanje na Piskru (v višini zg. postaje Cojzarice)...
 _________________ 2013/14 1x dnevna 13x nočna
2012/13 25x dnevna 20x nočna
2011/12 23x dnevna 18x nočna
Najnovejši video: http://youtu.be/Cc4PfsCz4hI
Nazadnje urejal/a PohorskaVzpenjača Pon Dec 26, 2011 10:58 am; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
nikolaj |
Objavljeno: Pon Dec 26, 2011 10:36 am Naslov sporočila: |
|
|
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Čet Feb 2007 17:09 Prispevkov: 133
|
Uh nabijanje.
Včeraj sem bil na nočni.
Obratovalo je natanko to, kar je bilo napovedano na njihovi spletni strani. Resda je to malo malo, je pa cena zato prilagojena.
Proge so bile v precej solidnem stanju, s slabimi robniki se je dalo čisto normalno voziti, uživati, biti varen.
Gužve ni bilo, včasih sem počakal en sedež na Slemenu.
Borderji so bili, nisem pa niti enkrat opazil parlamenta pod kakšno prelomnico, če pa se je posamezni primerek prekopicnil, pa ni to nobena katastrofa, saj smo ja strpni malo drug do drugega.
Spet se bom ponovil, Pohorci bi lahko glede na dane pogoje delali dosti bolje. AMpak to je problem vodstva in dolgoročne strategije razvoja (ter vključitve tudi lokalnega okolja).
Za 14e pa kaj več niti ne pričakujem (ko bom hotel več bom dal 40 na Kronplatzu).
PV, ti pa nehaj pisariti neke analize, ker izpadeš otročje in neumno. Pojma nimaš. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
snowboarder |
Objavljeno: Pon Dec 26, 2011 10:51 am Naslov sporočila: |
|
|

Pridružen/-a: Ned Okt 2009 11:20 Prispevkov: 328 Kraj: Domžale
|
nikolaj je napisal/a: |
Borderji so bili, nisem pa niti enkrat opazil parlamenta pod kakšno prelomnico |
vsaj en smučar ki ni nestrpen, in pove to kar je videl.
ne pa kar eno nabijanje da borderji sedimo po progi, kar sploh ni res, če pa se že ustavimo za par sekund pa je to zato da počakamo ostale (prijatelje...) ampak ko se dobimo skupaj gremo naprej!!! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lenko |
Objavljeno: Pon Dec 26, 2011 11:28 am Naslov sporočila: |
|
|
 Pohorc

Pridružen/-a: Ned Okt 2005 13:34 Prispevkov: 3278
|
Post sem izbrisal samo zaradi tega, ker na koncu bi jaz izpadel neumen. Včeraj na nočni ni bilo nobenega ledu, če pa si ga kje ti našel, pa si nabrusi robnike, no ja, sicer pa ti robniki na slemenu nekaj preveč ne koristijo. Da te moti led na tako položni progi pa ne razumem. Razumel bi led na kakšni strmini ko ti lahko smučka kaj hitro spodrsne. Kaj pa so ti borderji naredili? Zadnje čase opažam da se tudi to stanje z borderji precej izboljšuje, in ni več tistih bedarij kot so jih včasih počeli. Tu pa tam se še najde kakšen.
Kolikor sem se jaz pogovarjal z tistimi, ki so bili odzgoraj je smuka vredu, o kakšnih kupih narinjenega snega ni bilo govora. Če ti je že to ogromno, kaj bo šele kakšnega februarja na habakuku, ko čez dan rahlo popusti, in imaš bob stezo. Sej vbistvu sam neveš kaj bi rad. Na slemenu ti malo trde proge (sploh ni bilo nobenega ledu) dela preglavice, na arehu pa malo narinjenega snega. Če si bil v soboto gor in si dal oceno 3,5, kar pomeni da ti je bilo zanič, se nebi spet šal smučat v nedeljo ker veš da se ni nič popravlo iz danes na jutri.
Tako da tolikor od mene. PV, za kaj pa bi mogel biti odgovoren? A sem ti grozil? Ali sem ti le napisal mnenje?
Citiram: |
PV, ti pa nehaj pisariti neke analize, ker izpadeš otročje in neumno. Pojma nimaš. |
Točno to. V izbrisanem postu sem napisal, če se gre nekih analiz in ocenjevanja, naj naredi to kot delajo ljudje na alpinforumu. Splošno o dnevu, kaj jim je bilo všeč, kaj ne, ga opišejo, podkrepijo z fotografijami.
Se pa vidimo odzgoraj, ko bo kaj več odprto  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
uros_ |
Objavljeno: Pon Dec 26, 2011 11:59 am Naslov sporočila: |
|
|
 Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Čet Jan 2010 15:37 Prispevkov: 143 Kraj: Maribor
|
Pa dajte se malo umirit no. Ta tema je namenjena za aktualne informacije o Mariborskem Pohorju ne pa ocenjevanju tega smučišča. Vsak posameznik ima svoje mnenje!
PohorskaVzpenjača to tvoje ocenjevanje nima nobenega smisla. Raje samo prilepi slike in na kratko napiši kakšen se ti je zdel smučarski dan pa bo. _________________ Work less, CLIMB more! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PohorskaVzpenjača |
Objavljeno: Pon Dec 26, 2011 12:05 pm Naslov sporočila: |
|
|

|
lenko je napisal/a: | Se pa vidimo odzgoraj, ko bo kaj več odprto  |
Upam na Poštelo, Pisker, dolino in če bo čudež še staro fisko in celotne povezave (so bile lani sploh kdaj v celoti odprte)
Qwert je napisal/a: | snowboarder je napisal/a: |
vsaj en smučar ki ni nestrpen, in pove to kar je videl.
ne pa kar eno nabijanje da borderji sedimo po progi, kar sploh ni res, če pa se že ustavimo za par sekund pa je to zato da počakamo ostale (prijatelje...) ampak ko se dobimo skupaj gremo naprej!!! |
Ti tudi malo "nabijaš". Jih vidim kr nekaj, ki stojijo in to na sredi proge. Enako velja za smučarje. Če se ustaviš se ustavi ob progi. |
Razumem da bordate s prijatelji in se čakate, ne razumem pa, zakaj stojite sredi proge (mislim na cca. 20% bordarjev). Škoda, da nimam slik, ker drugače bi lahko stvar še podkrepil.
Upam, da smo tukaj zaključili z nabijanjem in lahko gremo nazaj k Aktualnim informacijam 2011/12 _________________ 2013/14 1x dnevna 13x nočna
Najnovejši video: http://youtu.be/Cc4PfsCz4hI |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
s1 |
Objavljeno: Pon Dec 26, 2011 5:44 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Pon Feb 2010 15:58 Prispevkov: 187 Kraj: Gorenjska
|
Dejte Štajerci, pejte na špricer, al pa na
Matr mate cajta, mal smučajte pa kej lepga napište, da bomo še gorenjci kdaj prišli tele drevesa gledat...  _________________ 2015/2016 - 32x |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PohorskaVzpenjača |
Objavljeno: Pon Dec 26, 2011 8:25 pm Naslov sporočila: |
|
|

|
Ena umetniška za popestritev teme.
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jerman |
Objavljeno: Pon Dec 26, 2011 8:55 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Čet Dec 2009 23:06 Prispevkov: 52 Kraj: Maribor
|
Včeraj in danes bil gor peš. Danes sem se še peljal z pokom do doline(Snežni stadion), vendar je bilo danes dosti bolj mehko kot včeraj. Nekaj kupov snega je narejenih pod Lukejem in malo nad Trikotno jaso. Sam sem mnenja, da dve hladni noči in smučanje do Trikotne bi blo omogočeno. Malo me edino skrbi, da še strmina nad Lukejem letos ni bila kaj ekstra obdelana z umetnim snegom. Tudi topov na tej strmini ni. Bilo pa je kar toplo pri koči Luka je na topu pisalo kar +6.9°C.
Za Zlato lisico pa sem mnenja, da letos Pohorci igrajo karto na Kranjsko Goro. Še slab mesec je do Lisice, vendar narava noče sodelovat pa očitno tudi nebo.
Lep pozdrav  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Misfits |
Objavljeno: Tor Dec 27, 2011 12:20 am Naslov sporočila: |
|
|
Sposoja si smuči od bloškega smučarja

Pridružen/-a: Pon Nov 2011 20:30 Prispevkov: 68
|
 _________________ sezona 13/14: MtRuapehu Whakapapa NZ 93x, Lech/Zurs/St.Anton 59x, Davos 4x
sezona 12/13; 202x = 106x MtRuapehu Whakapapa NZ, 69x Bad Kleinkirchheim, 12x Pohorje, 14xKrvavec, 1xRogla
sezona 2011/12; 65x = 1x Möltall, 5x Risoul, 17x Pohorje, 35x Bad Kleinkirchheim,7x Saalbach
|
 |
PohorskaVzpenjača |
Objavljeno: Tor Dec 27, 2011 8:22 am Naslov sporočila: |
|
|

|
Vidim, da gre za isto fotografijo in malo Adobe Photoshopa.
Ko bi kdaj bilo tako prazno, ampak kaj manjka zajlam od piskra, da si jih pobrisal.
Lepo si naredil, ampak...
... kje je oznaka Mariborsko Pohorje / žičnice.si ?
Če že spreminjaš slike vsaj ne odstranjuj oznake.  _________________ 2013/14 1x dnevna 13x nočna
|
Nazaj na vrh |
|
 |
miki |
Objavljeno: Tor Dec 27, 2011 8:30 am Naslov sporočila: |
|
|
 Moderator

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 13:25 Prispevkov: 3673 Kraj: Maribor
|
@jerman: Citiram: | Malo me edino skrbi, da še strmina nad Lukejem letos ni bila kaj ekstra obdelana z umetnim snegom. Tudi topov na tej strmini ni. | To me ne bi hudo skrbelo: če si dobro pogledal, so se Pohorci letos odločili za novo postavitev topov na odseku od zg. postaje Poštele do Trikotne jase: čisto zgoraj topovi stojijo po mariborskem slalomu (pod Poštelo), nato pa so zasneževali progo ki se od Mariborskega slaloma odcepi levo proti Luki in dalje od Luke do trikotne. Torej strmina nad Luko (ob vlečnici) ne bo na vrsti v prvi rundi zasneževanja. Zakaj so se odločili za ravno takšno postavitev nimam pojma - vemo da so dolga leta najprej zasnežili progo ob Habakuku in mimo Luke, potem so zadnja 3 leta obrnili vrstni red in je najprej prišel na vrsto Mariborski Slalom, no, letos pa spet tretja varianta. Upam samo da bosta res čim prej nastopili vsaj še 2 mrzli noči da uspejo spraviti skupaj vsaj to eno progo do Trikotne, ni mi toliko važno aji je to mimo Luke ali pod sedežnico, samo da je .
4 poste pred Jermanovim sem zbrisal zaradi nabijanja ... dajte fantje, ne pišite postov v stilu 'zlate lisice letos NEBO'. Brez argumentov, brez virov, brez česarkoli. _________________ Sezona 2024/2025: 55 smučarskih dni = 7 x Kitzsteinhorn, 6 x Pohorje, Schladming, 5 x Meli, 3 x Obertauern, Tauplitzalm, 2 x Grosseck/Speiereck, Katschberg, 3 Kralji, Flachau, Riesneralm, Dachstein West, Kope, Golte, 1 x Fanningberg, Wurzeralm, Filzmoos, Rauris, Galsterberg, Zauchensee, Schmitten, Radstadt/Altenmarkt, Hochkönig. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
matjazst |
Objavljeno: Tor Dec 27, 2011 12:46 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Tor Dec 2011 12:44 Prispevkov: 5 Kraj: Maribor
|
Zanima me če Sleme med 16 in 18 uro spedinajo z ratrakom in je potem super proga za nočno, ali pač ne? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PohorskaVzpenjača |
Objavljeno: Tor Dec 27, 2011 11:26 pm Naslov sporočila: |
|
|

|
Najprej bi se vsem opravičil, da sta zaradi mene šli 2 temi v . Res ne vem, če sem po pomoti pojedel kakšne čudežne gobe.
Slike od danes -->
|
Nazaj na vrh |
|
 |
andmer99 |
Objavljeno: Sre Dec 28, 2011 10:47 pm Naslov sporočila: |
|
|
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Pon Jan 2010 10:24 Prispevkov: 219
|
A ima kdo kakšen info, kako to, da letos na otroškem poligonu na Arehu ni traku, temveč sta samo dve vlečnici na zajlo? A mislijo trak še narediti, oz. kam so ga prestavili?
Za majhne otroke, ki so čisti začetniki je trak namreč dosti bolj prijazen kot pa zajla s črnim izolirtrakom, ki se je komaj držijo... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|
|
|