Nalaganje fotografij na forum
Pomoč pogostih vprašanj  Pomoč pogostih vprašanj   Išči  Išči   Seznam članov  Seznam članov   Skupine uporabnikov  Skupine uporabnikov

Registriraj se  ::  Prijava Prijava za pregled zasebnih sporočil   

Kazalo po Smucisca.net forumu » Avstrija » Osojščica 2011/12

Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5  Naslednja
 Osojščica 2011/12 « Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » 
Avtor Sporočilo
gas
PrispevekObjavljeno: Čet Dec 08, 2011 9:04 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Ned Nov 2010 12:26
Kraj: Jesenice

miki: zjutraj so trenirali na tisti progi, pa potem nisva hotla jih preveč motit. Sva vidla ko bi en tekmovalec skoraj zbrisal ene madzare ki so se vozili po progi

Ja snega so pa res veliko naredili,...
2014/2015: 33
2015/2016 34x
2016/2017: 1x Moeltall, 1xKatchi, 1x Turrach, 2x Nassfeld
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
boštl
PrispevekObjavljeno: Ned Dec 11, 2011 5:55 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Ned Sep 2010 17:41

Bil danes gor.Zjutraj je bila v zgornjem delu megla.Okrog enajstih se je razkadila ,celo sonček se je občasno pokazal iza oblakov.Na žalost pa se je že okrog dvanajstih zgoraj spet začelo megliti.Sneg je bil odličen pomrznjen,našlo se je tudi nekaj kamenja,še največ na progi do kabinke.Najboljša proga je bila Klosterle II,Neugarten je bila tudi OK,dokler se niso pojavili češki tečajniki,ki so vozili od roba do roba.Okrog pol enih sem se naveličal drajsat eno in isto,pa sem počasi spakiral.
Nazaj na vrh
tomi
PrispevekObjavljeno: Sre Dec 14, 2011 8:41 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča v kavbojkah
Smuča v kavbojkah

Pridružen/-a: Pet Mar 2006 22:18

Danes sem ravno tako kot pred enim tednom smučal samo na eni progi, le malo daljša je bila, namesto toplega kombija pa je bila daljša tudi hladna žičnica. Proga ob Neugartnu je v takem vremenu pač neuporabna, proga do gondole pa je bila zaprta , enako tudi ob Bergerbahnu (te sicer nisem pogrešal). Na spletni strani pa cel dan oglašajo, da je odprto . Proga do gondole je bila sicer spodaj urejena, zgoraj pa so jo razrili in z žičnice je bila zaradi grobe preparacije videti neprevozna.

V soboto nameravajo, zaradi izbruha zime, kot ga imenujejo, odpreti še Klosterle 1.

Še to: prejšnji teden so mi iz nahrbtnika, ki sem ga odložil na vrhu Neugartna, ukradli rokavice .

Lp, Tomi
tomi
PrispevekObjavljeno: Pet Dec 16, 2011 2:16 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča v kavbojkah
Smuča v kavbojkah

Da ne bom zavajal: sedežnico Klosterle 1 bodo sicer jutri res zagnali, proga pa bo do naslednjega vikenda ostala ZAPRTA .
Nazaj na vrh
boštl
PrispevekObjavljeno: Ned Dec 18, 2011 6:11 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Odličen dan na Osojščici.Že zjutraj sonček,proge perfektne(kar je bilo odprto),najslabša je bila proti kabinki,ki so jo še zasneževali.Dopoldan nekaj gneče na progah,na sedežnicah pa brez čakanja.Popoldan se je smučišče skoraj spraznilo,tako da je bil čisti užitek.Proge so bile trde in so zdržale do konca.Imeli so tudi test Elanovih in Blizzardovih smuči,tako da sem končno sprobal Amphibio.Perfektna,lahko vodljiva,verjetno jo naslednjo sezono kupim.
Nazaj na vrh
tomi
PrispevekObjavljeno: Ned Dec 18, 2011 6:56 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča v kavbojkah
Smuča v kavbojkah

Vsake oči imajo svojega malarja. In vsak smučar svoje mnenje .
Zame je bilo danes (skoraj) odlično samo vreme, proge pa nikakor ne. Sploh ne po dvanajsti uri, ko je bilo na strminah zdrsano do ledu. Seveda so proge zdržale, tisti led bi težko razril še buldožer, kaj šele smučarji. Posebno poglavje pa je proga do gondole, čeprav že cel teden na spletni strani oglašajo, da je normalno odprta. V resnici je bil pravi rodeo med topovi, ''curki'' snega in vode iz topov, velikimi kupi snega, ograjami, travo, kamenjem, grudami (z ratraki so ponekod vozili z dvignjeno ravnalko, ne vem kako se pravilno reče), popoldne pa še ploščami živega ledu. Ampak, zaradi solidnega zgornjega dela je bilo popoldne tu še vedno bolje kot v senci in ledu na severni strani. Nekaj slik, ki ne pokažejo čisto pravega stanja:

Prepričan sem, da bi lahko naredili precej več, kot pa postavili tole tablo in si mislili to, kar sem napisal v podnapisu:

Lp, Tomi
boštl
PrispevekObjavljeno: Ned Dec 18, 2011 8:21 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Ja ,saj sem napisal,da proti kabinki,kjer si slikal slabo,ostalo je pa zame bilo OK glede na razmere.Sicer pa res je,da imajo vsake oči svojega malarja.Topovi delajona polno,tako da bo verjetno za praznike odprto skoraj celo smučišče(upam).
Nazaj na vrh
miki
PrispevekObjavljeno: Ned Dec 18, 2011 11:13 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Moderator
Moderator

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 13:25
Kraj: Maribor

Glede na to da smo bili danes na Osojščici vsaj trije forumaši, boste tukaj prebrali tri precej različna mnenja. Moje je nekje med Tomijevim in Boštlovim. Glede na izjemno slabe snežne razmere v regiji (ne pozabimo da npr. Mokrine in BKK sploh ne obratujejo) so na Osojščici danes spravili skupaj zelo solidno smučarsko ponudbo, ko pa bo odprto vse kar zasnežujejo pa bo seveda še bolje.

No, južna proga proti gondoli je res poglavje zase. Vse kar je o njej napisal Tomi, podpišem (velja za spodnji del, od koče Pöllinger navzdol): proga je mestoma široka le nekaj metrov, na njej so veliki nerazgrnjeni kupi, trde grude in vsaj na enem mestu tudi trava. Zraven pa vodometi z obeh strani. Ne spadam med tiste ki jih zasneževanje med smuko moti, prej obratno, ampak to kar je danes na Osojščici pri -4 prihajalo iz nekaterih topov na južni strani je bila skoraj čista voda, in smučati 'pod tušem' res ni najbolj prijetno, na tleh pa pire da me je skoraj sezulo iz pancarjev. Sneg ki so ga včeraj pri podobnih temperaturah proizvajali na Cojzarici je bil neprimerno boljši!

Ampak: vseeno mi je neskončno ljubše da je proga odprta, tudi pri takšnih pogojih, z opozorilno tablo ki jo je posnel Tomi, kot da jo fašistoidno zaprejo 'iz varnostnih razlogov zaradi zasneževanja'. Glede na to da sem se po njej peljal štirikrat, pod črto niti ni bilo tako zelo slabo .

Nekaj fotk, najprej z omenjene južne proge:

Zgoraj je bila proga čisto v redu:

Do tu:

Snega je dovolj da si lahko privoščijo tudi zasneževanje sedežev :

Čisto nič ne ne bi motilo peljati se skozi tak obojestranski 'ogenj', če bi šlo za mehak puhast umetni sneg. Žal pa je bil proizveden sneg moker in se lepil na očala. Če bi se to dogajalo na Pohorju, bi prihodnji teden v večeru brali vsaj tri ogorčena pisma bralcev, kako se kaj takega 'zunaj' nikoli ne bi moglo zgoditi:

Poleg omenjene so bile odprte še tri proge: Wörtherseeabfahrt ob Bergerbahn - kot po navadi, zgoraj se je dalo potegniti nekaj lepih dolgih zavojev, panorama čudovita, zadnja strmina ena sama ledena plošča, snega dovolj, kamna nobenega. Obvoznico zadnje strmine še zasnežujejo, tudi na Birkenhofabfahrt sem videl vsaj en delujoč top. V tem odseku so postavili tudi nekaj žiraf, ki seveda niso delale (vsaka podobnost s Pohorjem je zgolj in samo naključna):

Kulisa je povsem zimska, za kak resen freeride pa seveda čisto premalo snega - sicer pa Seitensprunglift tudi še ne obratuje:

Ob osemsedežnici je odprta leva proga (dolga ravnina - strmina - dolga ravnina), v strmem delu popoldan precej ledena. Direktno progo intenzivno zasnežujejo z žirafami na robu in topovi na sredini proge, snega je dosti, za praznike bo zagotovo nared:

Zagotovo najboljše smučišče za najin okus je bila zgornja Klosterle, trda, ampak niti ne pretirano ledena - tudi popoldan se je našlo dovolj narinjenega mehkega snega. Spodnjo Klosterle so cel dan zasneževali z vsaj 20 topovi, kar videlo se je kako kupi rastejo - tudi ta bo zagotovo v nekaj dnevih odprta.

Pod črto: glede na razmere soliden smučarski dan, seveda pa daleč od idealnih razmer. Računam da bodo prihodnji vikend zagotovo odprte Klosterle do doline, desna proga na osemsedežnici, leva proga na južni strani (ob Pöllingerbahn navzdol in nato desno) in črna Gegendtalerabfahrt z vlečnico Pacheiner: vse omenjene proge (in trasa vlečnice) se intenzivno zasnežujejo. Še prideva!

Pa še dve panoramski za konec:

Sezona 2024/2025: 55 smučarskih dni = 7 x Kitzsteinhorn, 6 x Pohorje, Schladming, 5 x Meli, 3 x Obertauern, Tauplitzalm, 2 x Grosseck/Speiereck, Katschberg, 3 Kralji, Flachau, Riesneralm, Dachstein West, Kope, Golte, 1 x Fanningberg, Wurzeralm, Filzmoos, Rauris, Galsterberg, Zauchensee, Schmitten, Radstadt/Altenmarkt, Hochkönig.
Nazaj na vrh
tomi
PrispevekObjavljeno: Ned Dec 18, 2011 11:53 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča v kavbojkah
Smuča v kavbojkah

Glede na to da sem se po njej peljal štirikrat, pod črto niti ni bilo tako zelo slabo .

No, jaz sem se peljal 11x , ker mi je ta proga od vseh trenutno odprtih daleč najbolj všeč. In ravno zato me jezi, ker bi bila lahko čisto normalno prevozna.
Nazaj na vrh
schumi32
PrispevekObjavljeno: Pon Dec 19, 2011 11:23 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča s sulicami
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Pon Dec 2011 23:04

Pozdravljeni. Sem nov na tem forumu, tudi sam bi dodal nekaj besed o smučanju na Osojščici v nedeljo. Na Osojščici sem bil prvič in vtisi so načeloma pozitivni, lepo smučišče, dobra infrastruktura, kar precej prog ( seveda ko so vse v pogonu) in seveda lepo vreme, znosna "gužva".
Da so bile proge hitro "zdelane" vzamem v zakup, kaj drugega ni bilo za pričakovati. Ampak proga proti kabinski v spodnjem delu - pa kje je tu sploh kakšna proga! Brez pametnih oznak, kupi snega, trava, kamenje,
topovi ki bruhajo vodo in sneg prav tam, kjer se je zdelo še najprimerneje prečkati to "progo". Ok sem le povprečen rekreativni smučar ampak ko se prebiješ skozi to "nevemkaj" si utrujen, razočaran in jezen, saj za vložen denar le pričakuješ, da boš kolikor toliko normalno prismučal do kabinke. Zame je bil to resničen šok in veliko razočaranje saj sem od avstrijcev pričakoval več. To pa je bilo bolj po balkansko.
lp
Nazaj na vrh
boštl
PrispevekObjavljeno: Ned Dec 25, 2011 7:55 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Če je bil zame prejšnji vikend dober dan ,moram reči,da je danes bilo odlično.Proge trde,gneče skoraj nobene,kamenja nič.Delala tudi Klosterle I,vendar odprta samo približno pol širine.Zjutraj je bila še v redu,popoldan pa ledene plošče.Ostale proge so bile odlične cel dan.Carving jet in proga proti kabinki sta za mene bili popoldan še boljši kot zjutraj,seveda sonček pa še polepša dan.Proge ,ki še niso odprte pa zasnežujejo na polno.
Nazaj na vrh
gas
PrispevekObjavljeno: Čet Dec 29, 2011 3:50 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Ned Nov 2010 12:26

Danes je bilo do cca 10.30 zelo ok. Ljudi ne preveč, proge dobre, potem se je pa začelo. Gužva, kupi snega,.. na koncu smo se pobrali domov :)hg
2014/2015: 33
2015/2016 34x
2016/2017: 1x Moeltall, 1xKatchi, 1x Turrach, 2x Nassfeld
Nazaj na vrh
tomi
PrispevekObjavljeno: Ned Jan 01, 2012 6:32 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča v kavbojkah
Smuča v kavbojkah

Danes sem imel isto idejo, začeti zgodaj in se v dveh urah 'zdivjati'. Pa ni uspelo . Sem moral podaljšati do enih, ker kar ni hotela nastati gneča in tudi proge se niso pokvarile , pa še sonca je bilo vedno več.
Prvo uro je bila proga do gondole vrhunska, ob vlečnici Pacheiner pa še dlje. Žičničar je bil tu tako osamljen, da me je vsakič sproti pozdravil. Tudi na Klosterlih ni bilo slabo, drugje nisem bil. Odprtih prog je prav toliko kot teden dni nazaj, zasnežena, a uradno zaprta, je bila zgornja vzhodna proga Klosterle. Kasneje, ko se je 'uradna' proga nekoliko zdrsala in razrila, je večina smučala v prekršku , vključno s tečajniki.

Prvo sliko sem naredil bolj zgodaj, ostale pa od 12h do 13h. V drugem delu je sneg počasi postajal južen, a še vedno dober.

Sneženo 2012

Tomi
strajnarR
PrispevekObjavljeno: Sre Jan 04, 2012 3:04 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Sre Mar 2011 0:37

Se je kdo drsal po belih strminah v kratkem? Razmere?
Tole letos je nekam švoh...
tomi
PrispevekObjavljeno: Sre Jan 04, 2012 6:21 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča v kavbojkah
Smuča v kavbojkah

In kaj bi ti rad ???
Poročilo je od nedelje, danes je pa sreda.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5  Naslednja Stran 2 od 5

Kazalo po Smucisca.net forumu » Avstrija » Osojščica 2011/12
Pojdi na:  

Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu

© 2006-2014 - smucisca.net