|
Mölltal 2011/12 |
« Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » |
Avtor |
Sporočilo
|
Charlie Uno |
Objavljeno: Pet Okt 28, 2011 5:15 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Sob Nov 2008 18:09 Prispevkov: 327
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
freeskifreak |
Objavljeno: Sob Okt 29, 2011 10:06 am Naslov sporočila: |
|
|
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Sob Feb 2011 22:41 Prispevkov: 10
|
Cene so primerne, saj njihove plače so dovolj visoke+ bolje manj ljudi na smučišču kot pa več in majnše cene kart? To se predvsem vidi na cenejših smučiščih ko se smučajo "sulice" ki vozijo nevarno.
P.S. zanima me pa stanje na smučišču (kamenje gužva kakšen sneg je?) _________________ Switch skiing!
Sezona 2011/2012 (7x)- 1xMoelltal 1xNassfeld 2xPetzen 3x Koralpe |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
samokham |
Objavljeno: Sob Okt 29, 2011 11:49 am Naslov sporočila: |
|
|

Pridružen/-a: Ned Maj 2007 11:47 Prispevkov: 349
|
A je bil kdo danes gor? Morda grem jutri gor, pa me zanima kako je te dni z gužvo? hvala za odg. _________________ www.khamikaze.net |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
fischerpro3 |
Objavljeno: Sob Okt 29, 2011 11:55 am Naslov sporočila: |
|
|
 Smuča v kavbojkah

Pridružen/-a: Sre Jan 2006 11:32 Prispevkov: 1772 Kraj: sun city
|
lenko je napisal/a: | Čakajte, karta pride 40?? In potem imamo slovenci preslabo infrastrukturo, in premalo kilometrov prog, za takšno ceno karte? |
Pa s kom se ti primerjaš?  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
gas |
Objavljeno: Sob Okt 29, 2011 5:18 pm Naslov sporočila: |
|
|
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Ned Nov 2010 12:26 Prispevkov: 197 Kraj: Jesenice
|
samokham je napisal/a: | A je bil kdo danes gor? Morda grem jutri gor, pa me zanima kako je te dni z gužvo? hvala za odg. |
Midva sva bila danes gor. Sicer ne vem kaj je za tebe gužva za mene je danes bla,... cel kup tekmovalcev, potem pa ski opening, pa ski opening od ene češke agencije. danes sem imel občutek da sva več čakala v vrstah kot smučala
Sem pa mal gledal smuče in je nekaj udarcev od kamna, tako da ta je Predvsem zadnja strmina proti gondoli je bila žhhe ob 12h fajn zrajsana... _________________ 2010/2011: 12x
2011/2012: 32x
2012/2013: 34x
2014/2015: 33
2015/2016 34x
2016/2017: 1x Moeltall, 1xKatchi, 1x Turrach, 2x Nassfeld |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Age |
Objavljeno: Sob Okt 29, 2011 7:31 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Sre Nov 2007 11:51 Prispevkov: 695 Kraj: Ljubljana
|
Da se navežem na predhodnike, res je bila danes gneča, za mene sicer pričakovana, kot vsako leto ob tem času. Gneča bo trajala vse štiri praznične dni. Dosti turistov je prišlo za vse praznične dni. Slovenci danes niso prevladovali, največ Čehov, postaja pa 'Meli' bolj mednaroden. Danes sem pogrešal predvsem 'kockaste', ni jih bilo dosti. Kar se tiče tekmovalcev, jih je veliko, pospravijo pa kole ob 11 uri, kar je odrešilno za zgornje proge. Že zjutraj me je presenetilo dejstvo, da proge zgoraj niso bile ratrakirane, vrsta na šestsedi je bila že zjutraj ob prihodu, dvoseda groza od vrste, na štirisedežnici pa je nastala nekoliko pozneje. Vremensko je bil dan optimalen, sončen in topel, na 3100nm nekje +2 stopinji. Proga proti spodnji postaji gondole pa je spustila. Snega več kot prejšnji vikend, zemlja in kamni na spodnjem delu gondole, ko se uniči proga.
Nekaj slikovnega materiala:
Iz zgornjega dela štirisede 'Alteck', lepa panorama, kar se tiče terena pod sedežnico je leva proga problematična, na ozkem delu, sploh danes, ko je bila gneča. Bodo pa tukaj lepi tereni za freeride, ko bo več snega.
Črna proga mi je všečna v tem ravnem delu, samo danes....
Nastanejo lepi panoramski posnetki (Črna proga ne dvosedi)
Ledeniško jezero je iz te perspektive prekrasno.
Popoldanska slika, proge so se izpraznile in so fajn razrite, za sladokusce pa ....
Gneča ob vračanju, na spodnjem ozkem delu sem tudi jaz dobil navkljub pazljivosti manjšo prasko.
Lep pozdrav
P.s.: za vse smučarje in deskarje, ki gredo te dni na Mölltal, samo opozorilo, ne se preveč razburjat nad gnečo, tako pač je vedno med prazniki. Danes so bila recimo vsa parkiršča poooolna, jaz še nisem videl nikoli toliko železja na kolesih tukaj.
Nazadnje urejal/a Age Ned Okt 30, 2011 9:42 am; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
samokham |
Objavljeno: Sob Okt 29, 2011 9:14 pm Naslov sporočila: |
|
|

Pridružen/-a: Ned Maj 2007 11:47 Prispevkov: 349
|
Živijo!
Hvala za lepo reportažo in podatke o gneči. _________________ www.khamikaze.net |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
[BISI] |
Objavljeno: Ned Okt 30, 2011 12:03 am Naslov sporočila: |
|
|

Pridružen/-a: Pon Dec 2008 18:55 Prispevkov: 269 Kraj: NSK Staat Maribor
|
V petek je bilo manj ljudi kot na isti dan pred enim letom - seveda pa precej manj kot na Age-vih fotkah. Verjetno je zaradi tega ostala crna proga pod novo sedeznico Alteck zelo trda, razen na dnu, kjer je zelo ozka (tam je pokukalo na povrsino tudi par kamenckov). Nova rdeca proga z Altecka pa bi bila kar solidna, ce ne bi bilo tiste nerodne strmine, ki jo je ze miki obdelal... No ja, upam, da bodo to do naslednje sezone popravili. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
gas |
Objavljeno: Ned Okt 30, 2011 9:43 am Naslov sporočila: |
|
|
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Ned Nov 2010 12:26 Prispevkov: 197 Kraj: Jesenice
|
Če sem prav v videl Čehi danes zaključujejo ski opening. Tako da verjetno zna biti jutri in pa v torek manj gužve....
h _________________ 2010/2011: 12x
2011/2012: 32x
2012/2013: 34x
2014/2015: 33
2015/2016 34x
2016/2017: 1x Moeltall, 1xKatchi, 1x Turrach, 2x Nassfeld |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
otiv |
Objavljeno: Ned Okt 30, 2011 4:54 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Čet Okt 2011 19:04 Prispevkov: 36
|
Gre kdo jutri smučat na molltal?? Mislite da bo gužva? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
everts72 |
Objavljeno: Ned Okt 30, 2011 6:40 pm Naslov sporočila: |
|
|

Pridružen/-a: Sob Dec 2006 20:53 Prispevkov: 337 Kraj: na robniku
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
boštl |
Objavljeno: Ned Okt 30, 2011 6:54 pm Naslov sporočila: |
|
|
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Ned Sep 2010 17:41 Prispevkov: 129
|
Ob pol osmih bil na parkirišču,se vkrcal šele na drugi vlakec.Zjutraj nekaj gužve,vendar se je smučišče vidno polnilo.ob devetih je Alteck nekako še pobiral(čeprav je crknil trak in mislim da je delal počasneje kot prejšnji vikend),na Panorambahnu pa se je vrsta daljšala.Ko sem se naveličal Altecka,sem na Panorambahnu čakal cca20minut.Potem pa napaka,spust do jajčkov,čakanje naslednjih 15 min.Nekje po dvanajsti se je stanje z vrstami nekako normaliziralo,ledenik je popustil,smuka je bila odlična .Moram pa reči,da kljub vrstam za sedežnice na progah ni bilo pretirane gužve.Torej najlepše takoj zjutraj in po dvanajsti,tiste dobri dve urci gužve se je dalo nekako prebavit. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mndrin |
Objavljeno: Ned Okt 30, 2011 8:15 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Čet Nov 2010 19:09 Prispevkov: 5
|
Jutri grem prvič na Mölltaler, kaj naj vpišem v GPS Flattach ali Innergragant? Je dovolj zgodaj, če se odpravim iz Ajdovščine ob 5 uri? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Leopold |
Objavljeno: Ned Okt 30, 2011 8:23 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Smuča v kavbojkah

Pridružen/-a: Pon Okt 2005 12:28 Prispevkov: 1216 Kraj: Mengeš
|
Ti dj kr Flattach, pol maš itak tolk velko tablo nad cesto, da že skor ne morš falit .
A ve kdo kakšen "vozni red" imajo zjutraj na Karavankah? _________________ Sezona 24/25: 5x Obertaurn, 4x Krvavec, 1x Vogel, Kranjska Gora, Pokljuka, Jezersko |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Mazo |
Objavljeno: Ned Okt 30, 2011 8:43 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Tor Feb 2008 22:39 Prispevkov: 58 Kraj: Mislinja
|
Boštlovemu poročilu ni kaj dodati, dopoldne kar velika gneča-sploh na Panorambahnu, ampak se da preživet. Še malo slik
 _________________ 2014/2015: 12 dni =1x Großeck-Speiereck, 1x Obertauern, 2x Katschberg, 1x Turracher Höhe, 1x Bukovnik, 5x Flachau, 1x Zauchensee |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|
|
|