Nalaganje fotografij na forum
Pomoč pogostih vprašanj  Pomoč pogostih vprašanj   Išči  Išči   Seznam članov  Seznam članov   Skupine uporabnikov  Skupine uporabnikov
 
Registriraj se  ::  Prijava Prijava za pregled zasebnih sporočil   
 
Kazalo po Smucisca.net forumu » Kranjska Gora » Novosti 2011/2012

Objavi novo temo  Odgovori na to temo
 Novosti 2011/2012 « Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » 
Avtor Sporočilo
juremihamojca
PrispevekObjavljeno: Sre Maj 25, 2011 9:40 am    Naslov sporočila: Novosti 2011/2012 Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Sre Dec 2008 14:19
Prispevkov: 128


Pozdravljeni,

novosti sicer verjetno ne bo veliko... ena pa naj bi le bila

Na Vitranc z novo štirisedežnico

Najstarejšo enosedežnico v Sloveniji, ki poleti vozi v Kranjski Gori, bo zamenjala sodobna štirisedežnica Vitranc 2.

Kranjska Gora ? V Kranjski Gori se lahko ?pohvalijo?, da imajo ta čas najstarejšo enosedežnico v Sloveniji Vitranc 2, ki so jo zgradili daljnega leta 1958. No, sedežnica že več kot dve desetletji pozimi ne vozi več, poženejo pa jo poleti za panoramske prevoze na vrh Vitranca. V RTC Žičnice Kranjska Gora so že pred leti začeli razmišljati o zamenjavi ?muzejske? naprave in pripravili so projekt gradnje nove, sodobne štirisedežnice Vitranc 2. Vlada je pred dnevi izdala uredbo o podelitvi koncesije zanjo, v RTC Žičnice Kranjska Gora so pridobili tudi že vsa soglasja, tako da bodo v kratkem zaprosili za izdajo gradbenega dovoljenja, je povedala Klavdija Gomboc, vodja trženja v RTC Žičnice Kranjska Gora. ?Z izvedbo tega projekta bi smučišče naredilo nov korak v razvoju turistične ponudbe podjetja in celotne turistične destinacije, saj bi s tem pridobili najdaljšo progo, dolgo okrog tri kilometre, na nadmorski višini 1570 metrov. Prav tako želimo zgraditi smučarsko obvoznico oziroma družinsko progo, po kateri bodo lahko smučali tudi smučarji s slabšim smučarskim znanjem, saj je obstoječa proga prezahtevna,? je povedala Klavdija Gomboc.

Ker je vrh Vitranca izjemna razgledna točka, nameravajo hkrati z gradnjo nove štirisedežnice obogatiti tudi gostinsko ponudbo.

A projekt gradnje nove štirisedežnice bo izredno zahteven, tako gradbeno (zaradi konfiguracije terena) kot finančno. ?Glede na trenutno precej slabo finančno stanje vseh slovenskih smučišč - tudi mi nismo izjema - bo sredstva za začetek investicije težko zbrati. Ocenjena vrednost investicije je okrog pet milijonov evrov, upamo pa na sofinanciranje s strani strukturnih skladov, saj v nasprotnem primeru gradnje sami ne bomo sposobni izvesti v doglednem času,? je povedala Klavdija Gomboc. Kljub vsemu si želijo, da bi novo štirisedežnico začeli graditi prihodnje leto. Obstoječa enosedežnica bo namreč obratovala le še v letošnji poletni sezoni, leta 2012 pa ne več, saj bi bilo investicijsko vzdrževanje predrago. Tako poletnih prevozov brez nove investicije ne bodo več mogli opravljati, je še povedala Klavdija Gomboc.


vir: Gorenjski glas
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo  Odgovori na to temo Stran 1 od 1

Kazalo po Smucisca.net forumu » Kranjska Gora » Novosti 2011/2012
Pojdi na:  



Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
 
 


© 2006-2014 - smucisca.net
Powered by phpBB