Nalaganje fotografij na forum
Pomoč pogostih vprašanj  Pomoč pogostih vprašanj   Išči  Išči   Seznam članov  Seznam članov   Skupine uporabnikov  Skupine uporabnikov

Registriraj se  ::  Prijava Prijava za pregled zasebnih sporočil   

Kazalo po Smucisca.net forumu » Smučarska oprema » Problem pri poziciji vezi

Objavi novo temo  Odgovori na to temo
 Problem pri poziciji vezi « Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » 
Avtor Sporočilo
freeskifreak
PrispevekObjavljeno: Pet Okt 21, 2011 10:01 pm    Naslov sporočila: Problem pri poziciji vezi Odgovori s citatom

Smuča s sulicami
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Sob Feb 2011 22:41

Na smuči Volkl ledge imam montirane vezi marker the squire. Problem je nastal danes, ker se z serviserjem nisma popolnoma razumela. Vezi sem želel imeti točno na sredini(freestyle) navrtal mi je pa zadaj (freeride). Zmenil sem se že za prestavitev vezi. Zanima me če smuči zaradi več lukenj 16 namesto 8 izgubijo kaj na trdnosti ali se pač potem samo vidijo tisti čepki od prejšnjih lukenj in je to to?
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
SUSTI
PrispevekObjavljeno: Pet Okt 21, 2011 10:38 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Tor Okt 2011 22:49

Kar se tiče prestavitev vezi in ponovnega luknanja smuči, to ni ravno najboljše, čeprav se luknje zalepijo in začepijo. Vsaka luknja v kompaktnem materialu kot je smučka, povzroča zarezni učinek, kar lahko privede do zloma, predvsem ko zapelješ večkrat v globoko luknjo, ali se pri kakšnemu freeju zaletiš kam. Estetika tu praktično nima veze.
Nazaj na vrh
freeskifreak
PrispevekObjavljeno: Sob Okt 22, 2011 12:58 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča s sulicami
Smuča s sulicami

Je mogoče predlagati serviserju da bi luknje zalil z kakšno epoxy smolo. Eni dodajajo različne snovi smoli da je trdnejša. Estetika je zadnjo kar me skrbi daš nalepko čez in luknje postanejo nevidne. Vem pa da smuča hitro pokne direkt pod pancarji oz pri nenormalni obremenitvi je pričakovati da navadna Freestyle smuča (čigumi brez ojačitev) pač pokne. Seveda pa ne bi rad da mi smuča ob malo večji obremenitvi box, rail, kickerji enostavno pokne zaradi več lukenj (po brezveznem) ker je potem konec dopusta. Pač to vem da se dajo čepki pa se zalepi samo a tile čepki kaj pripomorejo proti zlomu oz razteznosti smuče.
freeskifreak
PrispevekObjavljeno: Sre Okt 26, 2011 10:29 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča s sulicami
Smuča s sulicami

Odločil sem se da pozicije zaenkrat ne menjam. Ostajam na poziciji freeride. Zdaj me pa zanima, ali je tistih 6cm med freestyle pa freeride sredino in freeride res ključnega pomena. Smuči vozim za zabavo, bom sam opazil razlike med to postavitvijo? Nekaj se sigurno pozna samo a je mogoče normalno vozit parke tudi z freeride pozicijo?
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo  Odgovori na to temo Stran 1 od 1

Kazalo po Smucisca.net forumu » Smučarska oprema » Problem pri poziciji vezi
Pojdi na:  

Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu

© 2006-2014 - smucisca.net